.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Haziran 2009 Salı

Anket

Çeşitli medya kuruluşlarının verdiği haberlere göre Da Silva Bobo 6,5 Milyon Euro karşılığında Olympiakos'la anlaşmış durumda. Kayserispor'un Mehmet Topuz için istediği para da o civarlarda. Görünen o ki, Beşiktaş kulübü Bobo'dan gelen parayla Mehmet Topuz transferini gerçekleştirmeyi planlıyor. Sizce bu doğru bir transfer hamlesi olur mu?

55 Yorum:

Kalten dedi ki...

Topuz'un Turk olmasi Nobre orneginde oldugu gibi onu cok kiymetli kiliyor. Bobo giderse senede 10-12 gol atacak baska bir yabanci forvet bulunur, ancak Topuz gibi baska bir Turk yok --bence tabii

Kerem Akbaş dedi ki...

Beşiktaş artık kendi kaynaklarından futbolcu çıkartmak zorunda. Paf takım ligi 9. bitirdi. Yıllardır Altyapıdan çıkan tek oyuncu Serdar Özkan, onun da ne kadar faydalı olduğu ortada. Batuhan, Bobo'nun yerine monte edilirse 6,5 milyon euro ile pek çok genç oyuncu alınabilir.

kırlangıç dedi ki...

bobo gitmesin de.

m.topuz kesin alınmalı. 2 senedir transferin gündemi m.topuz. m.topuz'u alan takım taraftarların gözünde piskolojik olarak önde başlayacak.
ayrıca ben kaliteli yerli oyuncuların alınması taraftarıyım. ne olursa olsun kaliteli yerli kaliteli yabancıdan daha faydalı oluyor takıma.
varsın bi yabancı yıldız gelmesin, onun yerine topuz gelsin. en azından ne olduğu ne oynayacağı belli. yabancıya boş yere çok para verme ihtimali de var.

Cherubim dedi ki...

Bobo kaliteli bir oyuncu. O paraya da yerine daha iyisi alınamaz. Ayrıca 4 senedir takımda, iskeletin bir parçası. Bir süre sonra Türk statüsünde oynayabilir zaten (emin değilim). İlla Topuz alınacaksa Nobre'ye o para verileceğine alınsın Topuz o parayla. Hem takım için dengeler korunur maaş konusunda hem de transfer gerçekleşir. Git Ümit Karan'ı al oynat daha faydalı olur Nobre'den, bonservisi de elinde ne de olsa. Boşta duruyor..

aamet jr. dedi ki...

Bence Bobo sözleşmesi bittiğinde burada durmaz. Onun için bu sene okutulmalı.

Topuz için de biraz da şu yönden bakılmalı. Kanat açığımızı kapatabilecek ortalamanın üstünde bir Türk oyuncu. Belki 6 M Euro etmeyebilir ama özellikle bu sene üç büyüklerden birine gideceği kesin. Sırf rakiplere kaptırılmaması açısından bile alınmalı.

geloraptor dedi ki...

Topuz faydalı olur tamam ama 6,5 da bana çok geliyor ya. İkna edilebiliyorsa fiyat 4'e çekilip Zapo+Serdar Özkan ya da Gökhan Zan'dan biri verilsin. Gökhan Zan'ın yerine gider El Yasa'yı alırım. Arada dağlar kadar fark olmaz. Çağdaş bile geri dönebilir takıma. Ya da Avrupa'dan bir gurbetçi bulunabilir. Serdar Özkan'ın gitmesi kimse için üzücü olmaz herhalde.

@Cherubim

Butun sene gol atamamis, Galatasaray'daki parcalanmisligin aktorlerinden, psikolojik olarak bitmis Umit Karan'i, Nobre'den daha faydali goruyorsun demek.

Ben futbolu bilmiyorum arkadas; bir daha Nobre konusunda da agzimi acmiyorum.

Bobo artık beşiktaş'ın sembol oyuncusudur.Bobo'yu satanı biz de satarız.
Ama mehmet topuz da bir yandan kesinlikle alınmalı.Sırf şampiyonlar ligi'nden ayakbastı parası olarak 20 m euro alan bir takım için 6m euro'nun sorun olacağını sanmıyorum..Benim fikrim Topuz'u alan takımının bu sene ligin en büyük favorisi olacağıdır.
Bir de şimdi Azerbaycan-Türkiye maçını izliyorum.Şu kocaeli'li sadıgov eğer Türk statüsünde oynuyorsa bence hemen takıma kazandırılmalı.Adamın şu ana kadar 4-5 maçını izledim ama hepsinde kusursuz oynadı.Yerli alternatif olarak mükemmel olur.

"Bobo artık beşiktaş'ın sembol oyuncusudur.Bobo'yu satanı biz de satarız."

Peki Bobo seni satip seneye sozlesmesi elinde yurtdisina giderse ne olur?

Sembol oyuncu olmak bu kadar kolay olmamali be.

