.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Eylül 2009 Pazar

Penaltı ve Kırmızı Kart Nerede?

Az önce maçın yorumlarını televizyondan izledim geldim. Bu akşamki Galatasaray mağlubiyetine istediğimiz yerden kulp takabiliriz. Mustafa hocanın yanlış tercihleri, Serdar Özkan'ın son vuruş eksikliği, Nihat'ın yanlış yerde oynamasına güçsüzlüğüyle eşlik etmesi, Rüştü'nün berbat ötesi konsantrasyonu vesaire... Peki ya hakem? Peki ya yan hakem? Ceza sahası dışında Galatasaray kalecisi topu tokatlıyor, yüzde yüzlük golü engelliyor tık yok. Yan hakem izlemekle yetiniyor. Hemen akabinde yaşanan pozisyonda Bobo hallaç pamuğu gibi yere atılıyor, hakem de seyirciye eşlik ediyor Serdar'ın kaçırdığı pozisyona bakıyor. Allah bin türlü belanızı versin. Sözüm ona Beşiktaşlı yazarlar, size diyorum. Lanet olsun sizin gibi adamlara. Yarın yine artistik hareketlerle köşenizde Mustafa hocaya, kaleciye, başkana geçireceksiniz. Bir taneniz bile hakemi konuşmayacak. Bülent Yıldırım çok kötü yönetti bu maçı. Ama hiçbiriniz bunu yazmayacaksınız. Niye? Çok centilmen, aklıselimsiniz ya ondan. İşte sizin bu zavallı haliniz, burnundan kıl aldırmayan sportmen tavrınız bizim ağzımıza ağzımıza sıçıyor. Erman Toroğlu ekranda pamuk gibi oluyor. Sanki orta sahadaki mücadeleyi yorumluyor arkadaş. Öyle rahat, öyle kadirşinas tavırlar var ki. Erman niye kendisini paralasın? Oradan ekmek çıkmıyor çünkü. Beşiktaş'ın aleyhine verilen hataları eleştirmek ona iş yaptırmaz. Şovunu tersi durumlarda göstermesi lazım ki cevvalliğinin karşılığını alsın. Yarın öbür gün çük gibi ortada kalmak var çünkü. Beşiktaş medyası bile bu hakemi yazmadıktan sonra neye yarar? Kamuoyu baskısı yaratmadığınız sürece, hakkınızın peşinden koşmadığınız sürece bu çingene dünyada size hiçbir şey düşmez. Bülent Yıldırım ve diğerleri, Beşiktaş'a karşı bu kadar rahat hata yapamaz hale gelinceye kadar, iyi de oynasak kötü de oynasak başarılar hayaldir. Haydi şimdi gidin Mustafa hocanın Ekrem seçeneğini taşıyın köşelerinize. Rüştü'nün performansını itin götüne sokup sokup çıkarın. Serdar'ın cılız ayaklarıyla dalga geçin. Olan da taraftara olsun...

66 Yorum:

theotheo dedi ki...

hakem yeterli değil jokond.

kasıtlı hata yapmıyor. 2.yarı topu bariz elle kontrol ediyoruz devam diyor. mustafa sarp'ın kafaya tekmesine sarı kart veriyor. leo franco'nun elini süzemiyor.

nasıl her konuda vasatsak, bu konudada vasatız.

ama rüştü'nün en çok küfür yediği gecelerden biri bu gece olmuştur tahminen.

... dedi ki...

Çözümün nedir peki?
Ben de küfrederim hakeme gayet kolay bir iş.
Asıl sorunun hakem olduğunu zannedip, asıl sorun teşkil eden unsurları geri plana atmak daha büyük sorunlar doğurur.
Mhk'yi mi tasfiye edeceğiz?
Hakeme düdük mü astıracağız?
Çözüm mü olacak?
Ama benim çözümüm var.
Takımın başına bir tane teknik direktör getirirsek hakemi de yenen bir Beşiktaş izleriz.
Zira geçen sezondan beri teknik direktörsüz ilerliyoruz, lig tv yorumcusunu saymazsak...

gfreeman dedi ki...

bu maçta hakemlik birşey yok. kendinizi böyle avutmanıza da ihtiyaç yok. beşiktaş galatasaray' dan çok çok çok çok daha iyi futbol oynamıştır ama bitirici ayaklar farkı belirlemiştir.

threepoint dedi ki...

ya nasıl hakemlik birşey yok diyorsun hoca. 60'da GS 10 kişi kalacaktı, ama sana göre hakemlik birşey yok öyle mi??

delgado dedi ki...

boşverin ya. biz böyle maç kazanamayız ki zaten zor, ne zaman kazandık? iyi oynayacaksın, gol yiyeceksin falan sonra kritik bi kırmızı kartla avantajlı duruma geçeceksin. ben hatırlamıyorum pek. evvelki sene(ertuğrul dönemi) de inanılmaz hakem hataları yapılmıştı resmen bildiğin 9-12 puan çalınmıştı, ona rağmen pek konuşmuyoduk takımın oyununda hatalar var diye. sorguladık o zaman e illa her maç süper mi oynamak lazım şampiyonluk için diye. lazım değil ama hakemler bizi geçen sene de biçti. gs maçı örnek olsun hadi 33.haftayı hatırlayın. bunlar varken de maçları kazanmalıyız biz, kazanabiliyoruz ve kazanabiliriz de. iyi şeyler olacak.

Kalten dedi ki...

