.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Haziran 2009 Çarşamba

Unutulan Terimler; Frikik ve Hat-Trick

Son üç senedir süper lig şampiyonlarının aldıkları puanlar kadar, attıkları gol sayıları da düşmüş. Zico ile Fenerbahçe 65 gol atarak şampiyon olurken, geçen sene Galatasaray 64 gol atarak, bu sene Beşiktaş ise 60 gol atarak şampiyon olmuş. Doğal olarak goller azaldıkça, golcülerin istatistikleri de iyice cılızlaşıyor ve bir zamanlar Hakan Şükür, Feyyaz Uçar, Aykut Kocaman gibi isimlerin sık sık yaptıkları hat-trick'lere artık pek rastlanmaz oluyor. O model golcülerden şu an tek elde kalan Taner Gülleri'dir ki, onun da bu yaşına rağmen Beşiktaş'ta oynamasını istediğimi de belirtmek isterim.
Aynı zamanda, tıpkı hat-trick gibi frikik golleri de artık futbolumuzla ilişiğini kesmek üzere. Hami, Hagi, Sergen, Van Hoijdonk gibi usta frikikçilerin bir bir emekli olmasının ardından, geriye kalan Yattara, Alex, Lincoln, Delgado, Tello gibi isimler bir tane dahi frikik golü atamadan sezonu tamamladılar. Özellikle Alex'in ilk geldiği senelerdeki frikiklerinin daha sonra kötüye gitmesi ve yaklaşık iki yıldır frikik golü atamaması, Türkiye'deki antremanların futbolcuları ileri değil, geriye götürdüğünü söylüyor bizlere. Beşiktaş adına ise ligdeki son frikik golü, fotoğrafta da görülen, geçen sezonki Trabzonspor maçında, Delgado'dan gelmiş. Onun dışında da hatırladığım, bir Tello golü var Marsilya'ya, bir de Delgado golü var, Bucaspor'a..

20 Yorum:

Yine de Alex hala ve hala Türkiye liglerinin en iyi duran top (direkt-endirekt vuruş, korner vs)kullanan oyuncusu. Alex mi fazla iyi, türk futbolunda bu konuda bir rezillik mi var bilemiyorum.

Aslında Beşiktaş'ın tek problemi fre-kick'ten gol atmak değil. Genel olarak şut çekmekten bir çekince var takımda. Kaleyi tutsun tutmasın, uzaktan şutlarla kale dövmeyi sevmiyor bizimkiler, oysa ki Fenerbahçe'nin bulduğu bir çok gol böyleydi geçen sene. Hıyar David'in bile en olmadık anlarda attığı uzaktan goller hala hatıralarda ama asıl goller defanstan dönen topların tamamlanarak gol olması. O beklenmedik şutu çıkartacak futbolcu sayısının artması dileğiyle.

DA SİLVA (KONYA)

ROMASCHENKO (BURSA)

2 YA DA 3 GOLLERİ VAR BUNLARIN BU SENE FRİKİKTEN ...

BİLGİLERİNİZE ...

T. Egemen Gul dedi ki...

Ikisini bir arada yapan var midir acaba? Bir maçta hem hat-trick yapip hem de üçünü de frikikten atan yani..

Öyle aklıma geldi bi an..

Ray McKinnon var Dundee United'da oynarken yapti. Baska da vardi sanki, iki tane diye hatirliyorum.

Bir de bir macta uc penalti kaciran muhtesem forvet Palermo var tabii, ki o daha zor is.

yuki the zorba dedi ki...

Alex'in iki yildir frikikten gol atamamasinin sebebi Alex degil Roberto Carlos'tur... Alex garibanina birakmiyor topu uzaydan bile sut deniyor. Sonunda Konya'ya atti bir tane!

krasotkin dedi ki...

beyler o zaman size bir soru, hadi bakalım bilen çıkacak mı?

aynı maçta hem sağ ayağıyla, hem de sol ayağıyla iki frikik golü atan türk futbolcu kimdir?

doğru bilene çift kişilik tahiti tatili =)

efelainen dedi ki...

frikikten atılan gol sayısının az olmasında,barajı doğru düzgün 9,15 e açamayan hakemlerin de katkısı var.

