.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Ekim 2009 Perşembe

Murat Aksu Adaylığını Açıkladı

http://www.ntvmsnbc.com/id/25010571/ Bu sanırım Hikmet Çetin'in de aday olmayacağını gösteriyor. Çünkü Murat Aksu onun yanında yer alacağını söylemişti. Bunun yanında, Çetin'in adaylığında da bağımsız olarak, Metin Keçeli; 'yakın bir zamanda Rahmi Koç-Seba görüşmesi yapılacak, Murat Aksu onu beklesin, ordan çıkacak karar önemlidir' demişti. Belli ki Aksu bunu beklemedi. Peki Seba-Koç görüşmesinden yeni ve sürpriz bir aday çıkarsa Demirören'e karşı bölünmüş iki aday mı çıkacak? İbretlik bir görüntü olur. Veya seçime yakın bir zaman kala bu iki aday listelerini tek bir isimde birleştirerek daha da güçlü girebilir seçime, hatta bu planlanmış bile olabilir. Son ihtimal de onursal başkanın Aksu'yu desteklemesi. (ps. desteklemek demişken, Levent Erdoğan'ın şu kongrede desteği kazanılması gereken ilk isim olması ne ilginç değil mi? Kolay mı başkana dümdüz gidip yönetimde kalmak.. gözünü sevdiğim dernekleri) Sonuçta, Murat Aksu ilk ve şimdilik tek adayımız. Hayırlısı olsun.

25 Yorum:

Pamukk dedi ki...

evet Çetin yokum demiş. hayırlısı olsun.

Pamukk dedi ki...

DİVAN LOKALİNDE AÇIKLAYACAK
Çetin' in Onursal Başkan Süleyman Seba'ya Ocak ayındaki seçime girmeyi istemediğini bildirdiği kaydedildi. Çetin'in vereceği kararı bekleyen Aksu dün Çetin ile de bir görüşme yaptı. Bu görüşmede Çetin Aksu'ya da seçimde olmayacağını söylediği ve Beşiktaşlı eski yöneticiye destek vereceğini bildirdi. Ali Baransel ve İbrahim Altınsay gibi isimleri kadrosuna katan Aksu, Perşembe günü aday olacağını resmi olarak kamuoyuna açıklayacak. Aksu dün yönetime başvurarak perşembe günü adaylığını Akaretler'deki Divan Kurulu Lokalinde açıklamak istediğini bildirdi.Kaynak: Sabah

can1903 dedi ki...

Sende başka tutunacak neyimiz kaldı ?

theotheo dedi ki...

Abdülkadir Aksu'nun oğlu, 'hayali ihracat'tan ifade verdi. 29.09.2005-Milliyet
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu'nun, ortağı olduğu Kalpeks Kalyon isimli firmanın 1999'da Polonya'daki Dajo Sp adlı hayali şirkete ihracat yaptığı gerekçesiyle 1 Mart 2005'te Mali Şube'de ifadesinin alındığı ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu'nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'nün yaptığı bir hayali ihracat soruşturması çerçevesinde geçen mart ayında Mali Şube'de ifade verdiği ortaya çıktı. Savcılık, daha sonra 1999 yılında Kalpeks Kalyon adlı dış ticaret şirketinin yönetim kurulu üyesi olan Aksu hakkında takipsizlik kararı verdi.

theotheo dedi ki...

2001 yılında Kentbank'ın 1,1 milyar Dolar'ının Banka'nın Sâhibi Mustafa Süzer tarafından hortumlandığı TMSF'ce saptanır ve Banka'ya el konulur.. Ama, BDDK gerekli çalışmaları süresi içerisinde bitirmez ve bu fırsattan yararlanan Süzer, 2 yıl sonra, mağdûr olduğu savını öne sürerek Banka'nın kendisine geri verilmesini ister.. Oysa artık ortada Banka yoktur; Kentbank, Bayındırbank ile birleştirilmiştir. Bunun üzerine Süzer Danıştay'a başvurur; Danıştay da Süzer'i haklı bulur ve üstelik Devlet'i Süzer'e 2 milyar Dolar tazminat ödemeğe mahkûm eder ve böylece Kentbank'ın hortumlanması olayının toplamı 3,1 milyar Dolar'a erişir..