Ali Sami Yen'de katledilmeye o kadar alıştık ki bu maçtaki aleyhimize hakem hatalarını olağan kabul ediyoruz :)

Beşiktaş saha dışında da kuvvetli olabilirse hakemleri etki altında tutabilir. Bunu A.P. ve A.Y. gibi yapmak zorunda değil, ama karikatürize bi başkanımız olmazsa daha elverişli olur diye düşünüyorum (bkz. Mehmet Topuz olayında Ahmet Çakar'ın Y.D.'ye davranışı vs. A.Y. karşısındaki el pençe divan duruşu)

Gökhan dedi ki...

ya amına koyim haklıyız ya da değiliz burada yenilginin üzüntüsünü yaşarken gelip de yok aslında suç hakemde değil,sizin transfer politikanız kötü vs. diyerek kendinizi yapıcı taraftar modeli falan mı sanıyosunuz cidden?
gidin sevinin galibiyetinizi kutlayın

sozcelyk dedi ki...

elbette ve elbeette hakemlik bişey yok , en azından bülent yıldırımlık bişey yok , tekrar tekrar izlediğimde o pozisyonu bülent yıldırımın kestirmesi çok güç zaten hiç bir futbolcumuz da pozisyona itiraz etmedi , tek kafamı karıştıran yan hakemin tam karşısında olmasına rağmen neden söylemedi ????

bu maçta bizim açımızdan söylenecek o kadar çok şey var ki emin olun hakem konusu en son sırada ,rüştünün yenilginin baş müsebbibi olması , serdar özkanın 5 senede topçu olamaması ,takımın ikinci golden sonra baskı kurmak istememesi ,tabatanın iyi oynadığı halde alınması , denizlinin yanlış kadro seçimi(nobre) vs vs konu hakeme kadargeldi mi ?

bence gelmedi daha hakemden önce konuşulacak çok şey var , geçen yılki delgadoya verilen kırmızı kart gibi artniyetli bi karar varsa çekinmeden söyleyin



suç tamamen teknik ekibindir..

bilog dedi ki...

Şu eleştiri Türk futbol tarihine geçer.

"Hakem hiç konuşulmuyor hep taktik, teknik adamın tercihleri konuşuluyor."

Vay anasını be. Ne seviyelere gelmişiz ülke olarak.

Adsız dedi ki...

beşiktaşlı birinden böyle bir yorum okumak beni çok şaşırttı.. yenildiginiz her maçtan sonra hakeme ver yansın eden başka bir taraftar toplulugu bilmiyorum ben.. eminimki bugün sarı kırmızı formayla mücadele eden sizin oyuncularınız olsaydı hakem neden ferrarinin hakan baltaya attıgı tokadı görmedi derdiniz yada tabata mustafa sarpa çift ayak daldı neden atılmadı derdiniz yada baros topu her aldıgında neden hakem düdügünü çalıp atagımızı kesiyor derdiniz.. derdiniz çünkü siz maç içinde hakeme şartlanıyorsunuz rahat olun abi maçı izlerken hakem bir düdükle skoru degiştiremez eger maçı kazanmayı hak edecek oyunu oynuyorsanız bir gol fazla atar maçı alırsınız bunlar boş laflar..

Sertug Ozgur dedi ki...

Hakem hakkında konuşmayı gerçekten sevmiyorum. Maç içinde sövebiliriz, ama maç sonunda hakem hakkında veryansın etmemiz doğru değil, aşırı artniyetli bir hakem görmedikçe hakemi dert etmemeliyiz, sinirlerimize zarar.

Futbolun oyun kısmında hakemi konuşmak hoşuma gitmiyor. Belki de yaş ilerleyince bana gelen bir olgunluk.

Maç içinde ben de hakeme bayılmadım, küfürümü ettim aile fertlerine selamlarımı yolladım ama sakin kafayla düşününce kim ne derse desin Beşiktaş bugün mağlubiyeti haketmiştir.

Hakeme gelirsek vasat bir maç yönetmiştir, futbolcuların iyi niyeti kendisine yardımcı olmuştur. Malum pozisyonda Leo Franco kırmızı kart görmeliydi. Ayrıca öncesinde Ernst'in eline çarptı, elle oynama yok bana göre. Ama hakem süzemedi pozisyonu veya yüreği yoktu bilemem. Ama bu mağlubiyeti hakeme atmam arkadaş. Bir de hangi takım hakemlerle uğraşırsa o takım başarısızdır. Bugün beni sevindiren, Beşiktaşlı oyuncuların hakemle oynamayıp topunu oynamasaydı.

Yalnız genel anlamda baktığınız zaman hakemlerin derbilerde Beşiktaş'a iltimas geçtiğini hatırlamıyorum. Bir olimpiyat stadı maçı vardır ki Ali Aydın'ın yönettiği o maç ayrı bir kategori,neyse konuşmayım onu. İnönü'deki derbi maçlarında o hakemler baskı altına girmiyor, cesaret abideliği gösteriyorlar, inat yapıyorlar sanki. İnönü'de gösterdikleri o duruşu çoğu Kadıköy ve Mecidiyeköy'deki maçlarda göstermiyorlar gibime geliyor.

Mustafa Sarp tabata'nın kafasına tekme atıp oyunda kalıyor hala hakemlik birşey yok diyorsunuz.Yuuuh derler adama.Keşke arasıra bu gibi hatalar sizin aleyhinize olsa da bizde hakemin gerçekten hata yaptığına inanabilsek.
Ve siz sevgili gslılar inanki yokluğunuz hiçbir şekilde hissedilmeyecektir.Gs adının olduğu her yerde bana bir tiksinti geliyor artık ama sizin bu bize olan hayranlığınız ne zaman bitecek kestiremiyorum.

dt.ibo dedi ki...

her iki pozisyonda da dünya üzerinde istediğiniz kararı verecek hakem bulmanız çok zor. Yardımcı sondan ikinci adamdayken bir ara pasla koşmaya başlayacak o anda kaleci elle düzelterek ceza sahası dışına kayarken dokunmayı bir anda bırakacak. bu bırakma olayı çizginin yarım metre dışına falan taşmadığı sürece hiç bir hakem cesaret edip çalamaz o düdüğü çünkü emin olamaz. çünkü 1 kez izlemiştir ve kafasında "acaba geçtimi, galiba geçti ama ya geçmediyse" derken pozisyon oynanır devam eder gider. ve de ucunda bir tarafı 10 kişi bırakmak vardır. Bunu da herkes kadar bilen Franco bundan yararlanmıştır. Bir çok kaleci degaj yaparken ceza sahasının dışına topu bir miktar eliyle taşımıştır bugune kadar ve hiç biri çalınmamıştır yine benzer şekilde.
bu maçta skoru belirleyen hakem değil GS ve BJK arasındaki bitirici ayakların kalitesi olmuştur.

