.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Topuz Olayı Netleşti

  1. Mehmet Topuz transfer olmak istiyor.
  2. Kayserispor Mehmet Topuz'la görüşüp kendisine kulüp bulmasını istiyor.
  3. Mehmet Topuz Fenerbahçe kulübüyle görüşüyor
  4. Görüşme, Topuz için pek olumlu geçmiyor
  5. Olay Yıldırım Demirören'in kulağına gidiyor, Demirören - nedendir bilinmez - dünyada en çok almak istediği oyuncuyu kaçırmamak için uçağa atlayıp Topuz'un yanına uçuyor
  6. Mehmet Topuz, başkanın sıcak yaklaşımından etkileniyor
  7. Demirören'e Kayserispor'un Mehmet Topuz'u bedeli ne olursa olsun Fenerbahçe'ye vermek istediği anlatılıyor
  8. Demirören, Kayserispor kulübüyle irtibata geçiyor. Önceliğin Fenerbahçe'de olduğunu öğreniyor. Bunun üzerine "sizin önceliğiniz Fenerbahçe olabilir ancak Topuz'un önceliği Beşiktaş" diyor. Neticede 3 gün önce Fenerbahçe'yle görüşmüş olması anlamsız. Bir anlaşma sağlanmamış.
  9. Demirören, menajerler kafa kafaya veriyorlar. Fenerbahçe'nin teklifi ne ise, aynısının veya fazlasının önerilmesinin çözüm noktasında bir anlamı olmadığı anlaşılınca yeni bir çözüm bulunuyor; Mehmet Topuz'un Beşiktaş'ı istediğinin ortaya konması adına oyuncuya Beşiktaş forması giydirmek.
  10. Mehmet Topuz Beşiktaş forması giyiyor ve son noktadaki kişisel tercihini ortaya koyuyor. Olay da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Soru şu; Beşiktaş'ın şu tabloda -elinde kalan tek çözüm yolu olan- forma giydirme hadisesini uygulamaya koyması doğru bir davranış mıdır? Neticede, kulüp seninle görüşmeyi bile istemiyor. Söz verdik adı altında, "ya Fenerbahçe'ye gidersin ya da gitmezsin" aba altından sopa göstermesinin de gözönüne alınması gerekmez mi? Beşiktaş'ın Anadolu kulüpleriyle eski transferlerden kalma veya başkanın ikili ilişkilerdeki başarısızlığı neticesinde bir husumet bulundurması kulübün strateji eksikliğinin belgesidir. Bu ayrı ama önemli bir konu. Kayserispor'la olan husumeti kenara koyarsak, Topuz'u kaptırmama stratejisinin ise yanlış olduğunu söylemek te haksızlık olur. Beşiktaş Topuz'a o gün o formayı giydirmeseydi, Fenerbahçe'ye imza atmaya zorlanacağı bugün ortaya çıkmıştır. Bunun etik değerlerle uzaktan yakından alakası yoksa, Beşiktaş yönetiminin ve Yıldırım Demirören'in izlediği strateji son derece makul ve desteklenesidir. Medya başka lanse edecektir. Çünkü işin içinde iş bilmez Demirören vardır. Ama şahsen benim bu konuda alacağım tutum netleşmiştir. Ben bu konuda Demirören stratejisinin arkasındayım...

75 Yorum:

gökhan dedi ki...

aziz yıldırım çocuğa baskı yapıyorlar diyor, sonra da benim yanıma gönderin 10 gün geçirsin kararı nasıl değişir diyor. 10 gün içerisinde mehmet topuza me yapacaksında kararı değişecek diye sorulmuyor. durun tahmin edeyim, baskı yapacak. eee çelişkiye bakın...

mamur ve hurmanın açıklamaları ise tamamen çelişkili. hem birbirlerini yalanlıyorlar, hemde kendi sözleriyle sürekli çelişiyorlar. hele en son ortaya çıkan çarşamba günkü telefon olayı kayseri yönetiminin ne kadar güvenilmez olduğunu gösteriyor. hani mehmete baskı yapılmasın diyor ya aziz yıldırım. bence burda asıl baskıyı yapan o. zaten mamurun birilerinden korktuğu çok açık.

3 kuruş akılları ile mehmete gerizekalı, saf köylü diyenler de kalkıp, mehmetin bonservisi fbdedir, mehmet fbnin "malıdır" diyebilecekler mi çok merak ediyorum.

bu akşam yaşananlardan sonra yıldırım demirören ve yönetimi bu işin peşini kesinlikle bırakmamalıdırlar. fifaya mı gider uefaya mı gider alayına mı gider bilmiyorum ama mehmet bize gelmelidir.

ancak mehmetin kafası çok dağıldı ve psikolojisi bozuldu.görünen odur. umarum toparlar kendisini.

Stan Van Gundy dedi ki...

Şadan Kalkavan 4500 extra oyla seçimi kaybetti. Kendisini tanirim. Mahalleden amcam olurdu. Simdi tabi buyuduk Sadan Abi diyoruz.

Atilan oylar neticesinde Şadan Abi'nin kazanacagi hemen hemen belli olmuşken son 1,5 saatte ne olduysa oldu ve bir anda 5000 küsür oy çıktı Aziz Bey'e.

Aziz Bey'in Rusya'da ve Doğu Blok ülkelerinde yaptığı ticareti herkes bilir.

Fakat emin olun Aziz Yildirim'in biraktigi lekeler bir sonraki donem temizlenecektir. Aziz Yildirim kulubu taraftara açmaktaki gerçek niyetinin ne oldugunu son seçimlerde gösterdi. Adreslerden kulube taşınan insanlara nasil kime oy atacaklari dikte edildi zaman geçtikten sonra ogrenecegiz.

Beşiktaş kulubu her zaman oldugu gibi saygılı duruşunu korumali fakat artik insanlarin Kartalimi yem etmelerine de izin vermemeli.

Umarim bu durum Beşiktaş'imin lehine çözülür ve bu hareketin içindeki herkes futboldan men edilir. Türk Futbolunu temizlemek için bu olay belki bir Hasan Tahsin kurşunudur, büyük bir şanstır.

aamet jr. dedi ki...

Topuz'un lafını yutması büyük olmasa da dikkate alınması gereken bir ihtimaldir bence. Fener taraftarı bir-iki protestodan sonra susar. Ama şu yaşadıkları her formsuzluğunda gündeme getirilecektir.

Topuz'un ben Beşiktaşlıyım demekle samimi olup olmadığını kestiremiyorum açıkçası. Samimiyse zaten problem yok, sözünden dönmez. Samime değilse de mantığıyla hareket etmesi lazım. Artık bir yola girdi,bu saatten sonra Fener forması ona hayır getirmez. Beşiktaş formasıyla daha şimdiden taraftarın gözüne girdi. Bir de bu inatını bir ay sürdürürse daha da çok girer.

Aziz Yıldırım bir ay sonra mecburen vazgeçecek. Ama bize gelmemesi için de gerekli baskyı kuracak Kayseri yönetimine, ki bugün anladık ki hali hazırda kurmuş zaten.

Gerisi artık şu bir aylık süreçteki Kayseri-Beşiktaş ilişkisine kalmış. Ya parayı düşünüp bize verecekler ya da bedelsiz gitmesi pahasına bizde 1 sene az oynamasını tercih edecekler. İnşallah birinci ihtimal olur. İkinci ihtimalde bize ne kadar katkısı olur, bilemiyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Telegol'ü izledikten sonra olaylar büyük ölçüde aydınlandı. Bundan sonra olacaklar hakkında naçizane fikrimi kimilerine göre komplo teorimi bildirmek istiyorum.