Bu durumun Ülke için çok büyük zararlı olduğunu gören avcı, Kentbank Dosyası'nı yine açar!..

Yapılan araştırma çalışmaları sonucunda, Süzer'in Kentbank'daki 1,1 milyar Doları Hollanda'daki şirketlere aktardığı anlaşılır... Süzer hakkında 'dolandırıcılık' dávásı açılır ve Hollanda Polisi devreya sokulur..

İşte ip burada kopuyor!.. Çünkü, anlatımlara göre, Süzer'in hukuk danışmanı olan Av. Murat Aksu devreye girer... İç-İşleri bakanı'nın oğlu, Devlet kademelerinde sevilen, sayılan, ítibâr gören birisi..

İşler karışmağa başlamıştır..
Hollanda'nın istemi doğrultusunda, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adálet Bakanlığı'na gönderdiği 12 Mayıs 2005 günlü 'istinábe' yazısı, her ne hikmetse Bakanlığa ulaşamaz!.. BBDK başkanı Tevfik Bilgin ve Prof. Kemâl Şenocak, Hanefi Avcı ile görüşürler... Ve sanki içlerine doğmuş gibi, "Bu iş böyle sürerse 'büyük bir bomba patlayacak' uyarısı"nda bulunurlar...

Ve artık, gelmesi beklenen bilgi ve belgeler de birden bire gelmez oluverir!..

Durumdan iyice sıkılıp bunalan Hanefi Avcı, İç-İşleri bakanı'nın oğlu Av. Murat Aksu'nun bu dosyayı tâkip etmesini ethik bakımdan doğru bulmadığını, ilgililere uygun bir dille aktarır.. Ve ilgililer de, Hanefi Avcı'yı hem Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı'nın ve hem de Ankara'nın dışına atarlar!..

theotheo dedi ki...

İngiliz The Economist dergisi, Susurluk soruşturmasında verdiği ifadeyle dikkat çeken ve son enerji operasyonuna imza atan eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı'nın görevinden alınmasına geniş yer verdi.

Dergi, Avcı'nın son görevinde mafya babalarının ipinin çekilmesini isteyerek "rahatsız ettiği" yorumunu yaptı.
The Economist, önceki sayısında Türkiye'de gerek adli, gerek ekonomik alanda yaşanan yolsuzlukları mercek altına aldı. Sorunu mafya - politikacı ilişkileri, parlamenter dokunulmazlığı, şaibeli devlet ihaleleri ve yolsuzluklara karşı yapılan temizlik operasyonları çerçevesinde irdeleyen dergi, enerji sektöründeki ihalelerle ilgili soruşturma yapan Avcı'nın görevinden alınarak Edirne'ye gönderilmesine yönelik operasyona sayfalarında yer verdi.

Dergiye göre Avcı, enerji yolsuzluğuna ilişkin soruşturmayı aralarında AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'in de bulunduğu bazı AKP milletvekillerine kadar götürmek isteyince gözden düştü. Avrupalı meslektaşlarınca rüşvet alması imkansız bir kişi olarak nitelenen Avcı, ayrıca İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da tepkisini çekti. Avcı Aksu'ya, müfettişlere baskı yapan avukat oğlu Murat'ı dizginlemesini söyledi.

habertürk

mufittezel dedi ki...

Başladık, daha ne bombalar patlar seçime kadar kimbilir.
"Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz" diye bir laf vardır theo, Demirören'lerin sütten çıkmış ak kaşık olduğunu ve her işlerinin dürüst olduğuna inanıyorsan, hayal aleminden çıkmak için git bi yüzünü yıka da uykun açılsın...

theotheo dedi ki...

siz şunu istiyorsunuz.

takıma tekrar mafya gelsin, mafyacı oyuncular çoğalsın, maç satalım, hiçbir proje yapmayalım. olanları da çöpe atalım.

hadi size kolay gelsin o zaman.

adam gibi aday çıkmadığı sürece, sonuna kadar demirören.

Emrah D dedi ki...

