.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Temmuz 2009 Pazar

Anket

22 Yorum:

Antidoto dedi ki...

satılmalı şıkkını işaretledim lakin böyle bir adamı kimin almak isteyeceğini hiç bilemiyorum.

ian dedi ki...

hucüma dönük ortasaha transferi gerçekleşirse, kiraya verilmeli.. manisa yanaşırsa sezer öztürk transferinde kullanılabilir.. çok yıpratılıyor serdar bence, oynayacağı varsa da oynayamaz hale geldi adam.. bunda en büyük hata kendisinin tabi.. gelişme kaydedemedi.. yusuf bi el verse şu çocuğa belki adam olur..

Cherubim dedi ki...

Sevmiyorum Serdar Özkan'ı, CM oynadığım zaman listeye koyduğum ilk isimlerdendir her daim. Bir potansiyeli var, bu ortada. Ancak bunu değerlendirmek gibi bir niyeti yok, ben böyle iyiyim zaten havalarında. En iyisi kiraya verilip adam edilmesi olur. Tigana döneminde çıksaydı piyasaya belki daha iyi olurdu alınacak sonuç açısından. Bence burnunu sürteceği bir takımda kiralık olarak oynatılmalı. Özkaynak düzeninin bir parçası sonuçta. Altyapıdan gelen bir Batuhan bir de bu var zaten, ikisi de problem. Bunları altyapıda çalıştıran isimlerin de daha dikkatli seçilmesi fena olmaz..

yunus dedi ki...

önce dövülmeli sonra kiraya verilmeli

Sinirle kalkip "satalim gitsin" dedim de, hakikaten, bu cocugun elinden Yusuf tutsa iyi olur.

Ya da ben artik inancimi yitirdim sanirim.

Unknown dedi ki...

futbolcu değil. ne takasta ne de satışta kar beklemeden takımla ilişkisi kesilmeli zira bundan gelecek para, avantaj vesaireden hayır gelmez. ah alırız. artık şu yasin sülün kontenjanı mantalitesinden kurtulmamız gerekli.

kveldsmork dedi ki...

lucescu serdarı iki kez sezon öncesi kampında gördü,denedi,baktı olmuyor kadrodan uzaklaştırdı.ikikez.lucescu gibi bir futbol adamının bir bildiği olsa gerek.

altyapidan yeteri kadar turk oyuncu a takima kazandirilirsa, serdar'inda turk mantigi ile yumurta kapiya dayandigi zaman, performansini arttiracak bir girisimde bulunacagini zannetsemde, artik vaktin co gectigini dusunerek, antepe kiraya verilirse belki akli basina gelir bir sezon sonra daha guclu bir sekilde geriye donebilir diyorum,,,

bu adam gidip sebat'ta kiralık oynadı. yani istanbul'da olmazsa nasıl koşullarda olacağını da biliyor ve buna rağmen bu haldeyse, bir daha beşiktaş jimmnastik kulübü'ne ait herhangi bir mülke adım atmaması için ne gerekiyorsa yapılmalı. çok hiddetli olduğumu düşünen herkesi inönü'de bir maç (herhangi bir maç) serdar'ı çıplak gözle izlemeye davet ediyorum. bakın, "serdar'ın oynadığı bir maç" demiyorum. çünkü öyle olmak zorunda değil. kale arkasında ısınırkenki tavırları bile yeterli...

Noat Samisa dedi ki...