Görünen o ki mehmet topuz fenerbahçeyle sözleşme imzalayacak. AY o kadar çok aba altından sopa gösterdi ki -zaten kayserilileri bir şekilde korkuttuğu belli-,bununla kalmayıp menajerleri alenen tehdit etti. Bu durumda ya menajerler sinip imza attırtacak ya da menajerler devre dışı bırakılıp, ki bu daha olası seçenek, mehmet topuz kurtların arasına bırakılacak. Bundan sonra en kibar dille kayseri fenere göndermek için yol gösterecek ve AY ile kayseri arasında kalan topuz fenerle imzalayacak. Mehmet topuz içine sindiremese de, kamuoyu önünde küçük düştüğünü bilse de gerekirse futbol oynamam dese de fenerbahçeyle sözleşme imzalamak zorunda bırakılacak bir şekilde..

Böyle birşey olursa hiç bir laf etmem mehmet topuza. Kötü kokular aldım telegolü izledikten sonra.

Diyeceksiniz mehmet'i fenerli taraftarların çoğu istemiyor niye AY alsın. Bu olay ciddi bi bilek güreşi haline geldi hepimizin anlaştığı üzere, ve ortaya tüm silahlar kondu daha önemlisi. Alınca da oynatır merak etmeyin unutulur bunların hepsi, menajerim beni tehdit etmişti dedirtilir vs vs, gerekirse taraftar da hizaya çekilinir..

Bu durumda demirörenin tavrı ne olacak o da önemli.Demirören topuza gerçek anlamıyla sahip çıkıp kollayabilecek mi??. Ceza tehdidi veya başka tehditler altında ezilecek mi? AY oldukça kararlıydı. Dediği gibi birgün herkes fenerbahçeli olacak şapkası giydirirse hiç mi hiç şaşırmam. Demirören de oldukça nazik konuştu fb hakkında.

Bu benim hissettiklerim ama etkilendim ben bugün. Umarım yanılırım, yanılırsam sevinirim, çünkü futbolun bu kadar da pis bir ortam olmadığı için sevinir, önyargılara kapılmanın ne kadar hatalı olduğunu sorgular,başka alanlarda komplo teorisine yelken açarım. Umarım yanılırım, mehmet topuza üzülürüm çünkü.

ati99 dedi ki...

lakerda cok dogru soylemissin. cok olası bir senaryo. ben de bir komplo teorisiyle katkıda bulunayım, o da su ki:

bence topuz kayseri'de kalır. araya federasyon falan bir sekilde girer fenerle besiktas'ı daha fazla karsı karsıya getirmezler diye dusunuyorum. hatta besiktas'ın bu isin pesini bırakması icin, topuz'u daha da karalayacak bir dolu haber cıkar. ki daha dunden basladı bile, galatasaraylıyım demis soyleymis, boyleymis... bu karalamaların ustune medyada bu mu besiktaslılık durusu diye guzel guzel haberler de hazırlanır, ozellikle serdar sarıdag'dan iyi bir performans bekliyorum ben bu konuda. zaten fener de bir transfer patlatsa onlar da pesini bırakır topuz'un unutulur gider.

velhasıl topuz kayseri'yle 2 yıllık sozlesme yeniler kalır kayseri'de. seneye bir daha baslarız diye dusunuyorum ben.

ama artık alamayacagımızı iyiden iyiye kabul ettim. boyle kotu kotu konusmak da benim ugurum olsun artık. "yok be ya alamayız abi biz topuz'u"

Sertug Ozgur dedi ki...

ati99 senin söylediğin de oldukça mantıklı. sonuçta bilgili zamanında daum ve sonrasında nouma'nın nasıl gönderildiğini biliyoruz. Sonuç olarak mehmetin seneye de olsa beşiktaş'a gelemeyeceğine inandım. Aslında bu saatten sonra bize gelse başarılı olma ihtimali %10 gibi bişey. Onu bırak lig içinde çok sıkıntı yaratır bize, medya rahat bırakmaz, şampiyonluğun anahtarı olan huzurlu kadromuz bozulur. Teorime göre fener'e giderse de zaten karaktersizdi der beşiktaş camiası, ama spor kamuoyu bir şekilde menajerden baskı gördü bu yüzden böyle davrandı diyerek yumuşatır fener taraftarının tepkisini. Senin dediğin gibi kayseride yeni mukavele yaparsa futbol hayatı biter,kaldıramaz. Ayrıca tüccarspor da bu işi bildiğinden fenerle anlaşmasını sağlayacaktır bir şekilde.

Yalnız öyle veya böyle, Kayserisporun yaptığı bu oynaklığı hiç bir zaman unutmayacağım. Umarım yönetim telegol'deki mamur'un açıklamalarına adam gibi resmi bir cevap verir.

Jessie, 5 numara ile 8 numaranin yer degistirmesi lazim. Bu yazdigin Mamur'un ilk aciklamasi (yani yalan beyani) gibi olmus. Mamur, ben Topuz'u BJK formasi ile gorene kadar (cuma gecesi) Demiroren beni aramadi diye defalarca soyledi, hatta ben Anadolu cocuguyum, benim sozum yalan olmaz diye yineledi.

Oysaki Demiroren tekrar baglanip telefon kayitlarina bakilsin CArsamba gunu 10:30'da aradim diyince kabul etmek zorunda kaldi ve sonra "ben basindan duydum, Kapulluoglu'na sorsunlar vs. " diye kivirmaya calisti, ki onun da yalan oldugu Kapulluoglu'nun baglanmasi ile sonradan belgelendi.

Bu konuya lutfen dikkat edelim, ozellikle NTV'deki programda vs. bu kronolojik sira dogru aktarilmali ve Mamur'un gozgore gore yalan soylemesi vurgulanmali. Cunku herseyin temelinde ve Mamur'un Besiktas'a ne gozle baktiginin ve AY'in Mamur'u nasil kukla gibi oynattiginin temelinde atilan bu buyuk yalan var.

Demiroren'in ilk baglantisindan sonra Mamur "beni forma giymeden onceden Demiroren aramadi" diyerek benim canli yayinlarda gordugum en buyuk yalani ortaya atmistir. Besiktas kulubunun baskanini canli yayinda yalan soylemekle itham etmistir. Eger Demiroren ikinci baglantiyi yapmasa ve bunun boyle oldugunu ispatlamasa simdi Besiktas'in uzerinde inanilmaz bir camur kalmis olacak ve baskani yalanci durumuna dusmus olacakti. Boyle bir konuda defalarca ve goz gore gore boyle bir yalan atan adam her zaman afise edilmeli.

Bir ikincisi de Demiroren bu konuda beklenmedik sekilde sagduyulu davrandi ve "Mamur baskani anlayisla karsilamak gerek, kafasi karismis, o da cok uzulmustur, herhalde bir dalginliga geldi" diyerek onu yem etmemis ve ilerdeki olasi bir anlasma icin acik kapi birakmistir. Yoksa, boyle pis bir iftira atan adami canli yayinda yerin dibine sokabilirdi ve hakli da olurdu ama su an icin stratejik acidan iyi bir hamle olmazdi.

Diger konularda zaten hemfikirim. Bu yapidaki insanlarla baska bir sekilde mantikli bir anlasma yapmak mumkun degildi, Demiroren de bu kumpasi bozmak icin yapabilecegi tek seyi, olabildigince kurallara uygun sekilde yapmistir.

Simdi AY"in boyle kudurmasi ve Mamur ve Hurma'nin boyle cirkeflesmesi hep bu kumpasin hic beklenmedik sekilde bozulmasi yuzunden.

yuki the zorba dedi ki...

Bu arada Jessie, senin yazdığın sıralamada problem var... Demirören Kayserispor'la Topuz'un yanına, Antalya'ya gitmeden önce görüşüyor...

Sonuna kadar Demirören bu konuda haklıdır. Dün Ahmet Çakar'ın Aziz Yıldırım'a ve Demirören'e karşı olan gece gündüz kadar farklı tavırlarını gördükten sonra söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu hikayede Beşiktaş ve Fenerbahçe rolleri değişse idi olacakları, Demirören'e söylenecekleri, Beşiktaş'ın başına gelecekleri daha önce yaşanan olaylardan biliyoruz...

