.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Eylül 2009 Pazar

Sıradaki...

Beşiktaş'ta Mustafa Denizli dönemi bitmiştir... Kendisi de bu durumu gördüğünden ve bal gibi de sorumluluktan kaçtığından "Sorumluluk benim" açıklamalarına girişti görüldüğü üzere...
Rıza Çalımbay ya da Ertuğrul Sağlam dönemlerinde olduğu gibi, yarınki toplantıdan sonra "hocamızın arkasındayız" açıklaması gelebilir... O sürecin de sonunu biliyoruz zaten, arkasına geçtikten sonra itmesi daha kolay oluyor, malum...
Neticede, takımın başındaki adam bunu dediyse, iş bitmiştir... Bayram arkasından sahaya çıkacak kaşarlanmış Türk topçulardan hiçbiri ve elbette ki Brezilyalılar Denizli'nin takımın başında kalacağına inanmıyor olacak. Böyle şartlarda da başarı hayaldir.
Başarının olmadığı ortamda dahi, Ocak 2010'da eğer hala adam akıllı bir aday çıkmıyorsa Demirören'in karşısına, ki genel kurulda ibra edilmiş bu mali tablolarla aday olmak koca bir g.t ister, ikinci Fetret Devri'ni yaşayacağımıza şüphe yok... Kaldı ki, Murat Aksu gibi biri seçilirse, bugünün konjonktüründe belki lobi gücü olarak öne geçse de Beşiktaş, yağmurdan kaçarken doluya tutulmak noktasına gelecektir...
Kayseri maçı özeline gelirsek... Sadece Ferrari'nin yüzde yüz bilinen asil pozisyonunda oynadığı bir maçın nesini anlatalım? İsmail Köybaşı'nın yedek bile olmadığı, Tabata'nın ön liberoda oynadığı, Ekrem Dağ'ın alternatiflerinin ikisi de sağlamken sol bekte çıktığı, sol açığında Bobo'nun olduğu takımın nesini konuşalım?

28 Yorum:

theotheo dedi ki...

denizli çeşme'de tatilin yarım kalmıştı lütfen devam et.

hoca alternatiflerini konuşmak lazım.

Jokond dedi ki...

denizli gitsin yenisi gelsin oh ne ala memleket. başkan da otursun o deri koltuğunda. istikrar istikrar istikrar. mustafa hoca bizi bu sene 10. yapsa bile devam etmek zorunda. bunun başka çaresi yok...

delgado dedi ki...

en azından sözleşme bitene kadar.

Jokond dedi ki...

ertuğrul sağlam istifa edeceği zaman da kalmalı demiştim. yani bunun şahıslarla alakası yok. bu kulübün şiddetle istikrara ihtiyacı var. iç çamaşırı değiştirir gibi hoca değiştiriyoruz. 2 kupalı son şampiyon takımın hocasının bile bir sezonluk kredisi yoksa bu ülkede yandı gülüm keten helva.

s7evinic dedi ki...

%100 futbol programına katılıp zehir zemberek konuştu levent erdoğan. en önemli sözü ise geçen seneki şampiyonluk hakkında.geçen sene şampiyonluğu dua ile kazandıklarını söyledi. " biz kaybettik, onlar kaybetti; biz kaybettik onlar kaybetti. sonunda biz dua ile şampiyon olduk. bu mudur başarı?" cümlesi çok enteresan bir açıklama. ayrıca kendisinden önce aldıklarını geri vererek mustafa denizli ve yıldırım demirören'in istifa etmesi gerektiğini söyledi. çok acaip günler bekliyor beşiktaş'ı.

Ön libero , sol açık , oyun kurucu , sağ ve sol bek belli değil . Kaleci tavşana bağlı performansa değil . Tabata ön libero , Bobo sol açık , İbrahim Kaş sağ bek , Ekrem Dağ sol bek , Fink , Rıdvan ve İsmail yok . Oynarsan taşlarla oynatırlar adamı Beşiktaşta ... Denizli acilen toparlanmalı . Ben de kalmasından yanayım . Ancak istikrar isteyenlerin ; Demirören konusunda da istikrara bağlı kaldıklarını düşünmek dahi istemiyorum ...

şimdi buradan ukela ukela boyle olacagını daha onceden buralarda yazmıstım deme luzumu gormuyorum.

ama bır besıktaslı olarak bu sene yasanan surecın, bugunlerde cıkan homurtuların ve yukselen seslerın besiktasın gelecegı acısından hıc bır olumsuz yonunu olmadıgını, bılakıs bugunlerin besıktasın gelecegı ıcın cok onemlı oldugunu dusunuyorum.

besıktas bu seneyı ıcındekı kotuluklerı kusarak, kanserı keserek gecırıp gelecege daha guclu gırmesı ıcın oldukca krıtık gunler yasıyor.

ocak ayında yasanacak amelıyat ıle besıktasta bır devır kapanacak. o ıyı gunlerı gorebılmemız ıcın bugunlerı feda etmemız gerekıyor.

dusendeli dedi ki...

