.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2009 Perşembe

Dengesizlik

Yıldırım Demirören'in aracına bazı nesneler atılmış havaalanında. Lig TV'ye göre bunlar yumurta ve tekme. Görüntüler burada.
Şimdi olay şu. Beşiktaş tribünü şu zamana kadar doğru düzgün protesto yapmadı, kaç sene sessiz kaldı, adı rant olayına karıştı, Çarşı fesh olundu geri geldi vs. Tam seçim yaklaşmışken, yeni bir aday ortaya çıkmışken, bu aniden şiddeti artan protestolarda benim burnuma samimiyetsizlik kokusu geliyor.
Git "Yıldırım Demirören Yeter!" diye bağır, eyvallah. Yumurta ne? Tekme ne? Şu zamana kadar çok sabrettin de, birden mi patladın? Sabreder olduğunu göstermedin ki? Şu zamana kadar ne yaptın ki yumurta atacak raddeye geldin?
Ben tasvip etmiyorum böyle olayları. Tamamen benim görüşümdür. Belki burayı okuyup da yumurta atmayı düşünen başkası varsa ikna ederim diye yazıyorum bu yazıyı da.
Atmayın lan yumurta. Gidin adam gibi protesto organize edin.

32 Yorum:

yaratıcı besiktas taraftarı olarak denizli macında ayakkabı fırlatılsın..

Dikkat etsinler ayagina sikacak birgun delinin biri ve bircoklari uzulmeyecekde...

theotheo dedi ki...

tebrikler shelbyl. helal olsun.

yunus dedi ki...

Ben ufakken çarşıyı öğrendiğimde aşık olmuştum, o şevk, heyecan, o mualif tavır...Çarşıyla övünür olmuştuk.Şimdi büyüdük, anlamaya başladık:

Kimilerine göre beşiktaştan büyük rant, bedava bilet vs varmış.
Artık çarşıyla övünmüyorum.Aynı bok deyip işi kestirip atıyorum.

Şimdi de demirörene karşılarmış.Kesin başka yerden daha büyük rant vaad edilmiştir.Artık samimi bulmuyorum onları.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence de doğru bu yorum. ama buradan doğan bir sıkıntı var. bundan sonra her demirören protestosu bir seçim yatırımı olarak addedilebilecek. biz ki kaç yıldır demirören aleyhtarlığı yapmış kişiler, sanki bir başka başkan adayının yolunu yapıyor durumuna düşeceğiz. bu da sıkıntıdır.

Kitlesel ya da bireysel olarak sikintilarini daha onceden kalici sekilde dile getirmis olusumlarin samimiyetsizlik sikintisi olmaz. Biz tepkimizi daha once cesitli sekillerde gosterdik zaten. O yuzden benim alnim acik.

Bakalim, bu olay uzerine Alen'den vs. bir aciklama gelecek mi? Cok merak ediyorum.

zubi dedi ki...

Olayın içinde tribünden şahsen tanımadığım ismen tanıdığım Sedat, Harun gibi isimler var görüntülerden seçebildiğim kadarıyla. Bence bu adamlar bu olayı basit bi şekilde engelleyebilirlerdi ama engellemediler. İlginç geldi bana.

Rory Breaker dedi ki...

En güzel protesto İnönü'deki ilk maçta binlerce kişi hem Denizli'ye hem de Demirören'e beyaz mendil sallamak olur sanırım...
Gerçi takım mükemmele yakın çizgide diyorlar hala anlayabilecek kapasiteye sahipler mi an itibariyle emin değilim...

purplepurple dedi ki...

daha önce de söylenmiş; görüntülerdeki adamlar ordan burdan toplanmış adamlar değil. çoğu tanıdık simalar.
ki harun da gözüküyor orda. daha da ilginç.

ha bi de çarşı demek buymuş yaklaşımı bari burda olmasın be. yani çarşı'nın öyle üye alımı yapan, şu an 260 fiili üyeyi bünyesinde barındıran bir yapı olmadığını sağır sultan biliyor. ama iş şu yönetim protestosuna gelince çarşı-rant, çarşı-yönetim destekçisi falan, bu kadar mı basit. ha bu kadar basit diyorsanız o tribüne gelmeden, o psikolojiyi yaşamadan yazıp çiziyorsunuz (atıp tutuyorsunuz da koyabilirsiniz buraya) demektir (ki öyle) dedim ya bari burda olmasaydı şu ezbercilik.

bu arada yeni aday kimmiş yav?

