.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Haziran 2009 Cumartesi

Ernst Kasabı ve Yıldız Fabrikası!

Galatasaray taraftarında ki inanılmaz hayal gücüne bayılıyorum! Bu yazıyı bana yazdıran ise daha bir kaç gün evvel sözlükte bir arkadaşın Ernst için kasap demesi ve hatta kasap demekle kalmayıp Mehmet Topal bu kasapdan daha iyidir diye eklemesi. Onlar bu kadar yüksek uçarken bizde inanılmaz doğrucuyuz takımı futbolcularımızı yeri geldiğinde acımasızca eleştirmekden de çekinmeyiz. Galatasaraylı arkadaşlar kendilerini medya gazının etkisiylede o kadar inandırmışlar ki Arda, Mehmet ve diğerleri dünya yıldızı dünyanın en büyük takımları hep peşlerinde zaten Galatasaray'da bir yıldız fabrikası durmadan dışarıya yıldız ihraç ediyor. İşin ilginç tarafı ise Galatasaray'ın şimdiye kadar yurtdışında en başarılı olmuş futbolcusuna baktığımızda neredeyse takımdan kovulan Tugay'ı görüyoruz.

38 Yorum:

ya işte bu yazıyı bekliyordum şerefsizim..budur.
bir .tin gtüne sokarken, adamlar kendi taraftarıyla pazarlıyor futbolcularını, bakın şimdi -sevmezdim ama- gökhan zan ın oyununu nasıl övecek başımıza adam yapacaklar ???

tathar dedi ki...

kesinlikle :)

Manu dedi ki...

16 yıllık arkadasımın agzının orta yerine patlatma isteği uyandıran yorumlar işte bunlar. :)
f.ernst'e düz adam deyip,m.topal'a xavi muamelesi yapanlar Allah'ından bulsun. elimden başka bir şey gelmiyor bu temenniden başka.
arda,arshavin'den daha iyi diyen arkadaşım da aynı kişidir. :))

Ben gsliler kadar kendi futbolcusunu şişiren ya da futboldan anlamayan bir camia görmedim.
Adamlar bloglarında orta açmayı bilmeyen hakan balta'yı Türkiye'deki en avrupai bek yaptılar.Almanya'nın orta sıralarındanki takımların ilk 11'lerinde bile hakan balta'dan daha düz bir bek bulmak zordur dediğim gibi ya bu bir pazarlama taktiği veya takım tutmayan ve futboldan anlamayan insanların uefa kupasından sonra galatasaray'ı tutması tezi bir kez daha doğrulanıyor.

Bir gsaraylinin lafiyla tum gsaraylilari ayni kefeye koymak ile sozluk ahalisinin bir cumlesinden firtina yaratmak EKSIBESIKTAS icin aliskanlik haline gelmez umarim diye dusunuyorum ... Gsaray bu ise ; biz neyiz ve nerelerdeyiz ... Simdi ...

Parma Maniac dedi ki...

Şimdi ben de burdan yola çıkarak bu Beşiktaşlılardaki yorum gücüne bayılıyorum deyip bütün Beşiktaşlı arkadaşları bir tutayım mı burasıyla? Sana dünyanın her takımından saçmalayan adam bulabilirim ben, ee nolacak o zaman? Bütün takım taraftarlarının hayalgücü mü efsane? Hayır, hadi onun gazına geldin de şu paragrafı yazdın, ki yazmasan Ekşi Beşiktaş eminim hiçbir şey kaybetmezdi.. Bunu Tugay'la bağdaştırmak nasıl bir beynin ürünüdür ben bunu anlayamadım.. Tugay Türkiye'de 30 yaşına kadar körelip, 30'undan sonra Avrupa'da kendini bulunca bundan utanması gereken neden Galatasaray oluyor yahu? O Tugay'ın giremediği kadronun ne yaptığını bilmeden mi yazılıyor bunlar yoksa?

Adsız dedi ki...

Epeydir burayı takip ediyorum. Böyle şahane bir yazı okumadım.

tathar dedi ki...

