.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Haziran 2009 Cuma

Serdar Özkan

Sıcak hepimizi yoruyor şu günlerde. Ben de işten çıktıktan sonra 1-2 saat kestirmekte buldum çareyi. Uyanınca içimde bir mutluluk hissettim. Neydi beni uykumda mutlu eden? Neydi? Neydi? Neydi?... Biraz düşününce hatırladım; rüya görmüştüm. Serdar Özkan'ı satıp para kazanmıştık. Rüyanın devamında Beautiful Freak'le konuştuğumu hatırlıyorum. Freak; "Bak gördün mü, tatildeler diyordun... Serdar'ı da gönderdiler. Tüm yanlış adamlar bir bir gidiyor" dedi. Serdar Özkan öyle bir sene yaşattı ki, alt yapıdan gelmiş olmasına ve yaşı da genç olmasına rağmen kimsenin artık takımda görmek istemediği bir oyuncu halini aldı. Şöyleydi, böyleydi diye lafı uzatmanın anlamı yok. Kalsın, bir sene daha son hakkını kullansın diyenler çıkacaktır. Ne dersiniz?

17 Yorum:

Okan dedi ki...

Kalsın, bir sene daha son hakkını kullansın.

stfud dedi ki...

gitsin ama bulabilir miyiz bir enayi bilemiyorum..

AQ-47 dedi ki...

Bence de gitsin, kredi tükendi maalesef.

krasotkin dedi ki...

Sinan Kaloğlu'nun 0-0 biten Galatasaray maçının son dakikalarında, kale önünde kaçırdığı plase vuruşu hatırlıyor musunuz?

Serdar da o plaseyi önemli bir maçın belirli bir pozisyonunda değil, ama daha geniş bir zaman diliminde heba etti.

Yediği tokatları da alsın gitsin. (Nereye gidecekse)

Mustafa dedi ki...

kalsın abi.

delgado dedi ki...

kiralık verilmeli...

boboö, zaten bütün gün transferleri konuşuyoruz, bir de yetmezmiş gibi rüyalarına giriyorum. manyak mıyız biz yahu:)

Strateji dedi ki...

Serdar Özkan Beşiktaş'ta oynayabilecek bir oyuncu değil. Fiziki yeterliliği çok alt düzeyde, ikili mücadelelerin hemen hepsini kaybettiği gibi, bunu dengeleyebilecek hırs ve mücadele de mevcut değil kendisinde. Şahsi oynamaktan da vazgeçmedi bir türlü. İsmail Köybaşı karşılığında Antep'e verilirse, bu transfere iki katı sevineceğim.

AQ-47 dedi ki...

Serdar Topraktepe'nin geldiği yılları bilirsiniz değil mi, adam hazırlık maçlarında kendini göstermişti. Tüm tarafatarlar O'nun sahneye çıkacağı zamanı bekliyordu. Bir süre sonra Mutlu Topçu sakatlandı ve adamı sol beke koydular. Asıl yeri forvetin arkası olmasına rağmen tüm maçlarda sol koridoru kullandı, çabaladı, hırslıydı ve tekniği de Serdar Özkan'dan aşağı kalmazdı. Sonrası zaten malum, her daim beğendiğim bir oyuncu olmuştur, 100. yılda da geri alınarak zaten o sene attığı gollerle ve yarattığı pozisyonlarla kendini bize hatırlatmıştır. Nereye geliyorum, Serdar Özkan'a daha gelmeden orta sahayı sırtlayacak, Sergen'in yerini dolduracak, yerli Messi vb. laflar edilerek uygun ortam hazırlanmıştı. Ama O, her zaman hevesimizi kursağımızda bıraktı. Silikliğiye, fiziksel yetersizliği ve isteksizliğiyle, disiplinsiz ve kafayı öne eğerek oynamasıyla...En kötü çıkış yapan ve en iyi düşüş yaşayan oyuncu seçtim kendisini...

geloraptor dedi ki...

Hazır Nihat da gelmişken kendisi kiraya verilmeli bir sezonluk. İsmail Köybaşı karşılığında verilecek kiralık oyunculardan biri olursa güzel olur. Bir sezon bir anadolu kulübünde devamlı oynar ve biraz da burnu sürtüp akıllanırsa hem kendi hem biz kazanırız. Antep olmazsa da E.Şehir ya da Antalya da olabilir. Rıza ya da Şifo'nun yanında pişemiyosa zaten vay haline.

seanpenn dedi ki...

gelsin cim bom a adam edip yollayalım size :))

geloraptor dedi ki...

Sabri'ye dönüşür falan aman almayayım. =))

molosztash dedi ki...

Serdar Özkan Lucescu'nun ŞL kadrosunun en genç oyuncusuydu. Del Bosque kendisini birkaç maçta oyuna aldığında genç yetenek sempatisini sonuna kadar taşıyordu.

Sonra yok oldu, sonra Sheriff maçında Mehmet Yozgatlı beklerken aniden o çıktı, Mehmet'i de kesmek çok önemliydi, forma yüzü göstermedi adama.

Bence haklıydı da, tam bir kanat oyuncusu gibi oynadı, paslar, ortalar, çaba.