Bu yonetimi elestirmek icin soyleyecek yeterli soz bulamiyorum. Buna ragmen, adam gibi yonetim adayi cikmadigi surece demirorenin gitmesinin yersiz oldugunu dusunuyorum. Kulubu:

a) dogru duzgun bir sirket gibi baska bir ajandasi olmadan profesyonelce yonetecek bir yonetim,

b) Besiktas semtini bilip kulubu bir semt takimi gibi yonetecek bir yonetim

bu ikisinden biri cikmadigi surece Demiroren tarzi (yani klasik fb-gs tarzi) her hangi bir yonetim Demiroren yonetiminden marjinal derecede daha iyi (ya da kotu) olmaz.

Madem sirketiz, borsaya acildik, semt takimi olarak kuculup icabinda amator kumede oynamayi gozumuze kestirmedigimiz muddetce, sureklilik istiyorsak, profesyonelce bir sirket gibi yonetecek bir yonetim sart. Bu kim olur diyecek olursaniz, hic bir fikrim yok.

mufittezel dedi ki...

ya ne olur bi proje söyle şu Demirören zamanında yapılan, harbiden bayrağı en önde taşıyacağım Demirören kortejinde :) Fulya'yı bir geç ama, onu nasıl eline yüzüne bulaştırdığını hepimiz biliyoruz.

purplepurple dedi ki...

fulya gelirlerini kırdırırken kongrede 'kırdırmayın!' diyenlerin, ağzını burnunu kırdıran adamı savunup, yönetime mafya gelsin istiyorsunuz diye laf çakmak.. vaaaay beee. demirören, sen okusan sen de duygulanırdın.

menderes mete dedi ki...

@theotheo
Bir kişinin suç işlediğine dair elinde kanıt olmadan yapılan isnatlar hukuk sisteminde suç halk dilinde iftiradır.Bunu X bir yazarın,senin ve benim yapmam arasında bir fark yok.Bu nedenle Yıldırım Demirören ya da bir başkası şöyledir böyledir demeyeceğim.Sadece duyumlara dayalı konuşmayı sevmem.Sosyolojide kalabalıklar,grublar,yığınlar diye kavramlar vardır.Maç izlemeye gidenler mesela kalabalıklardır.Siyaset biliminde ise baskı ve çıkar gurupları vardır.Mesela partiler,dernekler vsair gibi.Çetelerde ceza hukukunda vardır.Şimdi bunları birbirinden ayırt edememe gibi bir durum hasıl olmuş sende.Herşeyi çeteleşme olarak algılıyorsun.Çarşı mesela kalabalık değildir bir baskı ve çıkar gurubudur.Ama çetede değildir.Menfaat edinmeleri çete kavramını doğurmaz.Belli bir amaç doğrultusunda gurubun menfaatlerini düşünmezsen kalabalık olursun işte bu yüzden Çarşı bazı şeylerde senin ve benim düşündüğümün tersine hareket eder.Bu sebeplede çete değildir.Çeteye en güzel örnek Denizli maçında taraftara saldıran kişilerdir.Ya da oy kullanmaya gittiğinde kullandırtmayan sana orda zor kullanan kişilerdir.Beşiktaşlı olmadıkları halde üye yapılıp paraları verilen ve iktidar olan kimselerdir.
Murat Aksu'nun bugün söylediği en önemli şey şahsımca üyelik sorununun çözüleceğine dair açıklamasıdır.Çünkü Beşiktaşımızın içinde bulunduğu sorunun temel noktası orada başlamaktadır.

Pamukk dedi ki...

erken açıkladı kötü oldu hergün karalama linç vs vs kampanyası alır başını yürür ve kaybettirilir. parayla oy alınıyo zaten, bide basın medya da yerden yere vurdummu tamamdır dimi. yuh.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
zubi dedi ki...

"babasının nüfusunu kullanıp kendi çapında işlere kalkışan bir işadamı bozuntusuna kalmadı beşiktaş beyler."


dertli gönüllere giren işte benim demirören dınınınının....

d.amokachi dedi ki...

Yahu sanki YD kendi birşeyler yaptıda başkan oldu!!! O da babasının nüfuzunu kullanıyor. Sende fikrisabit var Theo ayrıca tutarsızsın bir söylediğin bir dediğini tutmuyor...

menderes mete dedi ki...