Hah mesela, Rory iyi demis. Beyaz mendil sallanir, sirt donulur, sessiz kalinir, pankart asilir. Yumurta ne lan? Sanki butun duzgun yollari denedik de, her kusu ...tik de bir tek leylek kaldi.

Purplepurple,

Carsi adini yazida ozellikle sakidim, ve dedim ki: "Besiktas tribunu protesto etmedi." Ben gordugumu soyluyorum, Carsi'yi bilmem. Haa, Carsi fesh olunup geri geldi mi? Geldi. O zaman onu da yazarim. Tribunde rant yuzunden olaylar yasandi, bu disariya yansidi mi? Yansidi. O zaman onu da yazarim.

Ben su yazida bilmedigim hicbir sey uzerine "atip tutmuyorum". Beni atip tutmakla itham etmeden once:

1. yazimi daha dikkatli okuyup gosterdigim ozeni idrak eder,

2. ezbere konusmakla itham ettigin adama karsi ezbere konusmadan, bu soylentileri acikliga kavusturacak argumanlarla gelirsen cok mutesekkir olurum.

purplepurple dedi ki...

ben seni kastetmemiştim ki. beğendim hatta yazıyı. senin yazında hedef belli, çarşı'nın dümeninde olan belli başlı kişilere karşı bir tavır ve altına imza atarım.

ben çok genel bir ağız kullanarak tüm tribünü zan altında bırakan yunus'un yorumuna cevap verdim.

ard dedi ki...

taraftar tepki göstermez adları satılmışa çıkar.
taraftar tepki gösterir "aaa bu ne kabalık" dersiniz.
sizi memnun edebilmek mümkün mü?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yumurtaya karşıyız beşiktaşlıyız! yönetim rica etsem istifa eder misin? :)

bu akdar sessiz kalıp da murat aksu ismi ortaya çöıktıktan sonra böyle şeyler olması bana pek şaşırtıcı gelmiyor açıkçası.
normalde olsa başkalarının adamları falan derdim ama tribünde lafı geçen harun falan da oralarda olunca hani bilemiyorum

yunus dedi ki...

@purplepurple

Dediğin doğru.İşi genellemek bir çok iyi beşiktaşlıyı zan altında bırakıyor.Ama insan kendini biliyorsa sorun olmaz.

Demek istediğime gelince; çarşının artık kuruluş amacının dışına taşmadığını, insanların çarşı oluşumu altında rant peşinde koşmadığını söylemek hayalcilik.Serdar bilgiye yapılanlar, demirörenin seçilmesi olayları aklıma geliyor. bunca başarısızlığa, manevi-manevi kötü yönetime tribün sessiz kalıyorsa o tribün 'kartal gol gol' dese nolur, demese nolur.

Bir hafta önce herşey normal, bir hafta sonra başkana yumurta.İster paranoyak deyin, ister hak verin.Ama ben bu keskin dönüşü normal bulmuyorum.Hele ki seçim erifesinde.

Biz demiröreni eleştirirken bizi susturanlardan istifa sesleri duymak garip oldu

theotheo dedi ki...

tanıdık sima dediğiniz harun marun'da beşiktaş taraftarlığının yüz karalarıdır, onlar beşiktaşlılığı temsil ediyorsa vay halimize.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
purplepurple dedi ki...

yunus; serdar bilgili'ye 'çarşı' küfür etmedi. bilgili kaçacak yer arıyordu zaten, üstüne numaralıdan bir grup (kim bilir 50-60 kişidir muhtemelen, tribünde o gün küfür duyan yok nitekim) küfür etti. bilgili baa küfür ediyler dedi, gitti. basın da, vay efendim çarşı bilgili'ye küfür etti diye salladı. sonra ekşi beşiktaş'ta, forza'da bile çarşı bilgili'ye küfür etti geyiğini görür olduk. adeta antu.

