.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Ağustos 2009 Pazar

2 Ağustos 2009 Beşiktaş Fenerbahçe Maçı

Yüzlerce, binlerce kelam edilir bu aşkın üzerine... 2009 yılı Temmuz ayı Beşiktaş'ımız için oldukça talihsiz geçti. Sevdiğimiz abilerimizi kaybettik... Benim sözüm kısa olacak. Sarı Lacivert tribünlere dönüp Siyah! diye bağırmanın hazzını ya bir daha alabilirim ya da alamam... Bu şansı tepemem beyler. Siz de gelin, Siyah-Beyaz tribünleri eksik bırakmayalım. Yeşil çimler üzerinde Fener'i yeneriz-yeniliriz hiç önemli değil. Ama onları ezip geçeceğimiz alanı hepimiz çok iyi biliyoruz... Gidelim bu sefer Atatürk stadına... Sarı Lacivert tribünlerin karşısında olmanın hazzını doyasıya yaşayalım. Stada gitme fırsatı olmayan Anadolu'daki, Amerika'daki, Avrupa'daki, Uzakdoğu'daki Beşiktaş sevdalıları için orada olalım. Çünkü binlerce Beşiktaş'lı televizyon stadyuma bağlandığında Siyah-Beyaz tribünlere dönük kameralardan Beşiktaş'ımızı ve onun tribünlerini izleyecekler. Sevindirelim onları... Sessizlik sona erdi beyler...

32 Yorum:

Kalten dedi ki...

"Ve Ortadoğu'daki" diye ekleme yapabilir miyim naçizane? :)

Enes Özbey dedi ki...

Amerika'dayim ve tribunlerde gecen gunlerin kiymetini burada daha cok anliyorum. Inletelim Ataturk Olimpiyat'i. Bu sefer gercekten Dag basini duman alsin...

Hani derler ya gurbet hasretinde olanlar, bir nefeste benim için çek su Istanbul'un bogaz manzarasında diye, iste öyle birsey... Bir nefeste, benim için alın Olimpiyatta, inletin yeri gögü, Siyah Beyaz diye, bir kerede bizim için vursun yüzünüze çimlerin kokusu, ve yüzünüzden, yüzümüzden gülümsemeler eksik olmasın maç sonunda... Gurbettekiler için Besiktasım...

Allah allllllah :)

Thiam Jaba dedi ki...

Haydi Beşiktaş, kalpler sizlerle

molosztash dedi ki...

maalesef düğün yüzünden gelemiyorum. bırak gelmeyi seyredemiyorum... acı...

sensiz geçen günlerin...

nihayet be! pazar akşamı dağ başındayım inşallah. haydi çocuklar, sizi neden özlediğimizi bir kez daha gösterin bize!

Gökhan dedi ki...

uzun süren hasretin ardından beşiktaşa kavuşacağımız ilk maçın derbi olması ayrıca güzel olacak.
dağbaşındaki olimpiyat stadına ilk kez gideceğim,dönüşte o kadar yolu çekebilmek için kupayı almamız şart

MyT dedi ki...

Ağustos sonuna kadar inönü'de maç yok. Biraz da bu yüzden gidilmeli...

matiasemilio dedi ki...

samsundayım..derbi maçlarına geliyorum sadece bu sefer bilet alamadım ve gelemeyeceğim..
**umarım kopukluk olmadan iyi bi tribün oluşturulur ve inletilir tüm stad..KARTALıma şimdiden başarılar..

Unknown dedi ki...

Hırvat smaçör Sanja Popovic Beşiktaş bayan voleybol takımına transfer oldu.Bu sene onun maçlarını kaçırmayın.İnanılmaz bir güzellik salonlarda boy gösterecek.Googledan aratın anlarsınız:)) Yakında medya onun pozlarınıda başhaber yapar...

asist time dedi ki...

Hayırlı olsun bakalım yeni sezonu açıyoruz. Yeni sezonda aslında blog dışında bir forum da guzel giderdi.

Cunku yeni sezonda ekstra olarak da Sampiyonlar ligi heyecanı da saracaktır. Burada yorumlar arasında alıntı veya edit olmadıgı icin bazen yorumlar arasında karmasıklık da boy gosteriyor.Hem forum havası da bambaşkadır sonucta bircok konu uzun bir sure guncel kalır.


Fenerbahce macı icin de 2 takım da cok fazla risk almadan sıkıcı bir mac izleyecek gibime geliyor. Inşallah sezona guzel bir başlangıc yaparız.