@shelybl

Bobo'ya yıllık 2 m euro verdiğin zaman hiçbir yere gitmez.Adam şu an delgado gibi yeteneksiz ve takıma yıllardır hiçbir katkı sağlamayan bir topçunun yıllık kazancının yarısını kazanırsa gitmesini ben de makul karşılarım.
Yönetimin ilk iş olarak mehmet topuz transferini bitirmesi ve ardından takım içindeki yıllık ücret maaşlarını performans/fiyat ölçütü içersinde düzenlemesi gerekir.Bobo gibi bir topçuyu belki İspanya,İtalya gibi kalburüstü liglerde yıllık 1.2m euroya oynmaya ikna edebilirsin ama TSL gibi 2.sınıf liglerde bu paraya oynamaya asla ikna edemezsin.

Bobo takımın ruhsuz oyuncusudur
satanın elinden öperim

AQ-47 dedi ki...

Nobre'ye 2,4 milyon euro veren Bobo'ya da verir, Topuz'a da...Demirören elimize geçen az miktar parayı da sağa sola saçmadan en azından Topuz alınmalı bence...Sonra Diatta gibilerini tutup getirebilir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bakın arkadaşlar, bobo ile nobre arasında bir yanlış algı var. o da şu.

beşiktaş kulübünde şuanda farklı tarzlarda oyuncular var.

beşiktaş bazı oyunculardan satıp para kazanma niyetindedir bazı oyunculardan da elde tutup uzun yıllar yararlanmayı.

beşiktaş avrupanın dev bir kulübü değil. beşiktaş satmak zorunda. beşiktaş bir gençlerbirliği de değil elbet ama dünyanın hangi baş altı takımına baksanız satarak büyüdüğünü görürsünüz.

beşiktaş tello'yu satarak para kazanamaz. tellonun ederi bellidir. satışından gelir elde edilmez. onu alır oynatırsın. mesela beşiktaş sivok'a, ileride daha yüksek bedelle satarım düşüncesiyle yatırım yapmıştır.

bobo ile nobre bu bakımdan apayrı oyuncular. bobo'nun nobre'den daha iyi oyuncu olması, bobo'nun tutulup nobre'nin satılacağı anlamını doğurmaz.

bu bir strateji meselesidir. bobo para eder, nobre etmez.

bu bağlamda, bobo, holosko, delgado, sivok satışından para kazanmak düşüncesiyle de takıma katılmışlardır.

ancak beşiktaş ibrahim toraman'ın satışıyla büyüme stratejisi güdemez. toraman beşiktaş'ın demirbaşıdır. en iyi oyuncusu mudur? hayır. demirbaş olmak en iyi oyuncusu olduğu sonucunu doğurmaz.

işte bu bağlamda, zan-nobre-tello-ekrem-ernst-zapotocny-uğur inceman gibi oyuncular bu takımda satılmazlar. kadro bu oyuncular etrafında kurulur. piyasaya göre, duruma göre diğer oyuncular değişir.

bobo-holosko ederini bulduğu an satılır. çünkü zaten bu adamların kariyer hedefleri senin önüne her zaman çıkacaktır. bugün olmasa yarın gitmek isteyecektir. oyuncuyu kendi tavanına vurduğu an satmak ta bir yönetim becerisidir.

bobo-holosko-delgado-sivok satılma stratejisiyle transfer edilmişlerdr. ben yönetici olsam sivok'u demirbaş yaparım ama ederine bakılır, iyi bir fiyata satılırsa sesimi de çıkarmam.

da silva bobo da 6 milyon euro civarında satılırsa iyi iş yapmış olunur...

Bobo'nun durumunu diger topikte acikladim. Sozlesmesi coktan uzatilmaliydi, sozlesmesinin seneye bitmesi ile simdi yonetim koseye sIkIsti.

Bobo satilirsa cok ciddi, takima direk etki edecek bir santrafor alinmasi sart. Bu da 8-9 milyon euroya kadar bir bonservisin gozden cikarilmasi demek. Eger onceden bu konu gorusulduyse, planlamalar yapildiysa, CL'ye direk katilma avantaji ile dogru adam bulunabilir, aksi takdirde bir Guiza durumunu bizim de seneye yasamamiz olasi.

Topuz olayinda ise gelinen noktada isimiz kolay degil. A.Y verdigi 3 yil ustuste sampiyonluk sozu ile yerli transferler icinde Topuz'u gurur meselesi yapacak ve bu seneyi Fener taraftarina unutturmak icin ne pahasina olursa olsun alip psikolojik ustunlukle sezona girmek isteyecektir.

Ote taraftan Denizli hakkinda cikan haberler ve bu derece ciddi haberlerin hala resmi siteden yalanlanmamis olmasi isimizi zorlastiriyor. Denizli belki elini guclendirmek istiyor, belki istedigi transferlerin yapilacagina inanmiyor, belki zirvede birakmayi dusunuyor veya belki de rakiplerin neler yapacaklarini gozlemleyip karar vermeyi dusunuyor. Ya da bu haberin hepsi yalan ama bizim yonetim koca bir gun boyunca bunu yalanlamayi akil edemiyor.

Sebep her ne olursa olsun, bu islerle ugrasiyor olmamiz ibreyi Fener lehine ceviriyor. Karizmayi fena cizdiren A.Y. Topuz'un pesini birakmaz, bu islerdeki cilginligi ile bilinen Demiroren de isi sonuna kadar zorlayacaktir. Turk oyuncu konusunda en sikintili takim olmamiz kazansak bile maalesef bize cok pahaliya patlayacak. Son yillarin en buyuk transfer kapismasi herhalde bu olacaktir. Sonuc ne olursa olsun kazananlardan bir tanesinin Kayseri olacagi simdiden belli.

