.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Mayıs 2009 Cuma

Sahiden Neden Geriye Döndün?

Siz ne düşünürsünüz bilemem. Sergen Yalçın Beşiktaş'ın sembolüdür, idolüdür diyemem. Benim çok benimsediğim bir futbolcu tipi değildir. Ha, futbolu zevk verir ayrı. Bu bağlamda Sergen Yalçın'ın yaptıkları, yapmadıkları bir Beşiktaş'lı olarak beni bağlamaz. Kendisine bir Galatasaray'lı ne kadar yakınlık duyuyorsa ben de o kadar duyarım. Hepsini geçtim, Ntvspor'daki üslubu, olaylara yaklaşımı kendisinin çizgisini yeterince ortaya koyuyor zaten. Biz Beşiktaş'lılar olarak Sergen'i tabu olarak görmeyiz, gerekirse gerçekten oturur tartışabiliriz diye düşünüyorum. Şu yukarıdaki resim bence normal bir resim değil. Normal bir oyun akışı değil. Konuşmaya değer bence.

48 Yorum:

Adsız dedi ki...

Evet, sizce neden?

purplepurple dedi ki...

1-0 öndeyiz, tümer vuruyor, top direkten dönüyor.
skor 1-1, dakika 86 soldan ibrahim üzülmez giriyor. kendisinden beklenmeyecek derecede iyi bir vuruş, kaleci örümcek ağından çıkarıyor.
dk 93 takım hala canla başla mücadele ediyor, hatta hasan'ın şutuna kendini siper eden bir beşiktaşlı topa yetişemiyor.
beşiktaş taraftarı maç boyu kendini yırtıyor, gs'yi şampiyonluktan ettiğimiz için herkes mutlu.

şu sergen denen adam, maç boyu yürüyor. yetmezmiş gibi şu görüntüyü veriyor. yazıklar olsun. ne tabusu, ne sembol adamı allaşkına.

Sergen Yalcin, Rizespor maci iddianamesinde de ismi gecenlerdendir. Besiktas'imdan uzak durmasi hayirlara vesiledir. Bir de bunu altyapi antrenoru yapacaklardi, direkt intihar.

Chelsea macindan once kendisine "Gol atar" diye bahis oynamis bir adamdan bahsediyoruz burada.

Sergen'i sadece "Sergen atti sampiyonluk geldi!" cumlesinde analim, o kadar. O cumlede de vurgu sampiyonluk kelimesinde zaten.

gökhan dedi ki...

işin acı tarafı...

http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=10&t=12581

şu taraftarın sergene bakış açısından acayip rahatsız oluyorum.

yuki the zorba dedi ki...

Sergen'i pek sevmem, Jessie de bilir az biraz...

Öte yandan bu pozisyonun abartıldığını düşünüyorum... Dakikaya dikkat edin. 89.49... Maçı izlemeyen biri bu pozisyonu en doğru şekilde analiz edemez. Önce sözlükte yazılanı okuyalım...

"sergen'in,durum 1-0 iken bomboş pozisyonda pas vermek yerine yörüngesi etrafında dönüp kendi kalesine yönelmesi,ali güneş'in,gökhan güleç'in daha müsait durumda arkadaşları varken 30 metreden kaleyi sallapati yoklamaları,sanırım izleyen herkesin dikkatini celb etmiştir."

Bunu diyen adamın maçtan haberi yok. Maç 1-1 o sırada... Canlı maalesef izleyemedim, uçağımız iptal oldu, havaalanında kaldık o gün. Ama maçı TV'den izledim. Sergen'in ve Beşiktaş'ın şu dakikalarda bitik olduğunu biliyorum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Sergen oyuna sonradan girmişti. Sakatlıktan yeni çıkmıştı galiba... Ben TV karşısında tepiniyordum, yürüsene falan diye. Ama bu pozisyonu bir de izlemek lazım; gerçekten izlemek lazım... Sergen'in ivmesini, pozisyonun gelişimini görmeden buradan konuşmak yanlıştır... Bu resmi ben de görsem, vay şikeci p.venk der geçerim yani...

yuki the zorba dedi ki...

