.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Haziran 2009 Salı

Çok Mu Zor?

Sivok-Metzelder-Fink-Ernst-Tello-Benayoun = 6 Yabancı Holosko-Zapotocny = +2 Yabancıları Bobo-Delgado sat. Yusuf'u takasta kullan, tavan yapmış durumda. Şampiyonluğu da getirdi daha ne yapsın ( Murat Ceylan ) Serdar Özkan, Uğur İnceman, Rıdvan, Batuhan Karadeniz yeterli bir yerli katkısı değil midir? Toraman 27 Metzelder 28 Sivok 26 İsmail 19 Benayoun 27 Fink 28 Ernst 31 Tello 29 Nihat 30 Nobre 29 yaşında Bu kadro kaç yıl kadro bozulmadan oynar? 4 yıl tahminen. 4 yıl boyunca bu şablonu değiştirme; 4-4-2 oyna. Tello-Ernst-Fink-Benayoun dörtlüsünün Beşiktaş'ın yıllardır özlemini çektiği "çağdaş orta alan tiplemesi" olacağı açık değil mi? 4 yıl sonra bir araya gelelim topladığı kupaları tekrar konuşuruz. Şu kadroda yıllar yılı oyun motivasyonu düşecek bir oyuncu sayabilir misiniz? Başarıya doymuş vs... Belki Nihat, başka? Metzelder olmaz, Ferrari olur. Benayoun olmaz X sağ kanat oyuncusu olur. Mustafa Denizli olmaz Jean Tigana olur... Ama genel tablo emin olun bu olur... Fenerbahçe - Galatasaray kimi alırsa alsın, ne yaparsa yapsın Beşiktaş o yarışın en önünde olur. Çok uçuk bir hayal mi bu? Transfer sezonunu transfer yapmadan kapatan Beşiktaş çok mu sıkıcı olur? Her sene 1 transfer olur tribün için hadi. Her sene alt yapıdan özenle yetiştirilen sadece 1 oyuncu katsak 18'e. Çok mu zor? Dört sene sonunda mali yapısını düzeltmiş bir Beşiktaş? Çok uzak değiliz ki bu noktaya. Biraz yönetim becerisi, biraz irade biraz sabır ve bunların yanında ufak iki transfer... Mevcut oyuncu kadromuz belki de yıllar sonra bu yazıyı yazdıracak kıvama gelmişken bu fırsatı kaçırmayalım.

29 Yorum:

delgado dedi ki...

abi sen de çok fevri kararlar veriyosun ya :) bazen ben olsam holosko'yu satış listesine koyarım falan diyodun tamam da, ne istiyon yusuf'tan dursun işte. böyle bir kadro kurulsa her dakika da bu şablona sadık kalmak zorunda değiliz ki, sivok'u oynatırsın ortasaha tello'yu çekersin uğur zaten var. bırak bi futbolcu da bi gün dursun takımda yaw :)

Yahu Benayoun'u istemezdim ben sizin yerinizde olsam...Ne bileyim...Onu sahada gördükçe insan huzursuz olur,canı sıkılır...

Zaten çok matah bir oyuncusu değil,Liverpool gibi sistem takımlarında iş yapar ama bireysel olarak Holosko'dan iyi olduğunu düşünmüyorum.Holosko'yu takıma,sağ kanada daha iyi oturtursanız daha iyi bir sağ açık kazanırsınız bence...

ian dedi ki...

sistem çok iyi.. 4-4-2 oynamalı Beşiktaş bence de.. metzelder ve benayoun hariç kadroya da bi lafım yok. gayet ideal duruyor.. hatta kaleci hakan bile. bu sene daha fazla şans bulur umarım.. defans tandemi için toraman-sivok ikilisini düşünüyorum.. ernst-fink'in rotasyonuna sivok'un girdiğini ise düşünmek bile istemiyorum.. bu adam nasıl defansif ortasaha oynamış Beşiktaş'a gelmeden önce anlamadım ben.. durmadan savunmanın içinde.. ortasaha çok boş kalıyor o zaman.. bi de holosko ne zaman gözden düştü anlamadım.. bişey mi kaçırdık.. bu sene ilk defa şl'de oynayacak.. devlerle oynayacağımız maçlarda çok umutluyum ondan.. defansın arkasına çok top atıcaz bu sene öyle gözüküyor.. serdar özkan'ı antep'e kiralayıp erkan zengin'i süper lig ve kupa maçlarında kullanabiliriz ayrıca sağ tarafta..

barış dedi ki...

