.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Haziran 2009 Cuma

Nihat Kahveci?

İspanya'dan Nihat için olumlu haberler var gibi... Peki haber Beşiktaş için ne kadar olumlu? Kafamdan dönüş ihtimalini tamamen sildiğim günlerden bir gün Güntekin Onay'a kaptan kim olsun diye sorduğumuzda, kriterlerini Nihat'ı tarif edercesine sayarken, ve cümlesini Nihat Kahveci'yle bitirirken aniden aklımda canlandı... Sonraki bütün Beşiktaş muhabbetlerimizde bu fikrin savunucusu oldum... Son yıllarda beni en mutlu eden golü dahi yine "O" attı... Duygusal bakarsak ve herkes benim gibi düşünüyorsa; dönsün tabii de, 4-3-3'ün ön sağında oynayacaksa Nihat, Holosko nerede oynayacak? Jessie bu durumu taktik olarak bir yere koysun, biz de Topuz dışında bir şeyler konuşalım artık...

48 Yorum:

yuki the zorba dedi ki...

Tabii bir de Nihat'ın muhtemel dönüşünün psikolojik etkileri var... Onların daha baskın olduğunu düşünüyorum...

gökhan dedi ki...

mustafa denizlinin ters ayak fantezisi vardır. 3lünün solunda da oynatabilir nihatı. tabi santraforsuz oynama ihtimali de var ama orta sahada 10-15 gol atacak adam olmadıktan sonra o zor.

sağlam gelsinde gerisi boş. mehmetten bile daha heyecanladırıcı bir hareket.

simplextablosu dedi ki...

gelsin gelmesine başımızın üstünde yeri var ama son yıllarda bir sezonu sakatsız kapatmışlığı yok diye hatırlıyorum ben nihat'ı. çok emin değilim, şimdi vaktimde yok kontrol etmeye ama son 3 sezonda kaçar maç oynadığını bir yazıverirmisiniz buraya bi yere.

geloraptor dedi ki...

Sakatlığının yanı sıra bonservisine ne kadar verileceği de önemli. Nerde duydum hatırlamıyorum şimdi ama 10 milyon euro bonservis istemiş galiba Villareal. Bu kadar sık sakatlanan ve form bakımından da düşüşe geçmiş bir adama bu kadar para çok çok fazla. Üst limit 5 milyon euro olmalı bence.

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

açıkcası sakatlıgı umrumda degil,yemişim sakatlıgını kewell da futbolu bırakıyordu sozde.

Işte bomba transfer budur. Cek Cumhuriyeti a attıgı gollerden sonra ahh be olm keşke geri donse de su guzelim jeneriklik gol pozunu her hafta sıkılmadan izlesek diye iç geciriyordum.

Şampiyonlar Liginden saygı duyulacak bir takım olmamız icin prestijli adam şarttı.

Oynayacagı mevki olarak da bende sol onde oynayacagı dusuncesindeyim. Mustafa Denizli'nin basarılı olan sisteminden vazgeciceğini dusunmuyorum.

Mevcut sistem ve kadro;

***************Rustu**************

**Erhan***Toraman***Sivok**Yabancı

**************Fink****************

Ernst********Tello

***Holosko****************Nihat***

**************Bobo****************

Noat Samisa dedi ki...

Nihat için bu sezon ve iki evvelki sezon hariç 30 maçın altında geçmedi ki bu 30 sayısı yalnızca Villareal forması dahilinde, ekstrası milli takım maçları da var. Bu sezon boş geçti sayılsa da milli takımda oynadığı maçlarla birlikte yine 20 rakamını buluyor Nihat.

Bizde de sezon 20 maç oynasa benim için tamamdır. Merkes forvetimizi bulduğumuz takdirde -yani Bobo kalır ise- ilerideki 3'ün kenarlarına elimizde çok alternatif var. Nihat sağa geçer, Holosko sola, maç içinde yer değiştirirler; Holosko ikili forvete geçer, 4lü orta sahada Nihat-Tello kenarı olur. Nihat forvete geçer, yanında merkez forvet olur. Maç gelir Holosko kontenjanı açar, böylece Tello-Delgado-Holosko üçlüsünden biri mutlaka rotasyona dahil olur... gibi pek çok çözüm yolu vardır. Gelir gelmez kaptan olsun, ben de formamın arkasına hemen Nihat yazdırayım. Keşke...

