.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Temmuz 2009 Cuma

Ufuk ve Sezer Kadro Dışı

Galatasaray'ın transfer gündeminde olan Sezer ve Ufuk kadro dışı bırakıldı. Gerekçe ise oyuncuların kafalarının karışmış olması. Yani Galatasaray'ın transfer girişimleri. Oyuncular da gitmek istiyor. Lakin sorun şu ki, Galatasaray'ın teklifi Manisa'yı tatmin edecek düzeyde değil. Neticede bu gerçek Galatasaray'ın girişimlerini sonlandırmasıyla nihayete erebilirdi, ermedi. 1-2 aydır speküle edilen konu oyuncuların kadro dışı kalmalarıyla tekrar gündeme düştü. Sözleşme süresi bitimine 1 sene kalmış oyuncular kanunen transfer görüşmesi yapamazlar. Kulüp onayı olmadan yapılan transfer görüşmeleri kulüpler ve oyuncular için ciddi yaptırımlar içerir. Tıpkı Mehmet Topuz'un transferi sürecinde olanlar gibi... Bu kulüpler boyutu... Peki medya boyutu? Medya Galatasaray'ın Uefa'ya şikayet edilmesi halinde transfer yasağı alacağını dillendiriyor mu? Oyuncuların bu tip bir girişimleri halinde kulübün tek taraflı sözleşme uzatma hakkı olduğunu yazan-çizen kimse var mı? Bu olayın Mehmet Topuz hadisesinden ne farkı var? Soruyorum, ne farkı var? Nerede etik? Nerede medya? Burada medya etikten bahsedecekse önce medya etiğinden bahsedecek!

24 Yorum:

mts dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Erdem Karakuş dedi ki...

İddialarını ispatlayabiliyor musun merak ediyorum? Galatasaray kulüple anlaşmadı tamam da, oyuncularla kulüpten habersiz görüşmeler yaptığını biliyor musun?

Nedir yani bu bilmeden fikir sahibi olmak. Her şeyi çok iyi biliyorsunuz değil mi? Futbolu da çok iyi biliyorsunuz, türk futbolunu da çok iyi biliyorsunuz, takımlarla oyuncuların aralarında geçenleri de çok iyi biliyorsunuz.

Sen ve senin gibi her türlü konuda sağdan soldan öğrendikleriyle ahkam kesen insanlar bu ülkeye o kadar büyük zarar veriyorsunuz ki, ama nerde sizde bunları görecek olgunluk. Fanatizme devam..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

oyuncuyla izinsiz görüşüldü. geçen hafta manisa başkanının radyo bağlantısını kendi kulağımla dinledim.

biz 2 ay önce görüştük galatasarayla. olmadı o iş. ama birileri oyuncularla görüşüyorlar demek ki bir türlü bitmiyor bu iş diye açıklama yaptı.

manisanın haberi olması diye bir şey yok. ayrıca haberi olmasının da bir hükmü yok.

önce oyuncuyla, sonra kulüple anlaşılmaz.

kulüple anlaşılmadan oyuncuyla anlaşılmaz.

hukuk bunu gerektirir.

ayrıca ben galatasaray'ı değil medya yaklaşımını eleştiriyorum.

konu çok açık.

mts dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gürcan Ulusoy dedi ki...

oyuncunun kadro dışı kalıp kalmadığı da önemli değil.

galatasaray henüz manisayla anlaşmadan sezer ve ufukla anlaştı mı anlaşmadı mı? mesele bu.

yarın çıkar anlaşırlar mesele o da değil.

mesele süreçtir. bu süreçten manisa her şartta kaybetmiş çıkacaksa hukuk devreye girer.

zaten oyuncu ayartma denen şeyin tarifi de tam da bu olaydır.

mts dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ilkay dedi ki...

