.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ekim 2009 Çarşamba

Kuyruğum Yok Kuyruğum Yok Milli Maç Nerede

6' lay lay lay ankaragücü 86' Yıldırım Demirören yeeeeter 88' Oley oley bursaspor bursapor 90' Sorarım ıssız gecelerde Beşiktaş nerde Son düdük: Kıskananlar çatlasın ( ????) *** HOP oturup - HOP kalktınız Şanınız yedi düvele destan oldu Şaşırtmadınız ...

15 Yorum:

purplepurple dedi ki...

ben ankaragücü tezahüratı bir yana, ararım seni bir yana.. bunları hadi neyse diye geçtik diyelim..
ben 2 şeye takıldım.
birincisi tekbir getirmek. ve bunu sürekli yapmak. güzel olduğunu sanmak. bu nedir, biri açıklasın. kendine iyi taraftar grubu diyorsan bu nedir ya..
bir de ıslıkla melodi yapmak. tüyler ürpertici. rezillik. hiç bir şeye benzemiyor, daha acısı empati yapıp onların yerine utanmam oldu o anlarda.

yani her tribünün hataları vardır da, şu 2 hareket gerizekalı tribünlere has davranışlar.

Kaan Bilgin dedi ki...

yıldırım demirören yeteeeerr sesini duyunca gülümsemedim değil, ama bunun sebebi o müthiş bursaspor taraftarı zekasından değil, demirören maçı izliyorsa yüzünün aldığı halin gözümün önüne gelmesindendi. hoş bir andı :)

esgo dedi ki...

O yükselen ''teşrik tekbiri'' kurban bayramının habercisiydi. Maçı kaçıranlar için yazalım; Allahü ekber, ''Allahü ekber. Lâ ilâhe illallah. Vallahü ekber, Allahü ekber ve lillahil-hamd''

Evet aynen bu söylendi ve ben bir yaşıma daha girdim.

Unknown dedi ki...

Bunlar "tekbir" ya da "teşrik tekbiri" getirmeyi sanırım her maçta yapıyorlar..Bizim 2 sezon önce Delgado'nun golüyle yendiğimiz maçtada söylenişlerdi,hatta maratonda göstermişlerdi bunlar söylerken deli ibo'da secdeye falan yatmıştı..

Tigana zamanı , hani fenere evimizde 1-0 yenilip şampiyonluğu verdğimiz maçtan sonra son deplasman olan Bursa'da çıkmış olup bu tezahürat (lan allahu ekberli tezahürat mı olur?) , amacında Beşiktaş'ı kesme , linç etme , ölüme yollama anlamları taşımaktadır . Zira süper lige dönüp ilk defa bizi misafir (!) ettikleri maçtı o . Ayrıca eski açıklarında (bizim yeni açığa denk gelen bölümde) koskoca bir juve = jimnastik pankartı açılıp ''şikenin rengi dünyanın her yerinde aynıdır'' yazısı dikkat çekmişti .

beni şaşırtan eser gokulu gibi sevdiğimiz saydığımız ve de delgado minvalinde kendi takımına özeleştiri yapmaktan çekinmeyen arkadaşımın sanki bu olaylar sadece Bursa Atatürk Stadı'nda olduğunu zannedip İnönü Stadı'ndaki tüm maçlarda ; Gündoğdu , çArşı , Beşiktaş marşları söylendiğini unutmuş olmasıdır . Ben Fener'e Galatasaray'a da edilen küfürü hatırlıyorum , bir milli maç sonrası Emre Belözoğlu ahmağının ''İnşallah diğer maçımızı burada Beşiktaş tezahüratları ile değil Türkiye sesleri ile oynarız'' deyişini de ...

Ha kötü örnek örnek midir ! Haşa ... Bursa'nın yaptığı düpedüz salaklık . Aynı bizimkiler gibi , aynı diğerleri gibi . Ayrıca yasaklanan Azerbaycan bayraklarına güzel çözüm bulunmuş . Sağolsun tüm stad yeşil renkte olduğu için , kırmızı , yeşil , beyaz renge bürünmüştü !

esgo dedi ki...

