.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Temmuzda Ölmek Zor

(Gidenlere...)
Bugün 1 Ağustos, ve ben mutluyum. Mutluyum, çünkü Temmuz ayı geride kaldı. Hani şu bize özel bir kini olan ay. Temmuz geçti ya, sanki biz ölmeyiz gibi geliyor. Hoş, zaten biz hiç ölmüyoruz, ama öyle diyor onlar. Onlar öldü diyorlar. Gazeteye öyle yazıyorlar. Bir de mezar taşına. Kalbimizde öyle yazmadıkça sorun yok gerçi, biz de öyle diyoruz. Teselliyse teselli, değilse de gerçek. Temmuz'dan daha gerçek.
Bir de aklınca bizi makaraya alıyor Temmuz. İlk oyununu oynamış 10 Temmuz'da bizden Şükrü'yü alarak, o tarih acı bir tarih. Sonrası da sanki hep acı tesadüf. Korkmayın diyor benden, sonra gidip 17'sinde Orhan Abi'yi alıyor. Durmuyor, 20'sinde Vedat Kaptan için ağlıyoruz. 22'sinde Yusuf, 23'ünde Cenk Koray, 24'ünde Şan Ökten, 25'inde Optik Başkan'ı alıyor. Doymuyor Temmuz. "Bu yıl dokunmayacağım size" diyor, sonra ay sonu yaklaştıkça sözünde durmuyor. Gözüne kestirdi mi bir Beşiktaş sevdalısını, alıyor onu gidiyor.
İyiler erken ölür, iyiler Temmuz'da ölür. Biz ölenleri öldürtmedikçe Temmuz daha da kızar. Koyverin gitsin, o can aldıkça biz o canları geri vermesini de biliyoruz nasıl olsa.
Hem zaten Şükrü kornerden gollerine devam ediyor, Orhan Abi onu anlatıyor, Yusuf altyapıdan yeni Sanlılar'a, yeni Yusuflar'a yol ve güç veriyor Şan Ökten'in gözü gibi baktığı tesislerde, Optik o Temmuz'u sessiz geçiren İnönü'ye ruhunu üflüyor Ağustos öncesi, Vedat Kaptan 3 ihtimali gözden geçiriyor, canı sıkılırsa da Cenk Abi patlatıyor espriyi. Onlar mutlular gittikleri yerde, cennette.
Mutlular değil mi lan Temmuz? Bari onu söyle. Ya da söyle Mayıs'a da, şampiyonluğu gene versin bize, şu aldığın canların diyeti budur çünkü.
Ha bir de, biz ölmekten değil onsuzluktan korkuyoruz Temmuz, bunu da kafana yaz.

4 Yorum:

matiasemilio dedi ki...

inşallah bizlere de nasip olur temmuzda ölebilmek..

GOKHAN dedi ki...

Tarık Tufan'ın Kraliçenin Pireleri isimli kitabında " Haziran'da ölmek zordur" diye bir bölüm vardır ve bu bölümü okurken aklıma Temmuz'da ölümün dayanılmaz kolaylığı gelmiştir, zor olan Temmuz'da sabredebilmektir.

simplextablosu dedi ki...

@gökhan
"Haziran'da ölmek zor", Hasan Hüseyin Korkmazgil'in şiiri hatta aynı isimli şiir kitabının adıdır (1977).
3 haziran 1963'te ölen Nazım Hikmet anısına yazılmıştır. Tarık Tufan'da sanıyorum bu şiire bir gönderme yapmış. Not olarak ekliyim dedim.

GOKHAN dedi ki...

@simplextablosu

biliyorum, biliyorum, ekleme için teşekkürler, Tarık Tufan'ın o kitabı zaten genel olarak göndermelerle dolu, bir projenin de müjdesini vereyim, Beşiktaş'lılık filmi gelecek gibi, yönetmenlik koltuğunda zeki demirkubuz'un oturduğu, çalışmalarına başlanmış.

Yorum Gönder

Ara