.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Ağustos 2009 Cuma

TSL 1.Hafta İBB 1-1 Beşiktaş

Saat: 21:00 Yer : Atatürk Olimpiyat Stadyumu Kapalı : 40 TL Kale Arkası: 20 TL Çok net soru; Bu fiyat düzenlemesini insanlar maça gelmesinler de uğraşmayalım diye mi böyle yapıyorlar? İnönü stadında kale arkası 35 TL, burada 20 TL. Kim neden gelsin ki o stadyuma? Yol masrafları da cabası. Şu stadyumda kapalı tribün 10, kale arkası tribün 5 TL'den satılmıyorsa orada bir yanlışlık vardır. Hani Federasyonumuz seyirci futbolun en önemli değeri diyordu. Buyurun... Ne olurdu şu açıklanan fiyatlar 1/4 oranında düşse de seyirci sayısı 4 kat artsa? Ama işte bizim futbol düşüncemiz bunun tam tersi. Kupa finali de aynı fiyattan satıldı. O maçla bu maç nasıl bir olur? Daha ligin 1. maçında bu standart kaliteyi tutturamazsanız sonradan ne yapacaksınız... Onu düşünen kim, şu maçta 40 TL'lik biletle, maça gitmek isteyenleri bir soyalım da gerisini sonra düşünürüz...

62 Yorum:

geçen sezon yağmur çamur kalkıp gitmiştim belediye maçına. bilet fiyatları yine aynıydı. ben de dedim bari adam gibi yerden izleyeyim verdim 40 kağıdı. sonra zannedersem açıktakilerde bir şekilde kapalıya dahil oldu, ben verdiğim fazladan 20 kağıtla kaldım. bu sefer gidip açık alacağım ama acaba geçen sefer yağmurdan dolayı mı açtılar kapıları diye de düşünüyor insan.

repLanigre dedi ki...

abi 7 agustos degil mi , aralik nereden çikti?

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bilet fiyatları bedava olsa bile o stadın anca yarısı dolar.
Örneğin ben karşıda oturuyorum.Maç cuma günü olduğu için araba babamda oluyor.Arabayla gelemem.Arabayı alsam bile en az 40-50 ytl benzin parası da üstüne koyacağım içinde tercih etmem.Otobüsle gitmeye kalksam dönüşte araç bulacağım garanti değil.Maç dönüşünde en yakın şehir merkezine gitmek için bu sefer taksi kullanmak zorunda kalacağım.Onun için de her ihtimale karşı en az bir 50 ytl'nin yine cebinde olması gerekir.Bir öğrenci,emekli,işçi veya asgari ücretle çalışan bir vatandaşın bunu göze alması çok zor.Gitme imkanı olan gitsin ama tabiki.Biz de artık tv'den sezonu açacağız.

yuki the zorba dedi ki...

Gidişi bilmiyorum da, dönüş için endişelenmeyin arkadaşlar. Çok sayıda minibüs benim gittiğim son üç maçta istanbul'un her yerine gidiyorlardı. İki maç tesadüftür falan diye söylemedim ama Jessie'nin de dikkatini çekmiştir. Bin tane minibüs vardı bu maçtan sonra...

delgado dedi ki...

silivri'ye de gidiyor mu minibüsler?

yuki the zorba dedi ki...

Heheheh Silivri yoktur Delgado, ama Yenibosna'ya gidersin :)

delgado dedi ki...

hehe sorarken umutsuzdum zaten, alıştık istanbul içinden sayılmamaya :) 11de falan binsem minibüse yenibosna'da kaçta olurum aşağı yukarı?.. 12ye gelmeden silivri'ye otobüs kalkıyor yenibosna'dan...

schmerzlos dedi ki...

abi peki minibüslerde sakat bir durum olmuyor mu?

matiasemilio dedi ki...

İBBnin kombine fiyatının 100 TL olduğunu da belirtmek lazım bu fiyatlarla birlikte :)

Gökhan dedi ki...

@ delgado
ben de b.düzü nde oturuyorum ve süper kupa maçı dönüşünde 00.30-01.00 gibi bir saatte metrobüsten avcılar da indikten sonra bile o mavi otobüslerden gördüm.
ama normalde dediğin gibi o saatlere kadar olmuyordu mavi otobüsler,belki cuma günü yine o saatlerde bulabilrsin.