İçimden bir ses Ersun Yanal'ın yorumculuğa bir süre ara vereceğini söylüyor ama bakalım kader kismet :)

yuki süper yazmış. mustafa denizli zaten sezon başında gitmek istediğini belli etmişti. yaptığı saçmasapan kadro seçimleri bunu perçinledi. şimdi de başarızlığı sahiplenip delikanlı olduğunu göstermeye çalışıyor. kendisinin bu klupte çalışmak istemediği aşikar. AMA mustafa denizlinin bırakmasından yana değilim cunku su saatten sonra getirilecek teknik direktörün ondan daha iyi olması cok zor. sezonun ortasına bile gelmemişken kimse beşiktaşın "gerçek" teknik direktörünü getiremez. denizlinin ömrü sezon sonuna kadar uzatılmalı ondan sonra dünya çapındaki bir teknik adamlar istikrar yakalanmaya çalışılmalıdır.

miracsaral dedi ki...

Geçen sezonun şampiyonu ve ikincisinin 6 hafta sonunda toplam puanı: 7.

Attıkları toplam gol: 7.

Geçen sene harbiden kaliteli bir lig olmuş.

Mustafa Denizli hep böyleydi, ilk sezonda uçurur; ikinci sezon süründürür. Ne bekleniyordu ki yani?

Bence Beşiktaş için hayırlı oldu bu durum, böylelikle rüyadan uyanabilirler. Ve ani Melih Gökçek Ankara'nın başından gider, Demirören Beşiktaş'ı bırakmaz. Bu gerçekle yaşamayı öğrenmek lazım, ona göre davranak lazım. Yarın klübün kontrolünü Rahmi Koç, Tuncay Özilhan ve Fikret Orman'dan oluşan bir ekip başkan olmayacak, futbolda rüyalar kısa sürer.

En iyi seçim şu anda Ersun Yanal olacaktır.

marpione dedi ki...

bir ersun yenal eksikti bu takımın başında.

kulubün sorunu en tepede. o gitmeden istediğinizi getirin bir yere varacağımız yok.

denizli gitsin falan da istemiyorum. ilk defa kötü sezon geçirmiyouz, ilk defa kötü sezon geçiren takım da biz değiliz. yeni hoca gelecek de, takımı iyice tanıyacak da, kendi oyuncularını belirleyecek de, bilirleri gene gönderilecek paralar sokağa atılacak da ölme eşeğim ölme.

yeter artık taraftarın da saçmalaması. salak gibi kendi kendini bacağından vuruyor her sene. rafa benitez kaç senedir liverpool'un başında, 2005 hariç ne başarısı var? arsene wenger son şampiyonluğunu 2004 senesinde almıştı, hatta toplasan 2 şampiyonluğu var ama hala takımının başında. yeter artık bu her başarısızlıkta hoca değiştirme olayı. gerekirse bu sezon silbaştan takım düzeni denenir, şampiyonlar ligi yerine uefa'da devam etme hedefi konur, lig için kasılmaz kupaya ağırlık verilir. yeter artık tek hedefin şampiyonluk olduğu, o olmayınca da hocanın harcandığı sezonlar.

bu takımdan demirören gitmeden hiç bir şey düzelmez. yok çok borç varmış, batmışız bitmişiz kimse kurtaramazmış bizi vs geçelim. alın bakın gs örneği önümüzde duruyor. darth vader özhan canaydın giderse kıyamet kopar diyorlardı, batıyor bu takım diyorlardı. bakın şimdi nerdeler. her şey yönetimde bitiyor.

demirören bu kulupten gidecek, o paraları istemeye kalkarsa da kocaman bir naaah çekeceğiz kendisine. beklesin 5 sene. önce enkazını toparlayalım sonra öderiz parasını. koskoca kulup bir yere kaçtığı yok.

eğer gerçekten çarşı'da demirören'in emir kulu haline geldiyse onlar da çekip gitsin artık. ne oldum delisi olacaklarsa hiç olmasınlar daha iyi. tribün tribün diyoruz ama son dönemlerde o da ayrı bir rezillik. adları yaptıklarının önüne geçti artık. beşiktaş tribünü gene eski hastalığına döndü, kendi kendini baltalıyor.

theotheo dedi ki...

marpione wengeri yanlış toplamışın. 3 şampiyonluğu var.

6 maçta 7 puanı demirören mi aldı? bunun en büyük sorumlusu, çeşmede göt büyütmekten transfer çalışmalarına yardım etmeyen, aklı başka yerlerde olan hocadan kaynaklanmaktadır.

ersun yalan gelebilir, samet aybaba başka bir opsiyon.

beşiktaş takımı oldukça iyi bir takımdır, bir kan değişikliği ile bu takım uçar.

