.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Eylül 2009 Cumartesi

TSL 5. Hafta Galatasaray 3-0 Beşiktaş

Stat: Ali Sami Yen Hakemler: Bülent Yıldırım, Bahattin Duran, Alper Ulusoy, Süleyman Abay (4. Hakem) Galatasaray: Franco, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan Balta (Dk. 80 Caner), Keita (Dk. 70 Barış), Mehmet Topal, Mustafa, Kewell, Arda (Dk. 59 Elano), Baros Yedekler: Aykut, Emre Güngör, Uğur, Barış, Elano, Nonda, Caner Teknik Direktör: Frank Rijkaard Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Sivok, Ferrari, İsmail, Yusuf, Ernst, İbrahim Kaş (Dk. 68 Holosko), Serdar Özkan, Tabata (Dk. 46 Fink), Nihat (Dk. Bobo) Yedekler: Hakan Arıkan, Fink, Nobre, Bobo, İbrahim Üzülmez, Holosko, Uğur İnceman Teknik Direktör: Mustafa Denizli Goller: Mustafa Sarp (Dk. 4), Baros (Dk. 65-Dk. 82) Sarı Kartlar: Ferrari (Dk. 37), Tabata (Dk. 37), Mustafa Sarp (Dk. 37), Serdar Özkan (Dk. 68), Baros (Dk. 85), Sivok (Dk. 85), Emre Aşık (Dk. 90)

106 Yorum:

purplepurple dedi ki...

biletler satışa çıktı mı?
toplu gidiş hala mı yasak?
içerde bira kaç para?
ön grup kaçta çıkıyür?

Cherubim dedi ki...

Az gollü ya da iddaa tabiriyle alt olması muhtemel bir maç. Beşiktaş'ın defansı sağlam duruyor, lakin ofans hattı da tam zıt bir durumda. Tahminim tek farklı yenilgi ya da beraberlik, o parlak! takımın yenilmesine izin vermezler daha 5. haftadan. Zaten 2002-2003 sezonu hariç kazanamadık Sami Yen'de ligde yıllardır..

*penaltı atarız , nihat oynarsa o atar .

*ernst fink ile mustafa sarp mehmet topal kapışır ortada , sivok-ferrari baros ile uğraşır .

*kanatlarda ardayı durduracak kişi dünyada yok , sakatlanmasını bekliyorum .

*leo franco bir tane yumurtlar maç başında .

*gökhan zanın olmaması bizim için büyük kayıp .

*rüştü-i.kaş-sivok-ferrari-ismail-tello-fink-ernst-serdar özkan-tabata-nihat(holosko) tavşansız 11 olur .

*bobo,yusuf kesin oynamıyor , nobre belki ...

*ali sami yen uğursuz bize , çok penaltı attılar .

*maçın hakemi mustafa kamil a.ınoğlu olursa geçen sene ikinci yarı gibi olur , çıldırırız .

*ibrahim üzülmez şapkadan çıkar mı acaba ?

*keita-arda-elano-baros-sarp-hakan balta çok formda .

*sivok-ferrari çok formda

*maç günü hava kapalı,çok sıcak olamayacak,deplasman tribünü hariç bütün eski açığı kapatıyor zalimler . gerçi yakışıyor da bu tür hamleler . galatasaray işte .

*ilk defa güçlü bir rakiple karşılaşacaklar . biz ise lyon,catania,porto,fener ile oynadık.

*bu maçla ya çıışa geçeriz yada kriz kapıda bekler .

*2-2 ya da 1-2 alırız be ...

*tabata ve nihat diyorum gollere . ya da kendi kalelerine ve tabata .

*allah yardımcımız olsun ...

beşiktaş biletleri satışa çıktı mı bilmiyorum. ama sabahtan beri ne telefonla, ne de internetten biletixe ulaşabiliyorum. çılgınlar gibi deplasman bileti arıyorum. bulabilecek, alabilecek olandan haber bekliyorum...

Factotum dedi ki...

elano cuma gecesi gec gelecekmis o yuzden ilk 11 oynamayabilir. keza tello da ayni tarife...

cok sakatimiz var ve bu da kulubeyi olumsuz etkiliyor.

sakin ve akilli oynarsak, sartlar da normal olursa (hakem etkisi vb) mac sonunda yuzu gulen taraf oluruz. (umarim)

Pamukk dedi ki...

opera kullanın bilet için o açıyor mş biletixi

Pamukk dedi ki...

bobo da nobre de oynamicak diye biliyorum
ben atıcam golleri

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Savunmadan cikarkenkaptiracagimiz toplarda tehlike yasariz, baros sivok u attirir, yenilir doner manu yu yeneriz

AQ-47 dedi ki...

Umut fakirin ekmeği, ye Jessie, ye...

memet dedi ki...

mustafa hocanın stratejisi nasıl olacak? Bu bir final maçı değil ve 3 gün sonra manchester maçı var.Mustafa hoca bu maçta mağlubiyeti hiç istemeyecektir.Çünkü yenilirsek bu Manchester maçını da olumsuz etkiler zaten futbolcular ciddi baskı altında.Bu yüzden hocanın kafasında beraberlik kötü değildir düşüncesi olacaktır ki ben de bu şartlarda farklı düşünmüyorum.Bizim defansımız sağlam forvetimiz formsuz onların forveti formda savunmaları s.o.s veriyor.Hemen hemen her maç gol yiyorlar ancak biz de zor gol buluyoruz.Eğer gol yersek maçı çevirmemiz çok zor olur.

memet dedi ki...

Bobo veya Nobre'den biri oynamazsa işimiz çok zor.Tello'da yol yorgunu Nihat ve Holosko ikilisi hiç uyumlu görünmüyorlar.Tabatha ve Nihat birlikte hiç antreman yapmadan maça çıkacaklar.Hatta belki de sırf bu yüzden Mustafa hoca Tabata ile başlamayabilir.Tabata henüz forvette beraber oynayacağı arkadaşlarının hiç biriyle antreman yapmadı.Bu ciddi bir problem.Bir sorun da hala ideal 11 mizi oluşturamamış olmamız.Bu maçta sivok-ferari-ernst-fink dışında şu da kesin oynar diyemiyorum.Sağbek?solbek?hatta kaleci?vs...