@vakilinchuk
benayounu beğenmemeniz çok ilginç. onu alexe çok benzetiyorum, yalnız o adam da geçebiliyor daha çok oyunda görünüyor mücadele ediyor, hepsini geçtim adamın liverpoolda oynaması bile iyi oyuncu olduğunu kanıtlar. türkiye ligine de süper gider diye düşünüyorum ama alamazlar o adamı.

Unknown dedi ki...

herkese merhaba,bence cl'de sağlam defans kurgusu şart.şöyle dizilebilsek bence oalbilir bişeyler:

rüştü
y.bek-toraman- y.stoper - iso/deli
ernst-sivok
fink/tello
holosko nihat
bobo/nobre

marpione dedi ki...

@vakilinchuk ırkçı veya antisemit misin?

Marpione n'aptin abi sen? Benim anladigim 8-0 referansi ama..

marpione dedi ki...

@shelby ben de aynısını düşündüm ama emin olmak istedim.

Kaan dedi ki...

hocam elıne saglık harkulade bır kadro olmus benım merak ettıgım bunu bızler yapıyoruz dah gucte var para da var dıyen sayın demıroren nıe yapamıyor cok merak edıyorum elıne saglık tekrardan

@merpione,

Hayır,aksine dediğin kavramlara olabildiğince uzak olduğumu düşünüyorum.Kötü niyetle yazdığım düşünülmesin,alay ediyormuşum gibi olmasın diye açık açık yazmadım,bu sefer niyetim dahada kötü anlaşıldı.İyi o zaman açık açık yazayım,ben Beşiktaş'lı olsam Benayoun'u sahada gördükçe aklıma Liverpool maçı ve Benayoun'un attığı 3 gol gelir.O yüzden öyle yazdım.

@barış,

Benayoun kötü oyuncudur demiyorum tabii,ama Benayoun,Arbeola,Riera vs gibi adamlar Benitez'in sisteminde görev adamı oldukları için bu kadar üst düzeyde futbol oynuyorlar bence.Yeteneksizler demiyorum,ama yetenek olarakta çok üst düzey olduklarını düşünmüyorum.Riera-Benayoun-Babel üçlüsünde en yetenekli adam Babel'dir mesela ama diğer ikisi daha çok iş yapıyor o sistemde.Bunuda Babel ismi Galatasaray'la geçiyor diye yazmıyorum ha,zaten geleceği filanda yok :).

tafarian dedi ki...

batuhan karadeniz'i şu ideal kadroda görememek üzücü. adam ben yıldız olacağım diye bas bas bağırıyor resmen

şahsım adına konuşmak gerekirse pascal nouma'dan sonra beni en heyecanlandıran futbolcular ernst ve batuhan karadeniz'dir. neden bilmiyorum ama batuhan'ın önümüzdeki uzun yıllara damga vurmasını istiyorum. (belki de gözümde çok büyütüyorum bilmiyorum) ernst'in de futbolu beşiktaş kaptanı olarak omuzlarda bırakmasını istiyorum.
son olarak nobre ve delgado'nun kadroda bile bulunması genel olarak yanlışken bu adamlara birkaç yıllık anlaşmalar yapılıp üstüne kaptan yapılmasını da aklım almıyor.

saygılar

marpione dedi ki...

@vakilinchuk

eyvallah.

Sivok-Metzelder ikilisi biraz riskli olmaz mı ? İkisi de kesici değil oyun kurucu stoperler.Hatta ben sivok'un,ernst'in yedeği olarak +2 de kullanılmasını mantıklı buluyorum.Ernst sakatlansa kadroda yerine koyacak adam yok.Topu oyuna iyi soksa da Sivok'u stoper olarak beğenmiyorum.Bence Toraman-Ferrari ikilisi çok daha sağlam olur.Sağ bekte de rıdvan oynar.

berthelemy dedi ki...

benayoun çok iyi oyuncudur ama holosko da yeterlidir o bölgede. metzelder yada ferrari gelse dediğin gibi 4 sene götürecek kadro sağlanır. yanlız nobrenin yerine batuhanı ilk tercih yapardım. murat ceylanı da finkin yerine ilk 11e koyardım. yusufu da bi kenarda tutardım. serdarla erkan yerine de rotasyon için sezeri alırdım. senin benayouna vereceğin paradan daha azına yapılır bu 2 transfer.