@parma maniac
alla alla herhalde ben yanlış anlattım derdimi, hayal gücünün fazla olmasının kimseye zararı yok bundan alınacak bir şeyde yok ve ayrıca senden böyle bir tepki gördüğüm için ayrıca üzüldüm. burada demek istediğim, biz (beşiktaşlılar yani) kendi adamlarımızı yerden yere vururken ve hatta beşiktaşlı olduğu bilinen Haşmet Babaoğlu bile kendi futbolcumuz için sıradan bir oyuncu derken galatasaraylı arkadaşlarımızın bir çoğu futbolcusuna fazlasıyla sahip çıkıyor ve bu sahip çıkmada da biraz abartıyor. Abartabilirler buda onların en doğal hakkı yalnız ortada o kadar abartılacak kadar değerde futbolcu olmadığını düşünüp yazmak da benim en doğal hakkım.

tathar dedi ki...

@Ege Sezen
teşekkür ederim.

scapula dedi ki...

Ekşi Beşiktaş'ı keyifle okuyorum. Cidden, benim Beşiktaş'a olan bakış açımda bu sayfa bir yer tutuyor, burada okuduğum kimi yazılar sonucunda kafamda taşların daha bir yerli yerine oturduğu oluyor.

Gelgelelim, şu yazı misal, hiçbir şey ifade etmiyor; anlattığı hiçbir şey yok. Ernst, Türkiye Ligi'nin 2008/09 sezonundaki en iyi oyuncusu, şampiyonu belirleyen isim bana göre. Ama Ekşi Sözlük gibi futbol yazanlar arasında futboldan anlayanların oranının hayli düşük olduğu bir mecrada birinin saçma bir lafı üzerine "Galatasaraylılar şöyledir, böyledir" yazısı okumak bu sayfada, can sıkıyor. Ne gerek var be abi?

Size bir sır vereyim.

Galatasaray taraftarı da medyanın kendilerine düşman olduğunu düşünüyor! Bununla kalmıyor, "Nedir bu Galatasaraylılardaki özeleştiri merakı!? Herkes kendi oyuncusunu savunur, biz yerin dibine batırıyoruz." diye de şikayet ediyor.

Bunu da "Medya gazına o kadar alışmışlar ki en ufak olumsuz yoruma tahammül edemiyorlar." olarak yorumlamak mümkündür tabii. Gerçekçi midir, işte onu bilemeyeceğim...

Amacım polemik yaratmak değil, bilakis Tathar'a şampiyonluk maçı öncesi yaptığı tercihten bu yana ekstra bir sempatiyle baktığımı dahi söyleyebilirim, ama... Ama işte! Biliyorum kafalarda yerleşmiş bu fikri değiştirmek çok zor, hatta imkansız, çünkü ezberler oturmuş bir kere, istediğine inanmakta da hiç güçlük çekmiyor insan... Ama "Galatasaray taraftarında inanılmaz hayal gücü vardır" anlamsız bir cümledir. İnanın öyledir.

En yakın arkadaşım Beşiktaşlı ve futboldan iyi anlamasına rağmen üç yıldır Bobo'nun Avrupa'nın en üst düzey kulüplerinde oynayacağını iddia ediyor. O olmadı, şimdi sıra Holosko'da, ama o da asla oynamayacak -atıyorum- Liverpool tarzı bir takımda. Serdar Kurtuluş mükemmel bir oyuncu diyordu, sanıyorum bugün yarın Gaziantepspor yolcusu. (Üç oyuncuyu da beğenirim, Galatasaray'a da isterim, yanlış olmasın.) Ne diyeyim şimdi ben bu durumda? "Beşiktaşlılar medya gazıyla şişirilmiş, oyuncularını abartıyorlar!?" Yanlış olmaz mı? Olur sanki...

Sevgiler, saygılar;
Ata

tathar dedi ki...

@scapula
öncelikle sevgi ve saygı bizden, bende keşke arkadaşın gibi düşünebilseydim ama düşünemiyorum,ikincisi galatasarylılar şöyledir böyledir diye kesinlikle bir sallama söz konusu değil böyle anlaşıldıysam üzülürüm, sadece genel olarak beşiktaş tarafı ve galatasaray tarafının bakış açısını karşılaştırmak istedim.