Gökhan dedi ki...

düzgün bir hakem olması şartıyla şansımızın düşük olduğunu düşünmüyorum.savunmamız sağlam ve bence gs'ye ters gelebilecek bir stilimiz var.
ayrıca berabere biterse 2 teknik adam da çok üzülmez bence.
geriye düşmediğimiz sürece her geçen dakika kazanma şansımız artacaktır.
umarım üzülmez oynamaz sol bekte ve sakatlardan en azından nobre düzelir.
1-2 kazanırız diye düşünüyorum.

Strateji dedi ki...

Fortis finalindeki oyun anlayışıyla oynayacağız yine. Kendi yarısında alan daraltan, hızlı hücumlarla gol bulmaya çalışan bir Beşiktaş izleyeceğiz. Geçen sene Chelsea'nin Barcelona karşısında oynadığı oyunu hatırlayın, ona benzer bir yapı olacak yine. Ben umutluyum açıkçası. Başarıyla kotarabiliyor Beşiktaş bunu. Ve sırf bu yüzden de kapanan Anadolu takımlarından ziyade, büyük maçlarda (Galatasaray, Manu vb.) kazanma olasılığımızın daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

ian dedi ki...

içimden bir ses 0-1, holosko atar diyor.. baros penaltı kaçıracak bence..

yuki the zorba dedi ki...

Aşağıda Jessie de yazmış, bu takım hücumda topu tutamadığı sürece savunmasına yük bindikçe, işi zorlaşıyor. Dümdüz futbol mantığı bu.

Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçını hatırlayalım. İlk 30 dakikada Ernst ve Fink sürekli dönen topları topladılar. Çok pozitif servis ettiler... Ancak, o 30 dakikada nefesleri yettiğince forvet elemanları topu ileride tutmayı başardı. Çok etkili kanat bindirmeleri yapacak, oyunu rakip sahaya yıkacak enerjiyi yaratabildi takım... 30. dakikada nefesleri bittiyse de solda Bobo ve sağda Yusuf bu işi çok iyi yaptılar. Cumartesi ikisi de sahada yok! Nefes anlamında avantaj olsa da, yetenek anlamında zaafiyet olarak değerlendirilebilir.

30. dakikadan sonra geçen her dakikada ofansta top kayıplarımız artmaya ve arkaya yük binmeye başladı. Maçı futbol anlamında kaybedeceğimizi de oralarda anlamıştık zaten. Goller de görünenin tescili oldu.

Homojen seviyede enerji harcanan bir maçta, yani oyunu tutabildiği, dizilimini bozmadığı, kondüsyonunu had safhada tutabildiği bir maçta Beşiktaş kolay geçilebilecek bir takım değil, bunu geçen sene de defalarca gördük, tabii ki bunun en önemli özneleri Ernst ve Fink (Cisse). Ancak, ön tarafta bugünkü Holosko ve Nihat'ın bir arada kullanımı maalesef top kayıplarını olmadık seviyelere çeken önemli bir yorucu etken oluyor. Ernst Gençlerbirliği maçı berabere giderken maçın sonlarına doğru, önünden geçen bir topun taca çıkmasına izin verdi. Bu alıştığımız bir şey değil... Ali Tandoğan sonrası benim hiç görmediğim bir durum hatta...

Öte yandan Galatasaray yetenekli fakat üretken olmayan bir takım. Bir arkadaş aşağıda yedikleri golleri yazmış ama örneğin son iki haftada atılan golleri de değerlendirirsek, oyun içinde zengin gol pozisyonu bulmak için mutlaka bir şekilde öne geçmeye ve boş alana ihtiyaç duyduklarını görüyoruz. Tabii ki her takım 60 dakikaya 3-5 pozisyon sıkıştırıyor, bahsettiğim bu değil. Oyunu sıkıştıran rakiplere karşı o bahsedilen zenginliği sergilemekte zorlanıyor Galatasaray. Orta sahanın verdiği destek burada çok önemli; Mustafa Sarp ile Ayhan'ı örneğin Kayseri (Talinn değil) maçındaki performanslarına göre kıyaslayabilirsiniz, ancak derbi maçları başka bir terazide tartmalısınız. Oyunu çok hızlı çeviren, topu doğru yerde kullanıp, doğru yerde tutan bir adama dönüştü Ayhan Galatasaray'da. Bu meziyet Sarp'ın halihazırda sahip olduğu bir şey değil. Öte yandan Sarp Ayhan'dan daha sert, tutarlı ve basit pas yapan bir oyuncu. Fakat bu olumlu özellikler Ayhan'ın mental ve pozitif futbol katkısını karşılayacak ölçüde bu derbi için kritik değil.

Galatasaray'ın elinde Baros, Kewell, Keita gibi yetenekli futbolcular olsa da, bizim en büyük problemimiz son dönemde özgüven patlaması yaşayan Arda olacaktır. Hem takım üzerinde, hem de hakem üzerinde ciddi bir baskı yaratacağını düşünüyorum. O nedenle, erken bulacağımız bir gol, tıpkı Kupa Finali'nde İzmir'de olduğu gibi, bu psikolojik eşiği kırmamız adına önemli. Beraberlik gelse dahi, takımın o eşiği atlatması çok önemli. Nitekim derbiler her zaman olduğu gibi psikolojik olarak kazanılan maçlardır. Şu anda maalesef takım her anlamda mağlup başlıyor. Kupa finali öncesinde de, maça giderken takside ne kadar ümitsiz olduğumuzu ve bizim için üç gün önce lider vaziyete gelinen ligin ne kadar önemli olduğunu konuşmuştuk. Oysa o gol, hepimizi maçın içine çekti, Denizli, Bobo ve Holosko'yu çektiği gibi... Yenilen gole, üstelik moral bozucu şekilde gelen beraberliğe rağmen arkadan gelen farklı galibiyet ve müthiş tempolu ataklar da tuzu biberi oldu bu işin.