Jokond dedi ki...

biz burada yüzde yüz bir penaltıdan ve kırmızı karttan bahsediyoruz, adamlar hala bitirici ayaklardan falan söz ediyor. hele bir de şu asıl gelin önce kendi hatalarımızı konuşalım ruh hali yok mu? beni çıldırtıyor artık. ben de önceden böyleydim ama yetti artık. başka zaman ekranda üç buçuk saat hakeme saydıran, bu tür pozisyonlara balıklama atlayan ahmet çakar, erman toroğlu nerede? sus pus olmuşlar akide şekeri gibiler arkadaş. bu hakemler her sene derbilerde bizi grayder gibi ezip geçiyor olduğuyla kalıyor. bu maça hakemler damgasını vurmuştur. sonucu etkilemiştir. isterse takımım berbat oynasın umrumda değil.

bitmesin dertler ...
si.ime kadar ...
BEŞİKTAŞLIYIZ ...
ölene kadar ...
sen de olmazsan ...
bu dünyada ...
sevilecek ne vaaar !

ağzımda bu şarkı sövüyorum hakeme ... sevinin galatasaraylılar , eğlenin çocuklar ... siz hakettiklerinizi biz hakettiklerimizi alıyoruz ... hak buysa , adalet buysa ve bu faktörlerle bu kadarsa ... söylenecek birşey yok ... allah büyük ...

bitmesin dertler ...
si.ime kadar ...
BEŞİKTAŞLIYIZ ...
ölene kadar ...
sen de olmazsan ...
bu dünyada ...
sevilecek ne vaaar !

bombe_ekran dedi ki...

hakeme sallamak en kolayı değil mi zaten? antep macından bi farkı yoktu bu maçın..antep atamadı gs attı olan bu..beşiktaş aynı beşiktaş..haftaya kayseri macında olacak olan da bu..bu yazıları azcık değiştirip tekrar tekrar yazarsınız artık arşivden..hakem hakem bi yere kadar artık? beşiktaş galatasaraya karşı iyi oynayarak kaybetmiştir..bu kadar..nokta..

threepoint dedi ki...

@ dentist

ya görecek hakem onu, bu degaj atma değil adam son adam olarak topu kesiyor. kaldı ki ben kale arkasından gördüm geçtiğini, ha belki objektif değilsin görmek istediğimi gördün diyeceksin ama, hakem benden 50 metre daha yakın. bu pozisyona gözü 1'den düşük olan yeryüzündeki bütün ortalama düzeydeki hakemler kırmızı kartı verir. ama bülente yapıştırdığımız eyyamcı yıldırım yaftası, bugün karşılığını aldı. intikam aldı demiyorum, ama senin gibi düşünecek insanların kalkanına girerek bu kırmızı kartı vermedi.

Adsız dedi ki...

hakem hatası olmadan kaybetsek niye hakemi konuşalım, zaten denizliyi sevmem ona söverim, demirörene çakarım nolcak...

4 sene önce 3-2 yendiniz tigana varken o zaman kim ne konuştu hakem hakkında, daha sonra başladı sami yen şov...

bizim son x(tam olarak sayıyı bilmiyorum) derbi maçımızda(fener ve gs maçları), hakkımızda direk skoru etkileyecek hatalar neden olur onu anlamıyorum zaten..

12 eylül 2009- leo franco
2 ağustos 2009- bilica
24 mayıs 2009- emre aşık,sabri
13 mayıs 2009- guiza penaltısı
3 mayıs 2009- ernst e yapılan penaltı
aralık 2008- delgado kırmızısı
kasım 2008-cisse kırmızısı
mayıs 2008- kazım ın cezaalanındaki smacı
o sene gs maçında delgado nun ortasahanın gerisinden karşı karşıya kalacağı pozisyona ofsayt veren hakem
yine aynı sene ilk yarı gs maçı aut olan pozisyona verilen korner ve bedava penaltı
fener maçında son dakka verilmeyen gol.....

biz de biliyoruz bizim takım formsuz ama bi de bariz bi hakem hatası olmadan, şöle çatır çatır yenin de, siz de gelip buralara yorum yazmaya gerek duymayın, çünkü o zaman beşiktaşlı adam da hakem ile ilgili post yazmaz buraya

Jokond'a harfiyen katılıyorum.Bu akşam bizim alehimize yapılan hakem hataları,gs alehine olsaydı gs camiası bülent yıldırım'a mesleği bıraktırmıştı.
Şimdi türk olmayan birinin bu lafa ilk tepkisi "hadi canım, abartıyorsun" gibisinden birşey olurdu ama bu söylediğimin canlı ve kanlı örneği Ali Aydın'dır.Hayatım boyunca ilk kez gs-bjk maçlarının birinde gs alehinde hatalı karar veren bir hakem görmüştüm ve bu hakem bu olaya kadar Türkiye'nin en saygın ve en iyi hakemiydi ve bu adama gs lobisi mesleğini bıraktırttı.Türkiye'nin en iyi hakemine mesleğini bıraktırttan bir güç pek tabi sahada elde edemedeklerini masabaşında elde edecektir.Biz mi bir yerlerde yanlış yaptık yoksa rakiplerimiz mi bilmiyorum ama benim anladığım Türkiye'nin en büyük 2 takımından biri olmak için fazla şerefliymişiz.

Adsız dedi ki...

lehimizde hata yapılan tek gs maçı olimpiyattaydı... onu yöneten hakem de o maçtan sonra hakemliği bıraktırıldı gs camiası tarafından... hem de fener maçında yaptığı kural hatasından sonra devam etmişti hakemliğe... gs nin canı yanınca işler değişir bu ülkede

gfreeman dedi ki...

@ jokond

tutmayın küçük enişteyi!