AQ-47 dedi ki...

Ernst'e kasap diyen kasap görmemiştir, M. Topal iyi bir futbolcudur fakat Ernst kalitesine çıkabilmesi için önünde daha çok zaman vardır.

Stan Van Gundy dedi ki...

@scapula
Açıkçası Galatasaray takımında da Beşiktaş'ta oynamasini bekledigimiz yada istedigimiz herhangi bir oyuncu yok. Zaten Galatasaray Avrupa'ya açılan kapı ya. O bakımdan oyunculariniz hep yurt dışına gidiyor.

Teyallaam.

scapula dedi ki...

Tathar,

Sallama olarak düşünmedim, tespit... Sonra da bu tespitin yanlışlığını savundum, naçizane.

Tekrardan sevgi, saygı...

bir tane gs'li çıkıp bana şu fikriyatı anlatsın? lincoln e olan bu sevgi nereden geliyor? işte sonra da diyorsunuz ki, tüm gslliler i genellemeyin, yav arkdaşım etrafımdaki gslilerin yüzde 80 i hala lincoln hastası, adam 3 senedir takımı sallamayıp tatilini kesmiyor, var mı ötesi? eminim, yukarıda gsyi savunanlar da lincoln e hastadır, yüzde bir milyon eminim...işte budur, gs taraftar profili...genel olarak hepiniz...

bilog dedi ki...

Bir Galatasaraylı olarak taraftarımızı senin anlattığının tam tersi olarak biliyorum. Nasıl oluyor bu anlamadım şimdi bak. Asıl biz kendi futbolcumuzu hep yerden yere vururuz çok eleştiririz. Beşiktaş taraftarı hakkında zerre fikrim yok o yüzden yorum yapamayacağım.

Ernst'e kasap demek çok yanlış. Ama bunu diyen adamla niye bir tutuluyorum onu anlamadım. Banane dediyse desin. Hadi onu geçelim, Ekşi Beşiktaş blogu Beşiktaş taraftarını yansıtıyorsa burdaki yorumlar daha fena. H. Balta'yı "düz adam" yapmak nedir? Biri bunu derse tabi karşı çıkarım. O zaman "kendi futbolcumu şişiren ya da futboldan anlamayan oluyorum" sanırım bu yorumlara göre. "Bobo golcü değil" desem anlarsınız sanırım ne demek istediğimi?

Teyallaaam.

scugnizzi dedi ki...

bu konu, yani futbolcularını abartma yönü her takım taraftarında vardır. beşiktaşlıların bir zamanlar delgado'nun alex'ten iyi olduğunu iddia etmesi gibi. fenerbahçelilerin 90lı yıllarda aldığı her santrfora hakan şükür'den iyi çıkacak demesi. antu'da tevez'in vb. oyuncuların fener'e gelebileceğine inananlar... galatasaraylıların mehmet topal'ın arsenal vb. kulüplerde direkt oynayabileceğine inanması...

taraftarların, yani milyonlarca insanın bana göre birbirinden farkı yoktur. fakat son zamanlarda bu abartma işi galatasaraylılarda biraz daha fazla ezeli rakiplerine göre. onlar 10 üzerinden 7 ise, galatasaraylılarda 8'dir.

scugnizzi dedi ki...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=14134287

şunu aylar önce yazmıştım...

barış dedi ki...

şimdi bu yazıyı yazarak, ernste kasap diyen adamdan hiçbir farkınız kalmadığını görüyorsunuzdur umarım. taraftarlardaki yüzeyselliğin göstergelerinden biri kendi oyuncunu övüp rakip takımın iyi oyuncusuna laf etmekse ikincisi de bu x takımlılar hep böyle yapar demektir.

bu arada ernst de iyi futbolcudur, ayrıca topal da balta da arda da avrupada oynayabilir. hatta bana göre gökhan gönülle hakan balta en az arda kadar değerlidir, illa göze hoş gelen futbol oynamaları gerekmiyor.

tathar dedi ki...

yazımın direk çıkış noktası yanlış anlaşılmış onun için tekrar izah etmekde fayda var, bütün Galatasaray taraftarını Ernst için kasap diyen kişi ile aynı kefeye koyduğum falan yok sadece bu yazının yazılmasını aklıma getiren o arkadaşın Ernst ve Topal kıyaslaması...

birkan dedi ki...