Yok theo sen gel hoca ol, Abin demiorenle gul gibi gecinip gidersiniz... Ama dikkat et seninde ayagini kaydirir ilk tokezlemende... sonra dersin ya 6 puani demirorenmi aldi diye...

bu takimin forvetleri gecen seneden beri sizi sattik , yok kiraladik yok olmadi geri donun deniyorsa...

bu takimin 10 numara pozisyonundaki oyuncuyu 3 ay bekletip sonra ameliyat ettirip sonrada sozlesmesi donduruluyorsa... yerinede kasimpasada bile oynayamayacak olan birisi aliniyorsa...

tek sorumlusu demirorendir..

bu takimdaki her olumsuz olayin sebebi demirorendir.. Hos bu satirlari bosa yaizyorum, bunlar senin bir kulagindan girip digerinden cikacak, sen yine demiroren goygoyculuguna firsat buldukca devam edeceksin...

kapaliya beles kombinemi veriyo bu adam sana mubarek nedir bu demiroren aski sendekide?

herkes gidiyor mersine, sen gidiyorsun tersine.. guzel kardesim bak yol yakinken don artik... birak su demiroren hayranligini, gulunc oluyorsun...

mufittezel dedi ki...

Neymiş, yönetim istifasını isterse istifa edermiş.
İstifa kişinin kendi tasarrufudur, birileri istedi diye istifa edilmez.
Yönetimler istifa istemez, gönderir (kovar aslında da hadi ayıp olmasın).
İlk defa bir forum ortamında yorum yapıyorum ama geçen yıldan beri "Denizli teknik direktör filan değil, kaos futbolu oynuyoruz, yaptığı iki olumlu iş var, biri yönetimin sesini kesmek diğeri futbolculardaki titrekliği gidermek" demekten dilimde tüy bitti.
Oyuncuları yerlerinde kullanacak teknik direktör istiyoruz, şapkadan tavşan çıkaran değil, Ertuğrul hiç değilse bunu beceriyordu.
Sözlükte birisi yazmış, Denizli Demirören'i de beraberinde götürebilirse, Beşiktaş'a yapıp yapabileceği en büyük kıyağı yapmış olur, CL'yi alsa bu kadar dua almaz namerdim...

drogba dedi ki...

Bjk M.unıted maçında da top oynamadı ama mücadele etti diye süper denildi,adamlar yürüye yürüye maç kazandı.Gs maçında 20 dk top oynadılar müthiş dendi.Bu maçta da son 20 dk çok bastırdılar yine mi müthiş.

M.unıted ve Interde oynaması gereken!! Sivok ve Ferrari hem Kaheye hem Makukulayı ezildi.Cangelenin ayaklarından top alabilen yok.

Dünyanın en iyi sol beki oluverdi İsmail bjkye gelince ama üzülmez gibi birini bile kesemiyor.Nasıl en iyi sol bek oldu bu adam.
Fenere Gsye her galibiyetten sonra balla de balon patlayacak de ama her hafta puanı sen kaybet
Seyirciden dolayı ceza gelmelidir.Taraftar yediremedi bu sonucu ona buna küfür etti

BİRİNCİ DAKİKADAN DOKSANINCI DAKİKAYA KADAR KÜFÜR VARDI DA SESİ KESTİK DİYEN ŞANSAL BÜYÜKAYI ALLAHA , BEŞİKTAŞ TARAFTARI KENDİNİ TATMİN EDİYOR DİYEN ERMAN TOROĞLUNU PRENSİ BÜNYAMİN GEZERE HAVALE EDİYORUM ...

Pamukk dedi ki...

denizli bırakmak istediğinde yalvarılmayacaktı, yalvaran kim?yönetim.
bu saatten sonra geçiniz Denizli kalmalı, gerekiyorsa ki gerekiyor takımda operasyon yapmalı, sezon başında kamp yapmamış! çalışmamış! bu takımı acilen kampa almalı hatta yurtdışında kampa almalı!4-3-3 müdür ne boktur ondan vazgeçmeli olmuyor bu takıma, her oyuncuyu kendi bölgesinde oynatmalı, şapkadan tavşan çıkarmamalı, sttmin senesinde 3.lüğe göbek atarım gençler oynasın! taraftar da önünde oynayan her oyuncusuna küfredip onu oyundan daha da düşürmemeli! topluca boku yedik daha da yicez yoksa!

bünyaminin de aq maçın yıldızı oldu zamanında oyunu geciktirene yapıştırmadı kartı, oyunun anasını stti!

gol öncesi de tabataya taban dalıyolar kadıköyde asy de de bu çalmayan düdükleri görmek isteriz!

neticede hakemle kaybetmedik kimse gelip gene hakem diyonuz die kafa ütülemesin!