Bobo satilamaz, ama kendi ucretini begenmedigi icin giderse makul mudur yani?

Bobo, piyasasi oldugu anda yurtdisina ucacaktir. Turkiye'de, Besiktas'ta piyasayi bir yere kadar yapacagini da anlamistir muhtemelen. Sen bu adama 2 milyon Euro versen de, St. Etienne 1.5 verir; gene gider. Istisnasiz her sezon sonunda "Gitti, gidiyor" haberleri cikan bir adamdan bahsediyoruz burada.

Bobo'ya 2 milyon Euro ver, kesin gitmez demek asiri iyimserliktir. Sampiyonluk toreninde ne kadar enerjik, ne kadar coskulu, ne kadar Besiktas askiyla doluydu, gorduk hepimiz.

delgado dedi ki...

ben en ileri uçta nobre-batuhan ile götürebiliriz ligi diyorum, kendilerine bir de yerli forvet eklenme şartıyla. taner gülleri olabilir bu, yaser yıldız gibi genç bi forvet olabilir. 100.yıldaki sinan kaloğlu rolünü üstlensin.

eğer yabancı forvet alacaksak, alan smith ve gudjohnsen çok uzak tercihler değil bence.

AQ-47 dedi ki...

Bu takım Gençlerbirliği gibi adam alıp satarak mı büyümeyi planlıyor? o zaman seneye şampiyonlar ligini hiç izlemeyelim. Sürpriz peşinde küçük takım mı olalım, Lucescu gibi sistemi ve sınırları belli fakat kazanmaya oynayan takım mı? Bobo'yu satmak için al, Holosko'yu da...Ama onların yerine Taner Gülleri, Mehmet Yıldız'ı layık gör... Eskişehir'de oynarken bile rezilliği ayyuka çıkan bir çocuğa ve Nobre gibi sadece güreşen bir adamla ligi götürmeyi hedefle...Adamlar kaç sene önce Alex'i, Aurelio'yu hatta Anelka'yı alsın (Daha önce de Ortega'yı almışlardı unutmayalım), sen hala ligi götürürüz diye düşün. Marka adam almazsan sadece yerinde sayarsın, bu sene olduğu gibi ikram edilmeden de lig kupasına el süremezsin.

Evet adamlar anelkayı aurelioyu alarak öyle bir büyüdüler ki sorma..
...Porto...Lyon...Ajax...Fenerbahçe(ne komik durdu değil mi)

Bobo'nun ruhsuz olduğunu da nerden çıkardınız.Ankaragücü maçında 90.dk'da attığı depar ve o eforun üstüne kafayla attığı gol bile bu sene şampiyonluğu ne kadar istediğinin göstergesiydi.Şampiyonluk kutlamalarında sessiz gözükmesinin de Beşiktaş aşkıyla hiçbir ilgisi yok adamın mizacı bu.Evde de böyle antremanda da bunu ben demiyorum karısı diyor.Ergün penbe de yıllarca gs'da başarıyla oynadı.Sessiz sakin efendi bir oyuncu diye keşke gsda gönderseydi ergunu belki 90ların sonunda bir şampiyonluğumuz daha olurdu.
Ayrıca bobo neden 500.000 euro daha az almayı göze alıp,şampiyonlar liginde oynarken son anda ligde kalmayı garantilemiş bir fransız takımına gitsin.
Nerden geliyor bu bobo düşmanlığı anlamadım gitti.Bize batuhan,taner,yaser gibi yakışır aslında.Bobo'yu da 2-3 sene sonra fenerbahçe'de görürüz.

AQ-47 dedi ki...

@ i feel like nick cave

Saydığım oyuncuları getirebilmek en azından mantalite olarak büyüdüklerinin kanıtıdır, tıpkı bizim son 6 yıldır küçüldüğümüz gibi...100. yılda Giunti ve Zago gibi iki "büyük takım oyuncusu" vardı, sonra gelenlerden kimi sayabiliriz, Ali Tandoğan'ı mı?

@ AQ-47

1. Fenerbahce'nin su anki marka adamlik durumu ortada. Onun uzerine yorum bile yapmaya gerek yok.

2. Aurelio alindiginda marka adam miydi? Karizma olarak Ernst'ten farki neydi?

3. Ortega ve Anelka'yi aldilar; takim ici ve tribun huzuru tavan yapti, bu adamlarla CL'de basarili oldular degil mi?

Marka adam ve Avrupa basarisini haydi inceleyelim:

a) Anelka'nin oldugu sene Sampiyonlar Ligi'nde 4 puan.

b) Ortega ile Feyenoord'a hem deplasmanda, hem de kendi evlerinde yenilmeleri ve UEFA'ya dusmeleri. Sonra da UEFA'da Panathinaikos'tan 4 yiyip elenmeleri.

Biz o sene marka olmayan adamlarla ceyrek finalde Lazio'ya elendik.

Eee, nerede yanlislik AQ-47?