Sakatlarımız olmasaydı, ideal bir 11 kurup, daha pozitif konuşabilirdim belki. Ancak bu kadar sakatımız varken, üstelik Tello Şili'den falan gelecekken maçın favorisi maalesef Galatasaray oluyor. Beşiktaş - Galatasaray derbilerini yıllardır favoriler kazandığından işimiz zor. Bize bu gidişatı kırmak için maçın başında özgüven aşılayıcı bir futbol ve onu sürdürecek kondüsyon lazım.

Unknown dedi ki...

bu maç öncesinde etraftan takip ettiğim kadarı ile maç şimdiden 3-0 olmuş goller; baroş(2) sivok(k.k).. gibi bi hava var. aksine bu durumun bizi olumlu etkileyeceğini ve ''favorinin'' şaşıracağını düşünüyorum. 4 haftadır eleştirilen futbolcuların kurtuluş maçı bu maç keza. ellerinden geleni yapacaklardır.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Temur dedi ki...

Zeminin durmu ne alemde acaba! Malum başka yerde yağmur yağmaz Mecidiyeköy'de kar yağar!

addN0NE dedi ki...

Maçın hakemi Bülent Yıldırım. Umarım maç sonunda pek fazla anılmayacak bir maç yönetir.

Ze1903 dedi ki...

Bülent yıldırım ismini duyunca umudum azaldı...

alper dedi ki...

ze1903
rahat ol kardeşim.selçuk dereli değil de bülent yıldırım oldu ya bu maçın hakemi.sittin sene kaybetmeyiz bu maçı.en kötü beraberlik olur.berabere bitirme konusunda uzman bir hakemdir kendileri.ama bi yolunu bulup tıkalarız onlara belkid eyenip geliriz.ama yenilmeyeceğimiz kesinleşti bana göre artık.ağlasın ibneler artık.

Gökhan dedi ki...

bülent yıldırım için fenerli derler genelde.
eğer bir takım talimatlara göre değil de kendi hislerine göre yönetecek olursa heralde bir fb li olarak gs nin kazanmasını istemeyecektir.
en azından kasıtlı hakem hatasıyla kaybedeceğimiz korkum biraz daha azaldı,bülent yıldırım ı beğendiğimden değil ama öyle hissediyorum artık.
sakatlardan da güzel haberler gelirse neden olmasın ?

Her ne olursa olsun derbilerin favorsisi olmaz desek de GS sanki bir kaç adım önde...

Hakem veya şans faktörü olmadan bu mactan puan koparabilmek zor gibi gözüküyor...

Besiktas'ın falına bakınca şöyle bir sey goruyorum.

Galatasaray maçından mağlup olarak ayrıldıgımızda camia iyice karışır,ardından gelen Man Utd maçı bunların üzerine tuz biber olur.

Hazır Murat Aksu'da adaylıgını acıklamaya yakınken, seçim öne çekilir. 21 Ekim günü Wolfsburg maçı sonrası Mustafa Denizli istifa edip, yakın bir sure sonra da Fatih Terim'den boşalan koltuga gecer. Biz ise seçimden yine demiroren'ı seceriz.

Bu maç bütün bunların yasanmaması için oldukca kritik. Eger yenilirsek bundan sonra toparlanmamız oldukca zor olur. Bır de yagan onca yagmur Ali Samiyen'i ne hale getirdi merak ediyorum.

şaşırtıcı derecede rahatım. beşiktaş'ın hiç beklenmedik bir şekilde gs'yi yeneceğini düşünüyorum. çok eminim kazanacağımızdan. içimde öyle bir his var ve bunun herhangi bir pozitivist açıklaması yok. sadece öyle... allah utandırmasın:p

dusendeli dedi ki...

Eğer Mustafa Denizli'yi biraz tanıdıysam bu maçta ilerde sadece Tabata ve bir forvetle (yabancı kısıtlaması sebebiyle muhtemelen Nihat ya da Nobre) çıkıp diğer sekiz oyuncuyu rakibe basıp alan daraltacak adamlardan seçer. muhtemelen savunma üzülmez-sivok-ferrari-kaş orta saha da tello-fink-ernst-ekrem'den oluşur. Takımın hiçbir hücum planı olmaz, ileri atılan toplarda hücum oyuncuların kişisel becerisine kalır.

Bu şekilde Beşiktaş'ın oyunu kilitleyip kısır bir maç haline getireceğini tahmin ediyorum. Ama Galatasaray organize ataktan olmasa bile duran toptan bir gol bulur. Brezilya bile Elano'nun duran topları sayesinde Arjantin'i yendi. Bir de duran topları çok iyi kullanan Arda var tabi. Galatasaray bu golu bulduktan sonra maçın sonlarına doğru mecburen açılan Beşiktaş'a karşı bir ya da iki gol bulur 2-0 ya da 3-0 alır maçı.

Şimdi biraz ahkam keseyim. Beşiktaş bu maçtan puan almak istiyorsa Galatasaray'ın zayıf yanını kullanmalı. Galatasaray'ın zayıf yanı orta sahası. Bu orta saha zayıf rakiplerin bile pas trafiğini kesmekten aciz. Beşiktaş eğer defanstan forvete kadar hızlı pas trafiği kurabilecek bir kadroyla çıkarsa sürekli Galatasaray ceza sahasına çok adamla gelebilir. Mesela bence Tello ve Ekrem sağ ve sol beklede oynamalı. İlerde Nobre (ya da iyileştiyse Bobo) onun arkasında Tabata-Holosko-(sakatlığı geçtiyse) Yusuf oynamalı. Yani topun mümkün olduğunca Beşiktaş'ta kalmasını sağlayacak teknik oyuncular olmalı. Top ne kadar az Galatasaray'da olursa o kadar az tehlikeli olurlar. Tabi bu şekilde de Galatasaray'ın Beşiktaş'ı tarumar etme ihtimali de var ama ilk söylediğim şekilde Beşiktaş'ın bence hiçbir şansı yok. Böyle ise biraz da şansın yardımı oyuncuların da kendilerini aşmasıyla Beşiktaş kazanabilir de.