Pamukk dedi ki...

kaybedince Yönetim İstifa demek ne kolay. ikiyüzlü olmasın kimse şampiyonluk geldiğinde nerdeydiniz!

drogba dedi ki...

Pamuk;
Geçen sene Galatasaraya attığınız ilk golden önce gökhan zanın tabanı vardı o top döndü gol oldu.Galatasaraylılar hiç bunu söyledi mi söylememiştir (Kadıköy ve ali samiyende de demişsin de ondan dedim.)

Bünyamin gezer çok iyi maç yönetti.Saıdo'nun ki gerçek sakatlık,ali turanın kramp girmesini her öne geçen takım yapar
1 sarı kart daha çıkarınca sonuç değişmezdi o yüzden cımbızla çekip hakem hatası oldu gibi laflara gerek yok.
Bu bünyamin gezer geçen sene antepde size 3 puanı getirdi.

yuki the zorba dedi ki...

Rıdvan Dilmen'in, Erman Toroğlu'nun söylediklerini dinleyip, o cümleleri bire bir yorum yapanları filtreleyecek bir blog arayüzü istiyorum... Belki o zaman insanlar beyin kıvrımlarının ne işe yaradığını anlayabilirler...

Pamukk dedi ki...

doğru ya kaleci dk 1den başlayıp maç sonuna kadar tüm kale vuruşlarını anında kullandı. yerde yatan her kayserili hemen ayağa kalkmadı. her kullandığımız kornerde duran topta 1 kayserili yerde kaldı, tesadüf heralde.ne sallıyosunuz ya. sanki hakemle kaybettik dedim. nerenizle okuyosunuz. hakem hakemliğini göstermedi kayserililerin 90 dk vakit geçirmesine izin verdi.

Pamukk dedi ki...

ama suç bizim ibb kayseri gibi takımlara maçın başında atıcan golü kimse vakit geçiremeyecek

Pamukk dedi ki...

yuki the zorba
kimin hangi söylediğini birebir yorum yapmışım? bana mı dedin anlamadım?

Pamukk dedi ki...

kale sahası içersinde yalandan yerde kalan kayseriliyi Bobo ve Nobre saha dışına taşıdı yaw onlar da bıktı bi bünyamin bıkmadı vakit geçirilmesinden

Pamukk dedi ki...

amma kustum sürekli aklıma bişey geliyo.. levent erdoğanın dün söyledikklerinden sonra derhal görevine son verilmeli. tabi yerse.

yilmaz dedi ki...

Feyyaz uçar takım çalıştırmıyor galiba şu anda yanılıyor muyum?

Metin'de yüksek ihtimal fatih terim'in istifasından sonra boşta kalacak

E ali'de yorumculuk yapıyo kolay.
Feyyaz teknik direktör, metin yardımcı ali'de menajer
olmaz mı?

Tabi başkan değişecek önce :D

Adsız dedi ki...

etrafımda maçı izleyen herkes nobre ye destek veriyo, serdar özkan a küfür ediyo hala, anlamadığım nokta bu... nobre sürekli orta sahada baskı yaptığı için, atılan her ortada 1-2 adım geride kalıyo...

ayrıca kendini maradona sanan tello dan da bıkmış durumdayım..futbol literatüründe oynayabilecek tek bir mevkiisi yok bu adamın.. kanat desen çalım atıp sıfıra inemez, bek desen kademe yapamaz, orta saha desen mücadele 0...

ne kadar vasat yabancılarımız da olsa(sivok,ernst ve ferrari hariç), fink o topu atsa, nihat'ın topu direğin içine çarpsa bu maçı alıp gidicez.. Özgüven kaybı o kadar üst seviyede ki, her maç kazanmak için gereken pozisyonlardan fazlasını bulup 450 dakikadır gol atamıyoruz..

koca takımda kanat oynayabilecek özellikte olan tek adam serdar özkan ise, biz hala boşu boşuna burda takımı tartışıyoruz..

bir an önce bi gol bulup bu özgüven meselesini halletmemiz gerekiyor, cska maçı sonra inönüde 2 maç çok kritik... eğer bi kıpırdanma olmazsa bari necip,onur,batuhan,rıdvan,ismail oynasa, şu yabancıları elden çıkarma stratejisi geliştirip her şeye sıfırdan başlasak...

son lafım ibrahim kaş'a.. arkadaş nasıl bi mantıkla yatarsın adamın önüne, düşse zaten penaltı, ayakta dursan hiçbişey yapamaz...

Adsız dedi ki...

ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alınıp satılması için bir yıl daha başladım fırsatı verdim. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
Ve bu bizim e-postamız:
iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Ara