Siz tarihi carpitmaya calisirsiniz, ama tarih yemez bunu.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

dünyada beşiktaş seviyesindeki tüm takımlar oyuncu satarak büyürler.

bizim gibi kendini dünyanın merkezinde sananlar da, crespo, roberto carlos hayalleriyle güne uyanırlar.

lucescu'nun ukraynadaki takımında neden 1 adet roberto carlos yok? neden lincoln'ü almamış lucescu? neden takımındaki tüm yabancı oyuncular 24-25 yaş seviyesinde?

ve neden lucescu brandao, marica, matuzalem, elano, tymoschuk gibi oyuncuları satmış? çünkü kimse ona sen ukrayna'nın gençlerbirliği'si misin dememiş.

bobo kim ayrıca. 3 sene önce 2 milyon euroya satın aldığın bir adam. ederi belli üç aşağı beş yukarı. kendinizi kandırmayın. biz bobo 17 yaşında falan keşfetmiş değiliz.

biraz daha dikkatli bakmak lazım avrupa ve dünya futboluna.

delgado dedi ki...

@aq-47

beşiktaş ile barcelona'yı karıştırma.

bugün bize gelen holosko beşiktaş'ı dünya takımı gördüğü için değil, kariyerinde daha üst basamaklara tırmanmak için geliyor. geldiğinde ilk ettiği kelam da buydu zaten. biz demiyoruz ki holosko'yu 5 maç oynatalım sonra da satalım, al işte adam 1,5 senedir bizde ve şampiyonluğumuzdaki en önemli 3-4 oyuncumuzdan biri(hiçbirini en önemli diye ayırmaya kıyamıyorum gerçi). al kullan, etinden sütünden sonuna kadar faydalan, kasana sağlam miktar para geliyorsa da sat. nesi yanlış bunun, neredeyse arsenal gibi dünya devleti bile bu politikayı güdüyor.

delgado dedi ki...

aslında düşünüyorum da bobo'nun çoğu beşiktaşlı'nın gözbebeği olmasını pek yadırgamamak lazım...

ülke futbolu alışmış 25liklere genç yetenek demeye, 20 yıldır yaşlı oyuncular alıp crespo dedikodularıyla heyecanlanıyoruz.

20 yaşında u21 brezilyalı almışın, adam büyümüş serpilmiş liverpool'a gol atmış brezilya a milli takımına çağrılmış.. işin içine ister istemez biraz hayalcilik-duygusallık giriyor...

turkkant dedi ki...

Bence burada sorulması gereken diğer bir soru:

6 milyon euro'n olsa M. Topuz'u alırdın, Aurelio'yu mu?

Bence Beşiktaş'ın mevcut ihtiyaçları içerisinde oyumu Aurelio'dan yana kullanırdım.

@jessie

Shaktar donetsk oyuncu satarak büyümedi feci zengin bir başkanları var.O takımı kurmak için de inanılmaz paralar ödediler.Bilinenin aksine şu an Avrupa'nın en zengin kulüplerinden biri shaktar.Muhteşem de bir stat yaptılar.Seneye maçlarını yeni statlarında oynayacaklar.

Guzel soru turkkant. Ben de Aurelio'yu alirdim.

@ Bobo

Tamam iste daha iyi ya, o kadar parasi varsa neden "yildiz" transferler yapmiyor? Neden marka adamlar almiyor?

Cherubim dedi ki...

@shelbyl

Ümit Karan sadece bir öneri. €7,5 milyon civarı parayı etmeyecek bir adama vermek yerine üç senelik. Bobo giderse de ROGON Sportmanagement portföyünden gelir yeni forvet. €1 milyon ederi olan adama yine €5 milyon verilir, sonra da kulüp borç batağında muhabbeti başlar..

AQ-47 dedi ki...

@shelbyl


Pek anlaşamasak da ben yine de anlatmaya çaba sarfedeyim, zira herkes kendi gözlüğünden bakmaya devam ediyor, ben neden kendiminkini kullanmayayım:

1. Fenerbahçe'nin marka adamlık durumunda sorun o marka adamlarda mı yöneticilerde mi, teknik direktörde mi? Önce bunu açığa kavuşturmak lazım. O takım siz ne zaman potaya girseniz kendi sahanızda tepenize çullanıyor, en kritik maçta 2:1 yeniyor, neyse ki bu sene ona rağmen şampiyon olduk. Hangi Beşiktaşlı o maçlardan sonra fenerden iyi oynadık diyebildi kendisine? Adamlar kendi sahamızda evet yanlış okumuyorsunuz daha iyi oynadılar...Bu özgüveni ne sağladı acaba...
2.Aurelio-Ernst kıyaslamadım, ama tercih hakkım varsa Aurelio...Ha dersen ki Aurelio Trabzondaki gibi oyun kurucu olacak, o zaman beraber oynasınlar der puromu yakarım...
3.Şampiyonlar Ligi'nde alamadıkları puanlar ve UEFA'dak kötü performansları bence yine yönetim sorunu...Geçen sene adamların Chelsea ve Sevilla maçları ortada...Ha diyebilirisiniz ki Sevilla kim? Ben de o zaman gülerim, bence marka adamların alınmasında elde edilen şey takımın kendine güvenmesi ve oyuncuların "winner" olmayı öğrenmesi...İtiraf edelim yine, Fener Chelsea'den gol yiyor sonra Allah'ın Edu'su pozisyona giriyor, Sevilla atıyor, Fener deplasmanda korakor devam ediyor...Beşiktaşlıyız diye inkar mı edelim, yüreğimiz ağzımıza geliyordu adamlar yedikçe pozisyona giriyor ve atıyorda...Dolayısıyla burada bir tarih dersi varsa ben almayayım, gördüklerim yetti zamanında...