Bu arada Sergen gerçekten bu takımın kenarından geçerse 2. Sinan Engin devri başlar. Bu zihniyeti uzak tutmak zorundayız.

krasotkin dedi ki...

gerçekten unutulmaya yüz tutmuş önemli bir hadise. bu pozisyonda sergen'in o öldürücü ara paslarından birini beklerken kendisi 180 derece dönüş almış ve defansa pas vermişti. ikinci golü yememizden hemen önce.

buna mukabil maçın günah keçisi, hatta takımı satan oyuncu 90'a giden şutu çıkaramayan cordoba olmuştu.

bazılarında şeytan tüyü oluyor. sanırım sergen de onlardan biri.

aslında doğru cordoba ya patladı ama, bizm kızdığımız degajlarıyla ünlü kalecimizin o kısa düşen degajı oldu..yoksa doksana giden topa kimse bişey diyemez..

Adsız dedi ki...

Hiçbir zaman sevmedim hiçbir zaman da sevmeyeceğim.

Alper dedi ki...

http://alperr.blogsome.com/p15/

kırlangıç dedi ki...

her yerden de ok çizmişler.
adam iyi pas atıyo da her seferinde de değil. maç için böyle çok pozisyon yakalayıp birini değerlendiriyor. her seferinde sergen bunları asist yapsa bjk her sene şampiyon olurdu zaten.

aynı şekilde cordoba degajı nasıl yanlış atmış. tamam adam iyi degaj kullanıyo da, robot mu bu adam her seferinde süper atacak. elbet yanlış degaj da kullanıyodu cordoba.

Alper dedi ki...

o sene galatasaray 9 - 10 kez 90+larda gol attı şampiyon oldu, o maçta atınca mı çok göze battı?

Mesele Sergen'in iyi pas atip atmamasi degil, mesele bu kadar bariz bir sans varken degerlendirmemesi. Benim bildigim Sergen o pozisyonda en azindan sag taraftan kosan adama pas atmayi dener. Benim bildigim Sergen, bir maci beraberlikle bitirmeyi kabullenmez. Benim bildigim Sergen, donup kendisine dogru kosan 3 Galatasaraylinin arasina girmez.

işte bu kadar kolay kabullenip kendi kendimizi suçladığımız için eziliyoruz ya zaten, bırakalım beyler, adama diyoruz ki cordoba tamam yanlış degaj atar da, direkt hasan kabzenin sağ ayağına da atmaz, en azından bu maçta bu dakikada insan taça atar direkt gs linin ayağına atmaz..ayrıca sergen i suçlamak da yanlış kesinlikle, tamam kişiliğine laf edin ama ben beşiktaşlılığından kuşku duymam, geri döner dönmez, ona kaldıysa guinti nin kaptırdığı top da var, kimse konuşuyor mu?

Swift dedi ki...

Besiktas 90'a kadar beklemis, gol de atmis, sonra Sergen aman bir gol daha atmayalim diye yirtinmis, son dakikada Hasan Kabze'ye de 90'a vurki yenilelim diye tembihlemis. Plan da tikir tikir islemis.

Boyle ipe sapa gelmez seylerin bu sekilde konusuldugu yer mi olacak burasi?

Yoksa ici dolu konularin konusuldugu yer mi?

Once buna bir karar verin, ona gore yorum yapariz.

Soruyu yeniden sorayim:

Sergen'in aklina ne dustu de geri dondu?

Burada bir plandan bahseden yok. Maci izleyen herkes Besiktas'in ne kadar azimle oynadigini da gormustur zaten. Sike yapmak icin son dakikayi beklemek de okuzlugun dik alasidir.

Lakin Sergen oyuna sonradan girmistir. Sergen oynadigi sure boyunca cok kotudur. Sergen bu pozisyonda acayip bir karar almistir.

"Bu maci satanin anasini sikeriz" tezahurati altinda mac satmak kolay degildir. Mac boyunca sergilenen iyi oyunu goz ardi etmek yanlistir. Besiktasli diger futbolcularin emegine saygisizliktir. En basta bos yere ipi cekilen Cordoba'ya yapilir bu saygisizlik.

Ama bu demek degildir ki, Sergen'in aklina bir-iki tilki dusmesin? Demek midir? Bu kadar mi cok guveniyorsunuz Sergen Yalcin denilen adama?

"Ipe sapa gelmez"likle itham etmeden once yazilmisi iyice okuyun, burada macin degil de Sergen Yalcin'in tartisildigini anlayin, ondan sonra yorum yapin.

Swift dedi ki...