Jokond dedi ki...

nerden geliyor bu samimiyet? sen kimsin? olayı kişisele döndürme, yorum yazacaksan yaz.

esgo dedi ki...

Hatalı kadro seçimi, oyuncu değişiklikleri, bel bağladığımız adamların kötü performansı vs hepsi beni bağlar arkadaş, sen o düdüğü çalacaksın. Kırmızı kart ya da penaltı pozisyonunda durum kaç kaç ve oyun kimin sahasında oynanıyordu açar bakarsın; sen rakibin skor avantajını sürekli elinde tutmasını sağlayacak kararlara hükmedersen elbette bi noktadan sonra mücadele gücüm düşecek, risk alacam , geniş alanlar bırakacam; belki bu mağlubiyete dair söylenecek ilk söz hakem değildir lâkin verdiği kararlar da yok sayılacak kadar basit ve ufak hatalar değildi.

G.saray 3 gol atmasına rağmen (attığı goller de buna dahil) bizim girip de sonuçlandıramadığımız netlikte pozisyonlar üretemedi.(bu bile hakemden yakınmamı haklı kılmaya yeter) Gören de kendi yarı alanına hapsedilmiş, rakip kaleye gitmekten aciz bir Beşiktaş vardı sanır.

ian dedi ki...

@ abdullah
"lehimizde hata yapılan tek gs maçı olimpiyattaydı... onu yöneten hakem de o maçtan sonra hakemliği bıraktırıldı gs camiası tarafından... hem de fener maçında yaptığı kural hatasından sonra devam etmişti hakemliğe... gs nin canı yanınca işler değişir bu ülkede"

nokta. bunu galatasaraylılar göremez ya da görmezden gelir.. futbolun bu yönüyle ilgilenmek hiç hoş değil ama bu ülkede galatasaraysan bir adım öndesin.

sy dedi ki...

Bir önceki post'un yorumlarına da yazmıştım, buraya da yazıyorum:

3 dk. yan hakemle geyiğe girip ilk yarıyı 1 dk. uzatan, M. Sarp'ın numarasına kanıp Tabata'ya kart veren, Baros'un ittiği Sivok'a kart veren, eliyle topu 3 kez alan Baros'a sarı kart vermeyen, ceza sahası dışında topu elle kesen Franco'yu görmeyen hakem Bülent Yıldırım'a şükediyorum. Son 4 yılda en az hakem hatasıyla atlattığımız Ali Sami Yen maçı oldu.

Ciddi ciddi bu maç sonunda ben hakem açısından beklentimin üstünde memnun ayrıldım. Ali Sami Yen'in ancak 2-0'dan sonra tezahurat yapan taraftarından bile etkileniyor hakemler.

sy dedi ki...

Ayrıca @ GS'lı arkadaşlar:

Burada düşüncenizin aksine o kadar hakem yerine özeleştiri yapılıyor ki; böyle bir başlık açma gereği hissediliyor.

Hakaret içermediği sürece yorumların silinmesine ben de karşıyım.

sozcelyk dedi ki...

hakem rakip takım vs değil de kendi elimizde olup yapamadıklarımızı tartışsak?

hakkında konuşulacak çok şey var

serdar özkan

rüştü

mustafa denizli

nihat

ismail

baho dedi ki...

biraz kendinizde de suç arayın derim

kadıköyde son dakika da sayılmayan golünüz sonrası tarftarlarınız yani sizler ortalığı yangın yerine çevirdiniz haklı yada haksız olarak

bu gece çevreme bakıyorum beşiktaşlı arkadaşlarıma bakıyorum,nerdeyse hepsi senin dediğin gibi mustafa hocaya serdar özkana sallıyor

helal olsun takıma siktiğiminin hakemi yüzünden kaybettik diyen adam sayısı tek tük

ve yine eminimki aynı şeyler bir fenerbahçe maçında başınıza gelse ortalığı yıkıyordu şuan hepsi


hayret ediyorum nasıl görmüyorsunuz şu lanet olasıca galatasaryın ne kadar pislik,basın tarafından kollanan fenerasyon dedikleri federasyonun üzerinde fenerbahçeden kat kat daha fazla etkili olduklarını?

geçen sene bir kayseri maaçı hatırlarım kayserinin biri son dakikada 2 penaltısının verilmeyip gsden baroş ve emre aşık'ın 10 kere atılması gerekirken atılmadığı

nemi oldu bu maçtan sonra

galatasaray federesayonu istifaya davet etti haklarının yenildiği için

bu gücü ve pişkinliği nerdemi buluyorlar,bugün kabak gibi dışarda olduğu belli olan leo franconun pozisyonunu 10 kere oynatarak zor pozisyon hissiyatı vermeye çalışan hakan şükür erdoğan arıkan türevlerden

lütfen uyanın artık ve bize olan nefretinizin yarısını bunlara gösterin

yada boş verin "uğraşma bizimle göt oğlanı fener"..

Adsız dedi ki...

ya zaten gs dostu fener düşmanı bi bjk taraftarını anlamakta güçlük çekiyorum... adamlar senin şampiyonluklarını çalıyo, sonra da dostuz sallayın fenere muhabbetleri...