Lazio konusuna gelince, yazdıklarım sanırım alelacele okunmuş, Lazio'yu geçemeyen o kadroda Giunti ve Zago olduğunu söylemiştim. Ayrıca İlhan Mansız gibi doğuştan "winner" bir adam da vardı, kendini hayatta ilk kez sıkıp oynamaya çalışan Sergen de...O kadro boş yere içerde dışarda GS ve FB'yi yenmedi. Demek istediğim o kadro tam da istediğim gibi kendine güvenen bir kadroydu, bunu sağlayan da kilit yerlerde oynayan o "marka" adamlardı.


@delgado

Ben Bobo veya bir başkasını satmayalım demiyorum, Şampiyonlar Ligi'nde oynayalım sonra bakarız diyorum. 2010 önemli bir yıl, direkt katılıyoruz bence biraz sınırları zorlayabiliriz, her galibiyet kasaya nakit akışı yapar, değil mi?

Top rakibe geçtiğinde en yakındaki çekyata uzanan adam ruhsuzdur benim gözümde..
Yedek kaldığında sorun yaratan adamda ruhsuzdur, kendine oynayan takımın başarısını değil kendi istatistiklerini düşünen adam da ruhsuzdur...
şampiyonluk kutlamalarında sessiz görünmesiyle ilgisi yok

AQ-47'nin yazdıklarına imzamı atıyorum.

AQ-47 dedi ki...

teşekkür ederim rogerio da silva, sana bobo demeye çekindim bir an..:)

@ aq-47/bobo

Fenerbahce marka adam aldiginda kullanamadiysa sorun yoneticide, kullandiysa basari marka adamda. Guzel bir yaklasim bu, haksiz cikma sansin yok.

Ilk yazdiginda "marka adam" diye Ortega'yi ornek verdin. Sonra Giunti ve Zago'yu da araya koydun. Marka adam dediklerin, isimli yildizlar mi; yoksa tecrubeli, hirsli adamlar mi? Giunti markaysa Ernst degil mi? Ilhan "winner"sa Nobre ile Toraman degil mi? Rustu marka degil mi? Zago markaysa Sivok degil mi?

Simdi dediklerini tam anlayamiyorum o yuzden. Tabii ki bir takimda hirsli, guvenli adamlara ihtiyac var. Ben o yuzden Toraman'i, Nobre'yi, Sivok'u, Ernst'i ayri bir koseye koyarim. Markalik eger bu dediginse, ondan ihtiyac var, ama zaten halihazirda var.

Haa, gelelim Shakhtar'a? Kim marka orada su an? Srna. Baska? Tymoschuk, Vorobey, Rebrov, Pyatov, Lucarelli gibi markalari gonderdiler, UEFA alindi bu sene?

Bu marka geyigini hakikaten ben anlamadim, su anlattiklarima tane tane aciklama getirirsen sevinirim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

lakin ben böyle anket görmedim. 42 kişi doğrudur demiş, 41 kişi yanlıştır demiş :) son yerel seçimlere dönmesin de bu, anlık bi elektrik kesintisinde oynarım ben sonuçlarda :)

threepoint dedi ki...

@delgado

sinan kaloğlu 100. yılda takımda deildi, bir sonraki sezon transfer edildi.

AQ-47 dedi ki...

@shelbyl

"marka geyiği"ni şu anlamda kullandım, kazanmayı bilen, kendine güvenen ve bu güveni de koftiden değil tecrübesinden alan adam, yani sadece hırs da değil, sadece winner olmak da...Şimdi,
1. Ben sonradan Zago ve Giunti'yi araya sokmadım, zaten onların da marka, ya da belki winner diyebiliriz, tam karşılamasa da demek istediğimi, olduğunu ifade ettim, hatta sordum onlardan sonra kim geldi diye, sanırım burası anlaşılmamış.
2. Ernst kesinlikle winner, kişilik olarak hırslı fakat tecrübenin getirdiği bir güven var, o güveni de Cisse ve diğerlerine verdi, işte marka adam böyle olmalı. Ha, burdan nereye geldik, Fenerbahçe'nin transferleri konusuna...Haksız çıkman mümkün değil demiştin, açıklık getireyim, adamlar büyük düşünüp takımdaki tecrübesi yetersiz fakat azimli oyuncuların da büyük düşünmesini sağlayacak adamlar aldılar, ama değerlendiremediler her zaman...Fakat takımın kazandığı karakter de ortada...
3. İlhan bahsettiğim tipte bir ıyuncu fakat bu özelliği tecrübesinden almıyor, bu açıdan Zago ve Giunti'den ayrılıyor. Toraman, Nobre, Sivok kesinlikle bu tip adamlar değil, sadece savaşan adamlar...işte bu adamları karşıdaki rakibi yenebileceklerine inandıracak, onları zor dakikalarda rahatlatacak, "eyvah şimdi ne halt edeceğiz" dediklerinde "boşver bak şimdi ben bi numara yapacam aklını alacam adamların" imajı verecek adam lazım...ki bu adamlar da o karaktere bürünebilsin, kollektif bir bilinç oluşsun takımda...Tabii burada rakipten kastım Büyükşehir Belediye değil, en az GS ayarında takımlar...
Oysa biz şu an elimizdekilerle ligin 2. yarısındaki maçta Sivas'ta beraberliğe yatabiliyoruz (maçı Sivas'ta seyrettim ordan biliyorum) ve ne kadar acı ki Sivas da beraberliğe yatıyor, arada fark kalmıyor..