Ipe sapa gelmez demisim az demisim. Daha agir seyler soylemek gerek.

Her basarisizligi baskasina atmak konusunda uzman Fenerlinin tekinin koydugu iki fotograf uzerine bir insani mac satmakla itham etmek, degil Besiktas'li olsun hangi takimli olursa olsun en hafif tabirle gulunctur.

Bir video goruntusu bulursunuz, Sergen'in oyuna girdikten sonra top ayagina geldiginde her pozisyonu tek tek incelersiniz, bunlari goruntulu sekilde ayri ayri gosterir bunun uzerine bir iddia ortaya atarsiniz, hadi biraz altini doldurmus olursunuz ve belki uzerinde bir iki laf etmeye deger olur.

Iki fotograf koyup altina "zaten Sergen'i sevmem, ben sevmezsem boyle birsey de yapabilir" babinda laflar neyin nesi? Sevmediginiz hatta nefret ettiginiz sampiyonluk macindan 24 saat once bu konunun bu sekilde acilip altina boyle desteksiz yorumlarinin yapilmasindan zaten belli, ayrica soylemenize gerek yok.

Her mactan fotograflarla boyle onlarca pozisyon cikarir, her futbolcuyu mac satmakla itham ederim. Sevmedigim oyuncular da cok, neden acaba daha once dusunemedim?

Sergen niye geri donmusmus.

Picasso niye kulagini koparmissa Sergen de ondan geri donmustur!

"Her mactan fotograflarla boyle onlarca pozisyon cikarir, her futbolcuyu mac satmakla itham ederim."

Her macin boyle bir onemi olmaz ama. Bahsettigimiz adam da her futbolcu degil. Adi iddianamelere girmis bir futbolcu.

Eger bu pozisyonu "adam gibi" tartismak yerine "kestirip atma" yoluna gireceksek; 8-0'a laf atmaya yuzumuz olmamalidir. Bu tartistigimniz konu Besiktas, FB, GS degil; Turk futboludur. Butun sene galibiyet alamayan takimin 5 haftada 15 puan almasina karsin baska bir takimi eyyamcilikla sucladigi bir futbol.

"Ben Sergen'i sevmem, sevmezsem yapabilir" demedim. "Sergen'in adi iddianamelerde gecti, gectiyse de yapabilir" dedim. Aradaki farki idrak etmek o kadar mi zor?

Not: Picasso kulagini kopartmamistir, baska bir cevap istiyorum.

Swift dedi ki...

,"Eger bu pozisyonu "adam gibi" tartismak yerine "kestirip atma" yoluna gireceksek; 8-0'a laf atmaya yuzumuz olmamalidir." ,

O maci da ustune uc dort tane ok cizilmis iki fotograf uzerinden tartisacaksan yuzun olmamali zaten.

,"Ben Sergen'i sevmem, sevmezsem yapabilir" demedim. "Sergen'in adi iddianamelerde gecti, gectiyse de yapabilir" dedim. Aradaki farki idrak etmek o kadar mi zor?",

Evlerine baskin yapilip gozaltina alinan cok sayida degerli insan oldu son donemde. Demekkki hepsi yapmislardir. Guzel mantik. Umarim birgun bu savundugun mantik yuzunden kendi hayatinda zan altinda birakilmazsin.

"Not: Picasso kulagini kopartmamistir, baska bir cevap istiyorum",

Dogru bu yuzden her gordugun fotografi Picasso sanmamak, Van Gogh olabilir mi diye arastirmak gerek degil mi?

The Crucible filmini hatirlatti bu yorumlar. Size cadi avinizda kolay gelsin.

"Sergen'in adi iddianamelerde gecti, gectiyse de yapabilir" cumlesinde "Sergen sucludur, kesinlikle yapmistir" tarzi bir ifade var mi? Mafya baglantilari telefon kayitlari ile ortaya konan bir insandan bahsediyoruz burada, ama ben Sergen'den bahsederken "Sergen gibi bu konuda suclu" bir insan mi diyorum? Hayir, "adi iddianamede gecen" diyorum. Telefon kayitlarinin sahte oldugu ortaya kondu mu? Hayir. Bilakis olayin ustu kapatildi. Benim derdim bununla. Sergen adil bir yargi surecinden gecseydi, tamam derdim. Atifta bulundugun Ergenekon sorusturmasindaki zanlilar yargilanmayi bekliyorlar; yargilanma sureci sonunda belirtecegiz haklarindaki gorusumuzu. Simdi degil. Ama Sergen olayinin uzerine sunger cekilmisse, benim suphe duymak icin hakli sebeplerim vardir.

