.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ekim 2009 Çarşamba

30 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

milyonlarca defa söyledim, yine söyleyeceğim; kim neden ve hangi hakla tribün aklının hakimi ilan ediyor kendini? abilik müessesesi bu mudur? takıma dönüyoruz mudur? dönen döner, dönmeyen dönmez, dönemeyen de başının çaresine bakar. neden bu akıl hakimiyeti kurma çabası?

kim beşiktaş'ı bizden çok sever, kim bizden daha beşiktaşlıdır? biz beşiktaş'ı yönetimi protesto ederek desteklerken neden bir başka akıl, başka bir yöntemi dikte etmek ister.

abiler tamam ama bu akıl hükümranlığı, hem de çarşı amblemiyle...

hem de bu yaşananların üstüne.

bana hoş gelmiyor.

Soru su olmali: "Ben takima donmezsem ne olur?"

Cevabini gecen hafta almisti alanlar, bir daha almazlar umarim..

bence sözlerinden , kişiliklerinden ve karakterlerinden dönüyorlar. böyle olmamalıydı ! yazık ...

Jokond dedi ki...

başkan gönderen tribünü hiçbir zaman desteklemem ama protesto etmek ile göndermek arasında dağlar kadar fark var. yumurta atmak, ana avrat sövmek protesto değil. ama çıkarsın tribünde istifaya çağırırsın, memnuniyetsizliğini belirtirsin son derece normal.

Beşiktaş yönetiminin bir an önce bu diyarlardan gitmesi gerekiyor. Forza'ya giren 40 bin kişi varsa bunun 39 bin küsürü de böyle düşünüyor. Hal böyleyken, şimdi çıkıp tersi bir harekette bulunmak ayıp. Üç beş çapulcu bu kadar göz korkutmamalıydı. Adamlar seti kaybetmeyelim diye ne hale düştüler çok yazık...

selo dedi ki...

bu ne demek ya bu kadar olay oldu.bunu yönetimin yaptığı belli.bütün hafta çarşıdan bir tane açıklama gelmedi maça 3 gün kala takıma dönüyoruz.yuh olsun gerçekten bu kadar olmaz.ben valla protestomu yaparım yönetime takımıda desteklerim herkesin adına bir karar nasıl veriyorlar anlamış değilim.nedir cezası dayak mı atıcaklar bu sefer çarşımı saldıracak? gerçekten komik olmaya başladılar.

Pamukk dedi ki...

2si 1arada nasıl olur? iki ucu poklu değnek. maç öncesi-devre arası-maç sonu protesto, 90dk takıma destek

"siyahın beyazı o kadar kirlendi ki, artık siyah ile beyazı ayırt edemez olduk"

ctesı gunu yıne beyaz mendılımle, acıktakı yerımı alıcam..

ve ne yazık ki besıktas trıbunlerı artık bıtmıstır..

takıma dönmek için takıma sırt çevirmek gerekir ki böyle bir beşiktaşlılık duruşu sevgisi olmaz olamaz...

selo dedi ki...

bu kadar umutsuz olduğumu hiç hatırlamıyorum.pamuka sanada katılıyorum fakat çok karışacak ortalık.maçtan önce ve devre arasında eğer fark olursa direk protesto maç bitene kadar bence.

açıklamayı yapanlar delikanlı gibi altlarına imza da atsınlar.Alen ise alen.Cem ise cem.biz de abi dediğimiz saygı duyduğumuz insanların listesini gözden geçirelim.yarın birgün karambolde kime döneceğimizi bilelim hiç olmazsa.
yönetimin paralı askerlerini kınayan bir açıklama beklerken geri vitesin kralını görmek de varmış.
içim hiç bu kadar acımamıştı.

purplepurple dedi ki...