Adsız dedi ki...

kozyatağı'na dönebilir miyiz peki?

Gürcan Ulusoy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

rogerio da silva bobo kardeşim 40-50tl benzin parası mı ekliycen. araban ferrari falan mı o kadar yakmaz :))ben hem spor hem tasarruf olsun diye bisikletle gitmeyi düşünüyorum :))

yuki the zorba dedi ki...

@damacana

O saatte her türlü metrobüse gelen bir minibüs bulursun... Metrobüs demek Söğütlüçeşme demek zaten... Ondan sonrasını da gidebilirsin.

Minibüsler bildiğiniz sarı minibüsler arkadaşlar. IETT'nin kaldıracağı otobüslerden on kat daha güvenli olur. Nitekim İETT otobüslerinin ne hale geldiğini hepiniz Fener maçı sonrası görmüşsünüzdür :)

asist time dedi ki...

olimpiyat da hiç maç kazandık mı ?

aamet jr. dedi ki...

Galatasaray'ı yenmiştik 101. yılda. Belediyeyi ikisinde de yenemedik. Bi de Kasımpaşayı yenmiştik önceki sene.

kveldsmork dedi ki...

Kısmet bu seneyeymiş.
rahat yeneceğimizi düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

teşekkürler...

asist time dedi ki...

@ aamet jr.

ewt ewt kasımpasa macını simdi hatırladım. Yine yaz aylarında idi yani sezon başı idi sanırım son dakikalarda Serdar Kurtulus sagdan içeriye dalıp dışarıdaki rico ya topu cıkarıp rico plase ile golu atmıstı.

@exavier

Daha önce olimpiyata hiç gitmediğim için yolu kestiremiyorum.Biraz abartmış olabilirim. :)
Bostancı-Maslak gidiş dönüş 23-24 Tl benzin yiyordu.Kendimce bir hesap yaptım ben de. :)
Yuki'nin dediğine göre zaten metrobüse minibüs varmış.Belki yarın kuzenimi ikna edebilrisem gidebiliriz.

delgado dedi ki...

@Gökhan

aradım şimdi silivribirliği. yarın gene aynı saatte son otobüs 12'de kalkıyor yenibosna'dan dedi. stattan çıkışta minibüse binersem yenibosna kaç dakika sürer aşağı yukarı?

Gökhan dedi ki...

yarım saati geçmez heralde,geçen hafta maç bittikten bir süre sonra çıkmamıza rağmen otobüsle 12de ayvansaray'a kadar gelmiştik.

asist time dedi ki...

@ delgado

Bence hiç kasma delgado. Evinde rahat rahat macını izle. Olimpiyat stadı nere Silivri nere bi kere yol ne kadar boş olsada yolun uzunlugu insanı cok yorar :)

En önemlisi de o saatlerde oralar olsun yenibosna nın oralar olsun cok tekin yerler degil, tinerciler, kapkaccılar vs.. bilemezsin yani, taksim de gunduz vakti caddenin ortasında neler yaşandı.

Bir de o saatte silivri ye kac kişi gider en az 70 km yol otobus de guvenli mi o da var. Il dışında deplasmana gitsen daha guvenlidir:)

delgado dedi ki...

valla burdan inönü'ye gitmek de pek zahmetsiz değil, zaten bu sene öss senem olacağı için zaman ayırmak na mümkün :) hazır tatildeyken olimpiyat da nispeten daha yakınken gitmek fena olmaz.

Gökhan, sağolasın ben de soruşturdum birilerine çok az sürer dediler, bakalım ev ahalisinden izin alabilecek miyiz. asist time'ın belirttiği sebepler zorlaştırıyor işi asıl.

scugnizzi dedi ki...

yahu o bir şey mi, denizlispor yönetimi, fenerbahçelilere 100 tl'ye satıyor biletleri.

cha dedi ki...

