.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Papa Gueye

Çeşitli kaynaklarda Beşiktaş'ın Papa Gueye ile görüşme yaptığı ve yabancı kontenjanının açılabilmesi durumunda transferi gerçekleştireceği yazılıyor. Bununla birlikte Tomas Zapotocny'nin Gaziantep'e kiralanması gündemde. Peki biz Antep'ten kimi istiyoruz? Murat Ceylan ve İsmail Köybaşı. Zapotocny Antep'e gider mi? Bence gidebilir, Zapotocny takasta kullanılır mı bence kullanır... Papa Gueye, Metalist maçlarını izlemiş her futbolseverin hayran kalacağı bir performansa imza atmıştı. 2 maçla bir oyuncu için hüküm vermek zor olsa da Türkiye Ligi standartlarının üzerinde bir oyuncu olduğu kesin. Beşiktaş'ın stoper ihtiyacı var mı sorusuna verilecek yanıt, Toraman'ın nasıl değerlendirileceğiyle ilintili. Gueye alınır yada alınmaz ayrı konu ama görüşülüyor olması kesinse, bu bize bir fikir verir. Mustafa Denizli sanıyorum sol beke hücumcu bir oyuncu alıp Toraman'ı sağ beke atmayı planlıyor. Yani Caner - Gueye - Sivok - Toraman gibi bir savunma bloku hedefleniyor. Sivok'un fiziksel eksiklerini kapatacak bir Gueye, onun pozisyon alma eksikliğini, yerleşim eksikliğini kapatacak bir Sivok. Stoper kılıklı bir sağ bek, sol açık kılıklı bir sol bek... Mustafa Denizli'nin görünen planlaması bu şekilde. Beşiktaş yönetimi tarihin en başarısız yönetimi de olsa, son 1-2 aydaki performansıyla tarihin en başarılı transfer stratejilerini güdüyor. İlgilendikleri tüm oyuncular gerçek anlamda iş yapacak oyuncular. İsmail, Murat, Sezer, Gueye, Topuz... Bobo'nun satılma durumu, Delgado Hamburg flörtü. Mehmet Topuz konusunda izlenen strateji. Bunlardan herhangi biri gerçekleşmiş olsa iyi dersiniz, hepsinin aynı anda olması inanılmaz olur. Bu stratejilerin mimarı Mustafa Denizli midir, kimdir bilemem ama helal olsun demekten kendimi alıkoyamıyorum.

28 Yorum:

scugnizzi dedi ki...

ben zapo'nun antep'e gideceğine ihtimal vermiyorum. en kötü şartta beşiktaş'tan ayrılır, orta sınıf bir italyan takıma transfer olur veya gider prag ekiplerinde falan oynar.

JESSİE AYNEN ... ŞAKA GİBİ GİDİYORUZ . TOPUZ MUHABBETİ BU KADAR UZAMASAYDI DİĞERLERİNE DAHA ÇOK KONSANTRE OLURDUK YA NEYSE ... ŞŞŞT DİLLENDİRMEMEK LAZIM ESASINDA ... (BÜYÜK OLDU YİNE:()

okka dedi ki...

gerisi değil de şu caneri alabilsek keşke.ne kadar çok sevinirim alabilirsek şayet.

Adsız dedi ki...

6 milyon euro'ya gudjohnsen'i alabilirdik, şampiyonlar ligi için gelirdi bize...hala alabiliriz aslında...

asist time dedi ki...

Delgado'nun Hamburg flortu derken ?? Oyle bir gelişme mi var

kveldsmork dedi ki...

aziz şimdi bu isimleri kaydediyordur tek tek...umarım diğer klüplerin başkanları kayseri başkanı gibi sulukule dansözü kılıklı değillerdir..
aziz şimDi bilicayı at b.ku gibi bırakıp papa gueyeye sararmış...
yok artık le brown james demeyin.olur mu olur.ben artık bu adamdan herşeyi beklerim

SİYAH ULAN! dedi ki...