Ben yazıyı yazan kişiye katılıyorum sonuna kadar haklı.
Geneli böyle niye alınıp isyan etmişler anlamadım.Aama sizde Nihat gelmeden evvel karşı çıkıyordunuz şimdiyse sevindiniz.
Evet kulübün evladıdır ama futbol anlamında eski Nihat yok artık.

jtr dedi ki...

konu medyadan,yazarlardan açılmışken şu fener medyasının kendi takımı lehine yaptığı propaganda hatta bunun ötesi kıyakçılık başka hiç bir büyük için görülmedi görülemez...

Bugun fanatik gazetesinin ikinci sayfasını açın ve iyice okuyun...

Ya da ben kısaca özetliyim koca bir sayfanın tamamında bjk-fener-gs den en az ikisinde oynayan ve bunun profesyonelliğin (!) en büyük göstergesi olduğunde hem fikir futbolcu eskilerinin de beyanatlarına yer vermişler(oktay-raşit çetiner-okan buruk vs)

zaten başlık çok manidar "BU ZİNCİR KIRILMALI",altında da artık buna alışmalıyız mealinde yazılar.

Sizce bunun nedeni ne acaba?

Gökhan zan'ın cimbom a imza atması mı.tabi canım beşiktaş gökhan ın arkasından ağıtlar yaktı ya nasıl kaybettik diye bizi teselli edip,olgunlukla karşılamamız için uğraşıyor fener medyası..

ama yoksa???

sakın aziz başkanın arda'ya sunduğu teklif için medyada bu işin yolunu yapıyor olmasınlar.yok canım hiç öyle şey olur mu bu beşiktaşlılar da çok fesat!!!

krasotkin dedi ki...

beyler şuna ne diyorsunuz? az önce tomas rosicky başlığına girilmiş:

"çok düşük bir ihtimalle türkiye'ye geleceği tutsa dahi ya deli para verebilecek bir fenerbahçe'yi ya da haldun üstünel'in karizması sayesinde galatasaray'ı tercih edecek oyuncu. beşiktaş çok afedersiniz nah alır rosicky'i."

futbol şubesi sorumlusu karizmasıyla yıldız transferi. doğrusu ilk kez duyuyorum. yine de haklılık payı olduğunu düşünüyorum. rosicky'ye haldun üstüne'in galatasaray lisesi mezunu olduğu söylense bence gelip bedava bile oynar.

yazıda anlatılan taraftarın futbolcusuna yaklaşımının yönetim izdüşümü olarak paylaşma gereksinimi duydum

delgado dedi ki...

levent erdoğan bakın gene ne demiş:

"Ş.Ligi'nde hedef yarı final"

deli olacam sonunda...

Adsız dedi ki...

Ben Beşiktaşlıyım ama rakip takımın maçlarınıda izlemeye gidiyorum ve sadece bir tespit söyleyeceklerim ve tabiki bu tüm taraftarlar için geçerli değil.Kendi oyuncusunu dünya yıldızı sanma konusunda fenerbahçeliler gibisi yok.Galatasaray taraftarı ise kendi oyuncusunu başka takım taraftarı varken inanılmaz övüyor ama maçlarda o kadar çok küfür ediyorlarki oyuncularına maçı bırakıp gidiyorum bu yüzden ve galatasaray maçlarını bu yüzden izlemeyi sevmiyorum.Gelelim bize açıkcası nedenini bilmiyorum ama en iyi oyuncumuz bile yetersiz geliyor taraftarımıza hatta bana bile yani sadece medyada değil bizde de böyle bir huy var...