kimse yanlış anlamasın ama bilet fiyatını artırmak taraftarın kalitesini artırıyor. bilet fiyatları 5 tl, 10 tl olsa ben eminim ki hasılat daha fazla olacaktı. ama biletler 5 tl olsa, adam 5 tl'yi cebine koyacak, başına çarşı beresi geçirecek ve yaptığı dengesizliklerle hem beşiktaş'ın hem çarşı'nın adını kirletecek. hem de beşiktaş'ı desteklemek, futbol seyretmek için gelenleri sindirecek. her maç tribünlerde kavgalar(o tribünler cinayet de gördü) görmek zorunda kalacağız. tabi bu durumdan parası olmayıp da futbol, beşiktaş aşkıyla tutuşanlar da zarar görüyor. haklısınız ama mevcut düzende yapılması en iyi olan durum budur bence.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tamam onda problem yok. o zaman içeride 40 tl lik hizmet versin. 10 tl lik hizmeti 40 liraya verip sonra seyirci kalitesi demek olmaz.

geçen hafta 1 sosisli+ 1 kola= ??? sizce. 9 TL.

9 tl = 1 sosisli+1 kola

o yüzden...

olimpiyat stadında kapalı tribüne 40tl veren kaliteli de 20tl verebilecek olan kalitesiz mi oluyor? ipsiz sapsız adam zaten 5 kuruş bile vermeden içeri girebilmenin hesabı içerisinde. önemli olan beleşçileri içeri sokmamakta. yoksa adamın ekonomik durumu çok yerinde değilde 20 kağıt verebiliyorsa bu onun oraya gelip adam bıçaklayacağını göstermez.

yuki the zorba dedi ki...

@Scugnizzi
Valla ben geçen sene verdim 100 lira o bilete ama şampiyon izledik Denizli'de :) Enteresanmış... Sizinki de kupa gazı olsa gerek...

@cha
Sanırım hiç Olimpiyat Stadı'na gitmedin. Gittinse de, yeterince gözlemde bulunamamış olabilirsin. Ben üşengeç bir insan olmasam biraz da zayıf olsam Olimpiyat Stadı'na her zaman bedava girerim. Buradan yola çıkarak, üşengeç olmayan ve benden zayıf olan (<100 kg) her adamın o stada girebileceğini ilan ediyorum.

Dolayısıyla, bu 5 TL, 50 TL hikayesinin taraftar profiline herhangi bir etkisi olacağını düşünmüyorum.

Kaldı ki, ben dolmayan bir stadda elitlere maç izlettirmektense; futbol izlemek isteyen adamlara 10 TL'ye maç izletilebileceğini düşünüyorum. Bu tamamen ayrı bir post konusu. Bir ara yazacağım, sen de okursan yorumlarında karşı görüş bildirebilirsin.

cha dedi ki...

@exavier

yanlış anlaşılma olmasın postumda parası olan kaliteli, parası olmayan kalitesizdir demedim. hatta postun sonunda futbola, beşiktaş'a aşık olup da parası olmadığı için bu durumdan olumsuz etkilenenlerden bahsettim.

@yuki

dolmayan bir stadda elitlerle ya da hınca hınç dolu bir stadda her an başına bela alabilecek bir şekilde maç izlemenin artılarını eksilerini yeni yazacağın postta tartışabiliriz.

Adsız dedi ki...

holiganizm sosyo-ekonomik bir mesele değildir, bir ahlak sorunudur, hangi takımın taraftarı olduğunuzu unutmayın.

Stan Van Gundy dedi ki...

O değil de forma fiyatlari 85 lira mi kartal yuvasi'nda da?

Kalten dedi ki...

"Fink gol katkısı yapabilecek bir oyuncu değil." -R. Dilmen

Gökhan dedi ki...

Hazırlık maçlarından sonra takımın daha iyi pas yapan ve baskı kuran bir takım olmasını bekliyordum ama öyle olmadı,tabi ilk maç olduğu için çok da takmamak lazım.
en az geçen seneki kadar iyiyiz,daha da iyi olacak bir ışık da var.

maçla ilgili kendi blog uma da birşeyler yazdım,okursanız sevinirim.
http://biroyundandahafazlasi.blogspot.com/2009/08/istanbul-bb-1-1-besiktas.html

Adsız dedi ki...

ah nobre ah....

marpione dedi ki...

nobre'nin ilk yarıda altıpastan atamadığını jessie çıksa sahaya o bile atar o göbeğe rağmen. hatta sırf göbeği ile ittirse girerdi o top. yuh! ne oldu bu nobre'ye yahu, fenerdeyken kıçıyla başıyla sokardı bu topları.

fink'in golünü kale arkasından izlerseniz top acaip bir yön değişimine uğruyor. başka da keyifli bir şey bulamadım ben bu maçta.

fakat hemen enseyi karartmayın sakın daha ilk maçtan. sağda solda görüyorum kendini bilmeden "gs ligi kesin aldı biz 3. lük için çekişiriz" falan fıstık gibi yorumlar. yanlış işler. geçen sene de bizden iyi kadroları vardı ama bu iş kağıt üzerindeki kadro ile olan bir iş değil. daha çok su akar bu köprünün altından. galeyana gelmeyin.