Papa Gueye (born May 7, 1984 in Dakar, Senegal) is a professional Senegalese football player. He is a central defender or defensive midfielder for FC Metalist Kharkiv. Combining great strength and fitness with excellent passing and heading ability he earned respect and love from FC Metalist Kharkiv fans soon enough as they attributed a personal chant "Papa is able to do everything, just give the time" to him.

yukarıdaki wikipedia'da gueye için yazılan yorum; kısaca özetlemek gerekirse çok güçlü bir oyuncu ve mükemmel pas (oyun kurma manasında denmiş sanırım) ve hava hakimiyetine sahip, taraftarın çok sevdiği "papa" lakaplı (baba manasında burda da sanırım) oyuncu eğer kendine zaman tanınırsa takımı için her şeyini vermeye çalışır

her ne kadar pek tanıdığım bir oyuncu olmasa da yukarıda yazanlar ışığında faydalı olabileceği kanısındayım, genç olması da avantaj tabi..

delgado dedi ki...

metalist 2 sezon önce 300.000 euroya almış gueye'yi.

muhtemelen bize de 6-7 milyondan aşağı bırakmazlar. adam bize karşı maç yaptı diye bir tek biz haberdar değiliz bu oyuncudan sonuçta.

biz niye bunları ilk keşfedenlerden olamıyoruz...

Stan Van Gundy dedi ki...

Gueye'yi onaylayip Zapotocny'i onaylamayan taraftarimizi anlayamiyorum.

Sinan Engin, Manisa için Uğur Inceman ve Zapo'yu istedi. Şu an "bir kolaylık yapın" konuşmalari donuyor kulubun içinde.

Şu an için kesinleşen şeylerden biri "Ismail Koybaşı" adli oyuncuyu almayacak olmamiz.

Bobo için de Olympiakos kulubu 6 milyon'dan fazla vermeyecegini söylüyor. Başkan görüşmelerin sona erdirilmesini istedi. Beşiktaş'in istedigi rakam taraftarin belirledigi rakam, 8 milyon. Fakat satış için konuşulan menajerlere 9,5 milyon diye bildirildi. Bakalım, 2 hafta içinde geri dönüşler olur muhtemelen.

Sayın Mustafa Denizli Matias Delgado'nun gonderilmesini istemiyor. Sistemini Delgado'nun daha verimli oynayacagi bir formasyonla birleştirecegini tahmin ediyorum.

Alper dedi ki...

gueye müthiş bir hamle olur. ancak antep ismail'i verir mi bilmiyorum.

molosztash dedi ki...

Zapo'nun oynamaması kötü bir oyuncu olmasından, bekleneni verememesinden miydi? Ben bu soruya "evet" diyemiyorum. Bunun tek bir sebebi vardı, yabancı kontenjanı. Yabancı sınırı varken bu sınırı hücumcularla değerlendirdik, ki bence olması gereken de o.

+2'den yedekte bekleyenlerin biri orta saha, biri forvet olmalı, ki oyuna sonradan sokup oyunu değiştirmeye yönelik hamle olarak kullanabilesin. Papa gelirse, Sivok'la birlikte oynayamaz, öyle olunca da "Papa'dan istediği sonucu alamayan Beşiktaş, Cannavaro ile temasta" diye haberler çıkar.

Ben Zapo'dan istediğim verimi aldım, sırf kontenjan dolayısıyla gönderilmeli diyorum, ama yerine yeni bir yabancıya milyonlar vereceğimize o kalsın, yedekte beklesin daha iyi sanki...

Sertug Ozgur dedi ki...

Gueye hatırladığım kadarıyla fizikli,hava topuna hakim bir oyuncuydu. Pek seri ve çabuk bir oyuncu değildi diye hatırlıyorum. Fakat önemli özelliği top hakimiyeti ve kullanma becerisiydi. Tipik kazma stoper kavramı dışında top sürebilme becerisi olan,bilekleri yumuşak bir brezilyalı stoper edası vardı.
Ben afrikalı oyuncu alınmasına biraz şüpheli bakıyorum. Milli takımda oynuyor mu bilmiyorum ama pek istikrarlı olmuyorlar genel olarak.

