.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Yönetime Dair...

Koca bir organizasyonu yönetiyorsunuz. Adı Beşiktaş Jimnastik Kulübü... Tabii ki en büyük ilgi futbol branşına... O branşta bir hafta önce yara almışsınız, çok ağır ve tamiri acil ihtiyaç olan bir yara... Neredesiniz peki? Ben söyleyeyim, yoksunuz... Koca stadda 950 kişilik bir tribününüz var. Etrafında 5000 kişi alacak kadar geniş boşluklarla birlikte... Gidip, Beşiktaş belediyesi için birlikte toplantılar yapmayı bildiğiniz siyasi kuruma doğrudan bağlı bir Belediye'nin takımından nasıl olur da 5000 kişilik bilet alamazsınız? Bu nasıl bir güçsüzlüktür? Ben bunu kabullenemiyorum... Daha önemlisi, bunu yapamayacak adamların koca Beşiktaş'ı milyonlarca Euro'yu yönetmesini de kabullenemiyorum. Hani kötü günlerin müsebbibi zaten sizsiniz de, iyi günlere de mi katkınız olmayacak? Neden varsınız o zaman o koltuklarda?

8 Yorum:

theotheo dedi ki...

ulan aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık bu ne lan.

ne istiyosunuz adamdan ak. daha iyisi var mı? yeter ulan bıkmadınız. darbecilerden ne farkınız var ak.

Bak simdi theotheo, en ufak bir elestiriye dahi boyle patlarsan; senin Demiroren'i savunurken ki samimiyetine kimse inanmaz.

Icinde 3 adet lan, 2 adet .mina koyayim gecen bir savunmayi da kimse ciddiye almaz. Baskanimiz soyle soyle yapti, soyle bir sebebi var de, bilelim. Yoksa da konusma, en azindan kufur etme, adam sanalim.

dalamar dedi ki...

Aaa Demirören blog'u takip ediyor.

@theotheo
demirören'le ilgili her türlü savunmanı anlamasam da kabullenebilyorum ama "daha iyisi var mı?" demek, evde kalmış kız kurusu yaklaşımıdır. görücü usülü bulunan adamı kabullenmektir evlenmek için. çık dışarı, bir gözünü aç bakalım, daha iyisi var mı yok mu? hem kime göre, neye göre daha iyisi? savunduğun adam ne yapmış son 5 yılda:

-kendine milyonlarca dolar borçlandırmış kulübü.
-6 (del bosque, rıza çalımbay, mehmet ekşi, jean tigana, ertuğrul sağlam, mustafa denizli)teknik direktörle çalışmış, toplam 2 (yazıyla iki) türkiye kupası almış. bu adamları gönderirken ödediği/ödememekte direndiği tazminatlarla kulübü mali açıdan göçertmesi dışında, avrupa kupaları'na katılamama tehdidiyle karşılaşmış (bkz. del bosque olayı)
-önce stadın kapasitesini artırmak için milyonlarca dolar harcamış, sonra da stadı yıkmaya yeltenmiş. ulan madem yıkıp yeniden yapacaktın, ne diye en başta bu işe giriştin?
-fenerbahçe'ye ve galatasaray'a mütemadiyen yenilmişsin. hatta fenerlilerin şamar oğlanı olmuşsun.
-erkek voleybolda küme düşmüşsün. 2 sene sonra yeni çıkabiliyorsun.
-sportif başarısızlığının yanında hem senin, hem de yanındaki yöneticilerinin patavatsızlığı sayesinde antipatinin kralını toplamışsın.
-ve bence en kötüsü ve en önemlisi, "biz kupayı alalım, gs de şampiyon olsun" demişsin. bunu ali der, veli der, ahmet der, mehmet der, ben derim... sen, beşiktaş başkanı diyemezsin! oturduğun koltuğun ağırlığını bileceksin! insanlar hayatında bir kere olsun beşiktaşlılığından utandıysa, o da demirören'in bu sözünden sonradır.

theotheo, sana da bol demirören'li, daha bol kenan öner'li, levent erdoğan'lı günler diliyorum. zira anlıyorum ki bundan hoşlanıyorsun. hatta hadi senin gibi bitirelim, yalan mı aq?

theotheo dedi ki...

ha evet tüm yenilgilerin suçlusu demirören tabiki, demirören yapıyo ya takımı, hiç antrenman yaptırmıyo.