Bellamy. dedi ki...

beyler bu arada site sık sık hata verip kapanıyor, daha önce söylendi mi bilmiyorum. ama devlet buna bişeyler yapsın :)

Hami'ydi sanki, bir adet sag caprazdan bir adet sol caprazdan takmisti Turku'ye.

efelainen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
krasotkin dedi ki...

yok shelbyl, hami değil. doğru cevap altan aksoy. başka birinden görmedim ben bu olayı.

AQ-47 dedi ki...

Tello maalesef çok iyi bir frikikçi değil, ama orta yaparken ve korner atarken güzel kesiyor. Delgado'nun ise her işte olduğu gibi frikikte de ne yaptığı belli değil. Takımda son haftalara kadar uzaktan şut atan kimse yok. Ahh Sergen, sen gideli bizim frikikler öksüz kaldı...Neydio Altay'a attığı,İzlanda'ya attığı hatırlamayan var mı?

AQ-47 dedi ki...

Holosko'yu unuttuk bu arada, zaten onu takımın dışında ayrıca değerlendirmek lazım. Az önce facebook'ta dolaşan sezonun en iyi 10 golü videosunu seyrettim de adam ne gol atmıştı Ankaraspor'a, 2:1 yenildiğimiz maçta fenere...Onun cyborg falan olduğunu düşünüyordum, ta ki şampiyonluk kutlamasında o dans şovu yapana kadar..

Gökhan dedi ki...

tello bence iyi frikikçi sayılır ama bu sene sürekli sol taraftan kazandık sanki frikikleri, tello için ters oldu yani.
geçen sene a.gücü ne her iki maçta da frikik golu vardı tello nun gerçi dışarıdaki maçta enteresan bir gol olmuştu kaleciye falan da çarpmıştı ama inönü deki güzel goldü

aamet jr. dedi ki...

O değil de Gülleri'yi ben de istiyorum ya mümkünse. İyi bir rotasyon forveti olabilir bence. Kendisi son yıllarında yedek kalmayı kabul ediyorsa tabi.

Sertug Ozgur dedi ki...

@krasotkin

ya keşke söylemeseydin tatili kaçırdım:). aslında altan acaip bi topçuydu adam her duran topu yerine göre iki ayakla da atardı. Fakat sol ayakla kullandığı vuruşlar pek estetik gözükmese de hedef olarak yine de istediği yere giderdi kanımca.

Riggs dedi ki...

Sergenin kariyeri boyunca frikikten attigi gol sayisi 10 falan var midir? Ne zaman usta frikikci veya ozlenen frikik ustasi oldu onu ben kacirmisim. Biri aydinlatirsa hos olur. Bye

AQ-47 dedi ki...

Burdan saymaya başla bence, araştırınce diğerlerini de bulabilirsiniz...
http://www.dailymotion.com/video/x1h08a_sergen-beiktas-frikik-super-goller_extreme
Sergen'i kişilik olarak beğenmesek de yeteneğine bir şey diyemeyiz bence...

Riggs dedi ki...

10 dan fazlaysa lafimi geri alirim. Sergen hic bir zaman "usta frikikci" olmadi , oyle bir sol ayaga ragmen hem de. Denk gelirse atiyordu o kadar. Hagi Sergenin tum kariyerinde attigi frikik sayisini 1 sezonda yakaliyordu. Hatta Ankaragucunde bi eleman vardi Ersun Yanal zamani, adam otomatige baglamisti. Sergeninkiler cok estetik gorunebilir, muhakemenizi bozmasin derim.

Azwraith dedi ki...

Kleberson'un bi füzesi vardı, Fener maçıydı galiba ve son dakikalar diye hatırlıyorum. Ne sevinmiştik aq.

Yorum Gönder

Ara