Pamukk dedi ki...

haberin doğru olduğuna inanmıyorum öncelikle.. zaten artık imza görmeden kimse bişeye inanmaz ya..

merakım Nihatın sakatlığı sonrası yaşadığı form düşüklüğü düzelicek mi.. tekrar tekrar sakatlıklar yaşayacak mı.. bunlar insanı tedirgin ediyor. yoksa kim istemez Nihat'ı.

ve haberde geçen Villareal 7milyon euro istiyor, biz 5e düşürmeye çalışıyormuşuz.

Pamukk dedi ki...

"Gelir gelmez kaptan olsun, ben de formamın arkasına hemen Nihat yazdırayım. Keşke..."

çok hoşuma gitti gözlerim doldu. özledik çocuklarımızı kaptan görmeyi.

theotheo dedi ki...

nihat, mehmet topuz, fink, aurelio.

bu 4 isim bu sene takıma dahil olursa. bu sene beşiktaş'ın 1.2 mağlubiyetle şampiyon olacağı bir sezon olabilir.

ne sakatlığındayım, ne bonservisinde işin ama umarım gelmez. daha avrupada yapacağı çok iş var. gelirse 3-4 yıl sonra jubile için gelsin beşiktaşa.

theotheo dedi ki...

avrupada nihata top toplattırmazlar bu saatten sonra. dönüş vakti gelmiştir.

@noat samisa

formadan 60 euro kar'da iyiymiş. senin bu ticari zekana hayranım.

tathar dedi ki...

ferhat'ım yamişim avrupada yapacak işi varmış lafını gelsin beşiktaş da yapsın.

turgay dedi ki...

gıtmıslerken ıspanya ya aurelıo yu da alsınlarda tatından yenmesın ozman takım..

ayrıca yıllar sonra bır transfere ancak bukadar sevınebılırdım.ılkı tabıkı pascal noumanın ıkıncı donemındekı transferıydı..ınsallah olur..nıhatı baska bır turk takımında seyretmek cok koyardı adama..

AQ-47 dedi ki...

@ismail arslan

Hocam kadron güzel, Topuz da gelirse, ileri üçlünün sol tarafında tello-nihat rotasyonu olabilir. Kolay maçlarda tello-fink rotasyonu ile orta sahada teknik zenginlik sağlanabilir...Delgado mu, o kimdi ki?

SİYAH ULAN! dedi ki...

öncelikle nihat resmi sözleşme imza atmadan bu habere asla inanmayacağımı belirteyim (kötü tecrübeler buna yönlendiriyor maalesef)

nihatın transferinde benim de en çok kafamı kurcalayan çok sık nükseden sakatlığı. yoksa la liga tecrübesine sahip ve henüz 30 yaşında olan bir futbolcu en verimli çağındadır (aşalım artık şu yaş olayını) artı bir etken de nihatın özkaynağımızdan yetişmiş gerçek bir beşiktaşlı olması ve takım içinde liderlik görevini rahatlıkla üstlenebilecek olgunlukta olması. bonservis konusuna gelince 1-2 milyona anlaşmayı beklemek abestlikten başka bir şey değil, 5 milyon civarı bir rakam normal sayılabilecek bir rakam bence

Nihat geri gelirse, uzerine Murat Ceylan'i alirsak, sol beke de iyi bir transfer yapilirsa; benim bu sene transfer adina beklentim bitmistir. (Bir de Delgado olayi var tabii)

Topuz'u da artik isteyen alsin tursusunu kursun. Nihat gelirse Topuz diyen top olsun.

asist time dedi ki...