"galatasaray henüz manisayla anlaşmadan sezer ve ufukla anlaştı mı anlaşmadı mı? mesele bu."

hayırdır protokol falan yapıldı da bizim mi haberimiz yok? en fazla telefonlaşılmış, ücretlerde anlaşılmıştır. oyuncunun ne istediği hakkında bir fikri olmayan yönetici neden kulüple gidip görüşsün ki?

manisa başkanı ile anlaşılsaydı, atıyorum bu iki futbolcu da €2.5mio isteseydi, sonuçlanacak mıydı bu transfer? ayrıca kadro dışı bırakılma gerekçeleri de kafa karışıklığı falan değil. böyle saçma bir gerekçe mi olur allah aşkına. oyuncu gitmek istiyorum der yönetim de bizim şartlarımız oluşmadan olmaz der ve kısa vadede kapanır konu. henüz 1 sene daha sözleşmesi bulunan bir oyuncuya sözleşme uzatma teklif etmek ve kabul etmiyor diye kadro dışı bırakmak tam canım memleketimin çakal yöneticilerine göre hakkaten. ki kadro dışı bırakılmalarının sebibinin bu olduğu da çok açık.

şu topuz şokundan çıkın artık. konunun tüm boyutlarını bilmeden de sallamayın sağa sola.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bunu kulüp değil medya yaklaşımı eleştirisi olarak alırsanız anlaşacağız...

Parma Maniac dedi ki...

Jessie, Manisaspor Başkanı'nın demek ki oyuncuyla görüşüyorlar hala demesiyle mi böyle bir kesinliğe kavuşuyorsun? Medya eleştirisi diyorsun ama o eleştirinin arkasında daha büyük bir Galatasaray eleştirisi var.. Hukuksuzluktan bahsediyorsun daha ne diyeceksin ki yani Galatasaray'ı suçlamak için..

Galatasaray Sezer ve Ufuk için teklif yaptı, kabul edilmedi.. Oyuncular Galatasaray'a gitmek istedi, 1 yıllık sözleşmeleri varken ve Anadolu kulüpleri büyüklere bu denli fiyat çekerken (Topuz + Özer'e verilen paraya Keita + Elano'yu aldık neredeyse yahu) oyuncular sözleşmelerini uzatmak istemediler, Galatasaray'a da gitmek istediklerini, kulübe kendilerini bırakmalarını söylediler.. Benim teorim de bu, olamaz mı böyle? Neden illa Galatasaray'ın teklifi kabul edilmedikten sonra oyuncuların Galatasaray tarafından ayartıldığını düşünüyorsun ki? Neden öyle olmak zorunda? Neden medya böyle yazmak zorunda? Bu paragöz Anadolu kulüplerinin olduğu ortamda benim yazdığım teori, büyüğe transfer olmak isteyen oyuncular çok daha mantıklı.. Eee o zaman? Manisaspor Başkanı kendi istediğini yapamadı diye oyuncuyla görüşüyorlar demek ki demesiyle bunları nasıl yazıyorsun, benim de anlamadığım o..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

2 ay önce aynı pozisyonda beşiktaş eleştirildi. sözleşmesi 1 sene sonra bitiyordu. beşiktaş'ın forma giymesiyle galatasaray'ın görüşme yapması hukuken bir farklılık taşımıyor.

eğer o ceza gerektiriyorsa, bu da gerektiriyor.

ben galatasaray'ın ceza almasını talep ediyor falan değilim.

sadece o dönemde medyada, yav kardeşim sözleşmesi devam eden oyuncuyla nasıl görüşürsünüz. bunun büyük yaptırımları vardır şeklinde yazılar yazıldı. fenerbahçenin hukuka uygun davrandığı, beşiktaşın davranmadığı söylendi..

ben şimdi soruyorum. ufuk ve sezer konusunda beşiktaş devreye girse ve manisayla anlaşsa. ne olacak? o zaman sezer galatasaraya gitmek istediğini deklare ederek ciddi bir hata yapmıştır denecek mi?

denmeyecek.

ilkay dedi ki...

ama siz konuyu sadece medya eleştirisi olarak incelememişsiniz ki. gs'nin uefa'ya şikayet edilmesi halinde trasfer yasağı alacağından dem vurup bunu medyanın yazmamasını eleştiriyorsunuz.

benim anlatmaya çalıştığım şey şu. siz bu olayda hakim olmuşsunuz. yargı sürecini tamamlamış, kim suçlu kim suçsuz belirlemişsizniz. medyayı eleştiri sebebiniz de sizin hükmünüzde olmamaları, yazmamaları.

bu da bir önceki yorumuma döndürüyor beni tekrardan. siz bu transfer ve kadro dışı meselelerini tüm ayrıntılarıyla biliyor musunuz ki? dolayısıyla medya biliyor mu ki?

ilkay dedi ki...