Onun ötesinde, dün Recep Mamur şark kurnazlığı peşinde olduğunu "Fener'e de gidebilir", "opsiyon pazartesi'ye kadar" gibi sözleriyle ortaya koymuştur. Tek amaçları Mehmet Topuz'dan biraz daha para kazanmak. Zora girdiklerinin farkındalar ve kıvırmaktalar. Beşiktaş'ın diğer kulüplere ödeme yapmadığı konusundaki duyumdan ve Aydın konusundaki rahatsızlıktan arkadaşım bana bahsetmişti. Nakit para istiyorlar. Sanırım haklı oldukları tek şey budur.

Beşiktaş taraftarı başkanına ve kulübüne sahip çıkacaksa şimdi çıkmalıdır. Ne olursa olsun, burada kurtlar sofrasına düşürülmüş "Ben Beşiktaşlıyım" diyen ve muhtemelen Beşiktaşlı olan, olmasa da fark etmez, Beşiktaş'a gelmek için çaba sarf eden bir çocuk var... Demirören de bu çocuk için hepimizi etkileyebilecek şekilde en doğru yolu izlemiş ve ayağına kadar gidip bu adamı bağlamıştır.

Kayserispor'dan tiksindim şu vesileyle, lanet olsun bu karaktersizce, "Anadolu Kaplanı" kisvesi altında namussuzca şark kurnazlığı, koyun pazarlığı yapan zihniyete.

yuki the zorba dedi ki...

Starks'la senkronize olarak aynı durumdan bahsetmişiz... :)

Dün gecenin körüne kadar sinir harbi içinde izledim programı. Dün şu programı izleyen hiç kimse bana Beşiktaş'ın 2004'teki şampiyonluğu elinden alınmamıştır demesin. Böyle bir şey var mı...

Anlamadığım şeyler vardı, Topuz diyordu ki Ocak'tan sonra oynarım, ben de ocak 2010'da sözleşmesi bitiyor sanıyordum, halbuki sözleşmesi 2010 haziran'a kadarmış.

Olay tamamen kayseri'nin bok yemesinden kaynaklanıyor.

gerçek 1: kayseri topuz'u bırakmak istemiyor. Bu yüzden hem beşiktaş'ın hem de fenerbahçe'nin topuzla ilgilendiklerini kendileri bildikleri halde fiyat yükseltmesin diye topuz'a "senle ilgilenen yok" diyorlar.

gerçek 2: kayseri, topuz'la anlaşmak istiyor ama anlaşamazsa da "bari seneye bedavaya gitmesin" diyerek bir an önce satmak da istiyorlar bir yandan.

gerçek 3: anlaşılmaz ve etik olmayan bir şekilde bu satışı beşiktaş'a değil yalnız fenerbahçe'ye yapmak istiyorlar.

gerçek 4: ama son dakikaya kadar fenerbahçe hikayesini topuz'a bildirmiyorlar.

gerçek 5: snob aziz yıldırım "sen kimsin lan dümbük" diyebiliyor topuz'a, çünkü o da son saniyeye kadar bekleyip topuz konusunda istekli görünmek istemiyor,"bak seni kimse istemiyor aslında, ben de istemiyorum ama, hadi gel bari napalım" demeye getirecek topuz'un maaşını düşük tutmak için.

gerçek 6: bilenler bilir, aslında haz etmem ama demirören katakullinin farkına varıyor, müthiş bir hamle yapıyor (doğrudur yanlıştır bilemem ama yapılması gerekendir)

bu olayda beşiktaş hariç herkes kendi kıçını kurtarmak ve maliyetini düşürmek için "bilmemezlik"ten geliyor.

Bakmayın siz şimdi Mamur'un düştüğü "mağdur" hallere. Kendisi öyle bir gol yedi ki, nasıl çıkartabileceğini düşünüyor. Fener yalakalığı kıçında patladı, durduk yerde Aziz Yıldırım'a rezil oldu, Aziz yıldırım da kendi hatası da olmasına rağmen, özgüveninin Mamur tarafından tarumar edilmesine köpürmüş vaziyette; "hani herşey ayarlanmıştı lan ne oldu" diye. Mamur diyor ki "aziz başkan beni aradı, ben de onlara Topuz konusunda söz verdim" ama aynı Mamur "biz Topuz'la anlaşabilmek için Kayserispor'un şartlarını sonuna kadar zorladık, biraz daha da zorlarız" diyor şimdi. Aziz'de biraz mantık ve haysiyet olsa, kalkıp Mamur'a "ulan hani söz vermiştin de bize verecektin, biz bu herifi bekliyoruz sen kendin sözleşme yapmaya çalışıyorsun" diye Mamur'a çıkışır. Mamur da şimdi kendi kıçını kurtarmak için kıvırıyor da kıvırıyor, önce görüşmedim diyor, sonra görüştüm ama izin vermedim diyor, aslında açık açık süleyman hurma'nın topuz'a söylediği "seni isteyen kulüp yok, git kulüp bul yada bu paraya imza at" yalanını ispatlıyor.

ayrıca, topuz cephesinde kendilerine söylenen "git kulüp bul" lafı var, gerçekten varsa böyle birşey, ki anlaşma sağlanamaması aslında bu demektir, hangi izinden bahsediliyor?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

git kulüp bul ama beşiktaş'ı değil fenerbahçe'yi bul diye iletmişler çocuğa.

demirören şu forma giydirme işini planlı yapmışsa eğer, şu son 2-3 aydır bi yerden bi destek alıyor demektir. muhteşem bir stratejidir, kumpası bozma girişimidir demirören'inki.

Salı günü Aziz Yıldırım basın toplantısı yapacakmış. Çok merak ediyorum neler diyecek? Muhtemelen, Topuz'un kendisine fenerli olduğunu söylediğini, ilk kendisinin görüştüğünü falan söyleyecek, ve hatta bazı konularda bel altı vuracak (otelde adam tutma, baskı kurma vs)

Topuz bir güzellik yapsa, bugün televizyonlara "ne baskısı aq, oteli adamlarına bastıran aziz yıldırım, ben burda tatil yapıyorum ailemle hangi baskıdan bahsediyorsunuz" dese.. ne güzel olacak!..

kveldsmork dedi ki...

hemen umitsizliğe kaplımayın arkadaşlar.demiröreni her ne kadar desteklemesem de bu artık beşiktaşın davası haline gelmiştir.daha önce de belirtmiştim,bizim başkan kendisinden beklenmeyen çok iyi bir hamle yapmıştır.fakat geçmişinden gelen handikapları yüzünden meslektaşım olarak utandığım bi züppe olan çakar tarafından bir çocuk gibi azarlanmıştır.çok ağırıma gitse de demirören sakinliğini korumayı başardı.tersi olsaydı bu medyatik itlerin ağzına sakız olacaktı.tebrik ederim.

mehmet topuzun aziz tarafından rahat bırakılmayacağı kesinleşti.ya benimsin ya toprağın şeklinde yaklaşıyor.tipik aziz komleksi.illa o şapkayı takacak topuza...adamın derdi gücü bu.hay allah seni kahretmesin be adam!bütün sinirlerimi yedi bitirdi.

topuzun kendisini bulması için tek yol var : beşiktaş forması.
fenerde oynarsa hem beşiktaşlı hem de fenerlilerin gözünde küçülecek

kayseride oynarsa -ki yüksek ihtimal- sonu depresyona varan form düşüklüğü ,hocayla medyayla kavga vs..antipatik adam oluverir dakkasında

halbuki ne kadar ağırmış beşiktaş forması?neredeyse tüm türkiye hazmedemedi adamın beşiktaşı istemesini...tutturmuşlar etik-ketik...ulan sorsalar etik kelimesinin sözlük anlamını medya maymunlarına,yemin ederim yarısı bilemez!

Seneye kongre var bu transferi yapamazsa Demiröreni çok darlarlar
ayrıca Mehmet Topuz Demirören'in için saplantıdır yıllardan beri artık daha da kaotik bir hal almış durumda bence ne yapar eder o transferi bitirir Demirören
ayrıca ilk kez arkasındayım başkanın
hayat süprizlerle dolu ))

asist time dedi ki...