@ aq 47

zaten nihat-topuz beraber gelirse (ki bu ikili şampiyon olan oturmuş bir kadronun seviyesini hem ofansif hemde defansıf anlamda bir cıta yukseltecektir). Son olarak da olası transferlerin gerceklesmesi ile Nobre nin de Turk statusu pek bi anlam ifade etmeyecek. Bobo sakatlanmadıgı surece ilk 11 de baslayacagı mac sayısı cok az olacaktır.

EnisteKolaKoy dedi ki...

bizim de avrupa'da yapacak islerimiz var :) nihat'in gelmesi 8 yabancimizi kullanmak acisinden dogru bir transfer olur.

macina gore;

bobo-nobre
yusuf-delgado
holosko-nihat

yer degistirebilir ve yabanci kontejyanini acmada katki saglayabilir.

AQ-47 dedi ki...

Hem kaliteli hem de derinliği olan bir kadro, bakın kaç yorum yapmışız, yusuf ve delgado adı geçmiyor. Bence bu da iyi, Delgado satılmasa bile hırslanır belki de, Yusuf'un zaten her maç için bir atımlık barutu var, işler kötü giderse bütün 2. yarılar onun olsun...

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pamukk dedi ki...

silinen yorumları merak etmekteyim desem....

Sertug Ozgur dedi ki...

Bence de gelmez. Hadi ikna ettik diyelim,10 milyon euro falan ne bu kardeşim, 5 milyon eurodan fazla veren klüp olmaz fener ve bizden başka.

Beşiktaşlı olması ve liderlik yapma gibi psikolojik faktörler haricinde verim alamayız. O kadar parayı verirsin iyi bir yabancı alırsın. Umarım yıldırım demirören böyle bir manyaklık yapmaz.

Nihat'i alirsak hem Topuz sonrasi sendrom unutulur, Fener'e bir gol atilmis olur; hem de iyi bir rotasyon firsati yakalanmis olur.

Nihat gelmezse gelmez, ama bu teklifi dahi "manyaklik" diye nitelemek abestir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Fener'in nihatla ilgilendiği yok, kaç tane fenerli nihat gelmezse üzülür bilmiyorum. Doğruysa, fenere gol atmaktan çok topuz baskısını hafifletmek için yapılan bir atak.

Dün Jessie de 'Fenerbahçe'nin Stratejisi' isimli konu açmıştı, fenerle amiyane tabirle sidik yarıştırmak için astronomik paraları, performansı şüpheli oyunculara saçmamız mı gerekiyor? Tabii ki her oyuncunun göstereceği performans şüphelidir, ama nihat ekstra şüphelidir. Nihat'ı çok beğenir olabilirsiniz, beşiktaş ruhudur vs. buna saygılıyım. Ancak beşiktaş'ın birinci hatta derecede ihtiyacı olmayan, sürekli sakatlık geçirdiği için nasıl oynayacağı şüpheli, genel performans olarak düşüşe geçmiş, elimizde kalacak olan yani satamayacağımız, nihat'a 8-10 milyon euro fesih bedeli ödemeyi, her ne kadar ağır olsa da eleştirmek 'abes' ise transferi şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Telaffuz edilen rakam 8-10 degil, 5. O bilgiler isiginda konusalim. 8-10 verilirse tabii ki sacmaligin daniskasi olur o.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bir yerde villareal 10 bir yerde 7 istedi yazıyor, beşiktaş 5'e istiyor, ufak pürüzler kaldı anlaşıldı deniliyor. Nasıl ufak pürüzse, burası da ayrı konu. Neyse, mario berk olmadığıma göre boşuna nefes tüketmiyim, bakalım sonuçlansın da ona göre sallarım veya bravo derim burdan:)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beni çok heyecanlandıran bir transfer değil açıkçası. ha, topuz transferi de heyecanlandıran bi transfer değildi zaten.

nihat düşüşte bir oyuncu. sakat olmadığında da çok üst düzey bir performans gösterdiğini düşünmüyorum. özellikle bu düşüşün, nihat'ın psikolojisini de olumsuz yönde etkilediğine inanıyorum. istediklerini yapamıyor ve bu onu biraz daha egoist, biraz daha kendini ortaya koyma yönünde oynayan bir oyuncu haline getiriyor bence.