Tunç uzun süre aynı platformda yazmış olmamıza rağmen İnönü'de ki Macaristan maçı sonrası getirdiğim eleştirileri unuttun ya da dikkat etmemişsin diyelim :)

O zaman da bunun yanlış olduğunu savunmuştum, şu an da aynı fikirdeyim; şayet takımdaşlık duyguları ağır basacaksa ''sahaya çıkan oyunculardan öncelikle kendi futbolcularını tribüne çağırma ve onlara özel ilgi gösterme'' olayını anlarım; ya da skor garantilendikten sonra ''ulan o kadar destek verdik, son 2 dakikaya da kendi imzamızı atıp, hadi bi GÜNDOĞDU patlatalım'' mantığını da kabul ederim; ama rakip takım ya da rakip takım oyuncuları ve yönetimine dair göndermeler cidden gereksiz ve hiçbir mantıklı izahı olamaz. Hele bu tekbir olayları ya da maçın başında A.gücü falan, her ne sebepten ortaya çıkarsa çıksın ultra gereksizdir.

Kurtulus dedi ki...

demirören basın toplantısı yapsın bursalılara iki lafın başı "sizin karşınızda Beşiktaş başkanı var bla bla bla" işin özeti hertarafta makara konusu oluyor herif hala aday.sanırım bu allahın Beşiktaş ı yıldırım demirörenle imtihanı

carlito dedi ki...

Liverpool maçının nirvanası olan daleyi kendilerince yapmaya çalıştılar ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar...

Maçtan sonra 'büyük bursa taraftarına da helal olsun, takımı çok iyi desteklediler' diyenleri ise hiç anlamadım doğrusu...

serkan dedi ki...

10 numarasın
çok harikasın
en taşaklı mankenlere 10.000 basarsın
hiç biyerde yok
böyle bir kasa
beşiktaşım koyunca hopluyor bursa

Yazının anafikri sadece Bursa'nın yaptığı terbiyesizlik üzerine kurulmuş gibi geldi . Not olarak onlar bok biz kaka desen anlardım ... Eyvallah .

@ carlito

Dale'den tam 2 sene önce 2005-2006 yılında Bursa'nın dalevari bir tribün kopması vardır ki görenleri hayran bırakır , dalenin atası bile diyebilirim . Beşiktaş'a küfür etmek dışında bu ülkenin en iyi 5 tribününden biridir benim gözümde . İkinci ligdeyken bile bizim tezahüratları değiştirip bize küfür etmeleri yüzünden hala fark yaratamıyorlar ...

Pamukk dedi ki...

istedikleri küfürleri etsinler. adam olduklarını,büyük iş yaptıklarını sansınlar. sallamicaksın bunları. kaale almicaksın. onlar bağırıyo diye sende onlara tezahürat yapmicaksın. it ürür kervan yürür.bursa kim ulan

sembolist dedi ki...

medyanaın yaratmaya çalıştığı(?) sanal, büyük(?),3 büyüklere istedği şekilde posta koyan klüp profline çok güzel hizmet ediyor ekşibeşiktaş..BJK-Bursa gerginlği ne kadar gündemde kalırsa bursasporun medyada aldığı yer aynı orantıda.bu bilinçli bir olay

esgo dedi ki...

Evet dün akşam tüm Türkiye bu yükselen tezahüratları ve çirkinlikleri duymadığı için eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüren ya da düşürenler olarak hatayı ve sorumluluğu üstleniyorum.

Gören de bursa-gençlerbirliği maçında Beşiktaş'a edilen küfürleri ve bu doğrultuda bursa tribünlerini ön plana çıkararak sözünü ettiğin amaca hizmet ettiğimizi sanacak. Kaldı ki, iki takımın tribün liderleri canlı yayında birbirlerine giderin alasını yapmış, bir sonraki maç için ''hadi bakalım görüşürüz'' mesajı vermişken, ben istesem de o yaratılan gerginliği gölgede bırakamam.

Dünkü maça dair konuşulacak çok şey var en basitinden Estonya maçındaki Kayserili taraftarlara bırakın 5.500 bileti 55 bilet verilmiş midir ?

acaba yeşil beyazlı takımın ismini anmadan ve önları ön plana çıkarmadan federasyonun bu çifte standartını nasıl eleştirebilirim bi düşüneyim bakalım ..

sembolist dedi ki...

siz beşiktaşsınız,unutmayın..sanal(?) düşman ya da rekabte girmeye hakknız yok.. oyuna gelmeyin..

DeX dedi ki...

çok yaşa levent kızıl!

Yorum Gönder

Ara