Ama dediğim gibi Mustafa Denizli maçı kilitleyip 0-0 ya da 0-1 gibi bir skora bağlamaya çalışacaktır maçı.

menderes mete dedi ki...

vayy be meğer bu hafta biz BARCA'yla oynuyormuşuz...

sembolist dedi ki...

Her yıl, BJK'liler Ali Samiyene gelirken 'çok rahatız' diyorlar:))
Ersun Yenal devre arası transferleri için çalışmalarına başlamış.haberniz olsun:))

gsnin 4-2-1-3'ünde beşiktaş'ı en çok kanattaki forvetler arda ve keita? mı artık kim oynarsa o zorlar. bu oyuncular da en çok beklerimizle münasebete girerler. tutup bekte tello filan oynatırsak bence yandık demektir. öyle de oynanır ama o zaman gs'yi kendi sahasında tutacak bir mantalite taşımamız gerekir ki beşiktaş'ın başına öyle biri daha gelmedi.

hayvan gibi ortasahan hayvan gibi defansın varsa naparsın defans mı yaparsın? kendinden kat kat güçlü olan takıma karşı belki ama gsnin böyle bir takım olduğunu düşünen de şampiyonluktan filan bahsetmesin. bu takım gs karşısında sinecek bir takım olmamalı, teknik direktörü takımın sinmesi gerektiğini düşündürecek bir taktikle sahaya çıkmamalı.

kim nerde oynamalı ditye sorarsanız sol forvet serdar özkan sağ forvet ekrem derim. Nihat santraforda gene takılabilir, belki asıl mevkii ora değil ama oynadıkça toparlanacaktır. ortasaha tello fink ernst olur heralde.

menderes mete dedi ki...

@ sembolist,
ilk seni transfer edeceğiz...:)))

memet dedi ki...

Tello'nun oyun 0-0 gittiği sürece kulübede oturacağını düşünüyorum.Tahminimce orta sahada ernst-fink-tabata oynayacak.Ekrem sol açık olarak görev yapacak düşüncesindeyim.Bence 4-3-3 4-5-1 formatında sahaya çıkacağız ilerideki santrofor nihat-nobre ikilisinden biri olacaktır.Geçenlerde de yazmıştım kadronun formsuzluk ve sakatlıklar nedeni ile belirgin olmaması en büyük handikap

memet dedi ki...

Lig tv haberine göre Gs kadrosu

franco
sabri-emre-servet-balta
topal-m.sarp
Keita arda Kewell
Baros

yuki the zorba dedi ki...

Noat Samisa sağolsun, maçı tribünden izliyorum sonunda... Geçen sene ne Kadıköy'e ne de Sami Yen'e gidemedik, hatta karaborsacılar bizi arkadaşla beyaz gömlekle falan görünce sivil polis zannetmişlerdi... Bizle konuştu konuştu iki tanesi, sonra biri yanlarına gelip bişey söyledi kaçtılar :)

Neticede artık benim için maç 4-3-3, 4-4-2, 4-1-3-2'den çıktı... Ben kale arkasından baktığımda sadece 11 tane adam görüyor olacağım. 11 adam iyi oynarlarsa bu maçı alırlar, neden alamasınlar. Oynayamazlarsa da canları sağolsun...

Ankara'ya gittiğimde lider olduk, İzmir'e gidince kupayı aldık, Denizli'ye gittim şampiyon olduk. Sami Yen'de de Galatasaray'ı yenersek, Manchester'a giderken sponsor bile bulurum heralde...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

franco
sabri-emre-servet-balta
topal-m.sarp
Keita arda Kewell
Baros


bu kadroyu yeneriz biz.

stfud dedi ki...

jessie emin misin bak ona göre saç kazıtmasına iddiaya gireceğim:)

@yuki

galatasaray'ı yenersek manchester maçın benden :D

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kewell bilmediğimiz bir oyuncu değil. fiziki kapasitesi yetersiz. oyunda varlığını sürdüremiyor. ama çıkar bi kornerden gol atar, bi şut çeker skoru değiştirir ayrı. ama kewell'lı galatasaray'ın ciddi bir baskı kurabileceğini sanmıyorum.

arda yorgun. hem fiziksel, hem mental olarak.

sarp-topal ikilisi ise ideal ikili değil. sarp-ayhan olur, topal-ayhan olur ama sarp-topal yavan kalır. pas akışkanlığı sağlanamaz. sağlanamazsa tempo yükselemez. yükselemeyen tempo da beşiktaş'ın işine gelir.

bununla birlikte hakan balta çok formsuz bence. zan'ın sakatlığı bizim için dezavantaj görülse de yerine oynayacak adamın emre aşık olması da avantajdır bizim için.

...

tahmin ettiğimiz şartlar biraz değişti açıkçası.

elano yol yorgunu
arda öyle
ayhan yok
zan yok - emre var

beşiktaş'ta tello yok ama tabata'nın varlığı tello'nun yokluğunu kapatabilir. belki de iyi olmuştur.

tabata tello'nun yaptığını yapacaksa tello'ya ne gerek var en azından topu beklemeden topa giden bir oyuncu, mesela ekrem oynatılırsa tabata'nın koşu yollarına bırakacağı pasların bir değeri olur.

yoksa tello'nun yürüyüş yoluna bırakmak zorunda kalırız o topları, o da rakipte değil bizde sıkıntı yaratır.

...


ümidim arttı benim.

Gökhan dedi ki...