Herkes dun geceyi cok guzel ozetlemiş aynı seylere ifade etmeye gerek yok.

Yanlız Yıldırım Demiroren bu stratejisi ile galip gelip Mehmet Topuz'u onumuzde ki sezon Besiktas forması giydirirse artık bir 50 yıl demiroren baskanlıgı babadan ogula devam eder.

pancurtaran dedi ki...

sanırım aziz tekrar secildikten sonra bu seneyi fifa yılı olarak belirlemis.yahu adam ne kadarda fifa kurallarına saygılıymıs.sanki 5 sene once aurelio genclerbirligiyle sozlesme imzalamısken 2. imzayı attırıp zorla genclerin elinden almadı.sanki deniz barısla aynı olaylar yasanmadı.sanki en son şubatta once bekirle anlasıp sonra antepe biz bu adamla anlastık nasıl olsa mayısta sozlesmesi bitiyor seve seve vericeksin diyende AY deildi(ibrahim kızılın acıklamalarından bilioruz)ve en son dogma buyume antalyalı oldugum ve antalyada yasadıgım için hala kuyruk acım var ligin son macında ali bilgini kacıran son macta oynatmayan(antalyaspor ali bilginin oynatılmadıgı son macta genclerbirligine antalyada yenilip kume dustu)da mr etik AY deildi.ama bu defa olmadı papaz bu defa pilav yemedi.jessienin de dedigi demiroren bu defa oyunu bozdu.(not: bu yazdıklarım sadece benim hatırladıklarım.turk oldugum için biraz balık hafızalı olmam muhtemel. o da genlerden dolayı kusura bakmayın)

Guzel olan burada Demiroren'in yaptigi yanlislari devamli elestiren bizlerin hakli oldugumuz bu konuda birlik olmamiz. Zaten AY'in en buyuk guvencesi de Demiroren'in kamuoyundaki kotu sohretinden faydalanip kendi pisliklerini orterek sucu ona atmaya calismak.

AY bu yilki rezaletten sonra cikip 3 sene ustuste sampiyon olacagiz dedigi zaman, bu sezon Turk futbolunda pisliklerin tavan yapacagini soylemistim. Topuz yerli transferde AY icin olmazsa olmaz hedefti ve kumpasi ne kadar iyi kurdugundan da bu anlasiliyor.

AY'dan sonra telefon baglantisi yapilan Mamur'un ilk sozlerini hatirlayin. Baskanligi birakmayi dusunuyormus, bu islerin ortasinda olmaktan cok uzgunmus vs. Birkac dakika once AY'dan telefon aldigi ve fircayi yedigi oyle net anlasiliyordu ki. Zaten yedigi firca ile o buyuk yalani soylemeyi bile goze aldi.

Demiroren Besiktas'ta cok yanlis isler yapti bunun icin hakli olarak elestirdik, yine yaparsa yine elestirecegiz. Ama bu AY cok farkli. Turk futbolunun kanserinin bu adam oldugu bir kez daha ispatlandi. Kural tanimayan, herkese tepeden bakan, ben yaptim oldu diyen, kendisi her turlu pisligi yaparken sagina soluna etik dersi vermeye calisan, karsi gelenleri tehditle susturan bir kanserdir bu adam.

Kendini padisah sanan bu adama karsi daha once oldugu gibi bu kez de bu ulkenin son isyan kalesi Besiktas duracaktir.

Mamur ve Hurma'nin ne kadar karakterli olduklari ne kadar Anadolu cocugu olduklari dun ortaya cikti. Ancak yine de bunlar sadece bu oyundaki birer zavalli kuklalar. AY kendi cikarina ters dustuklerinde bunlari cigneyip atacaktir.

Sonuc olarak Kayseri, Topuz'a biz sana para veremeyiz, teklif yok ama kulup bulursan satalim demistir.

Demiroren, Mamur'u aramistir.

Hatta ve hatta onursal baskan Ozhaseki'nin de Topuz ile anlasmadan once Demiroren'in kendisine bilgi verdigi yonundeki aciklamalari birkac gun once yayinlanmistir.

Topuz, Hurma'nin talip yok aciklamasindan korktugu ve yillardir kendisine izin verilmedigi icin panikleyerek AY'i aramaya calisarak hata etmis ancak bu hatasi ona AY'in gercek yuzunu gostererek onu bir pacavra olarak gordugunu gormesini saglamistir.

Bu andan sonra Besiktas'in devreye girmesi ve Demiroren'in ona insan oldugunu hissetirmesi ve deger verdigini gostermesi ile bulunmak istedigi ortamin bu oldugunu anlamistir. (Onceden BJK'li olup olmamasi, bunlarin yaninda birer ayrintidir).

Bu andan sonra da AY gibi bir adamin oldugu kulup yerine, sicak bir ortamin icinde olmayi secmis ve bu yonde aciklamalar yapmistir.

AY Fener'de oynatamayacagini bildigi Topuz'un futbol hayatini bitirmeye calisacak, medyada her turlu yalan dolanla onun adini lekelemeye calisacaktir.

Ulkeyi bu AY kanserinden kurtarma gorevi de her zaman oldugu gibi yine Besiktas'a dusmustur. Bu gorev bilinci ile hareket edip birlik olarak bu isin ustesinden eninde sonunda gelecek ve Topuz'u bu dikatortun eline birakmayacagiz.

Sercan dedi ki...

@pancurtaran
http://www.boluolay.com/news.php?id=31685

şu olayı da unutma. Normalde transfer ücreti gazetelerde 2M Euro olarak geçerken Emreciksin sözleşmesini tek taraflı fesh edip fenere transfer olmuş gibi gösteriliyor. Eğer normal şekilde transfer olsa transfer ücretinin %50 si Boluspor a verilmesi gerekiyor. Sözleşmesini tek taraflı fesh etmesine rağmen neden Ankaragücü şikayetçi olmuyor. Sebebi çok açık; almaları gereken 2M Euro kendi altyapılarından yetişen oyuncu Abdulkadirin bonservis ücretine dahil ediliyor. Bütün para akışı onun üzerinden yapılıyor. Boluspor avucunu yalıyor.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ÇELİŞKİLER:

RECEP MAMUR: “Sezon bitiminde Aziz Yıldırım beni aradı. ‘Topuz meselesini ne yapacağız?’ diye sordu. ‘Ortalık biraz soğusun ben size cevap veririm, ben sizi arayacağım’ dedim.

SÜLEYMAN HURMA: Mehmet’e söylediği ‘Sana talip yok’ sözünü de açıklayan Hurma; “Hiç satacağımızı deklare etmediğimiz için hiçbir başkan, menajer bize son dönemde kendisi için resmi müracaat yapmadı. Önceki dönemlerde doğrudur vardı teklifler. Ama biz kararlılık gösterince 1 yıldır buna benzer bir teklif almadık.

delgado dedi ki...

bu olay fifa'ya nasıl gidecek? sadece resmi kağıtlar ve oyuncunun istekleri üzerinden mi yoksa verilen her demeçler incelenecek ve bizim tartıştığımız gerçeklere ulaşılacak mı?

ortalığın bir süre durulması ve olayın fifa'da çözümlenmesi gerek bence.

Manu dedi ki...

Ahmet Çakar denilen şahsiyet hayatımda gördüğüm en vıcık karaktere sahip insanlardan biriymiş onu anladım.
Ulan sen kimsin ki çıkmış, hakim gibi kararlar veriyorsun?Hakim misin,yargıç mısın nesin ya?
Çık adam gibi fikirlerini söyle.Herseyde bir yargı belirleme çabası.
Ayrıca ne kadar objektif oldugunu da gördük hazretin.Sanki Aziz şeyh, bu da müridi.Agzını açıp bir kere bile sesini çıkarsana lan!
Arkadaşlar olayı çok güzel özetlemiş.Ben üstüne sunu eklemek istiyorum.O beyanata kimse kusura bakmasın ben bu tepkiyi veririm.
Sen anadolu çocugusun da,biz neyiz ey cingöz?
Suçluluk psikolojisiyle iki de bir de ben anadolu çocuguyum,ben de yamuk olmaz.tabi ya olmaz.
ayrıca programda adam gibi bir şeyleri anlamaya çalıştıgını sandıgım serhat ulueren(ne kadar reyting peşinde koşsa da)'i az biraz da tebrik ederim. benim izlediğim bölümlerde koyunlar dururken, mamur'un çelişkilerini yakalamaya çalıştı.