Bu arada zapo'yu ilk geldiğinde oldukça beğenmiştim. Fizik gücü oldukça yüksek, çok teknik olmasa da kazma değildi. İlk geldiğinde yerinde ileri çıkışlarıya zago'yu hatırlatmıştı. Zago'nun o ileri çıkışlarına hastaydım:). Fakat ne olduysa sonra oldu ve zapo acaip düştü, hem fizik gücü hem oyun olarak. Çok çabuk çalım yemeye başladı, neden böyle tepetaklak oldu bunun nedenini bulmak gerek. Kendisi ikna edilirse lig içinde takasta değerlendirilecektir.

Gueye ile gerçekten ilgileniyorsak demek ki bazı yerlerde çıkan sivok da gidici haberleri çok da mantıksız gözükmüyor. Sonuçta zapo'nun gönderileceği açıktı ve yabancı hakkımızı 2 stoperle değerlendirceğimizi düşünmüyorum, hele erhan da geldikten sonra.

İsmail Köybaşı çok riskli bir transfer olur zaten. Ne yapabileceğini bilmiyoruz. Gerçekten bu bölgeye yerli olarak en iyi seçenek belli bir tecrübeye ulaşan caner. Umarım bitirirler, yaşı da hala çok genç, yanılmıyorsam 88'li.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

bu adam beşiktaşla oynanan maçlardan sonra yönetim ve teknik heyet tarafından takibedilip de transfer edilecekse lafım yok. ama bize karşı oynadığı 2 maça bakılıp alınacaksa ona karşıyım.

zapo ya gelirsek; ilk alındığında kafamda bazı şüpheler vardı. udinesede zannedersem 1 sezonda ligde 20 nin üzerinde maç yapmış ve bunların hemen hemen hepsinde 60. dakikalarda oyundan alınmıştı. bir defans oyuncusu niye maçın 90 dakikasında oynayamaz, yoksa kondisyonu mu çok yetersiz diye düşünmüştüm. ligin 2. yarısında fiziksel açıdan yeterli olmadığını anladık. udinesenin hocası bunun çoktan farkındaydı anlaşılan...

Emrah D dedi ki...

elimizdeki forvetleri niyeyse göndermeye çalışıyoruz, illa öyle bir salaklık yaparsak papa değil de aynı takımdan jaja'yı alarak bu salaklığımızı bertaraf edebiliriz bence. ne top oynamıştı adam arkadaş.

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

Papa Gueye'yi Cisse'nin yerine on libero da dusunuluyor olabilir.

Cunku; Olası Erhan Guven hamlesi ile beraber beklerde ki rotasyon;

Sağ bekler; Erhan Guven - Serdar Kurtulus-Ekrem Dag !

Sol bekler; Yeni Transter - I.Uzulmez - Ekrem Dag !


Simdi bek rotasyonumuz icerisinde goruyoruz ki Toraman'ın sağ bek rotasyonu içerisinde girmesi gibi bir ihtimal bulunmamakta.

Ekrem zaten Mustafa Denizli'nin banko oyuncusu. Erhan da haberlere gore geldiği soylenmekte ki zaten Bobo'yu yalanlayan yonetim Erhan'ı 2 cumle eksik etmeyip yalanlaya bilirlerdi. O zaman Erhan'ın alınmasının nedeni ise Zapo'nun yerine hem 4.stoper olarak hem de Ekrem'in yedeği olarak rotasyon içerisinde yer almasıdır.

Serdar Kurtulus ise zaten diger topicde de bahsettiğimiz gibi takasa goz kırpıyor.


Defans rotasyonumuzda o zaman; Sivok-Toraman-Gokhan uclusu ile sezonun buyuk bir bolumunu gotururuz. 6+2 dusunuldugunde Zapo nun yerine yeni bir yabancının gelmesi bu ucluyu yine oynaması icin engel olmayacagından yani hem Toraman hem de Gokhan Zan'ın bu takımda yedek bekleme luksu olmadıgı icin ve Sivok'un varlıgını da dusunursek Gueye'nin on libero da oynaması kuvvetli bir ihtimaldir.