Lucescu Yasin Sülün'ü Chelsea deplasmanında 25 dakika kullandı, hem de Giunti'nin yerine. Lampard ile göğüs göğüse çarpıştı bu adam ve sonuçta takım 40 dakika 10 kişi oynadığı İngiltere deplasmanında skoru korudu. Beşiktaş tarihinin en değerli galibiyetlerinden birinde başrolde olmasa bile yardımcı rolde Yasin Sülün adı yazılı. 100. yıl şampiyonluğunda da Giunti gelmeden evvel Amaral-Tayfur-Yasin üçlüsünden ikisi seçilerek oynuyordu takım ve Yasin bir şekilde faydalı oluyordu. Felsefik olacak, ama gerekli bence: Eldeki bir kuş daldaki iki kuştan iyidir. O günkü Yasin gibi bugün de Serdar elimizde, bonservis ödemedik. Geçen sezon hiçbir şey yapmadı sayın, yine de Kayseri maçında asist ondan gelmiştir. Direk skor katkısı, 1-0 biten bir maç için fazlasıyla değerli. E bir de bu takımın ideali 7 yabancılı. Elde de Serdar var. İyi-kötü savunmaya yardım ediyor, hatta iyi de yapıyor bu yardımı. Varlık olarak kademede olması da çok değerli, zaten omuz omuza mücadelelerin tamamını kaybediyor. İlk hareket sonrası asla ikinciyi iyi yapamıyor ama çabalıyor vs. Cüzi paraya oynuyor ve bizim oyuncumuz. Altyapıdan takıma katkı veren rol oyuncusu, fazlası değil. Yılbaşında 23ünde sayılacak, ne olduğuna karar verilmeli. Böyle bir oyuncu sunabildi bize altyapı, bizde onu kullanmalıyız. Aynı altyapıdan Necip'i de mesela bu sezon 300 ila 500 dakika arası kullanilsek bence muhteşem olacak, hem bu sezon hem de gelecek zamanlarda çok rahat edeceğiz. Serdar'ı da sezonda 10 maç salt bu haliye Yusuf'un dinlendiricisi, Holosko'nun sakatlığında durumu idare eden adam olarak kullanabiliriz.

Taraftardaki genel algı bence çok ağır, çok aşırı. Serdar yine çalım deneyecek ve düşecek. Yine topu kaldıramayacak ve çapraz pası rakibe gidecek; bunları inkar etmiyorum. Gerçek bunlar. Ama yapabildiği birkaç iyi şey var, bizim de bunlara birkaç 50 maçlık sezonda bir-iki kez ihtiyacımız olacaktır.

AQ-47 dedi ki...

Defolsun seçeneği olmadığı için oy kullanamadım.

repLanigre dedi ki...

amkete 238 oy kullanilmiş gozukuyor fakat birden çok kez oy verilebiliyor boyle bi sorun var

kveldsmork dedi ki...

@Noat Samisa;
yasin ile ilgili düşüncelerine katılıyorum.ek olarak serdar özkanın yasinin vermiş olduğu katkının yanına bile yakalaşabileceğini sanmıyorum.yasin takım oyuncusu(her ne kadar sergenin veliahtı olarak lanse edilmeye çalışılsa da)olmaya çalışan,kemik gibi savunma yapan,efendi,türkiye ligi için eli-ayağı gayet düzgün bir futbolcumuzdu.
ama serdarın böyle bir görüntüsü yok.güçsüz,kavgacı,çabuk pes eden,(hatta bi büyük laf edeyim)fundamental eksiği çok belli olan bir futbolcumuz.yerli kontenjanımız kalite sorunu yaşarken,50 maçlık periotta bi tane fare tutacak diye kadroda tutulması akıl karı gelmiyor.madem meyve yetiştiriyoruz ; malt eriği yerine can erik yetiştirilerim ve o kadroyu neciple dolduralım.gerekli yeter şart altyapıdan gelmek ise necip daha çok hakediyor bu rolü.

Malvinas dedi ki...

@Noat Samisa,

Yasin örneğinde haklı olsan da maç örneği yanlış oldu. Aynı Chelsea maçının rövanşında göz göre göre kaptırdığı top gol olduğu için 90+2'de Prag'ın golüne kahrolduk, tarihimizdeki tek gruptan çıkma şansı yerle yeksan oldu hatırlatiym.

Ayrıca Yasin ile Serdar'ın oynadığı mevkiler itibarıyla iplerinin çekilme zamanları farklı olacaktır doğal olarak, zira Yasin o takımda sağ ya da sol kanatta görev alsaydı, yarım sezon ancak sabredilirdi kendisine.

Ha şu da var, Serdar Özkan alt yapıdan gelirken hatta gelmeden bir kaç yıl önce yetenek harikası nidarıyla anılıyordu. Fakat mevkisi orta sahanın ortasıydı. A takımda hiç denenmedi o bölgede.

