.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Mayıs 2009 Salı

Yazar Olmak İsteyen Arkadaşlar

İtiraf etmek gerekirse çok planlı, programlı bir hareket değildi bizimkisi. Sadece Ekşisözlük'teki kakafoniden sıkılıp, gereksiz polemikler içinde birbirimizin sesini eskisinden daha az duymanın verdiği rahatsızlıktan ötürü, başka bir mecraya taşınıp, bizi sıkça eleştirdikleri gibi "kendimiz çalalım kendimiz oynayalım ama kimseyi de rahatsız etmeyelim" istiyorduk ve bunu da gerçekleştirdik ne mutlu ki. Muhabbetimizin, göz aşinalığımızın olduğu ya da biz de gelmek istiyoruz diyen tüm arkadaşlarımızla beraber burada mutlu mesut geçinirken, tabii ki gerek Ekşisözlük'teki Beşiktaş'lılardan gerekse okurlarımızdan sık sık "nasıl yazar olabiliriz?" soruları kaçınılmaz oldu. Ancak bu soruları, utanarak söylüyorum ki, şu ana dek görmezden geldik. Zira daha ne kadar büyüyebilceğimizi, kalabalık oldukça aynı tadı alıp, alamayacağımızı, burada yazmak için ne gibi kıstaslar koyulmasının gerektiğini bilmiyoruz. Belki tek kıstas Beşiktaş'lı olmak olmalı. Belki Ekşisözlük'te de yazar olmak ya da en azından orada daha önce Beşiktaş üzerine biraz kafa patlatmak olmalı. Ya da bunların dışında birşey olmalı vs vs.. Dedik ya, şu an için hiçbir fikrimiz yok. O yüzden tek diyebileceğimiz, şimdlik bu konuyu hem kendi içimizde, hem okurlarımızla tartışalım, ligler bitince de ortak bir karara varırız elbet.

9 Yorum:

Bellamy. dedi ki...

kendim beşiktaş blogu açmayı düşünüyordum ama alırsanız da pek şükela olur. almazsanız da canınız saolsun nası olsa yorumlarda yazıyorum bi dolu :)

Swift dedi ki...

Ben blog işlerinden pek anlamam ama eğer imkan varsa üye olmayan birisi bir yazı gönderir, onay verilirse siteye girilir. Yok bu mümkün değilse o zaman bir emal adresine falan göndermesi sağlanır.

Buradan onaylananları diğer tarafta dediğim gibi misafir yazar olarak yayınlarsınız. Belli bir süre sonra işe yarar yazı yazanlar varsa bunlar yazar olarak alınırlar.

Bunun yanında yorumlar kısmında aktif olan ve eli yüzü düzgün birşeyler yazanlar görürseniz bunlara teklif yapıp birkaç deneme yazısı göndermek isteyip istemedikleri sorulabilir vs.

marpione dedi ki...

kimsenin gelmesine etmesine fikren karşı değilim. bu konuda "kesin bu olmalıdır" diyecek kişi de değilim. yalnız,

şu anda yazan insanlar bile bence fazlasıyla içerik yaratıyorlar. daha fazlası kakafoniye yelken açar. blogger'ın arayüzü de çok kullanışlı bir arayüz değil açıkçası. postlar biraz aşağı kaydı mı unutulup gidiyor.

kendi blogu olan insanlar zaten gelip yorum yapıyorlar. istedikleri zaman kendi bloglarından yazılarını da paylaşıyorlar.

kesinlikle "ay bize kalsın kimse gelmesin" maksatlı bir yorum değil bu. yalnız defalarca ispatlanmış, test edilmiş bir kural vardır ki bu tarz oluşumlar kalabalıklaştıkça özünden ve samimiyetinden uzaklaşır. öyle bir kalabalıklaşma durumunda burası da aynı akibeti yaşar, onlarca forumdan farkı kalmaz.

"küçük olsun bizim olsun" zihniyetinde değilim ama bu ortam orijinalliğini kaybetmesin.

Simdi soyle bir durum var; aktif olarak post yazan iki kisi var zaten - Jessie ve Freak. 3/4 aktif Yuki; Yari-aktif ben ve ayaginin tozuyla Jokond. 3/8 aktif Raul ve spirit. Purplepurple ile Threepoint sozlesme yenilemenin gaziyla mi post attilar; eski hallerine donecekler mi yoksa yeni bir baslangi mi bu henuz bilmiyoruz. (Inceden gaz verme calismalari..)