Adsız dedi ki...

Bence kayseripor işin başında Beşiktaş yönetimiyle kesinlikle görüştü, hatta ilk günkü haberlerde yaklaşık 6 milyon euroluk bir bonservis bedeli üzerinden anlaşıldığı söylendi. muhabirler kıçlarından bir şey uydurmuyorsa eğer, fenerbahçe'nin f'si yoktu gündemde, hatta haber hepimizi tatmin etti, oh be topuz'u aldık helal olsun dedik...dedik ama ertesi gün 5 milyon euro + emreciksin karşılığında fb'yle anlaşıldığı haberini aldık, sonra da hurma çıktı Beşiktaş'la görüşmedik bile vs. vs. dedi. bana kalırsa basit bir fiyat arttırma hamlesini başarıyla uyguladılar, oyuncunun aklının Beşiktaş'ta olduğunu bildiklerinden, Beşiktaş bir yıl geçmeden bonservisi almaya mecbur kalacağından ötürü böyle bir ali cengiz oyunu çevirdiler. şimdi iki taraf da birbirini yiyor ama ben kayseri'nin topuz'un haklarını kesin olarak fenere devrettiğine inanmıyorum, sonuçta bu adamlara a11 milyon euro önermişsin sen zamanında. ve inşallah demirören şu aşamada onları razı etmek için ayağımızdaki don dahil herşeyi vermez.

carlito dedi ki...

Aziz Yıldırım'ın ''ya bizde oynar ya da kayseri de'' laflarının mantıklı bi açıklamasını yapacak olan var mı ?

Kayseri yönetimi çok güzel bi şekilde Fb'nin oyuncağı olmuştur bu işte.

Mamur ve Hurma ''Anadolu çocuğuyuz yalan dolan olmaz bizde'' gibisinden konuşuyorlar ama bi lafları diğerini tutmuyor.

Bjk bizle konuşmadan M.Topuz ile görüştü diyor ama M.Topuz Fb'nin kendisi ile Bjk ile anlaşmadan önce 10 gün boyunca görüştüğünü söylüyor, eee hani nerde sizle anlaşma hani nerde etik ??

Birde bonservisini aldık açıklamaları var ki bu en komik olanı, sözleşmesi devam eden adamın imzasını almadan nasıl veriyorsun bonservisini kardeşim tarla mı satıyorsun bu nasıl iş.

M.Topuz Kayseri ile sözleşme feshi imzaladan Fb babayı alır bonservis yerine, e M.Topuz'da şimdilik imzalamayacak gibi durduğuna göre Fb'ye yeni limanlara doğru ağırdan yol almak düşüyor.

Peki bu durumda Kayseri'nin aklı yarım yönetimi ne yapar;

Ya Mehmet'i bir sene daha oynatıp hem bedelsiz gidişini görürler hemde senelik ücretini paşa paşa ödeyip üstüne bir de zarara girerler kendi bilecekleri iş.

Sonuç olarak bu iş Fb'nin alamayacağını bile bile sırf bizim tekerimize çomak sokmak için ve taraftarına hem Mehmet'in bize gelişi ile yaşanan tramvayı hem de Rijkaard'ın Gs'ye gidişi ile yaşanan dumuru unutturma girişiminden başka bişey değildir, yoksa onlar da biliyor Mehmet'in onlara yar olmayacağını.

Aziz Yıldırım'ın ''neden bana küfür ediliyor ne anam kalıyor ne avradım'' laflarını söylemeden önce şöyle bi yaptıklarına bakmasını tavsiye ederim. (Kimseye küfür edilmesi taraftarı değilim ama neden kimse Seba'ya küfür etmiyor neden kimse F.Süren'e küfür etmiyor diye de bi düşünmek lazım değil mi)

Pamukk dedi ki...

hurması mamuru Topuz benim evladım canım ciğerim çok seviyorum ediyorum diyor ama laf salatası.. o kadar seviyorlar madem, neden bu duruma gelmesine izin verdiler? yoksa başka bir hesap peşindeler mi?

saf maf hatası illaki vardır ama ben en çok Topuza üzülüyorum. Topuza yazık oldu..

yazık ettiler. ceza almasını isteyenler kına yakıcaklar o zaman herhalde.. bravo türk futbolu için çalışanlar.

Stan Van Gundy dedi ki...

Şu an hiçbir şey sonuçlanmış değil. Kimseye de yazık olmuş değil.

Şu an kulübümüz olayı mahkemelere taşımaya hazırlanıyor.

Belki de Türk futbolundaki derin yaralar bu olaydan yola çıkılarak temizlenmeye başlar. Belki de Kayserispor'lu ve Fener'li yöneticilerin alacaklari hak mahrumiyetleri artık birşeylerin başlangıcı olur.

Bu olayin olmasina çok seviniyorum bir taraftar olarak. Öte yandan FIFA nezdinde tekrar adimizin hakli yada haksiz olarak gecmesi hoş değil. Çünkü tutumlar çok net. Bir kulup ne kadar çok davalık olursa o kadar problemlidir ve o kadar detayli incelenir, üstünde mim olur.

Pamukk dedi ki...

şuanda Mehmet Topuzun içinde bulunduğu halden dolayı yazık dedim. hergün biri hakkında başka bişey söylüyor, sölediğini çürütmek "yalancı sahtekar Topuz" demek için herkes çalışıyor. ağlaması, sinir krizi geçiyor olmasına çok üzüldüm. (ne kdar doğru bilinmez tabi de,mümkündür duygusal çocuk belli ki)..

umarım daha kötü şeyler yaşamak zorunda kalmaz...

aamet jr. dedi ki...

Bu saatten sonra yapılacak tek iş, Topuz'a Fener'e imza atmaması için maddi manevi her türlü güvenceyi verip, Kayseri yönetimiyle de olası bir bonservis pazarlığı için köprüleri tamamen atmamaktır. Gerisi fasa fiso. Bu adam bu sene bizde oynamazsa bir daha toparlanamaz bence.

aziz yıldırımın tipik taktiği aslında bütün bu olanlar..
hatırlayın seneler öncesini
fb nin başarısız olduğu her sezon sonu rakip takımın şampiyonluğunu gölgelemek gündem değiştirmek adına istifa ediyordu aziz..bu sene rezaletini örtmek adına istifa edemedi çünkü yeni seçildi.. kabakda topuzun başına patladı.. gündemide bir güzel değiştirdi dikkat ederseniz kimse beşiktaşın şampiyonluğunu konuşmuyor.. mehmet topuzu karalama(fbli-gsli-kayserili) ve beşiktaşın başarısını gölgeleme(kendi rezaletini örtme) çabaları bunlar...

Pamukk dedi ki...

bugün kayseriden bonservisi almışlar; topuzu, beşiktaşı ve menajeri için de tffye suç duyurusunda bulunacaklarmış fb ve kayseri zamiaları

Sertug Ozgur dedi ki...

Bravo azize, arkadaş rijkard gibi adam geldi gs'ye doğru dürüst haberi çıkmadı yemin ediyorum. Ha bu rijkaard lig bitimine doğru fenerin ilgilendiği ama alamadığı rijkaard olmasın sakın?

carlito dedi ki...

@ Pamukk

Mehmet Topuz'un imzası olmadan Kayseri bonservis falan veremez Fb'ye. Önce Kayseri ile M.Topuz arasında bi fesih imzalanması lazım. O iş o kadar kolay değil yani.