@krasotkin;

ekşisözlük'e bir yama bekliyorum.10 yaş seviyesi altındaki girileri çözümleyip silecek bir program...diyecek tek kelime yok.

Temur dedi ki...

Arda'nın Barcelona seviyesinde olduğu inancı ne kadar ütopik ve hayalci ise ilk sezonunda Arda ileSerdar Özkan'ı karşılaştıranlar o kadar ütopikti. Bu arada Tugay Ernst ile Topal'ı üst üste koyup top diye oynardı:)

barış dedi ki...

"galatasaray taraftarındaki inanılmaz hayalgücüne bayılıyorum"
sanırım "galatasaraylılar" olarak seni yanlış anlamamamızın nedeni daha ilk cümlene giriş şeklin olabilir.

krasotkin dedi ki...

@arka sıra hanedanı

her coderın hayalidir eminimki öyle bir filtreleme zekası geliştirmek =)

bonaventure dedi ki...

kafan güzeldi herhalde bunu yazarken. ernst'in ne olduğunu biliriz pek tabii hepimizde, sizlerden aldığımız "futbol hayatı bitmek üzere olan eski yıldız"ları nasıl da parlattığımızı siz daha iyi bilirsiniz herhalde. ee tabii bu da adam dövmekle, runje gol gol gol diye bağırmakla olmuyor. sahip çıkıyoruz kazanıyoruz. haliyle gs'li ayhan bjk'li ayhana on basıyor fb'li servet 500bin dolarlık adamken gs li servet iin 8 milyon dolarlardan bahsediliyor. sizlerde hasetlerden haset beğeniyorsunuz. neyse takılın bir kenarlarda, nasıl olsa görüp göreceğiniz bu. yakında başlarsınız bjk'li değil futbol severim demelere, bu takımın maçını izlersem bir daha adam değilim demeçlerine.

tathar dedi ki...

@bonaventure
benim kafam her daim güzel :)biz zaten yıllardır kendimizi eleştriyoruz, iyi oyuncuları alsak bile tam manasıyla yararlanamıyoruz... kleberson olsun, son örnek serdar kurtuluş olsun.

Buraksem dedi ki...

@bonaventure;

gökhan zan ı da parlatın, size diyecek sözüm yok ;)
ayrıca bu satırları yazarken şunu düşündün mü acaba? neden ben bunları bir beşiktaş bloğunda yazıyorum diye? içten içe itiraf etmeniz gereken bir konudur bu, beişktaşın çekiciliği.ondan ezbere bilirsiniz bütün tezahüratlarımızı, forumlarımızı..

parlatılacaklar listesi:

-gökhan zan
-lincoln
-serdar özkan(sizdeki aydın la takas edelim)

Malvinas dedi ki...

@bonaventure,

haset derken şaşırdın heralde değerli kardeşim, 30 gün önce 2 kupa kaldırmış takım taraftarıyla konuşuyorsun. 19 temmuz'da sezona başlamanıza haset edeceksem doğrusun. ben de takımımı erkenden görmek isterdim ama maalesef ŞAMPİYONLAR LİGİ tarih itibarıyla buna müsaade etmiyor.

hayır çaldığınız besteleri bizden güzel söyleseniz ona haset ediyorum dicem o da yok. hakkaten hasetlenecek bişey bulamadım...

yönetim futbolcu taraftarrrrrr.....

bonaventure dedi ki...

-eyvallah tathar

-naçizane plase; bakınız servet bakınız ayhan akman. yok yok sen hiç bir yere bakma. tekrar oku. öyle anlaman lazım söylenenleri. beşiktaş çok çekici evet. turnikede maymunlar gibi demirlere zıplayanlarınızla bambaşka çekici haberin yok.
kaldı ki biz aydını da parlatırız da senin zoruna gider, sonrasında da bu yazdığından da haberin olmaz.

-malvinas; bu kadar eziklik lise 2 de olur. yaş kaç? aaa bu da mı demode? ee adamına göre. evladım bizle kendini bir tutma. git önce baselin duvarına işe. akranın o!

delgado dedi ki...