Ne olursa olsun gösteremediği gelişim bir sezon kiralanabilirliğini gerektirir derim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

serdar özkan'ı bu görevde kullanacağıma 10 senede 10 takım değiştiren erman özgür'ü alır o görevde kullanırdım. murat erdoğan'ı alır kullanırdım. plan program olsa serdar özkan'a kalıyor olmamız söz konusu olmazdı.

altyapı bize bunu vermiş olabilir şimdi altyapı hocaları otursun ağlasınlar o zaman. hakan şükür'ü ben yetiştirdim hayır ben yetiştirdim diye mücadele edeceklerine serdar özkan'ı ben yetiştirdim diye de mücadele verseler keşke. fundamental, teknik, taktik, görgü, bilgi... hangi konuda ne kadar yetiştirmişler?

ben altyapı hocası olsam beşiktaşta gider denizliye gözünü seveyim oynatma şu adamı, bizim de kariyerimizle oynuyorsun derdim.

serdar özkan kalitesi 500.000 eurodur türkiye'de. beşiktaş bunun hesabını yapmaz.

Kalten dedi ki...

TSL'de her maç 18 kişilik kadroda altyapıdan en az bir oyuncu olma şartı yok mudur? FM'nin yalancısıyım :)

Böyle bir durumda Serdar Özkan giderse yerine kim kullanılacak?

Eğer Necip iyi çıkarsa Serdar tabii ki Murat Ceylan veya Sezer Öztürk'ü almak için takasta kullanılabilir, ama çıkmazsa sahaya kadro bile çıkaramayız, öyle değil mi?

Pascal dedi ki...

@ kalten

valla şu an süper sallama yapıyorum ama belki nihat kahveci altyapıdan çıkması özelliğiyle senin dediğin kontenjana belki dahil olur

stfud dedi ki...

@pascal:

23 ya da 24 yaşın altında olması gerekiyor.şu an serdar ve necip var kadroda sadece...

yuki the zorba dedi ki...

Güntekin Onay: "Ben Beşiktaş'ta yönetici olsam, kulübün kapısından giren arabaların bagajlarını açtırır, içinde Serdar var mı yok mu diye kontrol ettiririm; kapıdan sokmam bu adamı."

Jessie hatırlar, kaptan kim olmalı konusunu konuşurken bunu söylemişti Onay. Yer yer çok doğru söylediğini düşünüyorum... O konuşmada "Nihat da dönsün artık, misyonu bitti İspanya'da demişti". İçimizden geçenleri tutturmuş epey...

serdar özkan 1 sene bir vücut geliştirme programına dahil edilsin, vücut dengesi 90 falan olduğunda pas ve orta çalışması için de bir sene ayırılsın. sonra da 1 sene himalayalarda turunculu adamların yanında artistik hareketleri ne zaman yapacağına dair bir yıl eğitim alsın. ondan sonra da iyi bir alternatif ortadaha oyuncusu olarak teknik direktörün önüne koyulsun. beğenilmezse canı sağolsun, hayatta başka meslekler, dünyada beşiktaştan başka kulüpler ve hatta ona daha uygun satranç, bilardo gibi sporlar var.

Noat Samisa dedi ki...

Yeter şart altyapıdan gelmesi değil. Serdar Özkan'ı kovduktan sonra yerine koyacağınız adama para vereceksiniz. Zaten as adam olarak kullanmıyorsunuz, altyapı size bir rol oyuncusu sunmuş. Eti-budu belli artık, Serdar bu takımda as adam olamayacak. O malum patlamayı yapamayacak, çünkü öyle biri değil. Kiralık giderse yine güçlenmiş olarak geri dönmeyecek. Gün gelecek Beşiktaş'tan gitmek zorunda kalacak ama o gün bence bugün olmamalı.

Malvinas; İkinci Chelsea maçında Giunti yoktu. Şimdi Yasin'i kaptırdığı topla tur hayallerimizi yıkan adam olarak mı anıyoruz? Kim oynasaydı o gün orada? Bence o dakikaya kadar gayet de iyi performans sergiliyordu. Lucescu da güvendiği, elinde olan orta saha oyuncusunu kullanmıştı. Tello'nun Lyon hazırlık maçında yaptığı benzeri bir hata, Tello'nun bunu bir CL maçında yapmayacağının garantisi yok. Fink'in de yok. Çok ağır bir yargılama modeli bu: Yasin top kaptırdı, hayallerimizi yıktı; oynatacağıma kovarım? Peruzzi'nin topa çıkışına ne demeli? :)

Bugün takımdan kovulsa arakasından kims ağıt yakmaz. Ben de dahil. Lakin halen kullanılabilirliği varken ve bize faydalı olacakken bir sezon daha kredisi var, bence olmalıdır.

matiasemilio dedi ki...

yeteneğine inananlardanım ve bu yıl artık çizgisine ulaşmasını diliyor;biraz sabır diyorum!!

Yorum Gönder

Ara