4 sene üst üste şampiyon olduklarında 3 sene 2. olduk... hagi nin, arif in yaptıkları ile aldılar şampiyonlukları, sonra dost takımız ayakları.. yıldırım demirörenden ilk nefret etme sebebim o papermoon olayıdır zaten..

ceyhun dedi ki...

oyuncularımız ya sakattı oynayamadı ya da sakat sakat oynadı. buna rağmen çok iyi bir maç çıkardılar ortaya. hele ki serdar özkan ile ilgili ankette kalmalı diye oy verdim ya her ne kadar beni çileden çıkarsa da ona sevinirim kendi açımdan.
onun dışında maçı yüzde yüz alacak bir oyun ortaya koyamazken böyle kötü bir gs karşısında hakemle uğraşmanın bir anlamı yok. evet hakem leo frankonun pozisyonunu çözememiştir ki bence gerçekten çok zor bir karardı ama serdar özkan pozisyonunu kaçırıp rüstü iki saçma sapan gol yerken başkasının yaptığı hata üzerinden maçı kaybettiğimizi kurgulamak aslında gerçekten ihtiyacımız olan şey değil.

istediğimiz kadar çırpınalım, eğer beşiktaş'a karşı kasti bir uygulama varsa bunu değiştiremeyiz. ama taraftar olarak kendi yönetimimizin,teknik kadromuzun yanlışlarına direkt etki edebiiriz (eğer teknik kadro eleştirmeyi hakediyorsa, yönetimin hakettiği bariz).

tamam jokond'un aslında böyle değil dediği şeylere karşı gelerek farklı bir şey söylemeyerek yazdığım şeyler bunlar ama evet öyle malesef . bobonun pozisyonunu görmesem de hakemler gayet iyi bir maç çkarmıştır, ferrarinin sarı kartı dışında.

kaybetmemizin hırsıyla yazılan yorumların aslında gerçeği yansıtmayacağını bildiğim jokond yine de aynı gerginlikle yazmıştır bana kalırsa bu yazıyı.

bu maça göre değerlendirirsek delgadodan bir gram artısı olmayan tabataya 8 milyon yuro veren bir yönetim ve bunu kabul eden bir teknik kadro var sonuçta ortada.

bunun dışındaysa geçen senelerde hakem kararlarıyla haksızlığa uğrayan takım bizken yine de eksiklerle dolu olan takım yine bizdik. bu maçta da maçı hakeden takım gs iken hakem kararlarıyla haksızlığa uğradık fakat bu maçı almayı haketmedik. bulunan iki pozisyonu harcayan, rakibe baskı uygulayamayan, gerideyken 1 veya 2 pozisyon bulan takım bizim beşiktaşken ve zaten kazanmayı haketmiyorken "hakem doğru karar vermedi ama"nın arkasına sığınmaksa bir sinir harbini sonucudur.

yazık oldu beşiktaşıma. serdar pozisyonları kaçırmasaydı ve hakem yanlış kararları verseydi hakkımızı yedi diyebilirdim ama zaten skor olarak yaklaşamadık ve pozisyon olarak bile gs'ye. ne diye suçlu arayalım sakatlarımız ve saçma sapan transferimiz dışında.

"4 sene üst üste şampiyon olduklarında 3 sene 2. olduk... hagi nin, arif in yaptıkları ile aldılar şampiyonlukları, sonra dost takımız ayakları.."

Cekememezligin bu kadarina pes..evet hakem hataliydi kirmizi karti atladi bobonun pozisyonu penaltiydi ama bu iki pozisyon da yan hakemin hatasiydi bu bir..kirmizi kart olsaydi frikik olacakti sonra gol atacaktiniz,maci cevirecektiniz daha fazla pozisyon bulup. besiktasin sorunu pozisyon bulmak degildi ki mac boyunca ustun oynadi ama son vuruslarda beceriksizdi.sali gunu de son vurusu serdar ozkan yaparsa daha cok aglarsiniz. denizlinin 3lu forvetin ortasinda israrla nihati(kariyeri boyunca hic oynamadigi pozisyondur) oynatmasini,hafta ici milli takimda guzel bir gol atan holoskoyu oynatmamasini elestireceginize hakemi elestiriyorsunuz. ayrica neden kabullenmek zor geliyor bilmiyorum ama bu ulkede derbilerde ev sahibi takima daha yakin olurlar inonudeki derbilerden sonra da hakeme salladiginizi goremedik hic. lobi konusunda da haklisiniz bunu en iyi yapan fb dir sonra gs gelir ama 3 buyukten biriyseniz siz de yapin duyurun sesinizi konusturun ermani,ahmeti. biraktirin bulent yildirima hakemligi. gecen sene hakem destegi olmadan sampiyon oldunuz. bu sene de lig ayni hakemlerle oynaniyor bunu unutmayin.

son olarak dusmanimin dusmani dostumdur mantigiyla ve taraftarlik durusuyla galatasarayin sempatisine sahip besiktaslilaradir lafim, galatasarayin kimseye ihtiyaci yoktur biz Metin Oktay'a, Ali Sami Yen'e hayranlik duyariz size degil, bu degerlere edilen kufurleri de unutmayiz.

sayerlack dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak Rüştü'nün bizden gitmesine sevinmiştim.Çünkü Rüştü bizi az yakmadı.Rüştü avuta giden topları hep rakibin önüne atar.Kendi hatasından golü yediği halde hareketleriyle takım arkadaşlarının moralini bozar.

Beşiktaş taraftarı olarak maç izlerken takımınızın nasıl oynadığını tam idrak edemiyorsunuz.Aynı durum Fenerbahçeyi izlerkende bende oluyor.

Ama ben Beşiktaş'ı çok begendim eksikleri yokmu ? Tabiki var.Ben öncelikle Ernsti çok begendim şu an Türkiyede kendi mevkisinin en iyi futbolcusu.Herkes Serdar Özkan'a kızacak ama ben onuda çok beğendim.Son vuruş eksikliği var ama ilk yarıdaki iki kişiyi pozizyondan düşürüp çektiği şutun gol olmaması büyük bir şanssızlıktı.Ama aynı şeyleri Nihat için söyleyemeyeceğim.Nihatı(veya Holosko öncelikli) ben olsam sağ açıkta oynatırdım.Yusufu sola çeker Ekremin yerine Fink oynatır.Kaleyede Hakana bırakırdım.Bence Rüştü kaleye geçmek için Denizli'ye baskı yapmıştır.Barcadan gönderildiğinin hata olduğunu rikarda ispat etmek istiyordu.

Normalde bu maçta bu kadar hatalar olsada Beşiktaş alabilirdi.Şansızdı.