delgado dedi ki...

doğrudur, kusura bakmayın yanlış hatırlamışım.

@aq-47

şampiyonlar ligi'nde bir senelik parlak bir başarı önemli, ama bana göre her sene düzenli katılmak daha önemli. beşiktaş'ın öncelikli hedefi zaafiyeti gün gibi belli olan sağ-sol mevkiilere adam bulup, ortasahasını 1-2 kademe daha güçlendirmektir. biz şampiyonlar ligi'nde liverpool'a madrid'e kök söktürecez diye (her halükarda kazanmaya çıkacaz tabi, hani "onların forveti torres, bizim forvetimiz nobre mi olacak?" muhabbeti olmasın diye) kendini ispatlamış yaşı gelmiş bir forvete 9 milyon euro feda edemeyiz, ayı gibi adamlarla mücadele etsin diye. bu benim düşüncem tabi, gerçekten 1.sınıf bir forvet herhangi bir takımı uçurabilir her anlamda da. risk almaya değmez ama, bunu demek istedim. mükemmel transfer yapmak zordur.

AQ simdi daha iyi anlastik. Fakat ayrintilarda farkliligimiz var.

Bu takim, bu "duble" ile yeterli guveni kazanmistir, en azindan Turkiye Ligi icin. Bundan sonra yapilmasi gereken; "marka adam" pesinde kosmak yerine, futbolun geregi olan adam akilli bek, ortasahaya belki bir takviye ve de acik pesinde kosmaktir. Senin taniminda marka adam istiyorsak, Ernst ve Yusuf kalibrelerini kanitlamislardir zaten. Avrupa'da marka adamsiz da basari gelir, yeterki her mevkiide yeterli oyuncun, adam gibi bir oyun planin olsun. (bkz: Shakhtar)

Herhalde Mustafa Sandal gibi Sampiyonlar Ligi sampiyonlugu hayal etmiyor kimse. Marka adam pesinde cift haneli euro'lar harcayacagima, adam gibi iki bek, bir acik alirim daha iyidir.

Besiktas su kadroya Ortega mi, Anelka mi, Alex mi alsin; yoksa iki tane duzgun bek mi? Benim "marka adam" arayisindan vazgectigim nokta bu iste.

Bize sureklilik lazim, kalkinma plani lazim. Fenerbahce'nin marka pesinde ne hale dustugunu gorduk. Emre ile Guiza markalari fason cikti. Galatasaray'in markalari yerliler arasinda ariza cikartti. Bunlar bence Besiktas'in almamasi gereken riskler. O yuzden tevazu sart.

Kuranyi deniyor mesela. Kuranyi sana tek basina ne getirecek borctan baska? Ariza. Yazik olur.

Ayrica unutmayalim ki, "markasiz" Besiktas Sampiyonlar Ligi'nde 6 puan toplamayi basarmistir, gruptan cikayazmistir.

AQ-47 dedi ki...

@delgado

aynı fikirdeyim, her sene katılmak zaten gerçekten büyük takım olmak için gereken tecrübe ve parayı beraberinde getirir. Yaşı gelmiş oyuncu konusunda bir yere kadar toleranslı olunabilir derim. Dediğin gibi 9 milyon euro vereceğine en azından takımın iskeletine oturmuş Bobo gibi bir adamı biraz daha tut. Kaliteli forvet bulmak/almak gerçekten zor, bir sürü serseri mayın dolaşıyor piyasada.

AQ-47 dedi ki...

@shelbyl:

Guiza ve Emre asla dediğim kalitede adamlar değiller, ama takımda Delgado yerine Alex, Cisse yerine Aurelio, Nobre yerne Anelka olsun isterdim doğrusu. Dediğin mevkileri zaten iyi yerli oyuncularla takviye etmemiz şart, sonrasında takıma marka adam gerek. Ben GeSe'ninkileri de beğenmiyorum, Lincoln vb. yaramaz adamlar. Kuranyi ise kesinlikle "overrated", koyun yokken abdurrahman çelebi oldu, işin garibi hala bu kadar para istiyorlar. Demek istediğim şu ki, bu piyasada en azından bu yıl Bobo ayarında adam bulamayacağımızı düşündüğümden, en az 1 sene daha kalması gerektiğini düşünüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo tamam da, hakkını vermek lazım, nonda'nın bilica'ya müthiş bir çalımı var. helal olsun dedim izlerken. fizik durumu eski halinde olsa çok iyi futbolcu adam. nobre'nin yanında olsa müthiş iyi olurdu.

ayrıca guiza çok iyi futbolcu bence. ha bu sene sorunları oldu vs ama alex'in golünde verdiği pas muazzam.