"2 ay önce aynı pozisyonda beşiktaş eleştirildi."

bu mudur yani? sizce m.t olayı ile bu olay aynı mıdır? bjk yönetimi ile gs yönetiminin yaptıkları aynı mıdır? nasıl bir benzerlik kurma çabasıdır bu? yapmayın allah aşkına...

Unknown dedi ki...

Galatasaraylı arkadaşlar neden bu kadar tepki göstermiş bu yazıya anlamadım açıkcası.Hepimiz biliyoruz ki önce oyuncunun ağzı aranır sonra kulüple anlaşılır zaten kimse bunun aksini söylemiyor.Ama bu yazıda eleştirilen medyadır.Bu ve buna benzer durumlarda yaptığı ayrımdır.Koca Ntv bile Beşiktaşı etik dışı davranmakla suçladı.Ayrıca G.saray oyuncu ile görüşmedi diyenler 2 gün önce Sezerin radyoda canlı yayında söylediklerini tekrar dinlesin.Kimse bilmeden konuşmuyor yani.Eğer bizim yaptığımız yanlışsa-ki değil-bu da yanlış_ki değil- Bu yüzden boşuna sinirlenmeyin kimse galarasarayı suçlamıyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş ta kulüple anlaşmadan oyuncuyla anlaştı. galatasaray da kulüple anlaşmadan oyuncuyla anlaştı.

zaten türk futbolunda kulüple anlaşırsan transfer biter.

forma giydirme vs teferruattır.

zaten hiçbir olay tamamen birbirinin aynı değildir. ama siz aradaki benzerlikleri görmüyorsanız diyecek bir şeyim yok. konunun çerçevesi bu zaten. daha fazla tartışmaya gerek yok.

teşekkürler yorumlar için.

Galatasarayli arkadaslarin sorularina bir soruyla cevap vereyim:

Besiktas'in yaptigi hukuksuzluk neydi?

a) Topuz'a forma giydirmek (Keza Fifa "Bir futbolcu baska takim formasi giyip taraftara poz veremez diyor. Eee, Holosko da yapmisti bunu??)

b) Topuz'la konusup anlasmak (Turk futbol tarihinde ilk defa yapildi tabii bu.)

c) Basin ile duzgun bir hukuk kuramamak (hukuksuzluksa bu da hukuksuzluk)

d) Aziz Yildirim'in canagina pislemek.

Ne bileyim, benim aklima baska bir sey gelmiyor.

Haa dur geliyor, mesela cikarilan soylentiler. Mesela Besiktas'in Topuz'la sozlesme imzaladigi (n'oldu o sozlesme?). Mesela Topuz'u Besiktas'in rehin tuttugu (nasil olduysa Aziz Yildirim gece girdi aldi ama adami, bizim korumalar uyuyakalmis herhalde..)

Etik budur.

Galatasarayli arkadaslar, kulup bazindan degil de, su bazda degerlendirirlerse bu post'u, cok mutesekkir olacagimdir.

pclion dedi ki...

Gürcan abi, Galatasaray'ın burda yaptığının, açmak gerekirse sözleşmesinin bitimine bir sene kalmış bir oyuncuya talip olup zilyon euro bonservis ödememe isteğinin Manchester City'nin Toure'ye, Madrid'in Arbeloa'ya talip olmasından ve uygun bonservisle transfer etmesinden farkı nedir? Beşiktaş'ın rakibi olması mı? Ufuk ve Sezer'in büyük takıma gitme arzusu illa ki Galatasaray'ın 'cebren ve hile ile' onları kandırmasından ileri mi gelmelidir? Bu oyuncular kendilerine büyük bir takım talip olmuşken gitmek isteyemezler mi sadece? Topuz olayıyla bağdaştırmışsın ama emin ol, Topuz transferine Fenerbahçe girmese Beşiktaş'ın 6.5 milyon civarındaki teklifini Kaysersipor kabul edecek, siz de Beşiktaş'ın ne kadar doğru bir iş yaptığını, Kayserispor'un akıl almaz isteklerine boyun eğmediğini söyleyecektiniz. Ne kadar ince bir çizgi değil mi, Galatasaray'ı ayartmacılıkla suçlamakla oyuncunun iyi takımda oynama isteğini uçuk bonservis bedeli istemede koz olarak kullanmak.