Gökhan dedi ki...

belki o pozisyonda bir çok oyunuc nobre nin yerinde olsa golü atabilirdi,ama aldığı kafa topuyla birlikte pozisyonun oluşmasını sağlayan da nobre.nobre den başka kim o topu alıp öyle bir pozisyonun doğmasını sağlar takımda bilmiyorum

marpione dedi ki...

gökhan o kadarını da yapsın istersen. yakında sahada yürüyebiliyor diye de takdir etmeye başlayacaksınız bu nobre'yi.

şu bobo-nobre kıyaslaması çıktığından beri bir ortasını bulamadık şu adamı değerlendirmenin. benim derdim nobre'ye bok atmak değildi fakat işte o golü kaçıran adamın da savunulacak yanı yok. golcüysen eğer orda o topu sokacaksın, ötesi yok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sivok elle dokundu fenerbahçe maçında maçı verdik.

elbette nobre o golü atmalı. sivok ta saçma penaltı yapmamalı. ama oluyor. neticede bugün kaçırdı yarın atar diye bakacağız;

sivok-ferrari-ernst-fink-nobre beşiktaş'ın iskeletidir. iyi de oynasalar kötü de oynasalar bunlar oynayacaklardır. bunun etrafını nasıl süsleriz onu düşünmelyiz. sivok hata yaptı diye sivok'u silmiyorsak. zira biliyoruz ki sivok beşiktaş kalitesidir. aşağısı değil. zaten saydığım 5 adamdan 4'ü yabancı. koy tello'yu. koy delgado'yu -veya muhtemel yabancıyı- kadro bitti 6 yabancı oldun. kimi oynatacaksın?

size soru;

beşiktaş'ın catania-porto-lyon-fenerbahçe-ibb maçlarında toplamda tek bir pozisyona giremeyen oyuncusu aşağıdakilerden hangisidir?

a-fink
b-ernst
c-sivok
d-ferrari
e-bobo

fink'in, nobre'nin, tello'nun birer golü var. yusuf'un fener maçında direkten dönen topu, verilmeyen penaltısı, ernst'in ibb maçının son dakikasında atamadığı kafa golü, ferrari'nin ibb maçında kaçırdığı kafa golü, sivok'un porto maçında direkten dönen kafa vuruşu, holosko'nun ibb maçında karşı karşıya kaçırdığı goller, ismail'in porto maçının sonunda kaleci tarafından güçlükle çıkarılan şutu.

bobo'nun seyirciyi gol diye ayağa kaldıran bir hareketini hatırlayan var mı?

bi hatırlamaya çalışalım bulabilecek miyiz. ben bulamadım. hadi bobo yanlış yerde oynatılıyor da bu kadar da değil netcede.

No Pasaran dedi ki...

@jessie

Sende bu Bobo takıntı olmuş bence. Yahu o kadar adam saydın, hepsine birer pozisyon buldun da Bobo için mi bulamadın yani? Ben sana hatırlatıyım o zaman, Porto maçında Holosko ile verkaça girip direkten dönen bi topu var Bobo'nun. Ben gol diye ayağa kalktım o pozisyonda. Hayır seni takip etmesem art niyetli zannedicem ama o da değil. Bobo'ya olan negatif bakışın bu kadar bariz bişeyi bile hatırlamana engel oluyor ona şaşırıyorum.