Fb bonservisi aldık mecbur bize gelecek diyerek hem oyuncuya mal muamelesi yapıyor hem de Beşiktaş bizle anlaşmak zorunda diyip ortalığı bulandırıyor.

Yahu madem bu iş sadece bonservisi almakla bitiyor o zaman Milan neden Kaka'yı 130 Milyon veren M.City'ye değil de 60 Milyon veren R.Madrid'e satıyor ??

http://www.hurriyet.com.tr/spor/yazarlar/11821324.asp

Burda yazilanlarin bir benzerini yazmis. Iyi yazi.

AY fiyaskoyu unutturmak icin topu federasyona atacak, sonra birsey cikmayinca federasyon bize dusman yalanini atip yine hedef saptiracak.

Bu arada menajerlere yuklenip yine gundem degistirmeye calisacak. Olay su: Emreciksin'i bana satarsan iyi, yok bana satmazsan senin ayagini kaydiririm. AY'in bilindik mafyavari hareketleri.

Kayseri 31 Agustos'a kadar Topuz'u bezdirmek ve kararini degistirmek icin olayi bekletecektir. Son gunlerde Topuz hala dik duruyorsa elden cikarabilirler. Yoksa 5 milyon euro + 3.2 triyon maas'dan olurlar. Bu da bu yaptiklari cirkeflikten sonra hosuma gider acikcasi, cezalarini cekerler.

Topuz da zaman doldurur ve Ocak'ta imzayi atip, Mayis'ta gelir.

Topuz'u hemen alip oynatamasak bile Kayseri ile AY"in kumpasini bozmak bile takdir edilmesi gereken harekettir. Besiktas taraftari arkasinda durdugu surece Topuz'a birsey olmaz merak etmeyin, bekler, biraz aci ceker ama formayi giyince beklemesinin karsiligini fazlasiyla alir.

Pamukk dedi ki...

bneim de artık kafam karıştı. bonservis için herkes başka birşey söylüyor bende duyduklarımı paylaştım yukarıda. o kadar iddaalı konuştular ki AY ve Kayseri işi kılıfına uyduracaklardır illaki gibi geliyor. neyse bekleyip göreceğiz.

olmadı Topuzu kaçırıp imza attırırlar heralde

turkkant dedi ki...

Bundan sonra çok soğukkanlı olması lazım bizim yönetimin.

Bence elimiz çok kuvvetli. Topuz Fener'de oynamak istemiyorum lafından dönmezse Fener otomatik devrede çıkıyor. Ha döner mi? Zor ama imkansız değil. Dönerse de lafından Beşiktaş olarak çok üzülmemek lazım. O kadar konuştuktan sonra dönen adamdan bize hayır gelmezdi.

Diyelim ki, Fener'i kabul etmedi. Otomatik Kayseri'ye dönecek. Bu durumda bizim işi aceleye getirmemiz lazım. Topuz dik durur, diretirse biz de gaza gelmedi işi soğukkanlı götürürsen Kayseri'nin eli mahkum bize satmak isteyecek. Kayseri, 7-8 ilyon euroluk bir kaybı kimseye açıklayamaz. Kısacası yemez. Zararın neresinde dönersek kardır, şeklinde düşünmek lazım.

Burada kritik nokta, süreç eğer bu şekilde gelişirse bu adamı fahiş bir bonservisle bize çakmalarının önüne geçmek. Zira Kayseri muhtemelen o durumda, bak Fener 8 veriyordu, onun altına vermem, tarzında bir davranış içine girecek. Zaten bence AY alamazsa bize de yar etmemek için ortamı germeye devam edecektir.

Gereksiz yere dolduruşa gelip bu adama 8-10 milyon euro sayarsak, işte o zaman çok üzülürüm. Sırf Fener'e geçirdik, demek için kulübün parasını sokağa atmamalıyız.

zubi dedi ki...

topuzu kaçırıp imza attırmak bir çuval inciri berbat etmek gibi bişey olur. %100 haksız duruma düşeriz. öyle bi olayı ihtimal olarak bile görmüyorum.

kayserinin paragözlüğünü düşündüğümüzde kaybedicekleri parayı mutlaka göz önünde bulunduracaklar ve mehmeti bize vereceklerdir diye düşünüyorum. zaten kayseri başkanı da konuşmuş bugün orta yolun bulunması taraftarıyım otururuz konuşuruz gibisinden. dün akşamki alevli tartışmada kimse gerivites yapmayı kendine yediremese de oturup mantıklı düşündüklerinde en doğru işin 5-6 milyona topuzu beşiktaşa vermek olacağını anlayacaklardır. yönetim şu dirayeti göstermeye devam ederse bu adamlar bizi kazıklayamazlar.

mehmetin bu saatten sonra fenerde oynayacağını sanmıyorum. hele de aziz yıldırımın bu tavrından sonra. "niye beni arattırıyorsun bakayım" lafından incinebilen bi oyuncu dün tvdeki ve basın toplantısındaki olası aziz yıldırım tavrından çok çok daha fazla kırılacaktır.

olur da kayseride bir sene daha oynarsa, bu bence mehmetin kariyeri için kötü olur. eziyet dolu bitse de gitsek mantığıyla koskoca bir sezonu geçirmek mehmet topuzun futbolunu bir iki adım geriye götürür diye düşünüyorum.

beşitaş her halükarda patlayıcı özelliği olan bir oyuncu kazandı. özellikle bu olaylar tribünün bakış açısını inanılmaz değiştirdi. kapalının gelecek sezonki sevgilisi şimdiden bellidir. umarım bu transfer hikayesinin sonu iyi biter.

ayrıca ahmet çakar şerefsizin önde gideni, bayrak sallayanıdır. pis herif.

Pamukk dedi ki...

Topuzu fb kaçırır demek istemiştim. o kadar çok iddaalı konuştu ki AY şaşırmam yani.

ahmet çakar bikini giysin de önce sonra başkalarına laf sokmaya çalışsın haddini bilmez insan

Topuz sozunden donmeyecektir ama bir sartla, Besiktas camiasinin ve yonetiminin ileriki gunlerde atilacak yalanlara ve karalamalara karsi onu yalniz birakmamasi kosulu ile.

Topuz saf bir insan. Hayati boyunca Kayseri'den cikmamis, bundan onceki transfer donemlerinde Mamur ve Hurma onu kandirarak sozlesmesini uzatmislar ve biz seni zamani gelince istedigin kulube vermekte kolaylik saglayacagiz diye aldatmislar. Simdi kendi cikarlari icin onu peskes cekmeye calistiklarini gorunce bunun sokunu yasiyor.

Topuz kandirilmasi kolay biri ama boyle kisilerin gururu vardir ve belli ki AY'in onun gururunu kirici sekilde yaklasmasi ve insan yerine koymamasi onu cok etkilemis.

Besiktas yaninda durmaya devam ettikce sozunden donmeyecektir.

Bir ikincisi de Topuz gibi oyuncular belki kolay kandirilirlar ama nankor degillerdir. Bir tarafta onun futbol hayatini bitirmeye yemin eden AY'a karsi onun yaninda olan Besiktas camiasini gordugu zaman, bunun karsiligini vermek icin elinde avucunda ne varsa verecek ve isine dort elle sarilacaktir. Bundan suphem yok.

Bu isin iki gunde hallolmasi beklenmemeli, her turlu hukuksal onlem alinarak ve hazirlik yapilarak zamana birakilmali. Bunu yaparken de Topuz'a her zaman guvence verilmeli ve destek olunmali. Ondan sonrasi sadece zamana kalmis.

Topuz'un buyuk kulube gelince Kayseri'deki ilk yillarindaki hamalliklari da yapacagindan bazi suphelerim vardi, ama bu olaylar sonrasinda gun gelip Besiktas formasini giydigi zaman onu yalniz birakmayan Besiktas'a borcunu odemek icin herseyi yapacaktir.

simplextablosu dedi ki...