ulan çapsız teknik direktörlere laf atmıyorsunuz da, demirören suçlu ha?

erkek voleybolda düştün de, hentbolda naptın onu niye söylemiyosun?

asıl sportif başarısızlık istiyosan, sebanın son yıllarına bak derim. son 3 sezondur bu takım son ana kadar kafaya oynadı.

kulübe mafyayı sokan süleyman seba sempati topluyor, demirören antipati topluyorsa o da seni gibi bir bok bilmeden atan beşiktaşlıların sorunudur.

berthelemy dedi ki...

demirörenin nasıl biri olduğunu anlamak için 3-1'lik athletic bilbao maçıyla ilgili atletic bilbao'nun kadın başkan yardımcısının sözlerini okuyun.(ekşiden alıntıdır)

" beşiktaş maçta bir gol atınca demirören ayağa kalkarak benim sağımda oturan bir kişiye bütün gücüyle sarıldı. o sırada kafam ve vücudum iki erkeğin bacakları arasında kaldı. o anda neye uğradığımı şaşırdım. bu olay terbiye sınırlarını aşan futbol görgüsüzlerine verilebilecek en güzel örnektir. "

işte sırf bu yüzden beşiktaş başkanlığına yakışmayan bir adam. bunun yanında müthiş basiretsizliği de cabası. natura horror vacui uzun uzun yazmış eline sağlık. lig fikstürünü uefanın belirlediğini sanacak kadar da futboldan bihaber. bakkalım olsa teslim etmem eline. zaten bu yüzden babası da şirketten uzak dursun diye beşiktaşla oyalıyor.

ayrıca düşünün bu adamın takıma en çok faydasının dokunduğu dönemler hiç konuşmadığı dönemler. böyle birinden daha iyisini bulamıyorsak dükkanı kapatalım gitsin zaten.

@theotheo

hakkaten gereğinden fazla komiksin. gerçekten de dediğin gibi teknik direktörlerin hepsi çapsızsa, o yüzden her şey yanlış gittiyse, o zaman şunu sormak lazım: o teknik direktörleri takımın başına kim getirdi? bir de kendinle şöyle de çelişiyorsun, son 3 sezondur bu takımın son ana kadar kafaya oynadığını söyleyip, teknik direktörlere çapsız diyorsun. yani buradan anladığım, takımın son ana kadar kafaya oynaması demirören'in başarısı, ama şampiyon olamaması teknik direktörlerin çapsızlığı.

hentbolda şampiyonluklar kazanıldı, kesinlikle takdir edilmeli, aksini de iddia etmem. ama aynı dönemde beşiktaş basketbol takımı üstüste 4-5 sene, tarihinde hiç yapmadığı kadar erkek basketbola yatırım yaptı, ezeli rakibi fenerbahçe'nin şampiyonluklar kazandığı dönemde 1 finalden öteye gidemedi. tabi ki ülker'le yapılan sponsorluk anlaşmalarında fenerbahçe'nin 1/3'ü para kazanılması da tartışmasız yönetim başarısıdır senin nezdinde. bayan basketbolda, son 5 yılda tarihinin en büyük yatırımı yapıldı, 1 (yazıyla bir) şampiyonluk kazanıldı bu dönemde. aynı dönemin son 4 yılında fb üstüste şampiyon oldu, euroleague'de hep final four'u zorladı, gs avrupa'da kupa kazandı, biz türkiye kupası bile kazanamadık. aynı bayan basketbol takımı bu yıl play-offlarda ilk turda elendi. bayan voleybol takımı yakalanmış bir trendin ardından dağıtıldı, cengiz göllü gibi bir duayenle yollar ayrıldı. takımın durumu ortada. erkek voleybolu zaten yazmıştım.

kusura bakma ama asıl bir bok bilmeyen beşiktaşlı sensin.

T. Egemen Gul dedi ki...

Theotheo'dan hala bir cevap gelebilmiş değil. Teknik direktörleri takımın başına getiren Başkan'ın Demirören değilse neden onlarla basın toplantısını beraber yaptı diye sormak isterim.

Yalniz hatırlıyorum da Denizli geldigi gun ilk ayarı daha basın toplantısında verdi başkana.. Siz gidin ben birkaç soru cevaplayacagim dedi.

Hahaha.

Yorum Gönder

Ara