Unutmayın ki Bobo halen Beşiktaş'ın elindeki en değerli oyuncudur. Türkiye performansıyla 22 kişilik Brezilya kadrosuna çağrılabilmiş Edu ile beraber 2 oyuncudan biridir. Böyle mundar edilmesini görmek çok üzücü Bobo'nun. Geçen sene potaya girdiğimizde tek forvet oynayan ve 8 kritik maçta 5 gol atan Bobo'ydu, Nobre değil. CL'de Liverpool'a, Marsilya'ya da golleri atan Bobo. Adamın 2 maç-1 gol ortalaması var, lütfen şu elemanı harcamayın. Tarihimizin gelmiş geçmiş en golcü yabancı oyuncusuna yapılan muamele içimi acıtıyo açıkçası. Hele de böyle bi platformda.

Bu adamın bi an önce sözleşmesini uzattırmak için ne gerekiyosa yapılmalı. Burası etkili bi platform, burdan dile getirilmeli, yoksa Ocak ayında Bobo sezon sonu için X ile anlaştı haberlerini okuyunca arkasından çok ağlarız...

Noat Samisa dedi ki...

Hayır, daha bu maç sol çaprazdan vurduğu ve kalecinin ters ayakta yakalanıp ancak çelebildiği bir şutu da var.

Yok mu sayılıyor ne? O kadar da değil.

Gökhan dedi ki...

bence bobo'yu sadece pozisyonlarına bakıp değerlendirmek çok doğru değil.
bobo nun belki de en iyi özelliği bir şekilde kendini pozisyonun içinde bulması,sadece şans dersek de belki haksızlık olabilir bobo ya ama oyunun içinde bobo yu görmek de gerçekten çok zor.

marpione dedi ki...

yaw ben aslında nobre'nin pozisyonundan çok jessie'nin göbeğine çekmiştim o şutu ama gene dönüp dolaşıp bobo mu nobre mi kavgasına döndü ya şu konu.

ikisini yapıştıralım birbirine öyle oynasınlar da şu muhabbetten kurtulalım artık yahu. baydı beni feci biçimde.

nobre'siz bobo, bobo'suz nobre konuşamaz olduk. saçmasapan.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet doğru bi direkten dönen topu var. bir tane vardı onu da atlamışım. ama benim göbeğim de bi pozisyona girer aynı mantıkla :)

bobo beşiktaş'ın değil, dünyanın en değerli futbolcusu olmuş olsun...

fink
ernst
sivok
ferrari

bunlar ok?

tello
yeni yabancı

=6

bobo'yu oynatmak için keseceğiniz yabancıyı söyleyin bana. bu kadar basit aslında denklem.

tello'nun alternatifi kimdir takımda?

veya delgadonun yada o türde bir ofansif oyuncunun alternatifi kimdir? alex-elano misyonunu üstlenecek, sağdan sola dönecek, set hücumu yaptıracak...

bobo-holosko bu takımın alternatif oyuncuları neticede.

ben değil mustafa denizli anlatıyor bunu.

nobre'ye o maaştan sözleşme imzalatan ben değildim. denizli idi.

bobo'yu göndermeye çalışan gene ben değilim, teknik heyet.

ben sadece denizli'ye katıldığımı söylüyorum hepsi bu.

hala bobo'yu bu platformda harcamayın diyorsunuz.

tekrar ediyorum; nobre'ye o maaşı veren, verilmesini uygun bulan ben değilim. bir oyuncuya o maaşı veriyorsanız o oyuncunun as oyuncunuz olduğunu düşünüyorsunuz demektir.

bobo'yu da satmaya çalışıyorsanız -çalışılmadığını iddia eden var mı bilmiyorum-... o zaman nasıl oluyor da biz harcıyor oluruz?

ben bobo'yu sevmiyorum. kişisel görüşüm. ne futbolunu seviyorum ne de oyun karakterini. bu beni bağlar. ama bobo'yu sevmeme nedenim de geçen yaz 50 tl mi çalıp mp3 player'ımı araklaması gibi nedenler değil. sadece beşiktaş için yeterli bir yabancı futbolcu olmadığına inanıyorum.

holosko da delgado da tello da aynıdır benim gözümde. biri gol kaçıracaksa da ernst kaçırsın, fink kaçırsın, nobre kaçırsın neticede. salt mücadele ettikleri için değil. oyuna katkı koydukları için. o katkının içinde mücadele gücü de vardır ayrı.

ama be kardeşim sen sergen gibi elin belinde gezeceksen git sergen gelsin o zaman.

ben 2 yıl önce de bobo'ya bunları söylüyordum. 10 yıl burada kalsa da her sene söyleyeceğim. bobo'yu beğenenler de onu söylesin canım. aynı fikirde olmak durumunda değiliz.

aamet jr. dedi ki...

