.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Ağustos 2009 Cuma

İsmail Köybaşı Milli Takımda

Türk futbolunun ve Beşiktaş'ımızın yükselen değeri İsmail Köybaşı A Milli futbol takımımızın aday kadrosuna çağırıldı. İsmail'le birlikte çağırılan diğer oyuncularımız Nihat Kahveci, Yusuf Şimşek ve Rüştü Reçber. İsmail dışında çağırılan üç ismin kariyerinin son baharında olması ise sıkıntı verici bir dip not olsun.

20 Yorum:

umarım düzenli olarak çağrılmaya devam eder. tabi bu kendi elinde biraz da milli takım hocasının ve gelecekteki hocalarının. ama zannediyorum ki gelecekte rıdvan ve belki de onur da milli takıma çağrılanlar listesine eklenecektir.

Gökhan dedi ki...

geçen sezonki gelişimini devam ettirdiği taktirde h.balta yı kesecek seviyeye 1 sene içinde geleceğini düşünüyorum.

longman dedi ki...

Şu hakan balta'yı keser falan laflarına gerek Yok.Bu kadar uçmak için çok erken.H.balta 60 maç oynuyor 55'inde iyi 5inde vasat.Milli takıma Norveç ve Bosna maçıyla başladı olağanüstüydü.Ondan sonra zaten kötü oynadığı milli maç yokken.Euro 2008'de ve bu sene ki grup maçlarında son derece iyi oynamışken kim nasıl kesecek.İsmail'in defansı son derece kötü.Bir sol bek oyuncusunun ilk işi defans.Hakan balta'nın karşısında nice yıldızlar oynadı hiç kimse de onun tarafını ezip geçemedi.Bu kadar başarılı oynayan bir adamı kim neden kessin.Hatta bence F.terim 11oyuncudan ilk Hakan baltayı yazıyordur belki de.

QuaresmA dedi ki...

bu adam antep'ten ilk geldiği andan itibaren ne tür bir gelişim göstermiş olabilir ki ? basit: gelişim göstermiş olamaz.

yok madem milli takım düzeyindeydi zaten, antep'teyken niye milli takıma alınmadı ?

ismail'in milli takım düzeyinde olduğunun farkındayım, ama genel olarak konuşuyorum: fatih terim'in milli takımı 3 büyüklere peşkeş bir kadrodan oluşturduğunun bir kanıtıdır bu olay da.

sy dedi ki...

@longman

Hakan Balta Euro 2008'de bence de iyiydi, ama grup maclari icin aynisini soyleyemeyecegim. Zaten maclarin birinde Deli Ibo oynadi, ama icerdeki Ispanya macinda Hakan Balta cok kotuydu.

Sol bekin ilk isinin defans oldugu senin dusuncen. Futbol artik defans, forvet gibi kavramlarin icice gectigi bir spor haline geldi ve modern futbolda cogu kez beklerin hucum yonu defans yonune tercih ediliyor (bkz. Maicon, Daniel Alves, Sergio Ramos, vs..) Ismail'in savunma yonunu gelistirmesi gerektigi cok acik; zaten hizli gelisim gosterebilecek bir futbolcu oldugunu ispatladigi icin de bunu yapabilecegine inaniyoruz (oha ne bicim cumle oldu bu)

Adsız dedi ki...

"H.balta 60 maç oynuyor 55'inde iyi 5inde vasat.Milli takıma Norveç ve Bosna maçıyla başladı olağanüstüydü.Ondan sonra zaten kötü oynadığı milli maç yokken.Euro 2008'de ve bu sene ki grup maçlarında son derece iyi oynamışken kim nasıl kesecek. Hakan balta'nın karşısında nice yıldızlar oynadı hiç kimse de onun tarafını ezip geçemedi."

Kusura bakmayın ama bu yorumu yapan arkadaş ne içtiyse aynısından istiyorum.

Hakan Balta'nın Sami Yen'de ağır Guiza'yı seyrettiğini ve akabinde Riera'dan gelen golünü hatırlasanız sevinirim. Bu sadece yakın tarihteki örneklerden biri. Nedense hiçbir spor yazarı Hakan Balta'yı eleştirmedi. Euro 2008'i ise anlatmayın, hücuma zaten çıkmazken kanadından gelenlere nefesi yetmedi. Barnebau'daki maçta hayalet gibi gezinen Arda Turan'dan İspanya sağ kanadını savunmak için gerekli yardımı alamayan, buna karşın elinden geleni yapan ve kısıtlı kapasitesi nedeniyle yetersiz kalan İbrahim Üzülmez'e bütün medya haksız yere sallamıştı.