@lperen dedi ki...

ya arkadaşlar bi sorum olcak. Ben bandırmada yaşıyorum ve istanbulu hiç bilmiyorum. maça gelmeyi düşünüyorum ama gidişten ziyade dönüş nasıl olacak diye merak ediyorum.(gece hemen döneceğim) maçtan sonra staddan otagara nasıl ulşabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Otogar coğrafi olarak stada yakın. Stadtan 3 sAatte falan yürürsün en fazla:) saka bı yana 5-10liralik taksi mesafesinde. Tabi o saatte öyle bir yerde öyle bir taksi bulur muyun bilemem. Beşiktaş taraftarına saldırı elbet o taraftan giden bulursu . Ben birakirdim ama ters yone gidiyorum. Maceraci bı kişiliğin varsa takma kafanı. Ters yerde değil

taksim dedi ki...

Sanıyorum yanlış anladım ama, Beşiktaş gidiyordan çok Fener ile oynuyoruz o yüzden gitmeli şeklinde yazılmış gibi geldi.. Çemişkezek olsa rakip, gidilir be abi..

Bir de, belirli süredir internete giremiyordum, Optik Başkan'ın anma günü için yazı olmasa dahi bir resim koymanızı beklerdim, üzüldüm.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş hazırlık sürecinde kalburüstü takımlarla oynadı. bu maçların bazı bölümlerinde oyunu domine ettiği de oldu.

Feneri Bolu ve Honved maçlarında şov yaparken seyrettik.

Beşiktaş gol yollarında sıkıntı yaşıyor. Forvet olarak sadece Bobo ve Nobre var, Batuhan konusuna girmeyelim ama lig böyle geçmez. Bu maçta da sıkıntı yaşayabiliriz.

Fener'de bize gol atmasıyla nam salmış Guiza formda gözüktü. Orta sahaları da geçen seneki gibi değil hem de HİÇ...

Ama biz hala daha iyi takımız onlardan...

2-1 Beşiktaş alır...

rahat kazanacağımızı düşünüyorum. o derece ki heyecanlı bile değilim.

ard dedi ki...

"
gidenler,gelenler,düşenler...
ah zamanın sonsuzluğunu anlamayanlar,
düştük yola güzel şeyler bulmak umuduyla...
"

yolumuzun sonu zafer olsun.her vurduğumuz gol olsun.

delgado dedi ki...

maça 3 saat kala totem yapılmamış olması bile takıma ne kadar güvendiğimizi gösteriyor :) umarım sonuna kadar mücadele ederler...

Kalten dedi ki...

Bilmiyorum bana mi oyle geldi ama cok daha iyi oynadik

Kaza bir golle kaybetsek bile butun sezon buna benzer bir performans sergilersek tekrar sampiyon oluruz

zubi dedi ki...

bu takım içerde zor maç kaybeder bu sezon. banko kafaya oynarız. topa sahip olma oranı fenerdeydi ama hep defansta top yaptılar. hep hücumu düşündük basit oynadık. hazırlık maçlarından sonra bu devre de gösterdi ki taş gibi takım olmuşuz.

yıldız isteyenler, kombine için transfer bekleyenler utansın.

ilk yarı fena oynamadık ama özellikle erhan sağ kanatta çok sırıtıyor bence. sürekli adam kaçırıyor ve çok rahat orta yaptırıyor. gerçi bunda yusuf'un geri dönememesinin payı büyük. nobre ve ernst'e saygı duymaktan başka bir şey yapılmaz.

AQ-47 dedi ki...

Sol kanatta yok gibiyiz, Bobo'nun bütün enerjisi buraya harcanıyor, İsmail maalesef hücumda yok. Yusuf sağ kanatta oynarsa maalesef fayda veremez. Denizli 4-4-2ye dönmüş. Sanırım Holosko varken Bobo daha rahat oluyor. Nobre her zamanki "mücadele"sini veriyor, kaçırdığı gol de beklenmedik değildi, bu adam golcü, değil mi? Holosko'nun Yusuf ya da Nobre yerine girmesi dengeyi bozar. Defansta da 3 tane ciddi hata yaptık, oysa çok güveniyordum elemanlara.

Ilk yari bizim lehimize gibiydi. Direkten donen top nobrenin yan aglari sarsan sutu ve yuzde bir milyon yusufa verilmeyen penalti... Tempo yukseldikce iki takimda pozisyon buluyor, kim daha ayakta kalirsa maci koparacak gibi...

Maçın en üzücü yanı kaybetmek değil, gol yedikten sonra fena halde oyundan düşmek. Yoksa gole kadar gayet iyi oynadığımızı düşünüyorum.

Kalten dedi ki...

Hakemler de bugün sezonu açmış bulundu, hepimiz için hayırlı olsun

Yenilsek de bu takımın geçen seneden daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum, Fenerbahçe'nin bu sene de ligde başarılı olacağına inanmıyorum --oyun yapıları değişmediği sürece orta sahaları hala çok yumuşak.

Bu arada bu Yunus Yıldırım Aziz Yıldırım'ın nesi oluyor?

Adsız dedi ki...

golü yedik bıraktık ben anlamadım. atabilirdik beraberlik golünü.