@theotheo
"takımımnda sedat peker'in adamlarını tekrar görmek istemediğim için murat aksu'nun karşısındayım."
"ben kimseye çete falan demedim." Bu iki cümlede sana ait.Birde ben sana ulan demiyorsam sende bana söyleme lütfen.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@menderesmete

arkadaşım, bu sistemin getirisi olan birşeydir. murat aksu tipinde adamlar gelirse yönetime, sedat peker tarzı adamlar eskiden olduğu gibi kulüpte at koştururlar.

Sercan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
DeX dedi ki...

hırsızına avukatı olmak ne zamandan beri suç veya kötü birşeydir. adaletin temelinde herkesin savunulma hakkından bahsedilir. bugün 50 kişiyi öldürsem sokakta teslim olsam benim de bir avukatım olur. avukatların işi müvekkillerinin masumluğunu ispat etmektir kaldı ki bu paraları çalıp çırpan murat aksu değildir veya önayak olan murat aksu değildir. avukat olarak görevini yapmış ve müvekkilini aklamıştır.
projesiz döneme geçeceğiz diyenler acaba 6 yıl önce demirören'in ortaya attığı serdar bilgili'den apardığı stad projesinin bugün nerede yapıldığını da söylerse biz de gidip görmek isteriz bu başarılı projeleri.
ya da maça gitmişken fulya'ya bir uğrarız bize ait olan koca arsada bize ait olmayan residence gökdelenlerinin gölgesindeki kulübümüzün otoparklarını gezeriz ve gururlanırız. ki fulya'da da suçlu aşçıoğlu değil o adama bu fırsatı veren demirören ve muhteşem hukukçusu levent erdoğan'dır. bu arada bir de del bosque vardı süreç boyunca para vermeyeceğiz deyip deyip sonunda 8.5 milyon euro ödettiren muhteşem avukat levent erdoğan.

işte hayat enteresan kimi avukat vardır milyar dolar kazandırır kimi avukat vardır 8.5 milyon euro kaybettirir..

kveldsmork dedi ki...

merak ettiklerim;

demiröreni destekleyip,aksuya hırsız avukatı diyen zihniyet;hırsız avukatın 2.başkan olduğu dönemlerde de demirörene çılgınlar gibi destek veriyor muydu?

aksuyu sevmem.ama bir tane de olsa adayın çıkması, demirörenci zihniyeti neden bu kadar gerer?gerdirir?

madem S.Seba bu kadar mafyöz,devletle derin ilişkileri olan bir şahıs,(ben katılmıyorum)bu kadar süre neden kenarda bekler,rezillik kepazelik bel seviyesindeyken?

hangi Beşiktaş taraftarı başkanlık adaylarının çokluğundan,çokseslilikten mutsuz olur?

8 milyon bonservis bedelini içimizde sindirebilen var mı?Hatta Çakar'ın canlı yayında Başkanı azarlayışını?

carlito dedi ki...

Esas mafyayı kulübün içine sokan mafya babalarıyla iş yapan Demirören'dir...

Eski ülkü ocakları başkanını parayla tutup kendi taraftarının üstüne salan bi adamdan bahsediyoruz sonuçta...

Murat Aksu Demirören'in yanında iyi aile çocuğu kalır be...

Unknown dedi ki...

yok abi uzun zamandır bu blogu takip ediyorum ve son kararımdır ve ya anladığım şey şudur ki theotheotheotheotheotheo denilen şahsiyet ya demirörenin ta kendisi
ya da paralı adamı.

demirörene rakip alternatif bir insan olarak aksu'nun yada herhangi birinin çıkması ve seçilmesi şu yönetim zaafiyetleri içerisindeki aciz demirören ve yönetimde sesi çıkmayan yardakçılarından kat kat iyi olacaktır.

mad devil dedi ki...

Mafya delecek diye yorumlar yapılmış.Soruyorum bilet parasını binbir cefa ve zorlukla ödeyip hakiki gerçek beşiktaşlıları kapalıda dövdürten adam kimdir ve o mafya değilmidir? Bunun elbette bir kanıtı yok ama 5 yaşında çozuk olmadığımız için kimin kime dayak attırdığını ve beşiktaş taraftarını temizleyeceğiz denen başkanı artık istemiyoruz bu kadar açık yerine kim gelirse gelsin

Yorum Gönder

Ara