Topuz'sun kadro;

************Rustu***************

*Ekrem**Sivok****Toraman****Caner!

***********P.Gueye**************

****Ersnt**********Delgado*******

**Holosko***************Tello****

*************Nobre***************

Topuz'lu kadro;

***********Rustu***************

*Ekrem**Sivok****Toraman****Caner!

***********P.Gueye**************

****Ersnt**********Topuz*******

****Holosko************Tello****

************Bobo****************

geloraptor dedi ki...

Ben savunmaya yabancı bir stoper alınmasından yanayım ama bence almamız gereken stoper tecrübeli biri olmalı. Sivok ile beraber oynayacağı için hızlı biri de olması önemli. Bence bu tipte bulabileceğimiz en iyi oyuncuların başında Caçapa geliyor. Newcastle ile sözleşmesi sona ermiş durumda diye biliyorum. Premier ligden düşmüş Newcastle yerine şampiyonlar ligindeki bir takımı tercih etmesi daha mantıklı gibi görünüyor. Eğer sözleşmesi devam ediyorsa istenen bonservis bedeline göre de kadroya katılabilir. Lyon'da uzun süre oynamış, şampiyonlar ligini bilen bir adam. Zapo'yu da dendiği gibi Manisa'ya kiralanabileceğini düşünüyorum. Jessie'nindi galiba postlarında görmüştük galiba. Önceden ilgilenmişlerdi, şimdi neden olmasın.

Bir de Gordon Schildenfield de dönecekti. Noldu? Ondan hiç haber yok!

eksibesiktas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

Gueye hakkında kesin yorum yapmak istemiyorum 2 maçını izledim, ama onu ön liberoda oynatmak bir nevi ronaldo guiaro'yu önde oynatmak gibi bişey gibime geliyor. Sivok'tan önlibero yapmaya çalıştık ama olmadığını gördük. 1-2 maç faydalı olabilir ama oranın ideal topçusu değil bence gueye de. Alacağımız 1-2 yabancının, mevkisinin adamı olmasını istiyorum.
İlla yabancı alınacaksa tecrübeli isimden yanayım, daha doğrusu zorlu maçın ağırlığını kaldırabilcek oyuncu. Yan toplarda etkili,pozisyon almasını bilen.

Burda da tekrar ediyorum, sivok gökhan toraman kombinasyonlu her defansla, derbi ve CL maçlarında özellikle deplasmanlarda ne kadar iyi takım kurarsak kuralım korkuyorum.

Adsız dedi ki...

ya kharkiv maçında mı görüp beğenmişler, önemli olan böyle adamları isimsizken bulup çıkarabilmek, bu kadar para vermek yanlış olur.

AQ-47 dedi ki...

@ lakerda

Zan'lı kombinasyonlar her zaman ürkütüyor, Zan bence Toraman ve Sivok'a rotasyon olmalı, O'na güvenerek defansın ortasına yerleştiremeyiz. İki sorum var:

1. Caner konusunda fantazinin ötesinde, şu an hangi aşamadayız bilen var mı? Gerçekten peşinde miyiz?
2. Pap falan milyonlar saçacağımıza Aurelio'ya verelim, hem garantili adam, hem de yukarıdaki şablonda cuk oturur, hem de AY çatlar...Ama derseniz ki bonservisi AY'de o zaman uzak duralım...:)

Beni endiselendiren bu Papa Gueye transferindeki menajer yetki belgesinin kulupten nasil ve kimin tarafindan sizdirildigi. Boyle belgeler disari sizdirilacaksa biz her transferi iki kat paraya yapariz. Ustune ustluk bu Topuz vs. olaylari varken hicbirseyimiz gizli kalmaz. Nasil ve kim tarafindan bu belgeler disari sizdiriliyor bunun tespit edilmesi sart.

Sertug Ozgur dedi ki...