çarşı'nın kuruluş amacı falan yok bu arada. hani varsa da zaten taşıyamaz. adamlar herkesin aynı statta maç izlediği dönemde kapalının ortasını kurmak için beraber takılmış, adı da çarşı olmuş.

ayrıca tribün sessiz kalmış, tribün kartal gol gol gol dese nolurmuş. ohoo. ben kaçayım.

theotheo, harun'un istesen de istemesen de sözü geçiyor o tribünde. 10 sene önce dernek paralarını toplayıp toz olan, sonra bişi olmamış gibi geri dönen bi adamdır harun sonuçta. ve yine sözü de geçiyor, siması da tanınıyor yapacak bir şey yok. ha ama beşiktaşlılığı temsil ettiğini kim söylemiş? orayı kaçırdık sanırım.

yunus dedi ki...

Yani sen şimdi bana çarşının(çarşı derken tüm grubu değil.Çarşının kodamanlarından bahsediyorum) Demirören'i eleştirmemek için, milleti susturmak için bir şeyler almadığını mı söylüyorsun?
Bunların çarşıdan rant sağlamadığını söylüyorsun?
Yöneticilerden yemediklerini mi söylüyorsun?
Bunlardan bazılarının esnafı, taraftarı yemediğini mi söylüyorsun?

Söylediklerinden tribünü bildiğini çıkarıyorum ve eğer bunları söylüyorsan bakar körsündür.Eğer katılıyorsan sorun yoktur diyorum.

ÇArşı bugün fes edilse, imtiyazları sıfırlansa yarın kartal gol gol diye bağıranlar olacaktır yine.Eğer sen çıkıp "ben inönünün tribün grubuyum, taraftarı temsil edicem" dersen bunlardan fazlasını yapman lazım.Kulüp batarken etrafındakileri susturmakla kulüp kalkınmaz.
Çarşının feshi doğru karardı, ne yazık ki dönüldü...

maf dedi ki...

Besiktas tribunun asli tarzi budur.bu tribun protesto yaptigi zaman trde olay olurdu.

ankaragucu kupa macinda sahaya sirtini donus, gencler macinda oyuncuya kufredis.

bunlar cok agir ve cesur olaylar.dogru ya da yanlis ama cesur.
ayrica yere goge sigdirilamiyor frente idman sahasina girince.ne oldu bizim semtin adamlari yapinca mi magandalik oluyor.

underground underground diye pelesenk oldu ya herkese.alin size pek piyasada olmayan bi eylem.

bi de su kadar soyleyeyim.o videodaki adamlarin bi cogu tribun emektari.oyle yoldan cevrilip gelmis manav yok.

bi de :) sunu nacizane elestri olarak kabul edin.zapatanin yaninda ondan daha kulturlu bi cok silah arkadasi vardi, belki idealari da daha berrakti ondan.ama lider zapata idi.o baska bi ozellik iste.daha cesurdu, daha yurekliydi, belki daha apaci gozu kara idi.ama zapata iste.
tribunle alakali elestri yaparken boyle bi pozitif ayrimcilik yapin abiler kardesler.bi coguna degil ama, orda o gun fertlerini barindiran bjk kapalisina buyuk saygim var.

bu yanlisa cok sik dusuyosunuz bence.onlardan mukemmel tavirlar beklemeyin.takdir edersiniz ki ucta yasiyorlar.ki yumurta atmak bence o hararette cok medenice bi eylemdir :)
asabi sedati karede gordukten sonra.... :)

uzun suredir olusmayan bi tepki ortami oyle ya da boyle olustu yonetime her platformda.bunu yermeyin allayin ballayin susleyin.bi cok kisiye hitab eden bi platformda insanlara cesaret verseniz daha guzel olmaz mi.
Su olu topragi kalksin artik, kapalinin ustundeki.

Adsız dedi ki...

Benim kafamı kurcalayan şeyler var. Hazır burada konu açılmışken sorayım:

2006-2007'de Mehmet Yıldız bize 30 metreden kafa golü attığı Sivas maçında yönetim istifaya davet edildi tribünler tarafından. Sadece Kapalı bu duruma karşı sessiz kaldı. Hatta sessiz kalmayıp numaralı tribünü de tehdit etmedi mi?

2007-2008'in başında Sinan Engin karşıtı pankart Kapalı'da açıldığında o pankartı kimler niçin kaldırdı? O pankart yüzünden niye kavga çıktı? Kim bunun hesabını verebildi? Daha sonra tribün Sinan Engin'e gidip özür dilemedi mi?

