.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Ekim 2009 Cuma

Fikstür ?

Ankaraspor düştükten sonra fikstürde şöyle bir şey oluyor; şu anki fikstürde Ankaraspor'la oynayacak olan takımlar bay geçiyor malum. Beşiktaş şu anki fikstürde Ankaraspor'u takip ediyor. Dolayısıyla bu bay geçen takımların bir sonraki hafta maçları Beşiktaş'la. Yani, Beşiktaş'la oynayacak takımlar bir hafta daha fazla dinlenmiş bir şekilde Beşiktaş'la oynayacaklar. Federasyon fikstürün bu haline düzenleme yapar mı ? Hiç sanmıyorum. Bu bir dezavantaj mıdır ? Bence öyledir. En kötü Aralık ayına kadar avrupa maçları olan bir takım, her hafta sonu, 2 hafta dinlenmiş bir takımla karşılaşacak.
Ama Allahtan rotasyonu seven bir hocamız var da, yorgunluk problemimiz olmuyor (!)

7 Yorum:

Jokond dedi ki...

Bu fikstür olayı gerçekten çok etkili. 100. yıl şampiyonluğumuzda rakiplerimiz bizden bir hafta önce Gençlerbirliği ile oynuyordu. Ersun Yanal'ın o zamanki takımı rakibinin adeta pestilini çıkarıyordu maçlarda. Hal böyleyken şimdi takımların bir hafta es vermesi bize çok zarar verecek.

SİYAH ULAN! dedi ki...

evet bizim için gerçekten çok büyük bir dezavantaj olacak ama federasyonun yapacak bir şeyi yok maalesef, iyice çorba olur aksi takdirde fikstür

Cherubim dedi ki...

Kötü durumda zaten takım, ne oynadığımız oyun ne de kimin nerede oynadığı belli. Yemişim fikstürü bu durumda..

Dezavantaj gibi duruyor bence de fakat 2 hafta resmi maç oynamayan bir takımın da kendi açısından dezavantajlar barındıracağı açık.

Olympian dedi ki...

hayatimda kurdugum en acayip cumle olacak ama;

evrendeki en mutevazi insana katiliyorum.

mac aliskanligi bozulacak rakibin, besiktas i cok etkileyecegini sanmiyorum bu durumun.

Unknown dedi ki...

Sürekliliği olan takımların daha başarılı olacağı kanaatindeyim. Nitekim kıyaslamasını yapacağım takım ya da takımlar İngiltere, İtalya ve İspanya liginin kalburüstü takımları olsa da, Beşiktaş'ın oynayarak diğer bir anlamda antreman yoğunluğunu maç yoğunluğuna çevirerek bu işin üstesinden geleceğini düşünüyorum. Eğer bu lig bir maratonsa, nasıl bir maraton koşucusunun durduğunda temposunu kaybetmesi durumu mümkünse, lig serüveninde de bu tip aralar genel olarak dinlenen taraf için dezavantaj olarak geri dönmektedir. Yakın zamandan bir örnek verecek olursam, Beşiktaş'ın milli maçlardan iki gün sonra oynadığı Galatasaray maçındaki performansını ve akabindeki Man Utd maçı... Bu iki maçı kaybetse de, yakaladığı bazı poziyonlarla gs maçını kazanmış, man utd ile de en kötü ihtimal berabere kalmış olacaktı. Yani her zaman için takım üzerinde bir dirençsizlik yaratmamaktadır bu fikstür yoğunluğu ya da dinlenmiş bir takımla oynanacak olan maç. Zaten ligin şuanki durumu göz önüne alınırsa, Anadolu takımlarının ne kadar güçsüz olduğu da unutulmamalıdır.

Gökhan dedi ki...

bence de çok büyük bir dezavantajı olmayacak bu durumun.
hatta lucescu dönemini hatırlarsak o zamanlar avrupa maçımız yoksa hafta arası genelde rapid bükreş le falan maç yapardık takım maç oynama alışkanlığını kaybetmesin diye.

Yorum Gönder

Ara