ben yine nihat'a verilecek paranın ismail ve murat a verilmesi taraftarıyım.

beşiktaş'ın nihat'ı geri getirmeye değil, yeni nihat'lar üretmeye ihtiyacı var.

topuz'un kaybı neticesinde demirören'in bir telafi hamlesi yapacağı açıktı. geçen beautiful freak'e de söyledim, topuz fenere imza atar atmaz beşiktaş ta nihat a attıracaktır diye.

nihat fener'e gitsem hiç üzülmem.

nihat zaten hala, aslında türkiye'ye dönmüyorum ama... diye konuşuyor. dönme o zaman nihat.

beşiktaş en az 5 milyon euro verecek ve holosko'nun yedek olduğu bir takım haline gelecek öyle mi?

ileri üçlü nihat-nobre-holosko mu olacak? iyi, 8 kişiyi bizim ceza sahasına dizeriz kontra atak futbolu oynarız...

ben nihat transferini taktiksel olarak hiç doğru bulmuyorum. sol bekin üzülmez. yedeğin holosko.

işte aylardır yapılmaması gerekenleri yazıyorum ya kendimce.

işte olmayan transfer stratejisinin resmini çekiyor yönetim.

topuz transferine kadar muhteşem işleyen süreç bir anda raydan çıktı.

Nihat'ta gelmiyormuş elde Türk oyuncu kalmadı artık başkanın yapacağı tek şey hemen şu anda Ankara'ya gidip, Özer'e 10 milyon euroyu basarak bir gün içinde bu işi bitirmek olur.

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

Nihat'ın gelmediği hakkında yeni bir haber mi var?

Özer bence çok şişirilmiş bi adam ya, Hamit çok iyi giderdi bu takıma madem para basılcaksa ona basılsın derdim

Kulübüyle anlaşmışız ama nihat ispanya'da kalmak istemiş ve teşekkür ederek reddetmiş teklifimizi.
Özer'in nasıl bir oyuncu olduğu çok önemli değil.Önemli olan eziklerin çok önem verdiği ve şu an bitirme aşamsında olduğubir futbolcu olması kaldı ki yetenkli de bir oyuncu.Bu rezilliği ancak böyle bir hamle temizler.

AQ-47 dedi ki...

Valla Nuno Gomez lafı geçiyor, Allah korusun, parayı gidip ona basmasınlar da...Hamit'e katılıyorum, taş gibi orta saha için bir başka alternatiftir kendisi...

Sertug Ozgur dedi ki...

Ya ben de Nuno Gomez duydum allah belalarını versin öyle bir şey olursa ne diyim. Fener Toni'yi alacak büyük ihtimalle ona burun kıvırıyodum ki iyi iş yapar fenerde bence, Nuno gelirse ne olur halimiz ya..

Ya bir de, şu transferleri niye sızdırırlar basına anlamıyorum yahu. Nihat da alınamadı filan ben üzülmedim ama çoğu taraftarı boşuna gaza getirip üzüyorlar

AQ-47 dedi ki...

Nihat iyi olurdu yine de...Nuno Gomez'den sonra şimdi de Saha adı geçiyor, oradan da Djibril Cisse'ye atlar, en son Robbie Fowler'da işi bağlarız...:) Acaba Mustafa Denizli'nin isteği doğrultusunda mı ilerliyor yönetim, yoksa Denizli Çeşme'de olanı biteni sadece izliyor mu?

Sertug Ozgur dedi ki...

off off, ne yapıp edip Boboyu tutmalıyız anlaşılan. Mustafa Hoca'ya saygım sonsuz ama liste verip avrupadan şunları isterim demesini düşünmek bana komik geliyor, iyi takip ettiğini sanmıyorum. Ama nuno gomes ismi falan geçince kendisinden şüphelenmiyor değilim:)

Ya anlaşılan her zamanki gibi menajerlerin kucağındayız. Ya niye yabancı scout ekibi transferi yapmazlar anlamıyorum.