İsmail Köybaşı çizgisini koruduğu müddetçe, kısa zamanda milli takımda Hakan Balta gibi yetersiz bir futbolcudan formayı alacaktır "normal şartlar altında". Çıktığı ilk derbi maçında ikinci yarıda herkes fizik olarak dökülmüşken taç çizgisi boyunca iki Fenerli'yi sırtına almış giden bir futbolcudan bahsediyoruz.

Kim uçuyor, kim kaçıyor cidden merak ediyorum.

barış dedi ki...

ismail kendini geliştirip de baltayı kesebilir yalnız hakan balta milli takımın en iyi oyuncularından biridir, buna karşı çıkmayın artık. euro 2**8de ronaldoya kanat değiştirtmişti bu adam, hırvatistan maçında girdiği ters kademelerin hesabı yok, tek hatası guizadan yediği çalımdır ki, ben o guizanın nasıl ağır olduğunu hala çözebilmiş değilim.

Gökhan dedi ki...

@ longman
h.balta yı ben de baya beğenirim ama hep söylenen bir laf vardır ya bir oyuncuya defans yapmayı öğretebilirsin ama hücum yapmayı öğretemezsin diye,bunu düşününce 1 sene içinde savunmadaki eksiklerini kapatırsa zaten hücum yönü h.balta dan iyiyken niye kesemesin? 2 hafta sonra demiyorum 1 yıl uzun bir süre

Temur dedi ki...

bir Galatasaraylı olarak İsmail'in sol bekte 1-2 seneye bile kalmadan milli formayı alacağını düşünüyorum lakin stoper'de bir dünya kazma varken Hakan balta'nın stoper İSmail'in sol bek olduğu topu daha iyi kullanabilen bir defans hattı da ortaya çıkabilir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hücumcu sol bek istiyorsanız oyuncunuz ismail'dir. savunmacı arıyorsanız hakan balta'dır. eğer sağ bekiniz gökhan gönül ise sol bekinizin hakan balta olması mantıklıdır.

neticede gökhan gönül sol bek olsa idi, ona da savunması hakan'a göre zayıf diyebilirdik.

bu, ibrahim kaş'la gökhan gönül'ün mukayese edildiği günlere götürdü beni.

sağ beki ibrahim toraman olacak bir takımın çok önemli bir parçasıdır ismail. yine yukarıda anlattığım mantıkla.

marpione dedi ki...

niye hemen hakan balta ile kıyaslamalara başlanıyor hiç uyanamadım. çok manasız. sanki gidip de oynayacak ismail direk takımda. muhtemelen ortamları tanısın, ısınsın diye çağırdılar. ayrıca formasını bırakıp düşünürsek henüz ismail milli takım için hazır falan değil. bana sorarsan beşiktaş için bile hazır değil. hiç gereksiz bu hakan balta polemikleri.

ha, hakan balta da bildiğin "düz adam" bu arada. gs maçlarını izlemiyorum ama milli takımda bir gün "özel" bir oyun oynadığını da hatırlamıyorum.

ayrıca daha 19-20 yaşında bu çocuk. bu sezon sık sık hata yapacak, kötü maçlar oynayacak. bir anda öyle bir yükseltildi ki yarın öbür gün hata yaptığında çok koyacak insanlara, hayaller yıkılacak. düşmeyin şu türk abartması tuzağına, bekleyin önce arka arkaya 15 maç oynasın. yavaş yavaş, kademe kademe yükselsin. böyle her şeyi balon gibi şişirip sonra ilk hatasında patlatma olayı da bir türkiye'ye özgü. düşmemek lazım bu tuzağa.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@marpione

bu çocuğa 5,5 milyon euro ödendi. bir maç üzerine de ödenmedi. televizyonda yayınlanan 5-6 maçı vardı ve hepsinde sahanın en göze batan oyuncusuydu. olacak oyuncu duruşundan belli zaten. ben bu çocuğu ilk olarak şubat ayında antep-bjk kupa maçında izledim. freak sordu maç nasıldı diye; maçı bilmem ama bir sol beki var ismail o müthişti dedim.