Galatasaray'ın da en doğal hakkıdır bonservis pazarlığı yapmak, oyuncuların Galatasaray'ı istemesi bu hakkın elinden alınması gerektiğini mi gösterir? Bir oyuncuya talip olunca pat diye masaya 10 milyon euro koyup almak mı zorundayız etik transfer yapabilmek için?

Medyanın Topuz olayındaki tutumu da olayın popüler olmasından, iki büyük kulübün karşı karşıya gelmesinden ortaya çıkan reytingdendir. "Bütün dünya Beşiktaş'a karşı" düsturuna oturtmak bence havada kalıyor. Medyanın olaya Fenerbahçe tarafından bakıyor olması medyadaki Fenerbahçe ağırlığından kaynaklanıyor. Beşiktaş yerine Galatasaray olsa farklı bir şey olacağını mı zannediyorsunuz? Çok olur, az olmazdı, emin olun...

Parma Maniac dedi ki...

Nasıl aynı şey ben anlamadım kusura bakma.. Topuz olayında Beşiktaş'ın oyuncuyla anlaşmaya çalıştığı net bir şekilde ortadaydı.. Burada değil.. Sezer'in çıkıp ben Galatasaray'la anlaştım dediğini duydunuz mu? Ben bambaşka bir şey diyorum.. Sezer'e talip oluyor Galatasaray, başkanları satmıyoruz bu paraya diyor (ki son senesindeki oyuncuya kimse öyle istenilen paraları vermez) Sezer de Galatasaray kendisini isterken ben gitmek istiyorum diyor.. Sezer'in Galatasaray kendisine talipken Galatasaray'a gitmek istemesi için kulüp tarafından ayartılması gerekiyor mu? Topuz çıktı formayı giydi, ben Beşiktaş'la anlaştım dedi.. Sezer'in böyle bir açıklaması var mı? Her olayda istersen benzerlik bulursun transfer söz konusu oldu mu ama ben büyük ayrımlar görüyorum mesela burada.. Bir büyük adama talip oldu, bırakın gideyim diyen bir oyuncu sözleşme uzatımını reddettiği için kadrodışı kaldı.. Burada eleştirilen taraf neden Galatasaray ve basın onu hala anlayamadım ama neyse.. Galatasaray Sezer'le görüşmüş müdür? Muhtemelen biz seni almak istiyoruz gelir misin demiştir telefonla arayıp, ki yazmışlar yukarıda evet belki bütün dünyada böyledir transferler.. Ama Galatasaray'ı oyuncuları ayartıp siz imza atmayın, biz sizi ucuza alacağız (ya da sene sonu bedava) demekle itham etmek ve buradan basına vurmak için elde çok daha fazla şey olması gerekiyor..

Arkhe dedi ki...

Ufuk'un elinde Galatasaray forması ile boy boy fotoğraflarını gördük, röportajlarını okuduk. Galatasaray'lı arkadaşların Galatasaray'ın bu oyuncularla görüşme yapmadığını düşünmelerine inanamıyorum..

Sanrim mutlak dogru ile goreceli dogru kavramlarinin karismasi soz konusu.

Demis ya pclion, "sözleşmesinin bitimine bir sene kalmış bir oyuncuya talip olup zilyon euro bonservis ödememe isteğinin Manchester City'nin Toure'ye, Madrid'in Arbeloa'ya talip olmasından ve uygun bonservisle transfer etmesinden farkı nedir?" Tam olarak ben de onu diyorum.

Mehmet Topuz icin Fenerbahce devreye girmese, bugun ne etik tartisilacakti ne ahlak. Bu gemi boyle yuruyor cunku. Bunu her kulup yapiyor. Aynisini Kayserispor bizzat yapti Troisi olayinda.

Mutlak dogruyu bilemiyoruz, ama goreceli dogru geregi; Besiktas etik degilse, GS de degil. Burada elestirilen Galatasaray da degil. Mutlak dogru var ise ama, evet, hem Besiktas hem Galatasaray suclu. Iki durumda da tek suclu var ama, o da basin.