Sonra ünlendi, hızla düşüşe geçti...

Bence kredisini yediğinin farkındadır. Bu sene alabileceği az sayıda şansı iyi şekilde değerlendirecektir. 2007-08 sezonunun başlarındaki formu nedeniyle kestirip atamıyorum kendisini.

Bir şans daha... Kalmalı...

yuki the zorba dedi ki...

Ben fizik olarak değil, mental olarak zayıf olduğunu düşünüyorum Serdar'ın. Nitekim bugünün futbolunda futbolcuları üst kademelere çıkaran şey yeteneklerinden önce tercihleridir. Zidane son onbeş yılda Dünya futboluna sunulmuş en yetenekli futbolcu değildi. Ancak uzak ara benim 20 yıldır izlediğim en doğru tercihleri yapan futbolcuydu. Hiç bir zaman pas vermesi gerekirken şut attığını, şut atması gerekirken çalım attığını görmedim. Standart üstü yeteneklerinin yanına bu özelliği gelince, elbette ki dünyanın en iyi futbolcusu oldu...

Serdar Özkan'ın düzelmesinden ümidi bu yüzden kesiyorum... Serdar Özkan İlhan Mansız fiziğine de erişse, oynadığı pozisyon itibariyle mental olarak yetersizdir. Olağanüstü pozisyonlar yakalayıp, hepsinde yanlış tercih yapmak kolay kolay düzelecek bir iş değil maalesef.

O topu orta saha çizgisinin önünde alıp, iki adamı çalımlarsan, Süper Lig düzeyinde standartların üzerinde yetenek sahibi olduğunu ortaya koymuş olursun. Ardından karşına çıkan stopere karşı bir omuz omuza mücadele kazanırsan, güçlü olduğunu da anlatmış olursun... Serdar bunları yapıyor. Ancak tam bu noktadan yaralı çıkıyor... Çünkü bilekler sağa sola kıvrıldıktan, gücünü de stopere harcadıktan sonra o topu artık yakınındaki takım arkadaşına vermeli... Ama hayır, Serdar topla bir adam daha geçip, kaleciyi de geçip gol atmak istiyor! Olmaz, olamıyor, olmayacak!

Normalde sen pozisyon itibariyle o stoperle mücadeleye de girmemelisin, senin neyine fizik mücadele? Messi yapıyor mu bunu? Messi o topu Etoo'yla paylaşıp, stoperin yanından süratle koşup geri alıyor. Serdar da bunu yapmalı, kendi standartlarında bunu yapamayacak bir adam değil, fiziken de, yetenek olarak da yapabilir; kendi de biliyor bunu... Ama hayır, o ekstra çalım, ekstra mücadele çekici geliyor ona...

Emrah D dedi ki...

Yusuf'un futbol dahisi olduğunu iddia edecek değilim fakat zayıf fiziği ve ince bacaklarıyla kendinden kat kat kuvvetli ve hızlı defans oyuncularını rahatlıkla ekarte edebiliyor. Serdar Özkan bugüne kadar alt yaş gruplarında U-21 milli takımda vesaire fizik olarak çok da kuvvetli olmayan rakiplere karşı oynadı ve o U-21 maçlarında rakipleri soktuğu durumlar cidden içler acısıydı. Youtube'dan serdar özkan'ın çeşitli U-21 maç görüntülerini izler ve kim olduğunu unutmuş olursanız "bu genci kesin takımımıza almak lazım" dersiniz.
A takıma gelince kendinden daha fizikli ve bu fiziği nasıl kullanması gerektiğini de tecrübe ile çok iyi özümsemiş defansif oyunculara karşı, U-21 takımlardaki toy defansif oyunculara karşı yaptığı numaraları tutturamadı. Tutturamadıkça kendine güveni kayboldu, bir yandan da tutturabilip düzelmek için ısrarı arttı.
Yusuf ile başlamıştım, diyeceğim o ki Yusuf abisi Serdar Özkan'a güzel abilik yapıp mental gelişim sağlarsa, Serdar da fizikman gelişirse (geçen bir haber vardı, Serdar Özkan Erkan Zengin ile kankaya bağlamış, İsveç'te genç futolcuların fizik gelişimi için bir merkez varmış, bu yazı beraber orada geçireceklermiş, yalan mı doğru mu bilemem) bence kendisine ettiğimiz tüm lafları bize yutturabilir.
Ben Serdar Özkan'ın yeteneğine ve önce kendine çok ihanet edip sonra bunun yanlışlığını görmüş olan, zayıf fiziğine rağmen tekniğini parlatmasını da iyi bilen Yusuf'un mentorluğuna güveniyorum, umarım yüzümü kara çıkartmaz.

jeankier dedi ki...

eskişehirspor' a kiralık verilsin..

Unknown dedi ki...

bence kalmalı. ama yenik duruma düşülen maçlarda son 10 dakikada kurtarıcı olarak oyuna alınmamalı. ya 11 başlamalı, ya da öne geçilen maçlarda topu ileride tutması için sonradan oyuna alınmalı.

Yorum Gönder

Ara