Resim yerine video demissin, ben o pozisyonu ilk izledigimde ne tepki verdiysem simdi de o tepkiyi veriyorum.

Bak tekrar edeyim; bu maci Besiktas satti demek okuzlugun dik alasidir. Hicbir sike senaryosu son 30 saniyeye birakilmaz. Ama baskaninin oncesinde "Biz kupayi alalim Galatasaray sampiyon olsun" dedigi bir macta, boyle bir sahne yasanmissa; sen hala daha bu sahneden dolayi zan altinda birakiliyorsan; bunu da oturup "adam gibi" tartisacaksin. "Ipe sapa gelmez" diye kestirip atmayacaksin, sen kestirip attikca onlar da atacak.

8-0 tum Besiktaslilara gore bariz sikedir, Galatasaraylilara gore de degildir. Bunun tartismasi dondu kac gun once. Herkes etegindeki tasi doksun, olanlarla, ithamlarla yuzlessin.

Hele ki gorus bildirmek yerine "ses yukseltmeyi" secerse insanlar, bir yere varilamaz Swift. Agresyon daha da suphe yaratir karsi tarafta. Beethoven'lik eylemeyelim. Arz ederim.

Golden sonra Cordoba'yi jest, mimik ve laflariyla basinin ve taraftarin onune atan iki futbolcudan biri kimdi hatirlar misiniz? Bu da bonus soru olsun..

http://www.milliyet.com.tr/2006/05/08/son/sonspo03.asp

T. Egemen Gul dedi ki...

Sacma bir konu bu. Sergen Beşiktaş'ın tabusu da değil, sembol ismi de.. Super Lig'de dolasmadigi takim kalmamis bir adamdan bahsediyorum.

Bak bişiy diycem; sikimde bile değil.. Maçı sattığı için donmus olsa ne yazar, olmasa ne?! O günlerde bunlar neden konuşulmadı? Geçmişe mazi.. O takımın teknik direktörü bu adamı bu pozisyondan sonra neden takımdan kovmadi? Başkan bu maçı izlemedi mi? Daha bir sürü soru sorabilirim buna benzer.. Ama gereksiz..

Van Gogh'ta eşcinselliginden dolayi kulagini kopartmis zaten.. Ayrilik acisi falan..

Oyle.

Swift dedi ki...

Iki kere denedim ama yukarida yazdigin ve neden bos oldugunu acikladigim ici bos seyleri degisik kelimelerle tekrar etmeye calistigni gorunce ucuncuye degmez.

Bu mactan sonra "Maci satti" diye Cordoba kovuldu Egemen. Tumer ve Sergen'in Cordoba'nin uzerine abanmasi uzerine suclu o oldu. Baskan "Biz kupayi alalim Galatasaray sampiyonlugu" derken ses cikarmayan yoneticiler mactan sonra salya sacarak "Cordoba'ya en agir ceza verilmelidir" dediler. Sorun burada.

Swift, hicbir soruna cevabim bir onceki dedigimin tekrari degil; sadece Besiktas'in maci neden satmis olmadigini acikladigim yer tekrar son cevabimda. Son cevabini o yuzden demagoji olarak goruyorum.

Sergen'i, Besiktas takimindan bagimsiz olarak tartisamayacak olmamiza uzuldum, benim cikardigim sonuc bu bu tartismadan.

molosztash dedi ki...

bu pozisyondan hiçbir zaman şüphe etmedim, şimdi de bu blogda yeniden görmek çok şaşırttı beni.

Bu pozisyondan neden şüphe etmediğime gelince, bu pozisyondan Sergen daha önce iki defa yakaladı, ikisinde de sağdan bomboş kaçan Ali Güneş'in önüne yuvarladı, Ali Güneş denen kazma da iki defa dağlara taşlara vurdu. Bu pozisyonda da Ali'ye açmak istemedi, 180 derece dönmedi, en fazla 120'dir, sol kanattaki arkadaşına attı. O pozisyonu değerlendireceği en iyi şeklin o olduğuna inandı ve oraya attı. Bu kadardır.