Ben insanlar su post'tan "Bütün dünya Beşiktaş'a karşı" dusturuna nasil vardilar anlamis degilim. Varilacak sonuc, pclion'in yorumunun son paragrafinda asikar zaten.

Neyse, siz GS elestirisi olarak okuyup kizmaya devam edin eger oyle istiyorsaniz..

barış dedi ki...

iyi hoş söylüyorsunuz da, dedikleriniz hala galatasarayın bu oyuncularla anlaşmış olması varsayımı üzerine kurulu. öyle bir şey varsa evet haklısınız, topuz olayından bir farkı yok ama pclion ve parma maniac'ın dediği oyuncuların galatasarayın manisadan kendilerini istediğini bilip de ayrılmak istemesi ihtimaline hiç cevap vermiyorsunuz. kesin oyuncuyla anlaşılmıştır diyorsunuz, bu iddianızı kanıtlayın önce. tabii burada kanıttan kastım belge falan değil, mantıklı düşüncelerle, örneğin bana parma maniacın söylediği ihtimal çok daha mantıklı geliyor.

sembolist dedi ki...

BJK li, arkdaşlarda bu antiGS duruşunu beklemiyordum açıkçası.Sezer ve Ufuk üzerinden GS'e vurmak BJK-GS arasındaki 100 yıllık muhabbetlerde esamesi okunmayan şeylerdi.Canınız sağolsun yine de..

Unknown dedi ki...

Parma Maniac daha bloglar ortada yokken turksportaldan takip ettiğim birisiydi ve beğenirdim ama 1 sene kala kadro dışı bırakma olayının sadece bizde yaşandığını düşünmesi çok komik! ManUtd Beckham sözleşmesini uzatmadığında ciddi bir süre kadro dışı bıraktı sonra da alay eder gibi Real maçında oynatmıştı..

Klüp ve otuncu isimlerini değiştirelim olup biteni kurallar dahilinde ele alalım içe sinip sinmeyen o zaman belli olur zaten

dexterJK dedi ki...

Bazı arkadaşlar bu post'u yazan kişiyi 'fanatik'likle suçlamış, bazıları buradakilerin 'antiGS' tarzı bir duruşunu olduğunu söylemiş.

Burada asıl sorun yazılanların farklı yorumlanması BENCE. Yoksa ne 'fanatizm'le ne de 'antiGS' ile bir ilgisi var bu yazının.

Çok müthiş bir futbol bilgim olduğunu iddia edemem ama okumayı seven bir insanım. Az çok okuyan-yazan bir insan da yazılan metinler de asıl aktarılmak istenen veya vurgulanmak istenen düşüncenin -genel olarak- yazının sonunda verildiğini az çok bilir.

Şimdi bu yazının son kısmına bakarsanız verilmek istenen mesajın ne olduğunu daha iyi anlarsınız. Amaç GS' yi bu konuda eleştirmek filan değil, zaten bir Beşiktaşlı M.T. olayından sonra bunu yapmaz.
Amaç medyanın ikiyüzlülüğünü vurgulamak.

Bir de bir eleştirinin içerisinde kendi takımının adı geçince onu yazan kişiyi 'ahkam kesmek'le, 'fanatiklik'le veya 'olgun olamamak'la suçlayabilen kişinin başkasına FANATİK demeye yüzü olması ayrıca şaşırtmaktadır beni..

Bu arada FB'ye antipatim vardır ama GS'ye karşı bir önyargım olduğu anlaşılmasın. Severim kendilerini...

mrt309 dedi ki...

Bence burada suç tamamen futbolcularda. Sen takır takır maaşını al, sonra başka kulüpten teklif geldi diye huzursuzluk çıkar. Kulübün seni satmak istemiyorsa satmaz arkadaş. İmzalamasaydın sözleşmeyi. O sözleşmeye attığın imza seni hukuken bağlar. O süreyi doldurana kadar o takıma hizmet etmekle yükümlüsün. Kulübünde sözleşmede yazan şartları yerine getirmekle yükümlü. Olay budur.

Topuz olayında da futbolcunun büyük hatası var. Daha kulübün anlaşmadan ne diye gidip forma giyiyorsun? Bu kadar amatör olunmazki!

Yorum Gönder

Ara