Atamayana atarlar oldu bu maç

@lperen dedi ki...

golü yiyene kadar gayet iyidik bence. Ama golden sonra kondüsyon sorunumuz baş gösterdi. bide bu büyük maçlarda tello yu neden ön plana almıyoruz anlamıyorum, oyun planını onun üzerine kurarsak daha başarılı oluruz bu tip maçlarda. ayrıca şu fenerin yeni brezilyalıları...(ne top oynadılar be....)

"Nefret ederim "demiştim" demekten, ama..."lı cümleler kurmayı sevmez değilim, severim, çünkü pek nadir olur :) Neler demiştim ve neler oldu görelim:

- Maçtan önce forumlarda ve maç sırasında arkadaş ortamında yaygın kanı "60'a kadar 0-0 giderse, fener oyundan düşer, biz de geçen seneki amansız kondisyonumuzla maçı alırız" idi. Ben de bunun böyle olmayacağını, en azından kondisyon avantajı gibi birşeyin fenerbahçeye sökmeyeceğini söyledim. Haklı çıktım. Oyundan düşüşümüzden ziyade, Fenerbahçenin oyunda kalmasını anlamak için alim olmaya gerek yok: Bizde Stefano varsa, bu sene Fenerde Koch var. Koch da, en az Stefano kadar kondisyon bindirici bir antrenördür. Geçen senenin aksine Fenerbahçe nispeten daha çok koştu, didindi ve bunu 80 dakikaya çok iyi yaydı. Bu bir.

- Erhan Güven'i Catania maçında hiç beğenmedim değil, rezalet buldum. Onu bunu bilmem, oyuncu kendini belli eder. Rahmetli Vedat Okyar'ın meşhur lafıdır "kumaşı iyi belli ki" derdi, Erhan Güven'in kumaşının da gayet pazarişi olduğu daha Catania maçıyla belliydi. Genç denen ama 28 yaşında olan bu arkadaş, o maçta da kıçını kaldıramamış, zilyon tane pozisyon hatası yapmıştı. O zaman "daha yeni, alışıyor" falan diyen arkadaşlara rağmen benim maç esnasında staddan bir arkadaşıma yazdığım sms şöyleydi: "İsmail süper, Erhan fiyasko" İyi oyuncu nasıl kendini belli ediyorsa, fiyasko da belli ediyor. Erhan Güven, Beşiktaş'ın oyuncusu değildir, nokta. Sağ bekte sakatlardan alternatifsizlik varsa ve illa birisi oynayacaksa, bu Rıdvan olmalıydı. Erhan'ın bu maçta da berbat oynayacağını tahmin ediyordum, yanıltmadı sağolsun (hoş bunda önünde Yusuf'un oynamasının da payı var ama o beni ırgalamaz, Yusuf'la alakası olmayan pozisyonlarda da sıçtı)

- Tello'dan 10 numara olmaz. Orası kesin Tello'dan sol açık olur mu? Orası da muamma? Peki Tello'dan ne olur?

- Fink iyiydi, Ferrari geçmiş maçlara göre daha "derli toplu" idi.

- Bir beşiktaş'lı olarak şu maçtan sonra memnunum, eğer ki fenerli olsaydım oturur ağlardım bu fener kadrosuna. Eğer en az iki tane daha transfer (ön libero, stoper) yapmazlarsa, bu sezon da hüsran olur Fener'e, orası çok net.

- Yusuf'un pozisyonu dışarda kırmızı kart eğer faulü vereceksen. Vermemek tartışılır. Ama Bobo'nun Volkan tarafından fordlanarak indirilmesi net penaltı.

- Özellikle ilk yarı Beşiktaş çok daha iyi top oynadı Fener'e nazaran. O oyun düzeninde bizim avantajımız, eksiklerimizi çok açık görmemiz: orta sahada top yapacak, adam eksiltecek, Yusuf'un 90 dk çıkarabileni bir adam (deco?) Diğer eksik yönlerimiz kadrodan rotasyonla tamir edilebilir. Fenerbahçe'nin problemi eksiklerinin pek görünür olmaması, stoper ve önlibero dahi alınsa (ki yeniler sanırım öyle) şu kadrosuyla Fener'in bir iş yapması mucizevi olur. Alex bitmiş, Guiza kendisi debeleniyor, Brezilyalılar eh işte, Bilica saatli bomba, orta saha tırt.

- Bu maçın böyle bitmesi bizim açımızdan hem eksiklerimizi net şekilde görmemiz açısından, hem de fenerbahçe camiasının daha şimdiden kendini boy aynasında görmesi açısından iyi oldu.

- Bu sezon Galatasaray'ın en yapacağı bir sır, ama kağıt üzerindeki yeteneklerle darma duman ederler gibi geliyor. Bizi GS zorlar diyorum, Fenerden cacık olmaz.

Kalten dedi ki...

Bu arada bunu daha once yorumlarda biri demişti ama ismini söylememişti sanırım:

Yuki the Zorba = Serkan Gençerler :)

Yorum Gönder

Ara