Galatasaray ise çok şanslı, bakalım bu ballı takımı kim hezimete uğratacak zira hezimete uğraması çok büyük bir olasılık

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

dostum cok önemli bi yanlış war yazında kırmızı kart cıkabilrdi ama penaltıyla alakası yok pozisyonun olay ceza sahası dısında oldugu için kırmızı kart cıkıyor zaten..

Thorn dedi ki...

"Ceza sahası dışında Galatasaray kalecisi topu tokatlıyor"

maçı izlemeyen biri franco'nun cezasahasının bi kaç metre dışında topa elle müdahale ettiğini düşünür herhalde.franco'nun ilk teması cezasahası içinde daha sonra zaten kolunu çekmeye çalışıyor ama zaten o anda mümkün değil.evet dışarda da müdahale var ama bunu çok bariz bir kırmızı kart gibi göstermenin anlamı yok.10 kere geri ileri alla bile zarzor tespit edilebilen bir pozisyon.

diğer pozisyonu ise uzak kameradan gördüm 2 kişi koşarken bobo düşüyor.müdahale var mı yok mu belli olmayan bir görüntüydü daha net bir görüntüsü var mı bilmiyorum görmedim.ama bu da öyle çok net bir penaltı gibi değildi.bu tarz pozisyonlar çok oluyor maçlarda.2 kişi de topa odaklandığı için birbirlerine takılabiliyorlar.çoğu hakem es geçiyor bunları."penaltı gibi penaltı" gibi gerizekalıca yorumlar neden oluyor bunlara.

marpione dedi ki...

bakın da öyle konuşun topu çizginin dışında mı tutmuş yoksa içinde mi diye.

http://3.bp.blogspot.com/_SD5U0etTvwM/SqzOxu3OG2I/AAAAAAAAAAM/MIjDv4KGb3c/s1600-h/leofranco.jpg

s7evinic dedi ki...

ernst'in serdar'a pası öncesi topu elle düzeltmesi, tabata'nın sarrp'ın bileğini kırmaya girmesi ve hakemin bunlara veremediği cezaların sonrasında oluşan kakofoni üzerinden rant sağlamaya çalışmak. bir üstüne ali sami yen'e küfür eden bir taraftar kitlesi.

hadi biraz da doğruları konuşun diyeceğim ama neyse...

@s7evinic

ernst elini gotune mı sokacak topun carpmaması ıcın..hadı tabata'yı attın, ona kafa atan adam, nefsi mudafa mı sayılıyor.

s7evinic dedi ki...

bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltmeye çalışan bir adamın eyyamını sen tüm bir takıma atmaya çalışırsan olmaz o iş. hakemde tabara'yı atacak kadar yürek yoksa o galatasaray'ın suçu değil. ayrıca ceza sahasında hakan balta'ya vuran ama faul verilmesine rağmen kart verilmeyen ferrari'ni o olayda ikinci sarısını görmesi gerektiği de yazılmamış burada. hatırlamayanlar için hatırlatayım. beşiktaş'ın ilk kornerinde ferrari hakna'a vurdu, hakem faul verdi ama nedense kartı unuttu. aynı ferrari geldi diğer tarafı karıştırdı.

ele çarpan top avantaj sağlıyorsa oyun durdurulur. elini neresine sokacağı da ernst'in bileceği iş.

delgado dedi ki...

ne atacak yüreği? adam orda faulü verip sarı kart verse yüreksiz diyecez de adam faul bile vermedi ki. tabata sarı kartı heralde yerde yattığı için aldı; çünkü tabata'nın müdahalesinden sonra top beşiktaş'taydı ve oyun devam etti. doğrunuzu savunurken yanlış savunmayın bari.

ayrıca avantaj falan sağlamıyor orda. problemi kendi cevabınla çözmüşsün zaten, teşekkür ederiz.

BarFly dedi ki...

Her türlü yorumu okurum. beşiktaş ın iyi bile oynadığını söyleyebilirim. Leo Franco nun eli bile kırmızı kart. Tamam Beşiktaş maçı da alsın şampiyon da olsun, bizi evire çevire yensin. Hiç umurum değil.

Ali Sami Yen e küfretmek gerçekten elle tutulur bir olay değil. Dün gece bir olay çıkmamasının nedenini Galatasaray taraftarının Beşiktaş karşı bir husumeti olmamasına bağlayabilirim Fenerbahçe nin aksine.

Bir Galatasaraylı olarak her gün okuduğum bir yer burası. Ve hiç biriniz "dürüst" "doğru" "delikanlı" olmanıza rağmen şu Ali Sami Yen e küfür olayını kınamadınız belki desteklediniz bile. Ama bazı şeyler tribünün dışındadır.

Lütfen yanlış anlaşılmasın ama yukardaki "Şampiyon Beşiktaş Ulan" diye başlayan yazıdaki gibi burda bile kurallar var. Ali Sami Yen in adını taşıyan stadda ölmüş adama küfretmek en amiyane tavırla erkekliğe sığmaz. Delikanlı beşiktaş taraftarına da hiç yakışmaz.

Manchester maçı için iyi şanslar.

Jokond dedi ki...

alın size erman toroğlu:

Hakem Bülent Yıldırım bir kaç avantaj haricinde fena maç yönetmedi. Bir de Mustafa Sarp’a sarı kartı zamanında verecekti. Oyuna dahil olduktan sonra Mustafa Sarp kırmızılılık bir hareket yapsaydı, sarısı güme giderdi.
NOT: Leo Franco’nun, Serdar Özkan ile girdiği ikili pozisyonda topla göğüs kol karışımı bana çizgi üstü gibi geldi. Bunu da net görecek yardımcıydı. Eğer çizgi üstündeyse, kırmızı kartın da beraberinde olması gerekirdi. Ama yüzde yüz yardımcı hakemin yardımıyla.

alın size metin tokat:

İkinci yarının en kritik pozisyonu Serdar Özkan’ın kaleciyi geçmeye çalışırken topun ceza alanı içinde mi yoksa dışında mı olduğuydu. Çok kritik bir pozisyondu. Yardımcı hakem Bahattin Duran’ın önü açıktı. Franco yerden kayarak geldi, ceza alanı içinde topa elle temas etti. Dışarı çıktığı anda topu bıraktı. Kanımca devam kararı doğruydu. Milan Baros’un Rüştü’den dönen topu tamamlayarak attığı golde ofsayt yoktu. İsmail ofsaytı bozan oyuncuydu. Çok koşarak pozisyonları yakından izleyen, oyunu bozan futbolculara müsaade etmeyen, kartlarını yerinde ve zamanında kullanan, yardımcı hakemleri ile devamlı iletişim halinde olan Bülent Yıldırım ilk derbi maçını tartışmalardan uzak başarılı yönetti.

s7evinic dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Jokond dedi ki...

bu da ahmet çakar incileri:

Hakem Bülent Yıldırım maç boyu oldukça başarılıydı. Tek tartışılabilir kararı ikinci yarıda Franco'nun ceza alını dışında topu elle oynayıp oynamadığıydı.
Eğer temas var ve dışarıda ise karar kırmızı kart olmalıydı.

s7evinic dedi ki...

eyyam verilmeyen faulde başladı zaten. orada faulu verip yalandan kıvranan tabata'nın alnına kırmızı kartı yapıştırsaydı devamında da sarp görecekti aynı kartı. buna da en azından benim itirazım olmazdı. ikincisi ernst'in kötü kontrolü ile havaya ve geriye doğru dönen top ele değince ernst'in önüne düştü ve pası vermesini sağladı. buna avantaj gözüyle bakmıyorsanız söyleyecek bir şey yok.

ha bir de ne olursa olsun galatasaray taraftarı ne baba hakkı'ya, ne optik başkan'a küfür etmez. bu da tabii ki herkesi işin içine katmak imkansız ama oradaki 800 adamın ayıbı olsun.

yilmaz dedi ki...

Beşiktaş taraftarı kendi takımından başka herkese herşeye şefkatli. Hakemlerde buna dahil.
Allah aşkına tabata yerdeyken mustafa sarp ona kafa tekme yumruklu bi üçlü combo çekmedi mi?. Yahu biriniz de sorun kafa yiyenle kafa atan aynı cezayı mı alır. Hadi tabata'nın kartı yaptığı faule. E o zaman maç niye hakem atışıyla başlar?
Tamam kötü oyuncu tercihi yaptık. Gol atamadık eyvallah. Bunlar bizim kendi sorunlarımız. 4-5 maç sonra düzelecek bariz bi şekilde görünüyor. ama puanlar geri dönmücek. Trabzon maçında rüştü ceza sahası dışında omzuyla topu çıkarttı kırmızı kart. Galatasaray maçında frankoya "yok bişey"

Anlamıyorum nedir bu hakemlere karşı bitmek tükenmek bilmeyen şefkat.

sivokla baroş ikili mücadele sonucu tartışıyolar. baroş -üstelik bir de değil iki kere- dirsek atıyo sivok'a. İkisi de kart görüyo. Ya bu nasıl bi yorumdur. Tamam galatarasay ultra muhteşem bi takım ama bu kadarını da haketmiyor yapmayın.

son dakikada ceza sahası önünde serdar özkanı düşürüyolar adamın topla alakası yok. serdarın ayaklarını yerden kesmiş hakem devam diyo. taaa ki artık 90+2'ye 10 sn kala nihayet bir faulümüzü verdi hakem. kendisine teşekkür ederiz.

occasion dedi ki...

bu takımın başkanı PAF takımıyla maça çıkacağım deyip sözünü yuttuysa geçmişte, taraftarını kim kaale alır. şerefli olma durumu, asil duruşlar, kimseyi kırmama dökmeme, sesini çıkarmama halleri bize çok yakışıyordu. ama ta ki bu başkan gelene kadar. adam takımın hakkını koruyacağaım derken var olan haklarını ve prestijini de kaybettirdi. şimdi ne söylesek boş. ah bir kongre olsa. güçlü bir yönetim çıksa. lobisiyle, aklıyla, zekasıyla ivmelendirse beşiktaşı. bunların hepsi rüya değil gerçek olsa. ya da biz masal olsak.. olacak bir gün...

@Barfly

Dürüstlüğü,doğruluğu,delikanlılığı dünyada bize en son öğretecek kulüp gsdır.
Maçın sonlarında hep bir ağızdan Mustafa Denizli gibi efendi bir insanla aklınızla dalga geçerek kalitenizi gene gösterdiniz.Sizi 14 sene sonra şampiyon yapmış,şampiyonlar liginde yarı finale çıkartarak tarihinizin en büyük başarısını yaşatmış bir teknik adama vefa borcunuzu çok güzel ödediniz aferin.Geçen sene de büyük kaptan deyip taptığınız bayrak oyuncunuza 3 ay sonra koro halinde küfretmekten hiç gocunmadınız.Sizin efsanelerinize olan saygınız nedir ki beşiktaş taraftarını eleştiriyorsun.Önce dönün kendi pisliklerinizi temizleyin.Ondan sonra beşiktaş tarftarına laf atın.

Artik ogrenemedikmi bunca senedir? hakemide yeneceksin, federasyonuda yeneceksin, rakibide yeneceksin... o zaman geri kalan hersey teferruat olur... yok serdar cilizdi, yok penaltiydi, alisalim beyler bunlara, bunlar ne ilk nede son olacak, hep karsimiza cikacak...
biz orada serarin kacirdiklarina degil, onun yerinde olacak yildiz bir oyuncuyu niye alamadigimiz tartisalim, cok cabuk ve sprinter bir oyuncunun franconun pozisyonunda topa yetisip, onun ustunden atabilirdi diyelim... yoksa, hakem, yan hakem, bunlar bu ligde bize gol bile attilar daha ne bekliyosunuz, renkli medyamizin renlki yorumcularindan...
takimini saglam kur, catir catir oyna yen, bu kadar basit...

ian dedi ki...