2004-2005 sezonunda Fenerbahçe maçında devre arasında Kapalı'da çıkan ve polisin biber gazıyla müdahele ettiği müthiş kavga 4000-5000 biletin rantı yüzünden çıktığı söylendi. Aslı nedir?

Cidden merak ediyorum. Nedir bunların aslı? Ortada epey çelişkili durumlar yok mu?

Bir de şu var. Lütfen kimse alınmasın çünkü burada kimsenin söylediğine karşı bir şey söylemiyorum ama şu yukarıdaki soruların benzerini sormaya kalktığımda -mesela Forza'da- bana "höt" diyen, "bırakın abileriniz bilir bu işi" gibi iyice demagojinin ve ajitasyonun dibine vurup konuyu tribün emektarlığına getirenlere de en hafifinden teessüf ederim.

Purplepurple ozur dilerim yahu, bir yandan ev bir yandan laf tasimaya calisinca devreler yanmis. Yorgunluk kotu sey tabii.

maf'a cevaben de sunu diyeyim: Yumurta atilir, eyvallah. Ama durup dururken yumurta atilmaz. Sen bugune kadar hicbir tepki vermedigin, yaninda durdugun adama birden "cok" kizip yumurta atarsan benim aklimda soru isareti uyanir arkadasim. Bu protestonun oncesi olmasi lazim, tutarsizlik var.

purplepurple dedi ki...

ege; mehmet yıldız'ın 30 metreden gol attığı maçta kapalıdan da istifa sesi yükseldi. ama ertesi sene oynanan sivas maçında kapalıdan çıkan ve 90 dakika susmayan istifa sesleri kadar gür değildi. kapalı üst katılmadı protestoya.
kapalı üstün protestoya katılmamasına numaralı tepki verdi. 'satılmış çarşı' dedi. numaralı tribünün önüne yürünmesinin sebebi buydu. numaralının istifaya daveti değil.

sinan engin pankart kaldırılmadı, uzun uzun durdu orada. bu tip pankartlar maçtan önce açılır, bir kaç dakika durur. sonra da kaldırılır zaten. misal satılık çarşı sloganının, ertesi hafta bursa maçında açılan 'sattık ama gençliğimizi' vs pankartlarının da çoğu bir süre ellerde tutuldu ve kaldırıldı.

sinan engin'den özür dilenmedi. sarı murat, alpay (katil), erdal, hüseyin (karagümrük) vs sinan'a gidip görüştü. üzerine basa basa özür dilenmediği söylendi. nezaket ziyaretiydi. sinan o toplantıda istifa edeceğini söylediğini ama alen'in kendisini vazgeçirdiğini söyledi.

o fenerbahçe maçında tribünde ufak bir kavga çıktı. adi, sıradan bi kavgaydı. büyük bir kavga değildi. polis tribüne girip müdahale edince olay büyüdü. o kavga polisle-taraftar arasında bi kavgadır.

tribünde 4000-5000 biletin rantının olduğunu-olabileceğini söyleyen ayrıca tedavi olsun. sen de inanma böyle şeylere.

o tribünde dönen bilet sayısı 300-350 civarı. bunun 50-60 tanesi karagümrük'e gidiyor mesela. gel oğlum emreh al sana 200 bilet, al hakan'cım sana 300 bilet, alen al bu senin 1200 biletin vs.. yok öyle bişi. dediğim gibi gruplara gelen toplam sayı 300'ü geçer, geçmez.

shelbyl; estafurullah abi ne özürü, önemli değil :)

mufittezel dedi ki...

Kimseye bilet gidiyor mu bilmiyorum da, kapalının önünde maçtan yarım saat önce 20'li 30'lu gruplar halinde toplanılır, grubun başına bir büyük geçer, bir kapıya gidilir, orada misal Ahmet abi grubu toplu halde içeri sokar.
Bu sahneye kapalı kombinesi aldığım 2004-2005-2006 yıllarında defalarca şahit oldum. Bu tip biletsiz girenler yüzünden 4kombine sahibi olarak alakasız bir yerde 2 kişilik koltukta sıkış tepiş maç seyretmekten bıktığımız için de kombine almayı bıraktık (neyse ki hanım spor sponsorlukları işinde de numaralı, loca vb. gidiyoruz maçlara :)).
Bunu yapan kaç grup vardır bilmiyorum ama rantı yok, çünkü bu şekilde girenler genelde çapulcu sürüsü oluyor :)

