.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2009 Perşembe

İlker Yasin

Beşiktaş ilk defa maç kaybetmiyor Avrupa'da... Skandal maçlar oynadığı da oldu, daha rezil futbol oynadığı günler de... 8-0 mağlup durumdayken maç nasıl anlatılabilir ki? O ayrı bir konu....
Bir de düne bakıyorum... Ben bu izlediğim maçın böyle anlatılmasını hazmedemiyorum. Kardeşim sen tribünde Rusların arasında mı kaldın? Yabancı Basın'ın arasında tek başına mısın? Neden Aydın Doğan'ın cenaze törenini anlatıyormuşçasına üzgünsün, neden hayata ve seni oraya koyan kadere nefretle dolusun? Yemin ediyorum, ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Bunun bir kademe üstünde, Şampiyon olmuş Beşiktaş'ın deplasmandaki Samsunspor maçını izledik. Her Beşiktaş golünde neredeyse sarsıla sarsıla ağlayacaktı Lig TV spikeri arkadaşımız... Bu, onun yanından bile geçemeyecek bir rezalet...
Beşiktaş'ın golünü anlattıktan 80-90 saniye sonra bağıra bağıra "Beşiktaş altıyüzküsur dakikadır gol atamıyor sayın seyirciler" skandalından, yayının başında çıkan garip seslerden ya da maç içinde Ferrari'ye Fabian, Sivok'a İbrahim Kaş dediği anlardan uzun uzun bahsetmeye gerek yok, sadece gülünç...
Maçın bir yerinde şöyle dedi bu şahıs; "Şampiyonlar Ligi'nde alıştığımız, izlediğimiz süratte bir maç olmadı"... E peki benim güzel kardeşim, sen hayatında böyle anlatılan bir Şampiyonlar Ligi maçı izledin mi? D-Smart'ı açınca ya da özet görüntülerde görüyoruz, maçları stüdyodan anlatan adamlar hepimizi alıp başka başka memleketlere götürüyorlar. Bakın yurt dışı anlatımlarından örnek vermiyorum. Ya da Ercan Taner'in, ki kendisi Yasin'le yakın jenerasyondur, Tobol - Galatasaray maçını nasıl anlattığından bahsetmiyorum... Aynı kurumda yayınlanan maçlardan bahsediyorum... Bir an İsrail'de maç izliyoruz, ötekinde İspanya'ya koşuyoruz... Maç anlatmasını istediğiniz ilk yirmi kişiye giremeyecek bu adamlar dahi bir şekilde maçı evimize getiriyorlar. Senin yaptığın nedir?
Beşiktaş'ın bu maçında sahada Denizli on skandala imza attıysa Star TV bu şahsa maç anlattırarak yüz skandala imza atmıştır. Seneye iki büyüklerinizi münasip yerlerinize yerleştirip, kırk kişilik ekiple maçlarınızı keyifle anlatırsınız...

9 Yorum:

Ze1903 dedi ki...

Büyük ihtimalle maç öncesi Beşiktaş'ın gol atamayacağı düşünülüp birilerine bir bakın bakalım beşiktaş bugün gol atamazsa toplam kaç dakika olacak diye bir istatistik çıkartırılmış.

İlker Yasin bu bilgiyi çok büyük habercilik görmüş ve Beşiktaşın gol atamayacağına okadar inanmış her halukarda söylemek istedi.Sanırım 1-0 yenseydik yine şu şekilde bir söyleme gircekti "Beşiktaş bugün gol atamasaydı 551 dk gol atamamış olacaktı".

Sonuç:İlker Yasin gerizekalıdır ve öyle kalacaktır.

Pamukk dedi ki...

heralde İstanbuldan anlattı maçı. maç mı anlatıyo cenaze mi belli değil. maç 2-1 olmuş golden bile haberi yok hala Beşiktaş bilmem kaçdkdır gol atamıyor diyor maç bitiminde. maç boyu herkese bir azar çekiyo, yerin dibine soktu herkesi.

Unknown dedi ki...

Kendini spiker zanneden bu adam fenerbahçe-frankfurt maçında semihin attığı golden sonra hem gol hem penaltı diyerek bir skandala imza atmıştır.

İnanın holoskonun oyundan çıkmasına sevindim.Adam holoşko diye diye sinir katsayımı arttırıyordu.Umarım bir daha beşiktaş maçı anlatmaz...

Adsız dedi ki...

rusya'ya gitmeye zahmet etmemiş arkadaşlar...fener ya da gs olsa giderlerdi tabii...Beşiktaş işte canım ne olacak...inönü'ye de gelmesinler, yönetimden ya da taraftardan ricam bu adamların yayın ekibini sokmasın stadımıza. gidip stüdyodan anlatsınlar, gelecek yüzleri de yok zaten...

delgado dedi ki...

star'ı açınca kendisini ilk 30 dakika tanıyamadım bile, klasik ilker yasin sesini aratacak şekilde ruhsuzdu kendisi. önemsemedikleri için toy bi spiker koydular zannettim. ama sonra maç boyunca sivok'a ibrahim ve ismail, ferrari'ye de fabian diyecek olan insanların sayısı az olunca çabuk buldum doğruyu.

Gökhan dedi ki...

valla ben dışarda seyretmek zorunda kaldım,tv nin sesi çok yüksek değildi,ancak eve gelince farkettim ilker yasin olduğunu.
hatta bir an spikeri melih gümüşbıçak sandım da acaba doğan medya ya mı geçti diye bile düşünmüştüm.
şu maçtan iyi bir sonuç çıkarmak istesem en azından maç içinde bir de ilker yasin e gıcık olmadan seyretmiş oldum diyebilirim heralde.

ian dedi ki...

skandaldı.. ama beklentinizi düşük tutun arkadaşlar.. sonuçta beşiktaş taraftarıyız biz.. taraftar sayımız nispeten daha az olduğundan, onların ekonomilerine yapacak katkımız da daha az, ki maalesef bu düzen ne kadar ekmek o kadar köfte.. trt olsa belki kızabilirdim.. devlet kanalı, vergi falan.. beşiktaş tv'nin gücü olsa da yayınlasa diyeceğim de, bugün kapanmış garibim.. star'dan show'dan falan fazla bir beklentiniz olmasın arkadaşlar beşiktaş taraftarı olarak :)

AQ-47 dedi ki...

Dediğiniz gibi adamlar FB ya da GS maçı olsa tam kadro çıkartma yapar maç öncesi gece son antrenman vb. türlü haberler verirlerdi. Ama Rusya'ya giden biz olunca utanmasalar maçı banttan vereceklerdi. İlker Yasin'in zaten bu meslekte nasıl bu kadar kaldığını anlamak mümkün değil, bu herif dün maçta yaptığı isim hatalarının kat be kat fazlasını 10 sene önce de yapıyordu.

Adsız dedi ki...

ya adam maçın başında "bu berezutskiler ikiz, birinin adı valeri, diğeri aleksi" dedi hemen üstüne "bu ekrandaki de vasili" dedi ya çıldırcam... maça konsantre olamadım..

Yorum Gönder

Ara