Fenerin toni'yi getireceği tamamen asparagas.Yabancı basının metninde oynama yaparak manipulasyon yaptı lig tv.
Hamit'te Türkiye'ye kesinlikle gelmeyeceğini bugün açıkladı.

Sertug Ozgur dedi ki...

topuz azizin jipinde, iş bitti, nihattan da ret geldi, demirörenin transfer hamlesi ne olacak merak etmekteyim bu gelişmelerden sonra.
Belki gerçekten hayırlı olur da, elde kalan 11.5 euro ile gerçekten isimli bir yabancı getirir.

Ne kadar doğrudur bilemem ama başkan Tevez'in bonservesini almak için İngiltere'ye gitmiş diye bir haber verdi arkadaşım ona da bir beşiktaş muhabiri söylemiş.

Buraksem dedi ki...

şu orhan şam ı kaçırırsak, topuzdan daha fazla üzülürüm birr...aydın karabulut' a neden batuhan'a gösterilen toleransın yüzde biri gösterilmedi bu ikiii, nihat kahveci bu sene gelmezse bir daha gelmesin, kendini ne zannedio bu adam bu da üçç...aydın karabulut konusunda bildikleriniz varsa sevinirim, zira bu adam seneye ya fenerde ya cimbomda..

Sertug Ozgur dedi ki...

batuhana bile şans verilmedi ki yahu, aydını kullanmak istemiyoruz hangi akla hizmetle, bari almanyaya gitse.En son haber ankarayla anlaştığı yönündeydi.

walla tevezin bonservisi 25den aşağı değildir yahu. Yok ya kardeşim ne tevezi hayal bile kurmam bu saatten sonra.

Sertug Ozgur dedi ki...

Tevez falan denildi de;

forzabeşiktaşta gördüğüm üzere şu haberi atıyorum.
Arjantin sitesinden: http://www.ole.clarin.com/notas/2009/06/11/futbollocal/01936719.html

Anlayabildiğim kadarıyla özetle River Plate borç içinde ve bir dahaki bütçe kontrolüne kadar balance sheet'te 10 milyon dolar göstermesi gerekli. Daha önce avrupaya satmış olduğu bir kaç oyuncudan başka takıma transfer olmasıyla satış payı alcakmış.
Bizi ilgilendiren kısıma gelirsek,güzel haber olarak nitelendiriliyor, fransaya karşı yanılmıyosam ümitler maçında arjantin formasıyla gol atan Buonanotte Beşiktaşımızın dikkatini çekmiş ve Falcao ile birlikte fiyatını sormuşuz. Haber bazı takımların diğer oyuncular için teklif ettiği resmi rakamı açıklayarak bitiyor.

bilmeyenler için söylüyorum, Falcao'nun birkaç golünü görmüştüm yırtıcı ve topa sert vuran coşturan bir adam,23 yaşında. Daha önce napoli'nin ilgilendiğini okumuştum. Bence süper olur. Buonanotte ise süper yıldız adayı olarak gösteriliyor ve birçok klüp takip ediyo bildiğim kadarıyla,21 yaşında. Yalnız bayaa kısa boylu,solak,amc.

Hatta bugün yani dün görmüştüm burda bi gazetede olympiakos da ilgileniyomuş, hatta belluschi takası da düşünülüyomuş bilmem ne kadar doğru.

Bilmiyorum ne kadar doğru ama sadece Beşiktaşın adının geçmesi ilginç, ciddi habere benziyor. maliyet olarak ikisi toplam 20-25 arası bir fiyat eder tahminimce. kendileri çok para istemez, yani meşhur takım içi dengeler sarsılmaz.
Tevez haberlerinin yanında bu isimler daha gerçekçi en azından. Ve yönetim kesenin ağzını açıp, elini çabuk tutarsa neden olmasın. Umarım ilgileniyorlardır!

geloraptor dedi ki...