@ jessie

şu son dediklerine kelimesi kelimesine katılıyorum.

jessie'yi de kattık kendi saflarımıza... umarım maç sonunda çok safmışız demeyiz:)

o değil, sözlükte de belirttim. yahu bu galatasaray değil miydi, sezon başında takımı sayarken, sıra defansa geldiğinde " e defans da zaten milli takım defansı " diyen.. yahu şu milli takımın defansı, hele bir de sabrili versiyonu bende olsa, kimseye tek laf etmem.

buzkan dedi ki...

basında çıkan haberlerden yola çıkarak
rüştü

itoraman sivok ferrari üzülmez
inceman fink ernst
nihat nobre tabata

11iyle sahaya çıkacağımızı düşünüyorum.bundan önceki maçlarda denizli nin tutumundan
inceman tello
üzülmez ismail
tabata holosko değişikliklerini de tahmin etmek çok güç değil.gs nin maçın başında öne geçeceğini bizimde ilk 45 dk bir şey yapamayacağımızı ikinci 45dkla şahlanacağımızı beraberliği kotarmak adına son dklara kadar uğraş vereceğimizi
ve beraberlikle alisamiyende ki yenilgi serimize mola diyeceğimiz maç olacağını düşünüyorum. golleride vereyimde kehanetim son bulsun. dk 17 baros dk 54 kewell
dk 71 nihat dk 89 holoşko

spirit dedi ki...

onurunla oyna, bilginle kazan!

sembolist dedi ki...

Basınızdaki 'milli maçtan yorgun döndüler' klişesi BJK'li arkdaşların da yüreklerine su serpmiş gözüküyor.Aynı mantıkla Manu'da,Rooney-Carıg-Berbatov-Fletcher-Nani vs. vs. tüm takım miili oyunculardan oluşuyor ve lig maçından 2 gün sonra BJK ile oynuyorlar.Artık manu'da bu kadar yorgun oyuncu(?) varken 5 tane atarsnız:))
Kewel'a dikkat derim ben!

Unknown dedi ki...

iş gs'nin defansına kalırsa, zorlayacak pozisyonlar yaratılırsa bir balonun sönüşünü izleyebiliriz

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
geloraptor dedi ki...

İngiltere'de profosyonellik var, Türkiye'de...

Sertug Ozgur dedi ki...

@sembolist

Fatih Terim'in takımından mental ve fiziksel olarak kısa sürede sağlam dönmek kolay iş değil. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bile çoğu futbolcu çok düşük performans sergiledi. Bosna maçında özellikle maçın sonlarında Arda'yı görünce üzüldüm, Terim'in gazı yüzünden çocuğa aşırı stres binmiş belli,gücü de bitmişti ki maçın son dakkasında amatörce yerde bir hareket yaptı, sakatlanıyodu, sekmeye başladı.

Bu klişe bizim yüreğimize su serpti diyorsun da maçtan kötü sonuç alırsanız sonra yorgunduk falan demeyin:)

esgo dedi ki...

Ankara deplasmanında Elano’nun dahil olması ile birlikte orta alanda çok yumuşak bir kimliğe bürünmüşlerdi, devamında Kewell - Elano değişikliği ile Arda-Topal-Sarp üçlüsüne dönünce daha diri ve toplu bir takım oldular ve beraberinde skor da geldi. Bunu şunun için söylüyorum muhtemelen Elano’nun Cuma günü takıma katılacak olmasından ötürü Arda alışılmışın dışında orta alana kaydırılıp sol çizgi Kewell’a emanet edilecek; bu da her ne kadar daha diri bir orta olana sahip olacakları anlamına gelse de milli takımda sarf ettiği efor ve güçlü karnımız göz önüne alındığında bu saha içi değişimleri Ankara maçındaki kadar etkili olmayacaktır; diğer yandan Arda’nın çizgideki üretkenliğini göz önüne alırsak, orta alan sertliği arasında daha az tehlikeli bir Arda ile karşılaşmamız da yüksek ihtimal. Ayhan’ın yokluğu, Arda’nın maçın tamamına yaymakta zorlanacağı temposu ve Topal – Sarp ikilisinin yaratıcılıktan yoksun futbolu Ernst – Fink ve (Tabata’nın futbol oynama iştahı ile) karşılaştırıldığında ibreyi Beşiktaş’a çeviriyor; buna bir de kenar forvetlerimizin (Özkan-Holosko) savunma bilincinin Keita ve Kewell’a oranla daha gelişmiş olduğunu eklersek Üzülmez tercihi olmadığı müddetçe sahadan mağlup ayrılmamız gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Daha fazla ihtiyacımızın olması, favori gösterilmeyişimiz ve milli maç aralarından sonra rüzgarın hep tersine dönmesi de her ne kadar pek geçerliliği olmasa da kıyısından köşesinden bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

@yuki
manchesterida yenersek sana buradan bir besiktas usa tshirti yollayacagim... Sozum olsun!

sembolist dedi ki...

Serdar Özkan-Holosko'nun Kewel-Keita'dan daha üstün özelliklere sahip olduklarını idda edenin futbol bilgisinden şüphe ederim..
şaka gibi..

Gökhan dedi ki...

@ sembolist

savunma bilinci demiş,kewell ın savunmaya pek bir yardımının olmadığı da ortada.

sembolist dedi ki...

Gökhan kardeş, bu 'savunma bilinci,defansa yardım etmek' gibi kavramlarla zihinleri zehirlenmeye tabi tutulumuş bir neslin evlatlarıyız..(demirkol-rıdvan vs. başrolde)

Gökhan dedi ki...

tamam öyle olsun o zaman sembolist.

esgo dedi ki...