Adsız dedi ki...

purplepurple kapalıyı benden daha iyi bildiğin çok açık, bu açıklamaların beni de bilgilendirdi, ama yine de sormak istiyorum: satılan kombine sayısı neden fecaat seviyede düşük? şampiyon olmuş, kupayı kaldırmış, şampiyonlar ligi'ne giden bir takımın kombineleri bu kadar az satıyorsa insanın aklına ister istemez kötü şeyler geliyor, kimseyi suçlamıyorum tabii ki, sadece bilmek istiyorum, benim ve birçok arkadaşımızın hiçbir zaman 'beleş' girmediği tribünlere ne oranda bilet veriliyor. bir de eğer böyle bir şey varsa tribüne parasını vermeden giren adamlardan nasıl samimi bir tepki beklenebilir önemli nokta bu tabii ki...

purplepurple dedi ki...

valla kombine satışları neden düşük bilmiyorum :) bildiğim kadarıyla 10.000 civarı kombine satıldı. önceki yılların çok altında değil sanırım.

ayrıca tribünde belli başlı insanlara bedava bilet verilmesine de karşı değilim. barça dahi bedava bilet veriyor kale arkasındaki tribün grubuna. en son okuduğum bir haber o yöndeydi en azından.


çok geyiktir, tribün liderleri öyle büyük paralar kazanmıyor diye. kabataş hakan'ı tanıyan vardır. gitsin bir takip etsin, nerde yaşıyor. gideceği yere hangi otobüsle gidiyor. içkisini nerde içiyor. ayhan'la oturun konuşun. emrah'ın bırak nemayı, vurgunu; arabası mı varmış. sora elini vicdanına koysun bu adamlar söğüşlüyor derken. tribün sayesinde kendisine maddi olarak fayda sağlayacak kapılar açanlar var. o ayrı. ama doğrudan yönetim-taraftar ilişkisi şeklinde değil.
ha işte konusu gelmişken, çarşı ile arası kötü denen serdar bilgili daha 5 ay önce kimleri görmüş tribünden, kaç kişi işe girmiş bilgili sayesinde onu da yazsınlar ya sözlükte? çok biliyolar ya insanlar her şeyin inciğini cinciğini. kararı veriyor, çarşı nemalanıyor. ben dedim oldu. asıl hikayeyi kaçırdın?

ha tüm bunlardan bağımsız olarak; hepimizin çok sevdiği ibrahim altınsay'a sorarsanız mesela, taraftarın yönetimi istifaya davet etmesi zaten başlı başına problemdir. ona göre taraftarın kesinlikle ilgi alanının dışında olmalıdır yönetim ve başkanın bekası.

konuya döniim; yönetimden bedava bilet alan taraftar yönetimi protesto etme konusunda bir noktaya kadar imtina eder. dediğim gibi o tribüne giden bedava sayısı taş çatlasın 300. yarın gelecek başkan da verecek o kadar bileti, hiç şüpheniz olmasın. alen ve etrafındakilerinin korkuları başka.

mesela kapalıyı kaybetmek bunlardan biri. ayrıca her kulübün başkanının emniyetle arası iyidir. alen veya cem değil, demirören oturup çapkın ile, muammer güler ile maç izleyecek olan kişi cts günü.
maç çıkışı veya haftaiçi bir akşam bu adamların (tribünün liderleri) hepsi 'alıntı' olur. ertesi haftalarda stada girişlerinde sorun çıkarılır.
yönetim armut mu toplayacak? tribüne erdem fora benzeri 5 adam salarsın, arkasında 40'ar 50'şer adam var. verdin mi 200 bedava bileti o gruba. al dersin, kapalı sizin olcak ama önce alen'i setten indirin. her maç o setin orda kavga çıkar. tribünde kavga eksik olmaz. adına ne derler biliyor musun? rant kavgası. aziz yıldırım yapmadı mı bunu?
yeter yıldırım demirören adlı sivas maçından sonra alen'in telefonu sustu mu sizce? kimler tehdit etti, nasıl etti?

alen ve etrafındakiler bir muhalefetin ayak sesleri gelirse ancak protestoya çanak tutar.
ama hep diyorum, çarşı bilet alıyor, rant yüzünden demirören'e destek oluyor demek çok kolay. hem hava katıyor öyle diyene, çözdüm ben olayı biliyorum havası.

hayyam dedi ki...