Her yerde söylüyorum burada da bir kez daha söyleyeyim. Nuri Şahin'in bu transfer döneminde neden adı kimseyle geçmiyor anlamıyorum. Hamit'inden Halil'ine, Tuncay'ından Mevlüt'üne, tüm yurtdışında oynayan futbolcuların haberi çıkıyor da Nuri'nin haberi çıkmıyor. Transfemarkt'ta market value'da 4,5-5 yazıyor. Dortmund ne kadar ister bonservisine bilemiyorum ama Nuri piyasadaki diğer oyuncularla karşılaştırıldığında 10 milyon euro bonservisi hakeden bir oyuncu. Nihat ya da Topuz gibi ileride satılamayacak bir futbolcu da değil. Daha 20 yaşında, oyununu ilerletiyor her gün. Aldığımız fiyata satamazsak bile mutlaka alıcısı çıkar ve bir fiyata satılır. Ne bonservis ödediğimiz adamları üstüne para vererek gönderdik biz. Bu adam niye hiç düşünülmez anlamıyorum.

asist time dedi ki...

Aman aman isimlere bakar mısınız ?

Ne Nuno Gomez i ne Saha sı ne Tevez i.

Nuno Gomez anca buraya tatile gelir. Adam futbola doymus hangi mantık el verir bu transferi

Tevez ismi de yok artık Lebron James i de bari baskete alalım. Onun da sozlesmesi bitiyor New York Knicks e kaptırmadan.

Bu transfer haberlerini sallayanlar acaba talksport filan da mı okumuyorlar. Adam City den haftalık bilmem kac bin pound teklif almıs ne Turkiye'si Allah aşkına.

Eh be Nihat bu saatten sonra hangi kafaya oynayan Ispanyol takımı seni alır. Valencia mı Sevilla mı orta sınıf bir ispanyol takımına gitcen de nolcak gel giy formayı efsane ol.

Hamit ismini dillendirenlere yuzde yuz katılıyorum Fink'e - Erhan'a tek kurus para verme zaten yerli sol bek almıyorsun malum Uzulmez abimizi yerli kimse kesemez yabancı olarak da kontenjana baglı Atouba ile anlasmışsın deniyor o da bonservissiz o kadar gelir elde ettin git hamit e işte 5 se 5 10 sa 10 ver artık.

EnisteKolaKoy dedi ki...

arkadaslar bu nihat besiktas'i reddetti haberlerinin maksatli oldugunu dusunuyorum. soyle ki hepimizin malumudur ki ne zaman tv kanallari ve gazeteler haber uydursa belirtildi/ifade edildi/ogrenildi diye bahseder bu haberden. bu haberi cikaran ilk iki kanal da ntvspor ve lig tv.

ve bu haber ustune ustluk, gece yarisi ve fener mehmet topuz'la anlasma sagladiktan sonra oldu.

haberin iceriginde de soyle bir sey geciyor nihat'in agzindan:

"ben ailem ile burada bir duzen kurdum, gelmek istemiyorum." oysa ki nihat'in ailesi duzenli olarak ispanya'da degil izmir/narlidere'de yasiyor. orada bir duzen falan da yok.

haberin gece 2 ila 3'te apar topar ortaya atilmasi, bu arada besiktas'in mehmet topuz'u kaybetmesi, sanki bizi transferde daha da cokmus gostermek icin yapildigini gosterir gibi.

jeankier dedi ki...

bugün araya fenerbahçe' nin girdiği, hatta villereal' e beşiktaş' ın verdiği bonservis bedeli +1 mio€ önerdiği, demirören' in de bu olaya girmek istemediğini falan yazdı gazeteler.. varsa bir gelişme birileri söylesin..

Ismail Er de "Esini Istanbul'a donmeye ikna edemedi." diye yazmis. Lan esi Istanbullu degil bir, bir yere donmuyor o da iki! Hatta haberin devaminda "Villarreal baskani Demiroren'i teselli etti, elini omzuna koydu, aglama gozum dedi" falan tarzi ifadeler de var.

Bu adamdan nefret ediyorum. Katiksiz nefret. Yok lan, nefret degil, igreniyorum. Hah bu daha iyi sanki.

Yorum Gönder

Ara