açıklamanın kıvranılarak yazıldığı o kadar belli ki. kapalı tribünü seviyorsak, bu açıklamayı yapan adamlar göğsünü siper etti takım elbiseli adamların önüne kendini. çarşının a'sını onlar korudu. şimdi de yine korumaya çalışıyorlar tribünleri o adamlardan. ama çarşı'nın a'sı diyorsan, isyan diyorsan, bu o değil işte. akan selin önüne geçebiliyorsan, o selle beraber akmayı da deneyebilirdin.
kimse kolay olacağını söylemiyordu. bilmiyorum burada ivit, karagümrük defedilir hop diye, sonra yönetim p ortesto edilir ooh diyenler var mıdır? her maç çok büyük kavgaları görecektik, tribün liderleri 6 ay ceza alacaktı kafadan. onların olmadığı ortamda protestocular çok daha ciddi saldırılara uğrayacaktı. ama sonunda kazanan biz olacaktık, biz tüm tribünüz.
yani körü körüne yazıklar olsun demeden önce o açıklamayı yapanların aldıkları ölüm tehditlerini düşünmek lazım. ben hayatımda en fazla dayak tehditi aldım, her seferinde korktuttu ne yalan söliim.
ama sonuçta geri adım var. hiç bir şey olmamış gibi davranmak var. tabi ki kırıldık.

Adsız dedi ki...

Şaşırtıcı değil; çünkü bu, ilk geri vites değil.

Çarşı'yı eleştirdiğimiz zaman "abiler"den ve "Kapalı'yı alma mücadelesi"nden bahsedilerek demogoji yapılır.

Yeter be!

menderes mete dedi ki...

Sadece Beşiktaş vardır gerisi masaldır.Tribün grubu da ne demek? Bir kulüp parası X şahıslarca ödenen kişilerin oyları ile yönetilir mi? Yönetilirse sonuçları da işte bu oluyor.Eğer yeni bir yönetim gelecekse ilk yapması gereken bu üyelik konusunu tartışmasız bir yapıya taşımak olmalıdır.Halkın takımıyız deyip 2.000 TL üyelik parası istemek de neyin nesidir.Takıma dönmekmiş takımdan ayrılan mı vardı ki???

esgo dedi ki...

Yönetimin tribünlerin tepkisi ile gitmeyeceği zaten belliydi; kabak öyle ya da böyle çarşıya patlayacaktı, ki an itibariyle de patlamış durumda. Zaten tepki konusunda taraftar kadar ısrarcı olmamalarının nedeni de buydu.

Siz son yıllarda kaç tane ''Beşiktaş taraftarı'' ile başlayan haber gördünüz ? Olan biten herşeyin ''Çarşı''dan bilindiği bir ortamda herkes kendince haklı gözüküyor.

Ne diyelim, geçmiş olsun.

esgo dedi ki...

Bu arada söz konusu yazı aynı zamanda Forza'nın da bitişi olmuştur. Toplu halde forumdan ayrılmalar başlamış ve böylesi çok daha iyi olmuştur. 18-20 yaşında ne yazdığını bilmeyen, oranın ağırlığını kaldıramayan tiplerin basın-medyaya malzeme vermesi fazlsıyla can sıkıcı bir durumdu.

zubi dedi ki...

a sını ister büyük ister küçük yazın artık çarşının.

asi ruh diye belgesel yaptılar size be. yuh.

Deniz dedi ki...

Forza bitmiştir. Tribünler de toparlanmaz daha da.

Yıldırım Demirören, cehennemde cayır cayır yanacaksın. Bu kadar beddua aldıktan sonra aksi mümkün değil.

Beşiktaş taraftarından ne zaman Beşiktaş taraftarı diye bahsedilmeye başlanırsa diye bir kelam etmiştim blogda. Yaşanan her çirkin olayda ÇArşı ismi öne çıktığı gibi yapılan her aktivite, pankart Çarşı ismiyle anıldı. Çarşı sessiz kaldı, övünmeyi seçti. Şimdi ise her yaşananda oklar bizi gösteriyor deme hakları yoktur.

Yönetim ile bağların ne derece olduğunu herkes az çok tahmin ediyordu belki hiç bilmeyenler toz kondurmayanlarda mevcuttu. Ama açıklamalar, özür dilemeler herşeyi biraz daha gün yüzüne çıkardı.