Bence puan kaybının en büyük sorumlusu sorumlusu Denizli'dir. Devre arası arkadaşım Bobo-Nihat girer dedi. Yok artık üç gün önce gördü hallerini ikisi de bitik bir daha aynı hataya düşmez, Yusuf-İnceman değişir Nihat da 60-70 gibi girer dedim. Arkadaş haklı çıktı. Holosko saçma sapan hareketler de yaptı ama ilk yarının ilerde en aktif oyuncusuydu sonuçta. Bence çıkması hataydı. Bitikliği üç gün önce tescillenmiş Nihat'ın girmesi daha büyük hataydı.

Marpione'nin dediği gibi benim yanımda izleyenler de başladı maç biter bitmez. Bu gs bize 4 atar söle yapar böle yapar. Bence de bu kadar karamsarlığa gerek yok. Bu takım daha iyi olacak. Telaşa mahal yok.

Yalnız diğer arkadaşlar her maç hakem diyonuz falan diyecek. Biz de takımıza yoğunlaşıp hakemleri konuşmayalım diyoruz da, yine bariz penaltı güme gitti 70 küsürde.

ian dedi ki...

bobo, saçmasapan olaylarla geçen yıldırım demirören döneminin çekilir hale gelmesini sağlayan adamdı beşiktaş'ta, geçen yılki şampiyonluğa kadar.. keşke şu takıma iki üç sene önce 4-4-1-1 oynatıcak bir teknik adam gelseydi.. önde bobo arkasında maty delgado, onların arkasında sapasağlam iki merkezi ortasaha.. keşke ama işte geldi geçti zaman.. şimdi bekleki gol vuruşu olmayan golcü nobre gol atsın.. ama yok o defansı yıpratıyordu dimi? ne halta yarıyosa artık o yıpratmak..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

nihat-bobo-holosko oynasın bir maç ben gidip fink ve ernst'e soracağım nobre oynamasın diyen arkadaşlar var, ne söylemek istersiniz diye...

Gökhan dedi ki...

iyi golcü olduğunu düşündüğünüz bobo 3 yılda ligde 32 gol atarken nobre de 28 gol attı.
3 yılda bobo dan toplam sadece 4 gol az attığı için mi nobre için gol vuruşu yok deniyor.
ama eğer atılan gol sayıları dışında bir konuda bobo yu nobre den iyi olarak görüyorsanız da o zaman bence söylenecek çok fazla birşey kalmıyor

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet, yenildiğimiz her maçtan sonra nobre-bobo konusunu tartışacağız burada. sıkıcı (marpione mode on)

en iyisi, bobo gitsin rahat edelim :)

marpione dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ian dedi ki...

keşke geçen sene avrupa'da bir takıma gitseydi bobo.. uğur meleke "bayern münih'ten önceki son sezonu olabilir" demişti iki sezon öncesi için.. bundesliga'yı bırak fransa'ya bile razıyım.. en azından hakettiği değeri görürdü orda.. hem nobre'nin rakip defansı bu kadar iyi yıprattığı bir takımda ne gerek var "tam" santrofor bobo'ya.. dunga'nın futboldan anladığını da düşünmüyorum zaten..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bayern değil milan'dı o. meleke'nin de skandal bir yorumudur o.

milano'ya anca levski sofia'da oynarken gidebilir bobo.

zaten kendisini isteyen takımlar ortada. milan'da da oynayan bi brezilyalı var zaten 18 yaşında; pato.

dünya peşinden koşuyor bobo'nun ama 3 milyon eurodan fazla veren yok ben de bunu anlamıyorum.

söz sende banu...

ian dedi ki...

söylediği an yüzünün halini bile hatırlıyorum; "bayern" demişti.. belki iki farklı yorum duymuşuzdur.. ama santrafor oynayıp seleçao'ya girebilen bir adamı sırf nobre oynasın diye sol çizgiye çekiyorsak, hakkaten ciddin bir bozukluk var bizde 'bence' tabi.. (yabancı sınırı falan filan) planlama dahilinde yürümediği için işler.. başkan, hocanın imza töreninde söyledi ya canlı canlı "planlamayla olmaz bu işler" diye.. dedim ben mi yanlış duyuyorum, öyle demiş.. 3 milyon 5 milyon tartışmamak lazım.. dünya da peşinden koşardı ama "planlama ile olmuyor bu işler" =)