Kesinlikle Purplepurple'a katiliyorum ayrica 90'li yillarin sonunda Optik ile cok yakin arkadasim ayni binada oturuyordu ve bende o siralar ytu de okuyordum ve o civarda biraz takildim ve O tribun grubu dedigimiz insanlarin nasil yasadigina sahit oldum. O tribunlerde bir kavga varsa bu kavga rant kavgasi degil kapalinin ortasina sahip olma besiktas taraftarinin sesi olma kavgasidir. ayrica eskiden Forza Besiktas dergisi vardi (yurtdisinda yasadigimdan bilmiyorum tekrar cikartiliyormu, o zamanlar o derginin arkasinda saglam ODP tayfasi vardi) ve bunlarin Ayhan'larla yakin iliskisi vardi ve oradanda biliyorum ki burada bir kavga varsa da bu kavga rant degildir buna kapalinin ortasi dersiniz, nufuz dersiniz, guc dersiniz rant diyemezsiniz. Purplepurple'unda dedidigi gibi bu gruplar belki cokta isteseler her azn yonetime karsi duramazlar, ayrica parasi olanin baskan oldugu bir donemde carsi ne kadar etkin olabilir ki tek basina mantikli dusunursek. Bu hafta gurultu yapar ama haftaya bir bakarki stad disinda kalmis. O yuzden bir muhalif kanat olmadan onlarinda oyle ayan beyan ortaya cikmasini beklemek cok sey istemek oluyor. Sevgili medyamiz zaten her kotu olayi CARSI'ya atfettigi icin bu konularda cok zarar gorduklerinide dusunuyorum Allah'tan Bursa ile sorunluyuzda son Bursa-Diyarbakir macinda Carsi'ya bir sey denmedi.

theotheo dedi ki...

purple doğru söylemiş.

o para yiyo dediğiniz adamların, hepsi aç, ordan burdan duyduğunuz laflarla konuşmayın.

ancak beşiktaş taraftarlığının temsili kapalıdaki 3.5 çapulcu değildir. tek çözüm yeni stadtır. beşiktaş taraftarlığı bu insanlara kalmaz kalmamalı.

bugün demirören'e tekme atanlar, skor taraftarlarıdır, eğer adamsan, yiyosan şampiyon olurken de atsaydın.

her takım kötü dönemlerden geçebilir, geçen yıl arsenal'in durumu neydi? hill-wood'u kim tekmeledi?

bu hafta ile birlikte çıkışa geçecektir, beşiktaş. kimsenin şüphesi olmasın.

maf dedi ki...

Bu tribunun 3.adamının evinin bicok yerinde orumcek agı var.purple cok guzel yazmıs hakan abiyi.
digerleri de esnaf genelde.bi tanesi itfaiyeci yeni nesillerden :)

Dediginiz seylerin haklılık payı vardır, ama adresi bellidir !


shelbyl,

orada olanların hepsi yonetim aleyhtarı.malum sebeplerden stadyumda fazla öne çıkamıyorlar.ancak öyle olduklarını söyleyebilirim.fikirleri bi anda değişmedi yani.

Feridun Bitir dedi ki...

vay be , carsi ne kadar da temizmis. inanmiyorum arkadas, su demirören gibi bir baskana yapilan protesto sayisi 5 yil icinde 2 defayi gecmiyorsa inanmiyorum. bu durumda nasil olurda demirören ile carsi arasinda cikar iliskisi olmadigina inanabilirim? Carsi besiktasa zarar veriyor artik, adi besiktasin önüne geciyor. demirören carsinida alip gitsin.

Adsız dedi ki...

theotheo'ya katılıyorum. yeni bir stad bu tür sorunları çözecektir. ben kimsenin bekçisi de değilim sonuçta, amacım bir hükme varmadan önce öğrenmekti. bilgi veren bütün arkadaşlara teşekkürler. yarın denizlispor maçında buluşmak üzere...

Yorum Gönder

Ara