"siktir ol git sabri" dediğiniz sabri'yi de parlatsanıza?

adam öyle bir bahsediyo ki beşiktaş taraftarından sanki dünyanın en medeni ülkesinde yaşıyoruz anasını satayım. 2 mesaj var ikisine de farklı farklı "beşiktaşlıların pislikleri" serpiştirilmiş. ıyy, beşiktaş'ın bira için sokaklara kusan taraftarları var, yıvğrenç. ıyy, oyuncularıyla makara yapıyolar, kim yapıyo bunu başka türkiye'de :S ıyy, keş dolu sizin stat, ıyy demire tırmanan insanlar ıyy böööaaarrrrrghh!!

zubi dedi ki...

@bonaventure

ya bişey söylemiyim bulaşmiyim diyorum da insanı deli ediyosunuz ya.

bak kardeş buraya ara ara gs lı, fenerli arkadaşlar gelir. bazıları yazıları okur şurda yanlışsınız burda yanlışsınız der tartışırlar efendi gibi giderler. bazen de sağolsunlar gs lı fenerli arkadaşlar gelir abuk subuk yorumlar yaparlar kendi düştükleri kepazeliklere bakmazlar hala bu sene bile bize laf yetiştirmeye uğraşırlar. sağolsun bi arkadaş vardı ligler oynanırken her hafta gelir ahahah bu hafta koyacaklar size falan gibisinden bişeyler söyler her hafta da göt olur giderdi. ertesi hafta yine gelirdi
ama çok iyi bi çocuktu. gözükmüyo buralarda artık, özledik.

senden önce yorum yapan gslilerin yazdıklarına bak hangi kategoriye girdiğini anlarsın. git bence sözlüğe falan yazar ol. orda arada bi patlıyo bizim başlıklar içlerini döküyolar aynen senin burda yaptığın gibi. ama yukarıda bahsedilen yamadan kurma olur mu.

-abi benim yazdıklarım neden gözükmüyo yaa?

bonaventure dedi ki...

-delgado; bu sene izlersin sabrinin nasıl parladığını yada izlemezsin parlamasına gerek kalmaz. uğur parlar yeniden yerini kapar. odundan topçu yapmış (bkz: "küçük" hakan) bir yapı var bu kulüpte.

-zubi; senin için gelmiyorum buraya. futbolsever olarak beşiktaş ne yapıyor, beşiktaşlılar neler yapıyor bakınmaya geliyorum. yazarlarını okumak için geliyorum. sidik yarıştırmaya değil. ha çok ısrar edincede senin gibiler en uzağa ben çövdürebiliyorum. rahat ol yani;)

ali ece önermişti burayı. genel olarak yazarların tavırları ve yazdıklarıyla da okunası bir yer. zannettiğinden daha uzun bir süredir buralardayım. maçtan maça gelerek küfür edip kaçacak halim de yok. bilmem "anlayabildin mi?"

delgado dedi ki...

@bonaventure

benim amacım "ahaha sabri'ye bak ne kötü oyuncu ee gsli tabi" modunda eleştiri getirmek değil, sen böyle sanmışsın ki cevabın buna göre olmuş. galatasaray'ı artık öyle bir gümüş parlatıcısı mükemmel taraftarı olan bir kulüp haline getirmişsin ki, toz kondurmuyorsun. orda hemen runje gol gol gol diyip kaçamak attığın beşiktaş taraftarına cevap olarak örnek verdim sabri'yi, yoksa bana ne karaktersiz iğrenç bi herifin parlamasından. patlasın isterse, barcelona'ya gitsin bana ne. galatasaray'ın cibiliyetsiz bi heriften kurtulup bonservis parası almasına sevinirim inan.

sidik yarıştırmaya gelmedim demişsin de ister istemez ilk yorumlarındaki tavırlarınla sidik yarıştırmaya çevirmişsin işi. sakin kafayla ilk yorumundan itibaren yazıyı okursan böyle olduğunu görürsün bence... yine de takımını koruma içgüdüsü olabilir, anlayışla karşılıyorum gayet.

Yorum Gönder

Ara