Gökhan dedi ki...

ben de gazetedeki yazısını okumuştum,hem bayern hem milan demişti,hatta bir büyük takım daha söylemişti.4-0 lık siroki maçı sonrası olması lazım.
brezilya milli takımına sadece 1 kere irlanda ile yapılan hazırlık maçında seçilmiş olması çok da fazla şey ifade etmiyor bence.
mesela ricardinho 2 tane dünya kupası için kadrodaydı,bazı maçlarda az da olsa oynamıştı, buna rağmen bence beşiktaş ta hayal kırıklığıydı.

No Pasaran dedi ki...

@Jessie

Sivok
Ferrari
Ernst
Fink

Bunlar ok.

Kalan ikisi için de Bobo ve yeni yabancı diyorum. Sağda solda Deco çarşamba geliyor diyolar, sanmam ama varsayalım ki doğru. Tello'nun yaptığı duran top kullanma, ara pası atma işlerinin üstadı bu adam, Tello zaten şu an orta 3'lünün solunda oynuyor. Tello aslında şu an Delgado'nun ikamesi, Tello'nun geçen sene oynadığı pozisyonun şu anki ikamesi de geçen sene hep sonradan giren Yusuf. O yüzden Deco gelirse ya da herhangi bir 10.5 numara gelirse, hem Tello'nun hem Delgado'nun ikamesi olur. Tabi kalan yerli hakkımızı nasıl kullanacağımız önemli diceksin, doğru. O da bence şöyle olur.

Bu takımda Rüştü, sağlam olduğunda Toraman, İsmail banko yerliler. Geriye 2 tane kalıyor. Benim adaylarım Nihatve Ekrem. Tabi sistem, diziliş vs her neyse biraz değişerek. 4-3-1-2 gibi dizilirsek, defans zaten belli, Toraman-Sivok-Ferrari-İsmail, öndeki 3'lüde Ekrem-Ernst-Fink oynayabilir. Hemen önlerinde Deco veya benzeri, çift forvet de Bobo-Nihat...

İlla 4-3-3 dizeceksen de Ekrem bugün Bobo'nun oynadığı yerde sol forvet gibi, Bobo merkez forvet, Nihat da sağ forvet. Deco da orta 3'lüde Tello'nun rolünde. Zaten 4-3-3 dizileceksen Ekrem'in oynadığı yere bir çok alternatif de bulursun form durumuna göre, Serdar Özkan gibi, Yusuf gibi, Erkan Zengin gibi vs. Ama benim 4-4-2 dizilmesini istememdeki sebep, Nihat'tan daha fazla faydalanabilmek, çünki Nihat forvetin tamamlayıcısı rolünde çok daha etkin. Kanat forvet için pek ideal değil kanımca. Holosko ideal mesela.

Teknik-taktik kısmından sonra gelelim Bobo'yu harcamayın bölümüne. Bundan kastım zaten Bobo'ya hakettiği değeri vermeyen ve Nobre'ye hakettiğinden çok daha fazla değer veren Denizli'ye tepki koyulmamasıdır burada. Neymiş yerli statüsündeymiş. Ersen Martin'i alsaydık o zaman, o da Nobre tarzı, Ömer Üründül tabiriyle sistemi işletecek oyuncu, hem de Nobre'nin 5'te 1 fiyatına alırdık. Hangi akla hizmet senelik 2.2 milyon euro verirsin sen Nobre'ye. Bunu eleştirmeyip Bobo gitsin demenizdi benim kastettiğim. Ama senin de Denizli gibi düşündüğünü görünce anladım kı nafile çabamız...

Delgado'ya o paralar verilince eleştiriyosunuz ama Nobre - ki yetenek olarak Delgado'nun yarısı etmez - alınca o parayı as oyuncu olarak düşünmüş hocamız bence de doğru diyebiliyosunuz...

No Pasaran dedi ki...