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=57512

benim için artık bu transfer olayı kapanmıştır. Mehmet para için Beşiktaşlı dedi diyen mi, zaten Galatasaraylı diyen mi, bana söyledi Fenerbahçeliyim dedi diyen mi arasınız, yemin ediyorum gına geldi. Şu açıklamayı okuyup, buna inanıp dahada ilgilenmiyorum hiçbirşeyle.

ati99 dedi ki...

http://www.sporyazarlari.com/YaziDetay.aspx?YaziID=115622

tepelerde bir yorum yazmistim. bence bizi bu transferden uzaklastirmak icin surekli boyle haberler yazilip cizilecektir. "siz nasil boyle bir adami alirsiniz, siz nasil besiktaslisiniz?" alt metinli haberlere hazirlikli olalim diye dusunuyorum ben.

AQ-47 dedi ki...

Ahmet Çakar'ı fazla dinlemeyin arkadaşlar, gündemde kalmaya çalışıyor. Dün önce Kayseri sıfır hatayla davranmıştır dedi, sonra durun bakiyim, Kayseri de hatalıdır dedi, arada Demirören'i suçlu ilan etti...Lafın sonunu dinlemeden yorumunu yapıp insanların gözünde Topuz'u ve Beşiktaş'ı hatalı duruma düşürmeye çalışıyor. Bir kaç satır da Mamur adlı müsveddeye yazmak isterim. AdamAziz Yıldırım'a geri döneceğini söylemiş, sanırım 1 hafta önce, fakat Topuz bizimle anlaştığını açıklayınca aniden Hurma isimli müsvedde "Biz Fener'e sattık, artık onunla görüşürsünüz" gibi açıklamalar yaptı. Çocuk mu kandırıyorsunuz? Ne kadar para alacağınız belli değil, hangi takası yapacağınız belli değil, ama tüm cuma-cumartesi Hurma'nın "biz Fenert'e sattık, anlaştık valla" açıklamaları...Bugün de A. Y. çıkmış 15 milyon euro bonservis isteriz diyor. Ya sen kimi kime satıyorsun? Tam Türkiye'ye has bir olay, kafamı tek karıştıran şu, acaba Topuz'a ceza verilip sözleşmesi 2011'e uzatılabilir mi?

EnisteKolaKoy dedi ki...

basın öyle bir veriyor ki bonservis haberini, sanki mehmet imza atmak zorunda artık fenere. kayserispor yönetimi tüm bu yaptıklarıyla bütün kayserililerden nefret etme noktasına getirdi bu adamlar beni. bırak 90 dakka küfür etmeyi, eğer önümüzdeki sene denk getirirsem kayseriye gidip verebileceğim bütün zararı vermeyi düşünüyorum stadına falan o derece.

Enişte üstelik bunu ntvspor gibi "güya" objektif bir spor bülteni bile yapıyor az önce izlediğim gibi. yani o haberin bültenini bir bulsam tamamını koyacağüım inanamazsınız "hiç bir davayı kaybetmeyen fenerbahçe topuz'a imza attırmak için acele etmiyor" falan.. haberin girişi şu şekilde (ntvspor'da birebir yazıyor):
İSTANBUL - Bir haftadır futbol kamuoyunu meşgul eden Mehmet Topuz transferinde Fenerbahçe bir adım öne geçti.

Sarı lacivertliler, Beşiktaş ile anlaşan Mehmet Topuz'un bonservis haklarını Kayserispor yönetimiyle yaptığı toplantı sonrası resmen aldı.

İki kulübün protokol imzaladığı ve bu protokolün Fenerbahçe tarafından Futbol Federasyonu'na gönderileceği belirtildi.


hadi bakalım, topuz fenerle görüşmeyi kabul etmezse ne olacak?

kveldsmork dedi ki...

şu bizim etik medyamız var ya,hani şu azizi sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteren...g.antepten bekirin transferini bir incelesinler bakalım.sözleşmeli futbolcu nasıl ayartılıyormuş,klüp ve futbolcu nasıl tehdit ediliyormuş,sözleşmeli bir oyuncu nasıl bedavaya getiriliyormuş.adamın 15 hazirana kadar anteple resmi sözleşmesi varken utanmadan anlaşıldı diye resmi siteye koyuyorlar.suç olmuyor.bjk topuz görüşmesini İMKBye bildirmek ağır suç teşkil ediyor.
fenerbahçe türkiyede net bir şekilde futbol mafyasıdır.başka türlü izahı yok bunun.futbolcusu da,klüp başkanları da,federasyonu da,basını da hepsi üç buçuk atıyor fenerbahçeden..
yüz bin kere yazıklar olsun

Pamukk dedi ki...

herkes herşeyi doğru yapar, beşiktaş yanlış zaten.

neyse; recep mamur Mehmet Topuzu fbye vermez başka bir takıma verirse büyük bir tazminat ödeyecekmiş fbye, öyle anlaşmışlarmışmış. bu dün akşam faik çetinerin mamurla konuşmasından sonra söylediği bilgi. kayserinin bu kadar saf olacağını düüşünmediğim için sn.mamura sesleniyorum. doğruları söyleyin.

madem köle ticareti var Mehmet Topuz açsın dava Kayseriye fbye yokmu böyle bir şansı?

Topuz saftır, temizdir ben bir arkadaşımdan Kayseride idmanlara amcasının arabayla getirip götürdüğünü duymuştum. Beşiktaşlıyım demesini geçtim ben, beşiktaşta oynamak istiyorum diyor.peki neden bu ısrar? AY nin taraftara yaranması lazım tabi. ve onlar da bunları yiyip mideye oturtuolar oh oh helal başkan diyerek..ilginç..

ee şimdi fbden mi alıcaz topuz'u vermişlermiş bonservisi?:)

Sertug Ozgur dedi ki...

AY'nin yarınki açıklamalarını merakla bekliyorum. Bakalım o meşhur şapkayı takacak mı? Sağda solda dedikodular var mehmet yarın imza atçak diye bakalım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ay yarın açıklama yapmaz. topuz muhtemelen basın toplantısı yapar. fenere gidiyorum der ve cuma istanbulda şapkasını takar imzayı atar.

olacak olan budur

Sertug Ozgur dedi ki...

AY telegolde demişti ya yarından sonra basın toplantısı yapçam diye,ondan merak ettim. Belki de dediğin gibi vazgeçer.
Yoksa telegol izledikten sonra komplo teorisi ile karışık senin dediğini yazmıştım, sen kesin diyosun, hadi bakalım hayırlısı.

Forzadaki resim olayı gerçekmidir acaba ? Benim üyeliğim olmadığı için bakamıyorum.Transfer bölümüne açılmış sanırım konu.Bir de Mehmet Topuz'un yarın kayseride basın toplantısı yapacağı söyleniyor.
Jessie,senin söylediklerin öngörü mü yoksa bir yerden duyum mu aldın ?

aamet jr. dedi ki...

@kveldsmork

Sanırım bir futbolcunun sözleşmesinin son 6 ayıysa kulübe haber vermeden görüşme yapabiliyor falan. Ya da öyle birşeyler var. Öyle bir kılıf buluyorlar sanırım o işe. Ama Emreciksin'i falan konuşan yok tabi. Hadi Deniz'i Aurelio'yu zaman aşımından saymıyoruz diyelim. Üç ay önce ne bok yedikleri ortada. Bir tane yazar çıkıp sölemiyor şu meseleleri. Adamlar Türkiye'ye etikliği getiren kulüp oldu, biz şerefsiz olduk iki günde.

Ben şuna sinir oluyorum arkadaş, bir tane adam da şunu sormuyor basında. Kayseri diyor ki öncelik Fener'de. Tamam kabul. Oyuncu istemiyor diyorlar. Kayseri diyor ki o zaman gelir bizde oynar. Lan öncelik kelimesinin anlamı ne zaten. O zaman isteyen öbür kulüplere geçmiyor mu hak? Bizle niye görüşmüyosun da gelsin oynasın diyosun. Madem bu kadar meraklısın, niye satıyorsun? Amacın baştan belli, Beşiktaş'a yar etmemek. Peki bunun arkasında ne var demiyor. Diyemiyor.

sehorn dedi ki...