Sergen benim için de idol falan değildir ayrıca.

Bir de Chelsea maçında kendisi için gol atar diye bahis oynamış. Bu konu bana şehir efsanesi gibi gelir hep, bu konuda Sergen'in açıklaması ya da elle tutulur bir kanıt varsa linkini gönderebilir misiniz?? Ayrıca oynamışsa da helal-i hoş olsun kazandığı paralar... Kendisine güvenmiş ve kendisi üzerine bahis oynamış, Gudicini'ye pay vermeyi vaat etmediyse maçtan önce, hiçbir sorun yok benim için...

T. Egemen Gul dedi ki...

Aklı başında her insan bu GS maçından sonra kendi kendine sormuştur bu soruyu. Ben sordugumu hatirliyorum. Ayrica bu Tümer'le Sergen Y* neden bu herifi kötülüyolar adamın kuyusunu kazıyolar diye düşünüyodum. O zamanlar Vatan gazetesi alıyorduk eve.. Enteresan seyler oluyor tabi boyle arada.. Turk Futbolu'nun temiz oldugunu kimse iddia edemez..

Ve bence Italya'daki temizlik de "tam doğru" olan bir yaklaşım değildi. Bu olaylarin onunu kesmek saygın insanlarin (Ozhan Canaydin, Şadan Kalkavan, Sadri Şener gibi isimlerin kulüp başkanliğina, şimdi adı aklıma gelmeyen, daha doğrusu bulamadığım, yeni bir Federasyon Başkanına ve yönetimine, temiz bir PFDK'ya, şaibesiz ve yemeyen Hakemlerin MHK'nin) başına geçmesi, içine girmesiyle olacak şeyler..

Aceto'nun forumunda bir ara konusu geçmişti dün (Barça-Man U maçından sonra) yine geçti. Italya ve Ispanya futbolu düşüşte yada şaibeli diyorlar, bu yüzden Premier Lig bu kadar değerli gözüküyor. Evet öyle.. Çünkü olayın doğrusunu Ingilizler yapıyor.. Diğerleri ancak başarılı dönemler geçirdiklerinde izlenebilir ligler oluyor..

Neyse konu başka yere dağıldı.

Sergen'i tartışmayalım artık zaten.. Ve ayrıca bugun burada biri söylemişti, seneye stad yıkılmasin diye.. Iki-üç senelik bir egemenlik kurabiliriz ligde.. Katılıyorum..
* = Yavşak

Adsız dedi ki...

25 yaşında 25 yıllık bir beşiktaşlıyım.90 yılların başına yetişemedim.metin ali feyyaz üçlüsünü canlı izlemek(yada izlediğimi anlamak) nasip olmadı.o zamanlardan hatırladğım babamın götürdüğü Mersin İdman Yurdu-bjk maçında stadda uyuduğumdur ve de babamın benim üstüme örttüğü hırka hala aklımda hayal meyal ama neyse.
90 yılların ortasında (daum ve sonrası) hatırlarım.herkes hagiyi savunurken ben sergeni savundum.daha 10-11 yaşımda sergenin ön adının "ali rıza" olduğunu bile biliyordum.gs ortalığı silip süpürürken hasan şaşlar,şükürler hagiler ortada gezerken ben hep sergen dedim.hiç şampiyonluk yaşamamış bir bjkli çocuk olarak.
kimi idol alacaktım o zamanlar erkanı mı?rahim mi?yoksa alpay mı.
sergenin her frikik golünde,her çalımında gönlümdeki yeri sağlamlaştı.
sergen yalçın bir dönemin futbol idolüdür bunu kimse inkar edemez.

Jokond dedi ki...

arkadaşım siz şaka mısınız nesiniz? 25 kişi yorum yapmış, nasıl olur da bir kişi bile yazmaz. ilk fotoğrafta atağa kalkan 4 futbolcu 2. fotoğrafta nasıl üçe düştü, 4. adam paralel evrene mi düştü, sol açıktaki herif o süreç içerisinde aynı vücut pozisyonuna nasıl sahip oldu, ilk fotoğrafta süre ve skor yazarken ikincisinde niye yok?

ben o maçı canlı izledim sergen ile ilgili en ufak şüphem bile yok. aynı şekilde cordoba ile ilgili de içim ferah. halbuki sizin burada bu maçın kim tarafından ve nasıl bu hale getirildiğini konuşmanız gerekiyordu. isim vermeden küfretme hakkımı kullanmak istiyorum, dürrüğün biri fenerin şampiyonluğu ile ilgili hislerini açıkladı diye biz bu kepaze hallere düşmedik mi? o dangalak yüzünden taraftar futbolcuyu aşırı motive etmedi mi? ne çabuk unutuyoruz yahu.

