.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Sergen'in Yapacağı İş...

Dün A2 ligi'nde oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçını izleme fırsatım olmadı pek çok kimse gibi. Bir süre skoru internetten takip edebildim, işten çıkmadan önce de skor 2-0 lehimizeydi. Akşam geç saatlerde haberini aldığımda da 2-3 Galatasaray'ın galip geldiğini duydum. Neden bilmiyorum ama en ufak şekilde bile şaşırmadım.
Her Beşiktaşlı benim gibi mi düşünüyor bilmiyorum ama bu sene göğsünde Beşiktaş amblemini taşıyan hiç kimseye güvenim yok. Beautiful Freak şampiyonluk maçından önce yazdığı bir yazıda "Beşiktaşlılık acaba demek" tadında bir laf etmişti hatırlarsanız. Ne yazık ki bu sene o "acaba" sözüne bile yer veremiyorum kafamda. "Antrenörlük düşünmüyorum, sadece belgemi alabilmek için stajımı tamamlamam lazım" şeklinde beyanat veren Sergen'in her zamanki gibi anlık bir gaz ile A2 takımının başına getirilmesi çok büyük bir hata. Tüm profesyonel futbolculuk hayatı boyunca sorumluluğu canı istediği zaman almış bir adamın Beşiktaş gibi bir kulübün geleceğini ellerine alması oldukça moral bozucu. Tamam, kabul, Sergen'in futbolculuğunu, yaptığı çıkışları, hatta fırlamalıkları ben de sevdim yıllarca pek çok taraftar gibi. Futbolun güzelliği dedik, böyle adamlara da ihtiyaç var dedik. Hala da aynı fikirdeyim, bu tarz adamların futbolu güzelleştirdiğini düşünüyorum. Ama saha içinde ve saha dışında olay birbirinden tamamen ayrılıyor. Saha içinde bizi eğlendiren adamın karşılığı saha dışındaki Yılmaz Vural olur ancak, Ona da taraftarlar "Yılmaz Vural takla atsana" diye tezahurat yapar. Kafamdaki tek olumlu düşünce Gökhan Keskin'in genel koordinatör olarak gençlerimizin başında olması. Gökhan'ın bu konuya yeterince kafa patlatacağını ve gereken önemi gösterip gerekli hamleleri yapacağını düşünüyorum. Özellikle yapılan bir ropörtajında "Gençler ile Türkiye şampiyonlukları kazanmak başarı değil, ancak kendini tatmindir. Genç takımın başarılı olması için ana amaca hizmet etmesi gerekir, yani A takıma oyuncu vermesi başarıdır" sözleri beni oldukça umutlandırdı. Bu arada maçı Mustafa Denizli, Tayfur Havutçu, Batuhan Karadeniz ve Arda Turan da staddan takip etmiş. Acaba A takımdaki diğer futbolcularımızın böyle bir maçtan haberleri var mıydı, onu da merak etmiyor değilim.

6 Yorum:

matiasemilio dedi ki...

penaltı kararı doğru muydu ??

Gökhan dedi ki...

ceza sahasının dışında diyorlar penaltı için.

alper dedi ki...

gs nin hangi penaltısı doğru olmuşta bu olsun.soruya bak ya..:))

aamet jr. dedi ki...

Sergen hakkındaki görüşe tamamen katılıyorum. Orada olmaması lazım.

Ayrıyetten Galatasaray ve penaltı denmişken, haftaya bir penaltıya kesin gözüyle bakıyorum ben şimdiden son üç sezondur olduğu gibi.

ian dedi ki...

staddaydım.. kapalıya müthiş bir güneş vuruyordu.. kimbilir kaç yıl oldu inönü'de bir gündüz maçı izlemeyeli.. kapalı iyi kötü doldu.. beşiktaşlı, fbli, gsli karışık bir grupla izledik maçı..

kadroyu görünce şaşırdım.. 5 numara kaptan emre özkan, 9 numara can erdem ve 6 numara necip uysal sahadaydı.. tanıdıklarımızdan bir de 7 numara ali kuçik, 10 numara orhan gülle vardı..