detaylar bir yana gerçekten de 4-5 sene gidebilecek bir isklet kadroya yakınız şu anda. yani ne yaptığı, hedefleri belli olan bir takıma yakınız. her sene td değişmesi de bu durumu çok etkilemeyebilir lyon'un üstüste şampiyonluklarında olduğu gibi. tabi aradaki yönetim farkı soru işareti oluşturuyor ama umut işte bizimkisi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tello fink ernst holosko dörtlüsü hücuma yönelik pas yapmakta zorlanırlar. ernst son pasların değil, ilk pasların oyuncusu. fink'i bilmiyoruz belki ama hücum anlamında bir boyut katacağını düşünmemek lazım. holosko ise topu önüne atmadığın sürece çok etkisiz. geriye hücum pası yapabilen tek oyuncu kalıyor; tello. holosko'nun orta dörtlünün sağında olduğu her maç ofansif anlamda sıkıntı yaşarız, topa sahip olup baskı üretemeyiz. o yüzden benayoun yada bir başka isim olabilir; tello'nun sağ kanatta oynayanını bulmamız gerekir.

eli ayağı düzgün futbol takımlarının temel artısı "pas" tır. pas yapan oyunculara ihtiyaç var.

Temur dedi ki...

Yahu elde Holosko gibi bir adam var ve hala bazı arkadaşlar onu sağ kanatta kullanmaktan bahsediyor. Sat Bobo'yu al gerçek bir sağ kanat. Nihat Holosko Nobre üçlü rotasyonu yeter.

Holosko'nun sağ kanat olup arkasında stoper bozması Toraman'ın oynayacağı kadroyu sol kanadı işleyen her takım oldukça zorlar.

Yahu ben mi büyütüyorum Holosko'yu yoksa bu çocuk garip diye herkes kenara mı atıyor.

Delgado yine ameliyat olacakmış.4 ay yokmuş.Fenerin luciano'ya yaptığı gibi sözleşmeyi durdurup kontenjanı açmak için büyük fırsat.

tafarian dedi ki...

nobreye de böle bişe olsa keşke...

Gökhan dedi ki...

@ tafarian

yuh diyorumm başka bişey demiyorum

Tafarian, Fenerlisin degil mi abi? Dogruyu soyle. :)

Noah dedi ki...

bence galatasaraylı. ne de olsa nobre ile araları pekte iyi değil :D

scugnizzi dedi ki...

jessie rüştü'ye bu kadar takık olmanın sebebini anlayamıyorum. o kadar uğraşıp kadro kuruyosun, beşiktaş'ı şampiyon yapan kaleciyi ilk 11'e koymuyosun...

ery dedi ki...

@ ozan



-----------rustu-------------

y.bek--sivok--ferrari--ismail

-----fink--ernst--tello------

----nihat--bobo--holosko-----

yabanci sag bek de papa gueye olsa tadindan yenmez..

sol kanadin defansif ozellikleri zayif kalirsa da ismail yerine delinho da oynayabilir..

bu dizilim cl icin biraz fazla ofansif diyebilirsin, ama denizli sever macerayi..

isaac newton dedi ki...

ısrarla 4-3-3ün bize daha uygun bi sistem olduğunu düşünüyorm özellikle iyi bi türk ön libero transferiyle.nihat holosko benayoun 3forveti inanılmaz dinamik olacaktır sırtı kaleye dönük oynayan birine ihtiyac olduğunu da düşünmüyorum bu sistemle.ara paslarla kanattan getirilen toplarla çok gol atarız..üçlü önliberoyla da orta sahayı tutarız..eryİN kadrosu çok gol yer benden söylmesi :P

Unknown dedi ki...

@ery
eraycım bence kadro budur:
rüştü
ekrem/toraman- ferrari-sivok-ismail
holosko- ernst-fink- tello/delgado
nobre/bobo -nihat/delgado

ama böyle yazıp çizersek olmuyo işte,cl orası bayıltırlar sonra:) o yüzden kankam delgadoyu hatta telloyu oynatamadan defansif 2 orta saha sivok ernst yanyana, mecburiyetten:) neyse güneşli güzel günler gelsin görelim artık,özledik ulan

ceyhun dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ceyhun dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

gelecek sezon takımın sag beki Ekrem olur.

Rattlehead dedi ki...

-----------Rüştü-----------

--Ekrem--Toraman--Ferrari--İsmail--

---------Ernst---Fink(Sivok)-------

----Holosko-------------Tello------

---------Nihat-----Nobre(Bobo)-----

Bu kadro güzel gözüküyor.Şampiyonlar liginde Toraman sağa,Sivok stopere çekilebilir.Ama tabi pek umutlanmamak lazım zira sistemsiz oynayacağız yine muhtemelen seneye.

Yorum Gönder

Ara