Serdar – Holosko / Kewell – Keita kıyasının ne şekilde yapıldığına göre değişir bu durum, ama o mesajda da belirttiğim gibi savunma yönleri masaya yatırıldığında Serdar ve Holosko topsuz oyunda onlara oranla katbekat üstün durumdadır. Bu sezon ligde Serdar’ı pek fazla izleme şansımız olmadığından ötürü en yakın Lyon maçından örnek vermek gerekirse Serdar’ın oyuna girmesi ile İsmail’in oyuna daha fazla dahil olması bu söylediğimin eseridir.(yani dolaylı yoldan da olsa bu ekstra yönünün hücuma katkısı da söz konusu) Oynamaya çalıştığımız düzende kenar forvetlerinin savunma gereksinimlerini bu denli değersiz kılmaya çalışmanın ve bu bağlamda futbol bilgisi sınamanın anlamı yok. Serdar ve Holosko’nun topsuz oyunda rakip kenar oyuncusu ile kendi beki arasına girip takım savunmasına bütünlük kazandırdığına defalarca kez tanıklık etmesem hak verecem ama yok; Cisse’siz kaldığımız Kadıköy deplasmanında Carlos – Boral ikilisinin 10 kişi kalana dek ceza alanımıza tek bir orta dahi gönderemeyişi bile şu an aklıma gelen en somut örnek.(ki Serdar’ın o maçta Delgado’ya asist olacak pası da Sivok’un heyecanına kurban gidip ofsayt ile kesildi, savunmanın yanı sıra hücumdaki etkinlik adına araya sıkıştırayım istedim) Cımbızla maç seçtiğim düşünülmesin, kenar oyuncusunun bu yönü pek göze batmadığı için maç maç akılda kalıcılığı da haliyle olmuyor. Zaten gerek taraftar baskısı, gerekse de hücumda istenen seviyeye ulaşamamasına rağmen diğer alternatif genç çizgi oyuncularına (Aydın-Erkan) oranla Serdar’ın tercih edilme nedeni de bu yönünün diğerlerine oranla daha güçlü olmasından kaynaklanıyor. Aynı şey Holosko için de geçerli. Kaldı ki biz orta alanda mücadele gücü sınırlı Delgado’yu bile kaldıramıyor ve orta alan savunmasını bu yüzden sekteye uğratıyorken buna bir de iki kenara ‘’savunma yapması beklenmeyen’’ adamları dahil ettiğimizde (sözüm ona ihtiyacımız yok ya) bırakın orta alanda rakibe hükmetmeyi, kişisel beceri ve mücadele gücünü esas alan hücum varyasonları da kaldığı yerden devam eder.

alper dedi ki...

gs:1,50
beraberlik:3,50
bjk:4,00

iddaa deli oran vermiş.

selo dedi ki...

KADRO TAHMİNLERİNİ ALALIM

HAKAN
İ.KAŞ SİVOK FERRARİ ÜZÜLMEZ
FİNK ERNST
HOLOSKO TABATA SERDAR
NOBRE

TELLO=GEÇ GELİYOR TAKIMDAN YORGUN
YUSUF=SAKATLIĞI YENİ GEÇTİ
BOBO=SAKAT
İSMAİL=ASLINDA OYNASIN DİYORUM FAKAT OYNATMAZ MUSTAFA HOCA
EKREM=BENDE KENARDA ZOR DURUMDA HÜCÜMA HIZ GETİRECEK BİRİNİ SİLAH OLARAK YANINDA TUTUYOR.

neo_494 dedi ki...

Yenemesek bile yenilmiyeceğimizi düşünüyorum: Hadi Beşiktaşım yüzümüzü kara çıkarma.

Ryuzaki dedi ki...

tek isteğim yenilsek bile buna hakemin etken olmaması.son iki senede hakem kararlarıyla galatasaraya yenilmiştik.onun dışında oyuna gelirsek defansımız ve önde basan oyuncularımız iyi diye düşünüyorum ancak mustafa hocanın iki back tercihi maçın kaderini belirleyecektir.ismail ve erhanla başlarsak maçtan hiç umudum kalmaz ancak ekrem ve ibrahim üzülmezle başlarsak kanatlarda çok zorlarız gsyi.ilerde hızlı oyuncularımız var ve galatasarayın defansı ağır.ilk yarı gol yemezsek galatasaray üstümüze gelicektir ve kontra ataklarla rakibi vurabiliriz ve galibiyet alabiliriz diye düşünüyorum.

sinan dedi ki...

http://imperioli.blogspot.com

Besiktas'in cenabetligi uzun suredir kafama takilmisti. Bi' derleme yapayim dedim hatirladigim kadariyla. Bakarsaniz sevinirim.

Cherubim dedi ki...

Ayın 8'inde yazdığımda bu maçla ilgili negatif konuşmuştum, ama şu anda daha pozitif bir bakış açısına sahibim. Gelişen olaylar ve milli maç sonrası atmosfer Beşiktaş'ın beklendiği kadar kolay lokma olmayacağını gösteriyor Galatasaray için. Kazanabiliriz de artık saha dışı faktörler devreye girmezse..

Ancak benim Manchester United maçına yönelik umudum daha fazla. +2 handikap verdim Beşiktaş'a. En az iki farklı kazanacağımızı düşünüyorum, belki daha da farklı..

memet dedi ki...

Rüştü

Ekrem sivok ferrari üzülmez

ernst fink

tabata
holosko nihat
nobre

Lig tv.com tr 'nin haberi kadronun bu şekilde olacağı.ancak benim tanıdığım mustafa denizli mutlaka basına yansıyan kadroda bir süpriz yapar.Bu kadro hakkındaki fikirleriniz?(ben bu şekilde özellikle nihatın oynayacağı sol çizgide defansif açıdan sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum)

Temur dedi ki...

Rüştü ve Ayhan sakatlar oynamıyorlar. Elano ve Tello yol yorgunu ve yedek olulrlar büyük ihtimal. Holosko ve Baros milli takımdan formda dönüyorlar. Yine de ağır zeminde son 20 dakika ayakta kalan takım kazanır.

occasion dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
occasion dedi ki...

iyi ki bizim çok fazla oyuncumuz milli takıma çağrılmamış. allahtan milli takımdan dönen yorgun ve demotive adamlarımız yok. zaten yeteri kadar sakatımız var. ki sezona kötü başlamamızda bu sakatlardan faydalanamamamızın da etkisi oldu. şu durumda, günlerdir milli maçla beyinlerini meşgul edenlerden azade bir şekilde sessiz sakin çalışmalarını sürdüren beşiktaş takımı, pozitif bir patlamanın eşiğindedir. derbi gündeme geldiğinde de itildi, kakıldı, favori gösterilmeldi. çok da iyi oldu. umarım ki gs nin oyuncularına göre daha diri, daha dinç olan oyuncularımızla bu maçı kazanabiliriz.

bana göre;

i.kaş, sivok, ferrari, ismail

(tabi kaşın yerine toraman olsa keşke)

ernst, fink, ekrem

tabata, nihat, tello

en doğru kadro gibi. 2. yarıda holosko, nobre, serdar gibi oyunculardan da faydalanılabilir.

esgo dedi ki...

