.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Sorumluluk almak

Bugün Hürriyet'te bir haber yayınlandı. Kulübümüzü yakından ilgilendiren bir haber. 22 Kasım 2004 tarihinde bildiğiniz üzere İnönü'de kara bir gece yaşanmıştı. Beşiktaş Çaykur Rize maçı esnasında tribünde Cihat Aktaş, bıçaklanarak öldürülmüştü. Aktaş'ın ailesinin açtığı davada İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi de olaydan Cihat Aktaş'ı bıçaklayan kişinin sorumlu olduğunu Beşiktaş ve TFF'nin herhangi bir sorumlulukları bulunmadığını belirterek, davayı reddetmişti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin davanın reddi yönünde verdiği kararı usul ve yasaya aykırı bularak, oy birliğiyle bozmuş. Daire kararında, 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'ya işaret ederek, yasanın “Spor Alanlarının Düzenlenmesi” başlıklı bölümünde, “spor alanlarında, sağlık ve güvenlikle ilgili her türlü düzenlemeyi yapma görevinin ev sahibi kulübe ait” olduğunu belirtmiş. http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/12193796.asp?gid=229 Haberi okuyunca aklıma, maçın ertesinde Yıldırım Demirören'in yaptığı açıklamalar geldi: "...Beşiktaş Kulübü'nün, sorumluluk sahibi olarak, sporda terör olaylarının önlenmesi için daha 16 Haziran 2004 tarihinde Divan Kurulu ile müşterek, Türkiye'de ilk kez 'Sporda Şiddeti ve Terörü Önleme Komitesi'' kurduğunu anlatan Yıldırım Demirören... ...Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü'nün, ölen Cihat Aktaş'ın acılı ailesine karşı üzerine düşen görevleri yerine getirmekte olduğunu belirterek, ''Yönetim kurulumuz, kulübümüzde uygun bir yere, ölen çocuğumuzun adını verecektir. Böylece Cihat Aktaş hem kalbimizde, hem de spor dünyasında daima yaşayacaktır'' şeklinde konuştu..." http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/4005/demiroren-verilen-cezaya-raziyiz-.htm Şimdi o zaman soruyorum... Beşiktaş yönetimi sorumluluk almak adına cinayetin gerçekleştiği günden beri ne gibi önlemler aldı ve uygulamaya koydu? Sporda Şiddeti ve Terörü Önleme Komitesi bugüne kadar ne gibi çalışmalar yaptı ve komitenin faaliyetleri kamuoyuyla paylaşıldı mı? Cihat Aktaş'ın ailesine karşı düşen görevler adına neler yapıldı?
Bu olayın sadece Beşiktaş'a ve stadına özgü olmadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye'de işleyen çarkların nasıl kirlendiğini, diğer stadyumlarda da ne işler döndüğünü hepimiz biliyoruz ve görüyoruz. Am bütün bunlar bir yana ben Beşiktaşlıyım arkadaş. Doğal olarak da şu soruyu sormaya hakkım var. Benim kulübüm 5 yıl önce gerçekleşmiş bu olayın ardından neler yaptı? Sorumluluk almak adına kurulan komitenin akıbeti ne alemde? 5 yıl boyunca aileye ne yapıldı? Evet doğrudur bu olayı kulübümüze mal etmek doğru değildir, evet doğrudur gerçekleşen acı verici hadise bir adli vakadır ama yine diyorum ben Beşiktaşlıyım. Benim geleneğim farklı, benim vizyonum değişik olmalı. Bugün yayınlanan haberden aileyle cinayet sonrası kulüp olarak hiç görüşülmediği kanısına vardım. Söylenen sözlerin balon gibi uçtuğu, hiçbirşeyin yapılmadığı kanısına vardım. Rica ediyorum bir zahmet, sorumluluk almak adına birileri çıkıp açıklasın. Beşiktaş kulübü, 5 yılda ne yaptı ne yapamadı?

4 Yorum:

Cherubim dedi ki...

Beşiktaş kulubü ve bu olaydan sorumlu yöneticileri olayı unuttular ve büyük ihtimalle şu açıklanan karara kadar da unutulduğunu sanıyorlardı toplum tarafından. 40 senelik avukat olduğu söylenen ve iticilik konusunda 17'lik kızla evlenen 71'lik Halis Toprak ile yarışan (bence burun farkıyla geçer) Levent Erdoğan bir neler yapılmış açıklasın 5 senelik süreçte..

Bu arada blog içinde görmedim, ama Ronaldo'yu gölgede bırakacak transfer sanırım Haldun Üstünel olacak. İşe yarar bir yönetici transfer edebiliriz bence..

taksim dedi ki...

Beşiktaş 5 yılda ne yaptı sorusunun, yürek okşayacak hiç bir cevabı yoktur.

ard dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ard dedi ki...

beşiktaş yönetiminin cinayetin sıcaklığıyla verdiği sözlerden caymasının sebebi olayın aslının çok sonradan anlaşılmasıdır.
olayın aslının ne olduğunu buraya yazamam.yazmak da istemem.
fakat olay basının aksettirdiğinden çok daha farklı bir şekilde gelişmiştir.
size tavsiyem bu detaylarını bilmediğiniz konular hakkında çok keskin fikirler ortaya atmamanız.
olayın farklı bir şekilde gelişmiş olması beşiktaş yönetiminin kendileri için küçük bir meblaayı harcaharak ölen çocuğun ailesine sahip çıkılmasına engel olmamalı.
fakat onları suçlayamıyorum.
ölünün arkasından konuşuyor durumuna düşmek çok sevimsiz daha da birşey yazmayacağım.

saygılarımla

Yorum Gönder

Ara