--ekşiden alıntı--
süleyman seba, sessiz ve güçsüz olduklarını sananların yanılacaklarını belirtti ve "beşiktaş'ın ağırlığı ve ilkesi var. bu işleri ayağa düşürdüler ama bizim kavgayla, patırtıyla işimiz olmaz. kaldı ki bu tip politikalarla bir yere varamayacaklar. dünya'nın en kolay işi eleştirmektir. yoksa çıkarsınız, hakem bizi yaktı, dersiniz, hedef gösterirsiniz. bu bize yakışmaz. bizi de eleştirsinler ama kişiliğimize dokunmasınlar" diye konuştu.
"nereden nereye geldiğimiz biliniyor. bunlar ilkeler sayesinde olmuştur. ancak ben asla şov yapmam. biz sahada şov yaparız. takımımız sahaya çıkar, rakibini de, hakemi de yener" dedi.
(min el garaib, 19.09.2006 10:14)
--ekşiden alıntı--

son cümleyi gerçekleştirmemiz lazım..

drogba dedi ki...

http://gelgidersin.blogspot.com/2009/09/matteo-ferrarinin-hakan-baltaya-yaptg.html

Ferrari de güzel vurdu Hakana :)
Tabata da güzel bastı ayağa

drogba dedi ki...

Bjkliler gibi konuşalım mı :) Ferrari'nin yaptığına direk kırmızı derlerdi(Eğer onu Emre yapsa) hadi biz sarı diyelim.Ferrari hakana yaptığından dolayı sarı görmeli ve mustafa sarp olayında da sarı görüyor ve oyundan atılıyor :) Alın hakem bahanesi

delgado dedi ki...

ferrari hakan'ın kafasına şaplağı atmadan önce hakan kafasının arkasıyla ferrari'nin burnuna giriyor. italyan burnu ulan o. türkiye'deki hangi sigorta karşılar tedavisinin masraflarını. hem sarp'ın yaptığı nefsi müdafaa oluyor da ferrari'ninki ne oluyor?

yine bekleriz. iyi akşamlar.

Gökhan dedi ki...

süper mario jardel jardel

drogba dedi ki...

Gb maçında da sviok atılmadı 80.dakika da o zaman Gb'ne 3 puan yazmak lazım sizden 1 puan almak lazım
2 sene önceki bjk maçında i.kaş ümit karana tekme attı 2.sarıdan atılmalı ve çizginin üzerinde veya dışında ve maçın bitimine uzatmalarla beraber 10 dk :)

Her neyse penaltı gibi bu başlık da biraz espirili olmuş.Ferrari'nin hakana yaptığı tabatanın basması velo franco 10'a 10 maç bitmeliydi

drogba dedi ki...

M.sarp kafa mı atıyor yoksa biz mi kaçırdık ferrari basbaya vuruyor.Hafif itme değil.Ferrari atılsa daha rahat bi maç olurdu Gs için
Mustafa sarp'ın iyiki ayağı kırılmadı.Çift ayakla tam bileğe.İnş hakem hatası M.unıted maçında olmaz

delgado dedi ki...

e tabi stumpf vardı, falcao vardı..

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
#10 dedi ki...

Alper denen hastalikli insanin yorumunu kaldiran yoneticiye tesekkur ediyorum. Tamam ben de dun gece kizdirdim bazi arkadaslari umarim cok ayip etmemisimdir ama yok arda olsun, yok oburunun bacagi kirilsin, bu adamlar oyle veya boyle yasamak, para kazanmak icin yapiyolar bu isi ve boyle dileklerde bulunmak bence cok ayip. bu arada keske stadlarda ali sami yen' e de baskalarina da kufur olmasa...

pink dedi ki...

İlginç yorumum da hakaret veya iğneleyici bir söz bulunmamasına rağmen yayınlanmamış.Umarım dikkate alırsınız ve umarım istemsiz yaşanmış bir olaydır aksini düşünmek istemiyorum çünkü.

çimlere basma JARDEL ...

yyyyyyyy dedi ki...

Yorumlar "beşiktaş tayfasına" göre olmayınca yayımlanmıyor herhalde. İlginç.

Pamukk dedi ki...

çözüm yok aynı nakarat aynı nakarat. bıktım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tüm yorumlar moderasyondan geçmeden yayınlanıyorlar. yayınlandıktan sonra sıkıntılı bir tarafı varsa siliniyorlar.

sıkıntılı tarafı da fikriniz olmuyor hiç bir zaman. sadece ifade biçimleriniz oluyor.

fikrinizi doğru şekilde ifade etmek ve yorumlardan silinmeyecek şekilde kalmasını istiyorsanız ona göre ifade şekilleri benimseyebilirsiniz.

burada düzgünce gelip yorum yapan kimsenin yorumu silinmemiştir.

belki bloggerda bir problem oldu, yazınız gönderilemedi. o konuda yapacak bir şey yok.

Unknown dedi ki...

Metin Tokat ise bugün ki yazısında pozisyon ile ilgili şunları yazdı: "Franco yerden kayarak geldi, ceza alanı içinde topa elle müdahale etti. Dışarı çıktığı anda topu bıraktı. Kanımca devam kararı doğruydu" dedi.

Bülent Yavuz da bugün köşesinde bu konuya şu şekilde değindi: "Kaleci Franco'nun ceza alanı dışında bir elle müdahalesi var mı yok mu? Eğer varsa kırmızı kart olmalıydı. Bülent Yıldırım yardımcısıyla göz göze geldi ve oynatmaklada en doğrusunu yaptı. Çünkü Franco topa ceza alanı içinde müdahale etti".

Jokond dedi ki...

bu postta şimdiye kadar sadece 2 tane giriş silindi, ikisini de bir beşiktaşlı yazmıştı. o da hakaret içerdiği için silindi. kimsenin yorumu onaydan geçmiyor. doğrudan ekrana yansıyor. silinen olduğunda da "Yorum silindi Bu kayıt, bir blog yöneticisi tarafından kaldırılmış." uyarısını görebiliyorsunuz zaten.

Yorum Gönder

Ara