Denizli'nin ne yapacağını kestirmek pek mümkün olmuyor; geçen sezon İnönü'deki Trabzon maçı öncesi Tello yine bu şekilde Güney Afrika - Şili hazırlık maçından yorgun dönüp 11'de yer buldu (saçma sapan bir şekilde kaptırdığı top Gökhan Ünal'ın golü ile sonuçlandı) sonrasında da Kayseri maçından önce milli takımdan yorgun döndüğü gerekçesiyle yerini S.Özkan'a bırakmıştı (o da tek golün mimarı olmuştu)

İki kenarda Holosko-Özkan, ortada Nobre, yedekte Nihat ve +2 Bobo-Tello ideal gözüküyor.

kırlangıç dedi ki...

konu ile alakasız ama yenilsen de yensen de programında yorum yapan beşiktaşlılardan hangisi jessi hangisi raul gonzalez hangisi yuki the zorba açıklarsanız sevinirim.

musmula dedi ki...

@kırlangıç

bu yardımcı olur sanırım;
http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/04/yenilsen-de-yensen-de.html

Travis dedi ki...

çünkü beşiktaşlıyız..:)

Noat Samisa dedi ki...

Galatasaray'ın dağıttıklarını giymesin taraftarım diyen duyarlı Beşiktaş yönetimi:

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=15583

Daha evvel Kartal Yuvası'nda satılıyor muydu bu yağmurluk?

baba hakkı dedi ki...

Toparlanmak dediğimiz şey bizim için ancak büyük maç ile olabilirdi işte derbi kazanmalı taraftarın ve futbolcunun rahatlaması için belki farklı olması-zor olsa da-nihat'ın gol atması gerekiyor o derece rahatlamak yani.Kazanmak lazım ki 15'inde daha iyi taşlıyabilelim şeytanları öğle değil mi?.

stfud dedi ki...

denizli çıkarmış yine tavşan'ı

buzkan dedi ki...

rüştü ekrem kaş ferrari ismail ernst sivok serdar tabata yusuf nihat başka bir sürpriz yoksa 11 bu
http://www.karakartal.com/haber/31209/ilk-11imiz/?ref=ABM1

denizli şaşırttın yine bizi

buzkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delgado dedi ki...

sivok önlibero mu olur dersiniz.

rüştü

kaş sivok ferrari ismail

ernst

serdar tabata yusuf ekrem

nihat

zor maç olur..
kısfmet

Gökhan dedi ki...

geçen seneki gibi üçlü oynayıp ekrem-ismail in wing back oynaması da muhtemel bence.

http://biroyundandahafazlasi.blogspot.com/2009/09/gsaray-besiktas-mac-kadrolar.html

stfud dedi ki...

gökhan ben de senin gibi düşünüyorum.

Sabri'nin cosacagi tuttu. Ayrica sene basindan beri Ernst ve Fink'in beraber oynamasi gerektigi bir mac varsa o da bu macti, gene cikti tavsan.

Fink girer, Nobre ya da Bobo girer, Holosko girer; bu maci aliriz. Iddialiyim. Ayrica Sabri 90 dakika mukemmel oynayamaz, imkansiz bu.

hay ağzını öpeyim be shelbyl. ben de inanıyorum. yalnız mustafa sarp denen adam yerde yatan tabata'nın kafasına tekme atıp sahada kaldı ya, diyecek sözüm yok...

Deniz dedi ki...

mustafa sarp'ın yaptığını bir beşiktaşlı yapacaktı, çoktan kırmızı kartı görmüştü. yalansa yalan deyin. nedir bu eyyam hevesi hakemlerdeki anlamıyorum ki?

Ayrica hangi takim kose vurusunda savunmadayken iki diregi de bos birakir lan? Sunu da sorgulamayi unutmayalim mac sonunda.

Riggs dedi ki...

Tabata cikmamaliydi. Ekrem iyi oynuyor ama bize gol lazimken ve illa Fink'in girmesi gerekiyorsa cikmasi gereken Ekrem olmaliydi. Simdi Tabatnin pozisyonunda Ernst var ve adamin teknigi ince islere musait degil. Sut cikaracak adam da pek yok. Nefis oynadigimiz su maci vericez.

Riggs dedi ki...

Farki Sen Yarat Rustu! demisler, yaratti saolsun.

Pierce-34 dedi ki...

@ #10

pozisyonu bir daha izlemeni tavsiye ediyorum.

menderes mete dedi ki...

Rüştü ve Denizli yapımı korku filmi vizyonda....

sen 60 dakika top oyna kalecin biribirinden komik 2 gol yesin. muhteşem bir maçtı.

leo franco'nun dışarıda aldığı topa da sözüm yok.

#10 dedi ki...

@tribal

ayni pozisyonun baslangicinda ernst'in eli ne olacak o zaman? ona calsa oyle bi posizyon zaten olmayacakti. kandirmayin lutfen kendinizi.

Unknown dedi ki...

nereye iyi oynadık yahu. santrfaforsuz kadro çıkarıyo adam. başı kesik tavuk gibiydik. denizli işte tipik. bezirgan bu adam. git milli takımın başına da kurtulalım.

e ona bakarsan başlama düdüğü çalmasa böyle olmayacaktı

böyle bi mantık mı var olm.

o pozisyona vermedi elle oynama diye öbürküne de mi vermeyecek.
kurtulun bu sikinoske mantıktan

Unknown dedi ki...