Benim tek canımı sıkan nokta ; Çarşı'nın bir bütün olarak görülüp bütün abilere sallanması. Ne yazık ki bu açıklamadan haberi olmayan abiler kesin mevcut.


marmara

Ben evet diye cevapladım. Kim la bunlar demeyin.
Muhtemelen biri thehoaskjdkasd'dur.


ben takıma dönme kararına katılıyorum. yüzümüz takıma doğru bakınca direkt başkana da bakıyor çünkü. söylenecek bir söz varsa yüzümüzü kutuya dönmenin manası yok. muhatabın direkt yüzüne bakmadıkça bağırsan neye yarar bağırmasan neye?

Benim alnım açık, yüzüm takıma dönük. hatta direkt şeref(!) tribününe.

ha yüzüm saha içinde görevli olduğum zamanlar haricinde hiç kutuya dönmedi.
camiaya hürmetlerimle bildiririm.

O değil de bu hafta pis dayak yiyecem gibi bir his var. bi yanda çar$ı bir yanda karagGÜMRÜK memurları.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@marmara

bence tüm abilere sallanmıyor. en azından bizim blogumuzda bazı arkadaşların yaptıkları açıklayıcı ve öğretici açıklamaları hiç o abilerle tanışmamış olsak ta yazarlara olan saygımız ve inancımız nedeniyle sabitlendi.

gerçi ben o abileri yolda görsem tanımam ama çarşı adı altında tüm abilere sallanmadığını düşünüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@tribal
webkartallarından biri 2-3 sene evvel protesto istekleri üzerine "haftasonumu boğaza karşı dayak yiyerek geçirme planım yok" demişti. :) o hesap seninkisi

@jessie
kaçma gibi bir planım yok canım. yine stadda olacam. geçen hafta yanımızda kızlar çocuklar olduğundan terkettik bu hafta öyle olmaz.
zaten sigarayı da bıraktım.

iyice sapıtırım herhalde.

Pamukk dedi ki...

dayak mı var gitmeyelim mi yani bu hafta maça ? :S

mufittezel dedi ki...

Ben loca kasıcam bu hafta, elde kayıt cihazı kutuyu kötüyü kaydedip gelemeyenlere olayları göstermek için...

mufittezel dedi ki...

Duyuruyu kaldırmışlar forum giriş sayfasından bu arada...

Kurtulus dedi ki...

adım kurtuluş nizam 2001 yılında forza açıldığında üye olmuştum.eser i filan ordan tanırım çok tartıştık eskiden baki yüzünden filan güzel bi ortamdı.beni geçen sene demirören in cezalı olduğu bir maç için yazdığım "yerine çarşı refakat eder" sözü yüzünden forumdan banladılar.şimdi acınacak durumdalar her mağlubiyette forumu kapamaktan forum ziyaretciye açık olmamaya başladı bugün gördüm gene kapatmışlar ama bu sefer mağlubiyetten değil utandıklarından kapalı.aklı olan gidip oraya bişey yazmaz bi daha 18-20 yaş grubu takılsın gaz yapsınlar kendi aralarında.

TA dedi ki...

endüstriyel futbolun cilveleri.aman haa sakın küsmeyin ayrılmayın birleşin!yoksa gelirler azalır beşiktaş geri düşer:) protesto edeceksenizde tüketerek! protesto edin.ne yapın edin tüketim ekonomisine katkıda bulunun.endüstriyel futbol böyle duygusallıkları çok iyi kullanır.etkin taraftar gerekirse tribüne gitmemektir.o zaman sizi ciddiye alır birileri.yoksa gidip protesto etmek yönetime etki etmez.yönetim umursamaz.türkiyede daha böyle etkin bir taraftar ortaya çıkmamıştır.birde şu var ki kombine olayı çıktığından beri yönetimler oldukça rahatladı.

TA dedi ki...

protesto tribüne giderek olmaz.gitmeyerek olur.

cha dedi ki...

forza beşiktaş'ın giriş sayfası 'çarşı kendine de karşı' pek bir manidar olmuş. birileri siyaha beyaz diyor, diğerleri beyaza siyah diyor. işin komik yanı bunlar zamanında 'siyah beyaz şampiyon beşiktaş' çeken insanlar. bir tarafta siyahlar, bir tarafta beyazlar, araya serpiştirilmiş kırmızılar(karagümrüklüler)... sorumlusu mu kim? kim acaba?

jessie
:D burada öyle birşey var demedim yahu meraklanma.

marmara

Yorum Gönder

Ara