T. Egemen Gul dedi ki...

Jokond acilen gözlüğe ihtiyacin var :)

T. Egemen Gul dedi ki...

Dur lan nedenini de yazayim da küfür yemeyeyim gereksiz yere.. Sergen'in hemen önündeki oyuncu ceza yayina dogru capraz kosu yaparken ortadaki oyuncu Sergen'in onune dogru gelip pozisyon hatasi yapiyor.

Belki de onu kapandigi icin donmustur Sergen lan. Bu da olabilir gibi geldi simdi bana.

Jokond dedi ki...

fevri bir giriş olmuş. sakat ayağımla yattığım yerden her şeyi tarak gibi görmüşüm. ikinci paragrafı muhattap alabilirsiniz:)

Jokond'un ikinci paragrafini muhattap aldim:

O sahsin aciklamalari yuzunden bu hale dustuk, o yetmez mi gibi Turk futbolunun basina gene o aciklamalar isiginda "Papermoon" fenomeni sarildi. O sahsin yonetimi mac sonrasi agzindan salyalar akitarak "Cordoba'nin .mina koyacagiz" minvailnde aciklamalar yapti. Ve o Cordoba'yi atese atan da su pozisyonunu tartistigimiz Sergen Yalcin'di.

Sevgili Jokond, o sahsin aciklamalari ne kadar yersizse, Sergen'in Cordoba'ya gidip o hareketleri yapmasi, o laflari etmesi de o kadar yersizdir. Benim de aklimda soru isareti uyandirmistir.

@molosztash

Hocam haklisin, Sergen'in Chelsea bahis olayi biraz efsane; ben olayin gaziyla ornek verdim onu. Dedigim su; Sergen Yalcin bahis oynar. Ben futbolcunun bahis oynamayanini severim. Senede kac milyon kazanan bir adamin, kendini zan altinda birakacak islerden uzak durmasini isterim. Sergen hicbir zaman bu taraklardan bezini almamis, o da yetmezmis gibi kendini aklama yoluna da gitmemistir.

Sergen benim de idolumdu, cogu insan takdir ederdi Sergen'i. Ama idoldu diye de adamin (bence) karanlik yonunu tartismaya calistigimizda kafamiza terlik yememize de gerek yok. Ayrica bu kadar olaydan sonra hala daha Sergen'i idol etmeye de gerek yok bence.

Egemen, Sergen'i tartismayalim demissin ya, hayir abi, bilakis tartisalim. Gokdeniz'i, Fatih'i, Sinan'i, Adnan'i, Aziz'i surekli tartisalim. Sinan Engin gene Super Lig'e dondu Manisaspor'un menajeri olarak. Bu adamlar tartisilmadikca daha cok sike tartismasi yapariz biz.

Çok merak ediyorum.Sergen'in bu hareketine ck ck ck çekenler fener 5 sene üst üste şampiyon olsa çok mu hoşlarına gidecekti.
Bu yıl Fransa'da lyon şampiyon olamasın diye federasyonundan,basınına tüm ülkede seferberlik ilan ettiler ve sonunda başarılı oldular.O sene de öyle bir seneydi anelka'nın yedek beklediği bir takımla Türkiye'de hiçbir takım tek başına mücadele edemezdi yaşandı bitti fazla deşmemek lazım.Sergen'de eğer isterse bir 10 yıl sonra kaleci Hayrettin gibi yaptığı haltı itiraf eder.
Tabi duruş,muruş böyle şeylere ters sergen'in yaptığı ama,totalde o yıl fenerin şampiyon olamaması beşiktaş'ın menfaatine olmuştur.

aamet jr. dedi ki...

Maçta bir satış olmadığı zeka özrü olmayan herhangi bir bireyin rahatlıkla görebileceği birşey. Kimsenin Sergen maçı sattı falan dediği yok. Bence Sergen'in bu pozisyondan dolayı eleştirilmesindeki tek neden, golden sonra Cordoba'yı seyircinin önüne atan iki adamdan biri olmasıdır. Yani denmek isteniyor ki, Cordoba'ya "Sattın maçı olum" tribine giriyosun da iki dakika önce senin yaptığın ne ayak?