Gerisi konusunda anlastik da, son soru. Bobo marka adam degil ama herhalde, degil mi? Bobo'nun olayi senin gozunde alternatifi olmamasi mi?

müsadenizle bu konuya da burnumu sokmak istiyorum. baştan söyleyeim bu vereceğim örneği "yea gerçek hayat başka" diye şeyetmeyin.

Şimdi gelin itiraf edelim hepimiz football manager oynuyoruz (kendi adıma cm2'den beri). Bu oyunda alt liglerden takım alıp kastırmak her zaman eğlencelidir. yani underdog bir takımla kasarsınız sonra ortalığı dağıtırsınız falan.

neyse genel strateji şudur bu oyunda. ilk sene ortalama başarı getirecek ucuz yollu transferler yaparsınız çünkü fund'unuz zayıtır. bir de potansiyeli yüksek genç oyuncular alırsınız. bu genç oyuncular (-1 olmadı -2 tabii) birinci sezonda azar azar, sonraki sezonlarda da komple oynarlar (ha bir bakrsınız bazıları direkt ilk 11'e girer). İşte bu oyuncuların bir pik noktası vardır. ayrıca underdogluktan çıkıp başarılı ve büyük repütasyonlu olmak istiyorsanız alıp parlattığınız oyuncuyu iyi bir karla satıp o paraya benzer potansiyelli başka gençler yahut fiyat/performans oranı düşük oyuncular alırsınız.

neticede parlayanları sata sata hayvan gibi bütçeniz olur zaten bu çocuklar parlarken de siz başarılı olmaya başlarsınız. En nihayetinde takımınız kupa çeyrek finallerinden kupa şampiyonluklarına uzanmaya ve flaş transferlerle repütasyonu yükselmeye başlamış olur. Siz de stada isminiz verildiğinde mutlu olursunuz.

Şimdi bu paragrafta yıldızı parlayan potansiyelli oyuncu geçen yerlere bobo,holosko ve sivok'u yazın. Fiyat/performans oranı yazan yere Ernst'i yusuf şimşek'i yazın. bakın bakalım ne oluyor.

Ha delgado sizin oyunda lan potansiyel süper deyip aldığınız ama sürekli find hard adjusting life style yok home sick, efendim open options falan yazdıran adamlardan çıktı. E od a olacak. en düşük zararla onu da satmak lazım.

Ben uygun gelen her adamı satma taraftarıyım.

Ha derseniz ki Bobo'nun piki bu değil, seneye 25 gol 15 asistle oynayacak bu arada tekmeye kafa uzatacak,yedek kalırsa soru çıkarmayacak, şampiyonluk kutlamalarında kendinden geçecek ve ondan sonra 6'ya değil 26'ya satacağız, o zaman tamam. E böyle bir şey lmayacağına göre...

ard dedi ki...

mehmet topuz bu sezon çok kötüydü.sürekli arkadaşlarıyla,rakipleriyle,hakemlerle,tolunayla birileriyle dalaşıp durdu.
tüm duran topları ben kullanayım,herkesi çalımlayıp rakip kalenin içine kadar gireyim hevesiyle kayserispor'un sistemini tek başına kilitledi.takımını böyle şahsiyetsice harcayan bir oyuncunun beşiktaş'ta ya da diğer büyük kulüplerde yerinin olmadığını düşünüyorum.

bobo gidebilir.zaten kafasını bir türlü sahaya veremeyen bir oyuncu.bir de aman imza atıyorum,atacağım ama st etienne devrede hımmm panathinaikos'a mı gitsem napsam diye gel gitler yaşarsa hem gelecek sezon sonunda uçup gider hem de 5-6 milyon euro'nun üstüne soğuk bir bardak su içmekten fazlasını yapamayız.

beşiktaş'ın yerli oyunculara ihtiyacı var fakat bu sezonki kepazeliklerini kapatmak için para saçacak bir fenerbahçe yerli oyuncu piyasasında kapıların 2-3 milyon euro'lardan açılmasına yol açacak.
bir not daha aurelio çok ağır bir ameliyat geçirdi ve sonbaharın ortalarına kadar ayağını topa süremeyecek.

efelainen dedi ki...

çok alakasız olacak ama bende bu erkan zenginin akıbeti ne olacak onu merak ediyorum.seneye kadroda olmaz her halde.

asist time dedi ki...

Mehmet Topuz dusuk ucret olsada inonu de oynamak istediğini dost cevresinde dillendiriyor.

Dun de ya fenerbahce ya da besiktas da oynayacam diyor.

Adam resmen gelin beni alın fener bastırıyor diyor sen cıkıp boyle bir acıklama da bulnuyorsun;

http://www.radyospor.com/News.aspx?ID=99227

Levent Erdogan yonetimin geri kalanina yaptigi zit aciklamalarla kalbimizi kazanmis bir yoneticimizdir. Hep bu karsitlikla yola devam eder umariz.

AQ-47 dedi ki...