@ian

dediğin 4-4-1-1 dizilişini tef çalarak yolladığımız Ertuğrul Sağlam ilk geldiği senenin başında oynatıyodu ve Delgado 4-4-1-1'deki Alex gibi - ki bu adam tam da oranın oyuncusu aslında, Basel'de forvet gibi oynayarak attı o kadar golü - Bobo da onun önünde oynuyodu. Zürich maçında 2 kafa golü attı Delgado o pozisyonda oynarken. İşte elindeki oyuncuları mundar etmenin en güzel örneği. Hepsi yanlış planlamanın sonucu...

Aynı Uğer Meleke Delgado için de yazmıştı bi kaç yazı, Basel'deki takım arkadaşı Mladen Petric'i örnek vererek. Nereden nereye...

ian dedi ki...

ricardinho.. az da olsa oynamakla kalmamış, japonya'ya çok güzel bir gol de atmıştı.. corinthians'lı taraftarların gönlünle hala ayrı bir yere sahip.. bobo'yu beğenmiyorlar =) (bi de bu aralar dentinho diyolar bayaa, neyse).. ben hayal kırıklığı olarak görmüyorum rico'nun istanbul macerasını.. gayet güzel penaltı vuruşları, asistleri kaldı aklımda.. ne bekliyordunuz rico'dan, ne aldınız? bu önemli.. bir kayseri maçı hatırlıyorum.. serdar özkan'la ortada ikili oynamışlardı son yarım saat, tansiyonum düştü valla şimdi hatırlayınca.. bu adam pele olsa garrincha olsa ne yazar beşiktaş'ın bu acayip yapısında.. planlamayı çok iyi yaptığımız için aynı sene hem onu hem de maty'yi almıştık.. ama "taş(!)" gibi ortasahamız cisse sakatlandığında yerine adam bulamıyoduk..

Gökhan dedi ki...

@ ian
benim aklımda japonya maçında rico asist yaptı ze roberto gol attı diye kaldı,neyse çok önemli değil o.
dediğin gibi çok yumuşak bir ortasahamız olması tabi ki rico nun da delgado nun da verimini düşürdü ama bence mesela delgado rico dan yine de iyiydi.
esas demek istediğim brezilya milli takımına seçilmek türkiye de bir şeyleri garanti etmiyor.

ian dedi ki...

@ No Pasaran

ertuğrul deme usta aman ya =) maty'nin en iyi oynadığı zaman bence geçen sene başıydı.. 4-4-1-1.. arkasında uğur-cisse oynuyordu.. çok iyi iki adam koyamadık buraya senelerdir.. ernst-fink oluyor gibi ama.. fink'ten gol bekliyordum sezon içinde ama erken oldu bugün baya =)

ian dedi ki...

@ Gökhan
anladım esas belirtmek istediğin noktayı.. hiçbirşeyin garantisi yok tabi de, bence önemli.. seleçao'ya girmek bizim ligden bi de.. önemli bir done.. başarılı olur ya da olmaz ayrı konu bence.. takım yapısı da etkili.. bilica'yı pazarlıyorlar adamlar ronaldinho ile yanyana oynamış diye.. garanti etmiş demekki.. kariyerinin doruk noktasını garanti etmiş adama abi =) değişir tabi bu yaa oyuncudan oyuncuya..

No Pasaran dedi ki...

@ian

geçen sene başı da daha çok 4-2-3-1 deniyordu Uğur-Cisse'nin olduğu zaman ama hepsi zaten 4-4-2 varyantları ki bence şu an oynamamız gereken de odur. Bizim kadro yapısına en uygun sistem şu an için klasik 4-4-2'dir Delgado dönene kadar. O dönünce de 4-4-1-1 olur. Hem yabancı transferine falan da gerek kalmaz böylece.

Rüştü

Toraman-Sivok-Ferrari-İsmail

Ekrem-Fink-Ernst-Tello

Nihat-Bobo

Delgado dönünce de:

Rüştü

Toraman-Sivok-Ferrari-İsmail

Nihat-Fink-Ernst-Ekrem

Delgado

Bobo

Bu arada Fink bence Ernst'ten daha hücumcu, ilk geldiğinde tam tersi olarak lanse edildi ama. Sezon içinde 5 gol atar diye tahmin ediyorum :)

Yorum Gönder

Ara