İsmi sır gibi saklanan çok ünlü bir futbolcuyla görüştüğümüz dedikodusu var. Hatta oyuncu tesisleri sormuş, tesislerin görüntüleri çekip yollanmış. Nedir bunun aslı astarı var mı bilen?
Oyuncuların tesisleri sorduğunu hiç duymadım, genelde hocalar sorar ama ne diyelim sallama haber heralde..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

pizarro, almeida isimleri gündemde... bide güya tevez :)

Sertug Ozgur dedi ki...

Pizarro falan tamam iyi de tesisleri merak etmez yahu. Kim bu manyak acaba :). Ya tevez duyup gülüyorum da yahu benim gibi aklı başında bir insanı bile hayal kurdurup umutlara sürüklüyorlar:). Yani bi oyuncu seç kimi istersin deseler tevez derim, o kadar hastayım adama. Yani sadece forma satışından adamın parası çıkar, ben ki isimli forma almayan adam gelirim trye alırım formamı. Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum, beşiktaşın o kadar taraftarı var forma satışı çok düşük diyorlardı. Bununla ilgili topic açılabilir. Yani delgado forması mı alıyım, carewden sonra ün yapmış oyuncu görmedik ki, şahsen ben 100.yıldan sonra forma almadım.

Sertug Ozgur dedi ki...

Papa Gueye ile Metalist'in bugünkü açıklaması şu: linki: http://eng.metallist.kharkov.ua/content/view/776/97/

НовостиMonday, 08 June 2009PAPA IS

NOT FOR SALE!
As FC «Metalist» sports director Yevgueniy Krasnikov told, Papa Gueye won`t be transferred to any other team and will stay in the Kharkiv club.

- Yes, there are some other offers for our footballers (both on sale and on purchase of players from other clubs) and they are now considered. But Papa has a long-term contract and he is not for sale! Club plans to extend the contract with Gueye. And I`ve never heard about Jean Musampa. – said Mr. Krasnikov. FC “Metalist” press-office

Özetle satmıcaz diyor Metalist. İlginç olan Jean Musampa diye birini hiç duymamış. Juan Musampa Beşiktaş'ın görevlendirdiği menajer olarak geçiyor haberlerde. linki ve belgesi :http://www.medyaspor.com/v02/news.aspx?id=26225

Neler oluyor arkadaş, kimi istesek yok vermeyiz ayağı çekiyor. Bu belgeler nasıl basına sızıyor? Gizli kapaklı olmaz mı şu transfer işleri? Rijkaard transferini gizlilik ve iş bitiricilik olarak örnek almalı bir çok yönetici.

asist time dedi ki...

@lakerda

Aman lakerda Bu tevez bizim bildiğimiz tevez mi :)
Yani Cisse-Ronaldo-Higuain gibi isim benzerliği olmasın.

Bi forzaya giriyim dedim adamlar 30-35 sayfa tevez i tartışmışlar. Burdan da forza nın bakış açısını ogrenmiş olduk.

Bu nasıl bir beklentidir ya adam City mi Liverpool mu diye arada kalmışken haftalık bilmem kac bin pound da alıyorken butun yabancı bloglar tevez aşagı tevez yukarı diyorken hatta Real Madrid de pusuda bekliyorken bu kadar beklentileri yuksek tutmamak gerek. Hele ki forza da yazanların cogu kapalı da ki arkadaslar oldugunu varsayarsak ve 30-35 sayfa tartışılması da insanı ister istemez uzuyor beklentileri bu kadar yuksek tutup da ardından "basında ismi gecen Nene" ve benzer seviyede ki oyuncular alındıgında cok buyuk hayal kırıklıgı yasayabilirler.

Saviola olsa eyvallah derim ama tevez imkansız be abi ..

Yabancı transferinde cıta olarak en yuksek beklentim Gudjohnsen dir. Eger ki Gudjohnsen transferini başarabilirsek hem şampiyonlar liginde de rakiplerimiz karşısında prestijimiz artar. Hem de forma satışı ve kombinelerde artış olur.

Yorum Gönder

Ara