@shelbyl

Evet, Bobo da değil fakat bence elimizde hem alternatifi yok hem de en az onun ayarında bir adam almamız lazım ki holosko ve boboyla dönüşümlü ya da holoskoyu sağa çekerek aynı anda oynasın. Tek sorun burda. Yeni alınacak adam bence gerekli, çünkü Nobre ve Batuhanla maalesef yola çıkılmaz. 3. adamın en az Bobo kalitesinde olması lazım, ki onu bile kaça alırız belli değil, biz bir yandan 6 milyon euro veriyorlar diye hemn bob'yu satmayı düşünüyoruz. Hatırlarsanız en son para için Nihat'ı satmıştık takım kaç sene belini doğrultamadı. Anca Holosko gelince o boşluk kapandı. Nihat2tan alınan para çoktan birilerine tazminat olarak ödendi. Burada yönetim şekli aslında herşeyi belirliyor.

norton dedi ki...

Genc oyuncular,Turkiye'yi bir kariyer basamagı,sıcramayı gerceklestirmek icin atlama tahtası olarak gorüyor.Bobo da bu tanıma uyan bi futbolcu.Bu sene ozellikle ligin son rampasında cok olumlu isler yaptı.Kendisi gitmek istiyorsa(ki o yonde acıklamaları var,ne kadar dogrudur,bilemem) ve uygun bir alıcısı da varsa(6 m euro istiyormusuz,Olympiakos 4 m euroya indirmeye calısıyormus.Fakat bunlar düsük rakamlar bence.Gecen sene Kiev 8 m euro teklif etmisti zaten)satmak gerekir.Bobo'nun sahsen daha iyi bir takıma gitmesini isterim.Olympiakos onun icin major bir nokta degil.

Mehmet Topuz layına gelince,Türk oldugu icin fiyat otomatikman birkac milyon euro yükseliyor.Su an alabilecegimiz en iyi Turk oyuncu.Mustafa Denizli'nin oyuncuyu farklı yerlerde oynatma sevdasını da gozonune alırsak ortasahada,kanatlarda,ileri ucun arkasında besleyici oyuncu olarak bile kullanabiliriz.Olayı Bobo gitsin-Topuz gelsin minvalinde degil de Bobo gitsin-daha iyisi alınabiliyorsa gelsin ve Mehmet Topuz da alınsın baglamında degerlendiriyorum.

Bobo'nun kariyer derdi falan yok.Tek derdi para.Burda 1.2 m euro kazanırken olympiakos'ta 2 m euro kazanacak.Derdi kariyer olsa neden olympiakos'a gitsin.Neredeyse maaşı 2 katı kadar artacak.Ben olsam ben de gitmek isterim.Adam sadece hakkı olanı istiyor delgado ve nobre yılda yaklaşık 2.5m euro kazanırken bobo'ya yarısını veremezsiniz.
Bobo aslında tipik bir brezilyalı arttır parasını yap 5 yıllık kontrat kariyer mariyer umrunda bile olmaz şampiyonlar liginde büyük bir sükse yaparsa da satarsın en az 13-15 m euro'ya.Bu adam jo'larla vagner love'larla brezillya u-21'inde beraber oynamış bir adam,etkileyici de bir gol istatistiği var.Bu özelliklere sahip bir adamı 6m euro'ya vermek büyük bir yönetim skandalı olur.TSL'den bu kadar bonservisle bir oyuncuyu satamazsınız da demeyin.İngilizlerin modric'e ne kadar para verdiği malum.Anelka bile fenerden ucuza gitti.Şu bobo'nun değerini hakkaten anlayamıyorsunuz eğer ileride ucuza giderse çok üzüleceğiz.

norton dedi ki...

Bobo'nun ederi verildigi takdirde ve yerine daha iyisi alındıgı takdirde ben gitmesinden yanayım.8-9 m euroya elden cıkarırsak bence basarıdır.Bobo da Ntvspor'un haberine gore Olympiakos'a gitmek istedigini acıklamıs.Bunun 2 m euro verelim,bizde kal olayından daha farklı boyutlar tasıdıgını düsünüyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Mehmet Topuz'un avrupa piyasası değeri maksimum 2 m euro bana göre. Fakat gerçekler var ki o da yabancı sınırı ama yine de 6 m'nin bir insafsızlık olduğunu düşünüyorum. Şu ligde anadolu takımlarında gözüken en iyi yerli orta saha oyuncusu m.topuz malesef ve beşiktaşın da bence fenerden daha çok böyle bir oyuncuya ihtiyacı var. Boboyla zaten sene başı sözleşme imzalanmayarak bir hata yapıldı ama dediğiniz rakamlarla bu transferler olursa yönetimi çok da suçlayamam. Yönetimin yaptığı o kadar transfer hatası var ki bu bence pek hata sayılmaz. Kaldı ki her ne kadar m.topuzu overrated olarak görsem de eğer beşiktaşa gelirse çok yüksek bir performans göstereceğini düşünüyorum ve ayrıca fenerde kadroya bile zor gireceğini düşünüyorum. Yani kendisi kariyeri için ne yapıp edip beşiktaşa gelmeli..

norton dedi ki...

Ntvspor'un haberine gore Besiktas, Mehmet Topuz transferini bitirme noktasına gelmistir.Hayırlı,ugurlu olsun demeye ramak kalmıstır.

Yorum Gönder

Ara