@#10 sanki ernstin eline çarpmadan olay meydana gelse verecek kırmızı kartı kardeşim. hakem mevzularına girmeyin. hele galatasaraylıysanız. gidin sevinin efendi gibi utanmazlığa gerek yok. hele terbiyesizliğe hiç mi hiç gerek yok

#10 dedi ki...

@ tribal

o zaman tamam ben de isyan ediyorum vay aq ernst e nasil el vermedi o posizyonda. belki o faulu calsa 4 olacakti mac. hey yarabbim!!

ya bi siktir git te allam kural kanun bilmeden ötüp durma.

orada ernst kendine avantaj mı sağlıyor elle oynayarak yoksa top eline çarpıyor mu?

yani elle oynama motiveiyle mi hareket ediyor yoksa top eline mi geliyor?

olaylara böyle baktığın sürece işin zor.

Pierce-34 dedi ki...

sen maç boyu süper oyna rakibe bir kaç tane pozisyon ver, orta sahanın kontrolü sende olsun, bir kaç tane pozisyon bul, ama kalecin 2 tane hata yapsın yenil, pes yani.

bu arada bu gecenin ali kıran baş keseni benim. bana denyoca gelen tüm yorumları silecem. beğenmeyen istediği yere gider.

yeter lan demokratik ortam, çok seslilik falan.

sikik sesleri yorumlarda kesiyorum, olay budur.

Ze1903 dedi ki...

Rüştü yemin ediyorum ağzıma sıçtın allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın.Hersene en kritik maçlarda taraftarın a.k üstüne yok.Denzili ha gayret 2 maç daha bu kafadaki nihatı oynat taraftar ana avrat girişcek merak etme.Her derbide millete kapak yapacak bir kadro çıkarayım derdinsin sayende kapak manyağı olduk.

Unknown dedi ki...

yav santrforsuz oynarsan. herkes orta saha kalabalıı yaparsa tabi top sende görünür. adamlar iki pozisyon verdi efektif oynadı. ev sahibi hakem derken maçı götürdü. denizli sabote ediyor bu takımı çeşmeden geldiinden beri. bi defa da göte göt deyin yahu. ne iyi oynaması bu mu futbol beya

menderes mete dedi ki...

Bu kadar iyi bir kadro bu kadar kötü yönetilir mi ya? Yap boza çevirdiler takımı.Ekremden bir önlibero yaratmadığımız kalmıştı o da oldu.Ayakta durmaya dermanı olmayan Nihat ilerde tek oynuyor.Hakan 3 haftadır kaledeyken yedek kalıyor.Durmadan sağ-bekler değişiyor.Fink yedek bekliyor.Yazık başka kelime bulamıyorum.Tavşan gibi bir hayvandan bile uyuz kaptım bu hoca yüzünden...

Kalten dedi ki...

Blog'a yorum yapmaya da yaş sınırı getirin bence, anlamıyorum ki nasıl bi komplekstir derbi maçından sonra gidip rakip takımın blog'larına bu tip yorumlar yapmak?

Unknown dedi ki...

@#10 kardeşim hasta mısın sen? almışsın maçı madem 3te bırakmmışın falan filan ne işi var Beşiktaş sitesinde millete saçma sapan şeyler anlatıyosun. git sevin doyasıya. demekki pürüpak almamışın maçı sana göre, burda temize çıkarmaya çalışıyosun işi. yav alın bunları hasan hakkı!

@kalten

yaşla alakası yok. zeka yaşını ölçen bir yöntem planlıyoruz şu anda. asdhkajsdas

10 numara kardeşim. hadi git gez gel. ben internet başından kalkınca gelirsin. ben burdayken sesini kimse duymayacak rahat ol.

Unknown dedi ki...

@ tribal enfexion
allah razı olsun

drogba dedi ki...

Çoğu kişinin aslında beklediği de bir skordu bu ama oyun anlamında hiç de 3-0'lık bir maç değildi.
Sabrinin formda olduğu ve büyük maçlarda iyi oynadığı ortada şaşırmamak lazım.
Bjknin yediği golde artık Gs kadar

zubi dedi ki...

@tribal

ahah abi bu akşam çok çalışırsın sen o zaman allah kolaylık versin=)

bu arada sözlükte guybrush threepwood var ya, he ona kafam girsin. sözlükten muhabbeti olan varsa iletirse çok mutlu olucam.

komik şeyler sizi...

Kalten dedi ki...

Keita-Sabri'nin kanadına Köybaşı-Yusuf'u koymak doğru olmadı bence, Köybaşı varsa önüne Serdar Özkan veya Tello'yu koyması gerekirdi diye düşünüyorum, ama zaten olmuş bitmiş artık tehey

Rüştü seçimi için Mustafa Denizli'yi suçlamıyorum, hangimiz Hakan'ı koyardık ki maçtan önce? Sonra Hakan hatalı gol yese "Derbi tecrübeli Rüştü dururken acemi Hakan'ı nasıl koydun lan" diyecektik..

Ama Rüştü, ulan Rüştü, Hırvatistan maçında yaktın aynı hareketle, bugün yine yaktın, yeter be, Eccentrity'si düşük kaleci istiyorum artık, yenecek golleri yesin, yenilmeyecek golleri de yemesin yau..

AQ-47 dedi ki...

Serdar Özkan son 2 maçtır doğru dürüst top oynuyor, bu sene hiçbir şey yapamasak da şu adamı monte etsek yeter...Bir de gol atsa daha da açılacak bence.

helldoradotcom dedi ki...

kimseye kizmanin bir alemi yok. rustu'nun cok hatali 2 gol yedigi ortada. bu baskan gidecekse bu tip maglubiyetlerden sonra gidecek. o yuzden esas amactan sasmamak lazim. fenere de yenilmemiz gerekiyorsa ona da yenilicez, yeter ki bu yonetim gitsin. bu sezonun esas amaci bence bu olmalidir. bu secimde kendisi besiktas'tan elini etegini cekmelidir.

Yorum Gönder

Ara