İmzayı atmış sanırım. Zaten 1-2 gündür yaşanan sessizlik bunu işaret ediyordu. Kendi adıma Mehmet'in söylediği kadar sıkı Beşiktaş'lı olduğuna asla inanmadım. Bence hiçbir futbolcu kariyer planlarını etkileyecek kadar sıkı takım tutmaz, doğru olan da budur. Ayrıca bu transfer bana şunları öğretti;

1) Aziz Yıldırım, en kibar tabiri ile kabadayıdır.

2) Bu kabadayılık Türkiye'de işe yarar.

2) Fenerbahçe taraftarı kabadayılığı güç sanmaktadır ve bununla gurur duymaktadır.

3) Beşiktaş medyası diye birşey yoktur. Ali'ler, Sergen'ler vs. çıkıp " Birader, sen Aurelio'yu, Deniz Barış'ı nasıl aldığını anlat bakalım " diyememiştir.

4) Medya bir iki kalem hariç satılıktır. Bugün bu fener-Beşiktaş-mehmet-Kayseri denkleminde Beşiktaş ile Fener'in yerini değiştirin, şu anda tüm medya bizi zorba, insan haklarına aykırı davranan bir klüp olarak gösteriyordu.

4) Kayseri başkanı ve Hurma pastırma, sucuk satar gibi insan satmaktadır.

5) Klüp olarak bu olaydan çabuk sıyrılıp acilen diğer transferlere yoğunlaşmalıyız.

asist time dedi ki...

hiçbir sey o kadar basit degil. Bir sakin olun arkadaslar su an icin bu sureci tek cozecek kurum federasyon gibi gozukmekte. Federasyon da cozemezse en kotu fifa cozecek. Bu yasananlardan sonra Mehmet Topuz'un ben fenere imza atacagına inanmıyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben inanıyorum. umarım yanılırım. beşiktaş'a gelmesi veya gelmemesi umurumda değil açıkçası. ama bu saatten sonra fenere giderse şu son 1 hafta yaşadıkları ömrü boyunca karşısına çıkacak.

sehorn dedi ki...

@ jessie;

Ne yazık ki son 1 haftanın unutulma süresi takriben 1-2 gün olacaktır. " Bana baskı yaptılar, üzgünüm " vs. Kılıf hazır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

"bana baskı yaptılar" cümlesi yıldırım demirören'in istifasıyla sonlanan bir sürecin başlangıcı olabilir.

o iş, o kadar ciddi

Haber yalanlandı.

http://www.haber1903.com/Haber-2300-topuzun-menajeri-haber1903e-konustu

Kalten dedi ki...

Yalanlanmasına çok sevindim! Oh be!

Sinir stres harbi içinde bütün gazeteleri refresh edip duruyorum internette!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence topuz yokmuş gibi düşünelim bundan sonra. gelirse ekstra olur.

http://www.medyaspor.com/v02/news.aspx?id=%2026314

zubi dedi ki...

araştırmacı medya ya. hiç şaşırmadım. Bakalım tff nin sitesinden.



Kulüp : KAYSERİSPOR
Sözleşme Başlangıç T. : 1 Haziran 2009
Sözleşme Bitiş T. : 31 Mayıs 2010

Sertug Ozgur dedi ki...

Bir de burdan yakın:
http://www.medyaspor.com/v02/news.aspx?id=26332

Son yıllarda hiç bu kadar spekülasyon yapılan bir konu görmemiştim.

Yalnız şu son gelişmelerden sonra ligtv sitesi gerçekten gözüme girdi.

Demirören'in Topuz'la toplantıda olduğu sanırım gerçek şimdi ntvspor da doğruladı.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=57594
Topuz ile sözleşme yaptık ne demektir yahu.Başımıza iş açabilir bu söylem.Ön protokol falan deyin bari.

Pamukk dedi ki...

hah başımıza iş açıcaklar
böyle işbilmezlik olmaz yahu

Pamukk dedi ki...

http://medyaspor.com/v02/news.aspx?id=26345

doğru olduğuna inanmıyorum da böyle bişey yapar ve patlarlarsa demirörenin istifa edeceğine inandırıyorum kendimi.. bir umut .

Sertug Ozgur dedi ki...

Beyler, yönetimin eline bi koz geçmiştir ki, böyle bir şey yapıyordur bence. Artık çoluk çocuğun bile bildiği bi kuralı bile bile ihlal edeceğine inanmıyorum, en azından inanmak istemiyorum!

Mehmet Topuz'un şu an serbest kaldığı ve Beşiktaş'la sözleşme imzaladığıyla ilgili çok taze bir haber var.Kenan Öner'de buna güvenerek böyle bir açıklama yapmış olabilir.

Sertug Ozgur dedi ki...

ayrıca AY basın toplantısı yapçaktı, ne oldu ona? Bi oyunlar dönüyor ama bakalım hayırlısı.

Sertug Ozgur dedi ki...

medyaspor genelde sallama haber yapsa da, beşiktaş hakkında bir yerden istihbarat alıyorlar, herhalde tuğrul yenidoğan aracılığıyla. fakat nasıl serbest kalır hiç anlamadım o olayı:)

Haber gerçek birkaç yerden daha duydum hatta şimdi antuya girdim oranın istrihabtçısı bile almış duyumu

http://forum2007.antu.com/KonuOkuZiyaretci.aspx?gID=48&fID=114&kID=4396&sayfa=1

Ama ne kadar başarılı olurlar bilemeyeceğim.Keşke basına sızdırırlmadan gizlice yapılsaydı bu iş.Medyaspor'un neden forzada sansür yediğini şimdi daha iyi anlıyorum.

Anladığım kadarıyla kayserispor topuz'un sözleşmesini uzatırken 1 senelik opsiyon kullanmış.Kaysersipor'un Topuz'u apar topar Fenere satması da birşeylerden korktuğunun göstergesiydi zaten.Aurelio olayı gibi Topuz'a bonservis ücreti vermeden sözleşme yapmak istiyor sanırım bizimkiler.

asist time dedi ki...

Eger ki soylenenler dogru ise; cok sacma ve inanılmaz hatalı bir strateji içerisindeler;

- Sonucta gecen sezon bu sozlesmeyi federasyon onaylamıs.

- Mehmet Topuz transferini cozecek merci neresi Federasyon.

Alper dedi ki...

http://medyaspor.com/v02/news.aspx?id=26481

anca böyle alabilirlerdi zaten...

stfud dedi ki...

yazık ya..aziz artık kafasına göre transfer yapabilecek..bundan sonra kayseri'ye olan sempatim tamamen kayboldu..

Sertug Ozgur dedi ki...

SON DAKİKA... ''Aziz Yıldırım ile Mehmet Topuz, birazdan özel uçakla İstanbul'a gelecekler.''

an itibariyle ntvspordan son dakka haberi olarak veriliyor.

Heralde doğrudur.

Ne diyelim tebrikler aziz, az uğraşmadın valla. Ne çirkin adamsın yahu, bu sene şike,hakemler, telegol'e bol malzemeli bir sezon bekliyor. Haydi hayırlısı

Sertug Ozgur dedi ki...

umarım bir aksilik olmaz da sonuçlanır. Yeter be kardeşim adamın ismini duymaktan imanım gevredi. Neyse bari transfere ağırlık verelim artık ne bu ya.
Şu kayseri yönetimine de bol bol tepki verilir umarım taraftar tarafından inönüdeki maçta.

Bu arada bazı milletvekilleri de ikna için görüşmede bulunmuşlar. Ne garip iş yahu?
Hiç mi işiniz yok be hazretler?

İyi ki beşiktaşlıyım yahu, beşiktaş hakkında laf eden bir oyuncu olcak sonra transfer edilecek. Berbat bir durum.

Yorum Gönder

Ara