.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Haziran 2009 Cuma

10 Numara İhtiyacı

Futbolda bir 10 numara fenomeni var. Bunu kolay kolay yıkmak mümkün görünmüyor. Her takım bir şekilde bir forvet arkası yaratıcı orta saha futbolcusu ihtiyacı hissediyor. Futbolseverler olarak çoğumuz zaten hastasıyız. Aman topu güzel önüne alsın, spektaküler çalım atsın, albatros vuruşuyla gol atsın diye bekliyoruz. Bekliyoruz beklemesine ama ben artık bu bekleme işinden sıkılmaya başladım. Mücadele eden takım iş yapıyor. Mücadele eden orta saha ne olursa olsun başarının bir ucunu yakalıyor. Ben artık Delgado'ya, Ricardinho'ya veya bir başka 10 numaralı futbolcuya bel bağlamaktan yoruldum. Paşalar gelip en yüksek ücretleri alıp en gözde futbolcular olacaklar, ondan sonra bizde bekleyeceğiz ki, asist yapsınlar, kilit çözsünler, gol atsınlarda Beşiktaş yol alsın. Aslında böyle futbolcular piyasada var, hepte oldu, Galatasaray'ın Hagi'si vardı, Fenerbahçe'nin Alex'i, bizim demeyeyim türk futbolununda bir Sergen'i vardı. Ama bunun yanında bu tip oyuncu yakalamak için verilen milyonlar, sonra gelen hüsranlar, heba olan yıllarda var. Demem o ki atıyorum Lincoln örneğindeki gibi, adam gelip yarım sezon şahane işler yapıp sonra bir anda ortadan toz olup yok ailem yok sakatlığım bin tane dertle çıkmasın karşımıza. Delgado gibi bütün sezon iyi futbol oynasın diye beklemeyelim artık. Aman aman değil Ernst kadar futbolun fundamentalini bilen, hücum yetenekleri belki biraz daha fazla olan bir oyuncuyu bulup koyalım, sağına Mehmet Topuzu aldık, soluna Tello'yu, ileride Batuhan, Holosko, Nobre üçlüsünden 2 sini yerleştir al sana mücadele eden 4-4-2. Böyle makina gibi oynayan takım istiyorum. Hiçte 10 numara özlemi çekmiyorum artık galiba. Birde bi Nuri Şahin vardı, İsmail Air hala getirmedi mi onu bu sezon?

7 Yorum:

okka dedi ki...

hagi ile alex,lincoln,delgadonun aynı cümle içinde karşılaştırılması bence hagiye ayıp etmek olur.hagi bambaşka bir oyuncu klasik bir 10 numaradan ötesi.

MyT dedi ki...

simplextablosu, HAY AĞZINI ÖPEYİM BE! bu kadar diyorum. 10 numaraya dayalı oyun dünyada kal-ma-dı. Barcelona takımında 10 numara diyebileceğin oyuncu Messi'ye bak veya Kaka veya bir Liverpool'un chelsea'nin 10 numarası mı var? orta sahalarındaki adamlar 90 dakika mücadele ediyor. Topuz-Ernst-Tello güzel bir üçlü oldu. Lütfen artık delgadoyla ıvırla zıvırla bozmayalım şu takımı.

Ha "teknik kapasitesi yüksek oyuncu" olmasın mı? Tabii ki olsun. Ama sırf diğerlerinden daha tekniksin diye sana milyonları bayılıp, sonra bütün sezon 2-3 güzel hareket, gol, asist izleyeceksem istemiyorum ben seni takımda. Ernst'in yarım sezonda ortaya koyduğu performansa Delgado 2 senede ulaşamadı. Açalım gözümüzü :)

NURİ DEMİN HAVAALANINA İNDİ , BİNLERCE BEŞİKTAŞ TARAFTARININ KARŞILAMASIYLA ...

AQ-47 dedi ki...

Nuri'den sonra yönetim gözünü Hamit'e dikmiş, akşam Demirören İsmail Er'le Almanya'ya uçuyormuş.

purplepurple dedi ki...

daş gibi bir 4-3-3'ün olursa, perrotta'nın bile pelte olmuş rakibe karşı değme 10 numaralara taş çıkaracak şekilde kilit açabileceğini gördük. veya zidane'ın bile vieira'yı kıskandıracak kadar mücadele ettiğini. raul'un savaşan orta saha olarak harikalar yarattığı günleri de hatırlıyorum.
sahayı iyi kullanıp rakibi düşürdüğün anda senin yeteneği kısıtlı sandığın adamlar alex'in yapamayacağı şeyleri yaparlar. ama takımın kör topal gidiyorsa, bahsedilen 10 numaralar da işte yıl boyunca yatıp, arada 2-3 maç kurtaran adamlar klasmanında sürünür gider.
kısaca, yazdıklarını okudum ve sen haklısın simplextablosu.

conju şöyle demiş:

"ama takımın kör topal gidiyorsa, bahsedilen 10 numaralar da işte yıl boyunca yatıp, arada 2-3 maç kurtaran adamlar klasmanında sürünür gider."

aslında simplextablosu'nun ve yukarda yazan insanların bahsettiği tam da bu. 10 numaranın 2-3 maç kurtarnmasını bekliyorsun afili bir şeyler yapıp. ama 10 numarasız sistemli bi5r oyun oynadığında zaten kurtarılması gerekecek bir maç olmuyor ortada.

kujoon dedi ki...

arda benzeri kanattan top getirebilen futbolcular transfer edilirse 10 numaraya gerek kalmıyor zaten.ama her şekilde ortasahada oynayan futbolcuların teknik kapasitelerinin ve pas alışverişlerinin iyi olması gerekiyor.ernst harika bir oyuncu olmasına rağmen bu konularda eksiklikleri olan bir oyuncu.

denizli bu seneki gibi 4-3-3 benzeri bir taktik uygulayacaksa ileri üçlünün solunda delgado faydalı olabilir ama ortasahada oynadığı zaman takımın direncini olumsuz yönde etkilediği bir gerçek..

Yorum Gönder

Ara