eksikleri elbette var. antep'te de vardı. komik goller yedirdi takıma.

ayrıca unutmayalım, ismail köybaşı galatasaray'ın da transfer listesinde üst sıralarda yer alıyordu. ismail'in zaman içinde balta'yı geride bırakacak düzeye olan inançları olmasa böyle bir düşünce içinde olmazlardı diye düşünüyorum.

beşiktaş'ın 4-3-3 düzeni ileride oyuncuların oyun karakterleri nedeniyle beklerin hücuma çıkmasına çok müsait değil. o alanı tek başlarına katetmeleri gerekiyor. ismail ver kaç yapacak adam bulamıyor. ver kaç yapacağı adam, ismail ileri çıktığında ceza sahasına gitmiş oluyor. kolay değil o alanı tek başına kontrol etmek.

4-4-2 oynasak çok daha verimli olur.

marpione dedi ki...

jessie benim yazdıklarımla senin cevabın birbirini zıtlamıyor ama/ve haklısın yazdıklarında. ben sadece "türk usulü erken götünü kaldırmayın şu adamın" demeye çalışıyordum.

hele ki 4-4-2 konusunda tamamen yanındayım. ne idüğü belirsiz taktiklerle çıkacağımıza adam gibi 4-4-2 oynayalım kimin nerde oynadığı falan belli olsun. milletin kafası bir ton oldu yok 4321 yok 42211 falan filan.

bence anti bobo propagandasına biraz ara ver de bu 4-4-2 olayına konsantre ol. kelebek etkisi yaratmaya şimdi başlasan ikinci devre geçeriz 4-4-2'ye.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

geçen sene ben bu 4-4-2'yi ibrahim üzülmez üzerinden temellendiriyordum. ibrahim kimi tutacağını anlayana kadar kewell gelip golü atıyor, gelin dönelim 4-4-2'ye herkes önündekini yanındaki bilsin diye çok dil döktüm.

ama nafile

bi kadro da yazayım, gerçi jokond komik buluyor bu işleri ama eğlenceli.

toraman-sivok-ferrari erhan

nihat-fink-ernst-tello

bobo-"nobre"

nihat'ın fizik gücü yetmez derseniz, koyun holoskoyu. onun tekniği yetmez derseniz al yattara'yı gönder bobo'yu.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

erhan değil ismail.

Gökhan dedi ki...

4-4-2 bana kalırsa da daha uygun olur.
ben olsam nihat ı düzelirse forvette oynatıp sağ kanada bir adam alırdım bu durumda.

marpione dedi ki...

bence bizim bir türlü 4-4-2 oynamamamızın nedeni matias efendi. 4-4-2 de ne emmeye ne gömmeye geliyor kendisi o yüzden. gerçi ben olsam boboyu koyarım en uca hemen arkasına da matias'ı. nobre'de top toplasın kenarda. nihohohoho.

Temur dedi ki...

Yattara'yı trabzon'dan almak oldukça zor. Karşılığında Bobo'yu isterlerse şaşırmam

Rattlehead dedi ki...

ben şahsen hakan balta'nın sol bek oynamasına karşıyım.tamam bu adamın savunması çok iyi,kafa toplarına hakim,soğukkanlı,oyunu iyi kuruyor fakat orta yapamaz atağa çıkmaz,çizgiye inmez.yani bu adamda bir kanat oyuncusu özelliği yok bana göre.ha stoperde oynarsa zan'dan aşık'tan güngör'den falan daha iyi olur.ibrahim toraman-hakan balta stoper tandemi mükemmel olur bana göre.toraman-servet-balta üçlüsü de stoper için yeterli bir rotasyondur.sol bekte de ismail değerlendirilir,çok iyi bir milli takım defansı oluşur.haksız mıyım?

alper dedi ki...

longman...

gs lisin herhalde..hakan baltayı bu kadar övdiğüne göre sabri senin yıldızındır.hakan balta soyadı gibidir.gs de oynamasa fatih terim onu milli takıma asla almaz.referans gs de oynaması zaten mili takım için.
hakan balta topçuysa ben peleyimm.

Yorum Gönder

Ara