maç başladı.. damalı formalarla, A takım gibi 4-3-3 düzeniyle çıktı çocuklar..

kaleci(1)

sağbek(2)-emre özkan(4)-libero(4)-sol bek(3)

necip uysal(6)-orhan gülle(10)-cumali bişi(8)

ali kuçik(7)-can erdem(9)-erkan kaş(11)

maça çok hızlı başladık.. ali kuçik'in ara pasıyla can erdem 1-0 yaptı.. orhan gülle'nin asistiyle ali kuçik durumu 2-0'a getirdi.. bütün bunlar ilk 20 dakikada gerçekleşti.. ali golü atınca bizim oturduğumuz tarafa baktı, biz de alkışladık, meğer ailesi tam arkamızda oturuyormuş :)

daha sonra bir gs atağında hakem faul nedeniyle oyunu durdurdu. gs'li futbolcu topu ceza sahası dışına koyup frikik atmaya hazırlanırken hakemin aslında penaltı çaldığını öğrendik(!).. 2-1.. kaleci ve defans hatasıyla 2. golü yedik.. tam bir beşiktaş gol yiyişiydi :) 2-2..

ikinci yarı.. oyun bi ara alevlendi.. bizim 8 numara ikinci sarıdan ve gsnin 10 numara direkt kırmızıdan atıldılar oyundan.. ikisinin de kulaklarının çekilmesi lazım.. gsli oyuncunun yaptığı açık terbiyesizlik, bizimki de ona uydu.. yanlış.. kartlardan hemen sonra gsli 4 numara orta saha çizgisinde yazdı bizim kaleye.. murat ocak sanırım.. güzel gol attı.. 2-3..

bizim takımdan, 11 numaralı erkan kaş fena bir çocuk.. sol açıkta döktürdü resmen.. bunun dışında ali kuçik ve 2 numaralı oyuncumuz çok iyilerdi.. 10 numaralı orhan gülle'de belli potansiyel var, ama resmen çıldırttı tribünü.. "yeni delgado geliyor" esprileri yapıldı.. :) tribündeki orta yaşlı bir abinin demesiyle u21'de de böyleymiş.. toplasın kendini, potansiyeli var.. arkamızda oturan ali kuçik'in babası "bizim ali'nin yerine aldığı adam hiç birşey yapamadı" tarzı bir yorum getirdi.. katılmıyorum amcaya :) 15 numaralı oyuncumuz ali'nin yerine giren, ben bi sergio busquets havası sezdim onda.. can erdem'e gelince.. fizikli bir oyuncu.. a takımda oynaması gerekirken hala a2'de.. daha iyi olması gerek.. ali kuçik bildiğimiz gibi iyiydi, iş var bu çocukta.. emre özkan ve necip uysal kapasitelerinin altında oynadı.. 8 numaraya bir tavsiye.. "sakin biraz arkadaşım".. cumali sanırım adı.. yine yazıyım, bizim 2 numara hakketen iyiydi bak :) hem sağbek hem merkezi ortasaha oynayabiliyor..

gs'de 11 ve 7 numaralar çok iyi oynadılar.. iki kanat oyuncusu.. ve sürekli yer değiştirdiler.. 4 numaralı liberoları da çok iyiydi..

sergen çok pasif kaldı saha kenarında.. belki tarzı budur bilemem ama sarp yiğit hoca bile daha heyecanlıydı ondan.. maç sonu hakemle tartıştı sergen.. ben pek hakem konuşmam ama ilk defa bir maçı hakem yüzünden kaybettik diyebilirim :)

velhasıl, tam bir beşiktaş maçıydı :) bir ara süper bir oyun, karakartal adına yaraşır.. sonra biraz konsantrasyon kaybı ve hoop maç gitmiş.. a2 olunca biraz daha öneme bindi bu lig.. mustafa hoca da tribündeydi.. umarım alabildiğimiz kadar oyuncu alabiliriz burdan a takıma..

ian dedi ki...

kadroya emre özkan 4 numara yazmışım, 5 olacak o..

bi de damalı forma iyiymiş :)

Yorum Gönder

Ara