Eger blog bu tempoyu koruyacaksa (genelde Jessie, Freak ve Yuki yazar, millet yorum yapar) birkac yazarin daha katilmasinda sorun olmaz. (Birkac = Üj bej)

Benim bu blogda en cok hosuma giden sey samimiyet. Ve de eksisozluk'teki gibi, mac entry'si okurken delirmemem. (siktik, soktuk, kocan geliyor, anan kaciyor falan dememesi insanlarin) Bu tur yorumlari yapanlarin cok azinlikta olmasi da, ayari alip kacmalariyla sonuclaniyor ki, tadindan yenmez bir durum. theotheo bile burada ayri bir tat oluyor kimi zaman bu baglamda.

Eger su guzel ortam bozulmayacaksa Serap, ben yazar alinabilir diyorum. Ama yazmak isteyenler arasinda bizi takip etmis, kendi blogu olmayan, su ana kadarki olumlu katkilariyla gozlerimizi yasartmis kisilere de oncelik verelim derim. Ahanda dedim.

Swift'in bahsettigi misafir yazar olayi guzel, fakat sanki yukarida bahsettigim samimiyeti goturur, kendimizi haddimizden fazla ciddiye aliriz gibime geliyor. Bir de onu secip bunu secmezsen kusen darilan falan..

Yazar olmak isteyen, ve su ana kadar blog'a hakkini vererek katkida bulunmus oldugunu dusunenler parmak kaldirir, oyle olur sanki.

bu postu kaçırmış bulunmayı kendime yediremedim. şimdi öncelikle şunu söyleyeyim ki ben de yazar olmayı çok isterim. ve fakat kendim de dahil bir süre daha hiçbir yazar almamanızı tavsiye edebilirim. belki de zaman içersinde biraz daha oturduktan sonra alınabilir. şöyle ki, daha az aktif -hatta hiç aktif olmayan- yazarlara ikame olarak birileri alınabilir. ya da misafir yazar olayı fena durmuyor. her halükarda güzel bir iş yapıyorsunuz arkadaşlar. yazar olmasam da, okumaktan da, yorum yapmaktan da büyük keyif alıyorum...

asist time dedi ki...

basketbol neredeyse hiç konuşulmuyor, yeni sezonla beraber basketbol a da biraz ilgi ve alaka gosterilmeli.

T. Egemen Gul dedi ki...

Amator branslar, amator branslar, amator branslar, amator branslar, amator branslar...

Alper dedi ki...

Yazmayı çok isterim ama siz okumak ister misiniz :D

Adsız dedi ki...

yıllardır hep forzabesiktas platformuna soğuk bakmışımdır. neden? çünkü beşiktaşlılığı bir kalıba sokmak istemişlerdir. kayıtlar da olsun, koydukları kurallarda olsun, foruma alımlarında olsun hep belli kalıplara çok geniş ve hepsi bir birey olan koskoca beşiktaş camiasının koskoca taraftarlarını sokmaya çalışmışlardır. şimdi ekşibeşiktaş diye bir platform varsa iki yönden ele alıp sonuca ulaşmalıyız. birinci yönümüz beşiktaş. beşiktaşlılar buraya gelecek ve bu yazıları okuyacak beşiktaşla yaşayanlar burayı takip edecek. ikinci yönse ekşi. eğer bu platformun başına da ekşi yazıldıysa ekşi sözlükte yazar olan herkesin burdada yazma hakkına sahip olduğunu düşünüyorum çünkü burası alt başlıkta ekşi sözlükteki beşiktaşlıların yeri ve her açılan yeni bir platformda alt alt alt başlıklar açılıp taraftarlar ayrılmamalı. bu yazar bu okuyucu diye... zaten bu kalıplara sokulma çabası hep bize kan kaybettirmedi mi ? (art niyet olmadığını kesinlikle biliyorum) sadece neyin olması gerektiğine inandığımı belirtmek istedim. belki yanlışımdır... ama kim kime göre doğru kime göre yanlış ki bu hayatta? tek bir gerçek var ki bu yorumu sonlandırırken yazacağım:

tek aşk Beşiktaşk. gerisi kalıplar içine sokulmamalı.

Yorum Gönder

Ara