Sergen'in bu yürüyüşü yapması tamamen psikolojik sebeplerdendir bence. Hafta boyunca Beşiktaş maçı satacak dedikodularının dolandığı, maçtan önce ve gol yendikten sonra "Bu maçı satanın anasını ..." diye inlediği bir ortamda,takımın lideri gözüyle bakılan Sergen suçu Cordoba'ya kanalize etmak için üstüne yürümüştür. Tepki gösteren öbür adamın niye böyle bir hareket yaptığı ise maçtan takriben 20 gün sonra belli olmuştur zaten.

Suçlanması gereken tek insan, Galatasarayla maçı olmasına rağmen, gönlündeki şampiyonu açıklayıp futbolcuları baskı ve zan altında bırakan Demirören'dir. Hoş maçı olmasa bile bir başkanın böyle bir açıklama yapması ne kadar doğrudur, orası tartışılır. Pardon tartışılmaz.

Temur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Temur dedi ki...

Zalad'ın kademesini görünce geri dönmüştür Sergen

Abicim yapmayin etmeyin, hemen ipe goturmeyin insanlari.. o zaman gecen haftada sormazlarmi, baros niye rustunun uzerinden asirmadi diye?

Futbol bu iste, ama maalesef oyle bir hale geliyorki her seyin altindan kotu birsey cikarmaya cikariyoruz...

aamet jr.'i benim ifade edemediklerimi ifade etmesinden oturu tesekkur eder, maca 10 kala kafayi yerim. Uyumak icin cektik de o kadar ama kafi degilmis..

Emrah D dedi ki...

bence sergen bu maç beraberliğe bahis oynamıştı. 1-1 iken fotoğraftaki hareketi yapıp geriye dönen sergen, golü yedikten sonra cordoba'ya en çok sallayanlardan biri olmuştu.

Bence beraberliğe güzel para basmıştı.

Bu arada işkembeden suçladım adamı ne büyük hafiflikmiş.

Şimdi sergen'i savunuyormuşum gibi oldu ama sevmem kendisini.

molosztash dedi ki...

vay anasına!! ben de maç hafızam iyi sanırdım. bu maç nedense aklımda hep son iki dakikada iki gol yedik şeklinde kalmış... tam itiraz edecektim, pozisyon 1-0'ken olmuştu diye...

ayrıca köşede de yazıyormuş zaten :) Jokond, bildiğim bir göz doktoru var abi, beraber gidelim...

Redingot dedi ki...

Yani shelbyl'de bir "bunları karıştırmayın, esas konuyu tartışalım" havası var; zaten sonradan da Sergen tartışılmadı diye yazıklanası olmuş da... işaret ettiği tartışmanın tuhaflığı enteresan: Sergen'in geçmişinde şöyle şöyle yamukluklar var; maçın öncesinde şöyle şöyle şeyler oldu; pozisyonda her biri iki ayrı boş kaçış yoluna anında gidebilecek (ve sonrasında "golü atabilecek") dört oyuncu varken (ki soldan ikinci oyuncunun geldiği yöne doğru ok çıkarıldığı da gözden kaçmıyor, adam aniden durup geri geri depara kalkacaktı herhalde), onlardan birine "asist" yapmak yerine niye geri döndüğü tartışılacak. Daha doğrusu, varsayılan sebebi de katarsak, bu veriler ışığında biri shelbyl'e neden Sergen'in maçı satmamış da olabileceğini kanıtlayacak... Böyle saçma tartışma olur mu, hiç böyle bir tartışmanın akıl fikir sularında cereyan etmesi ihtimali var mı? Sergen'in filan falan şekillerde olan geçmişi, bana, onun o maçın o anında, sahanın o bölgesinde topla koşuyorken aklında ne olabileceği hakkında bir fikir vermiyor; "Sergen'in zihni", benim tam emin olarak at oynatabileceğim, gerçekten sağlaması yapılabilecek "düşüncelerle" değerlendirip hakkında tartışmalar yapabileceğim bir alan değil. Yani Sergen niye geri döndü sorusuna yanıt olarak binlerce değişik düşünce öne sürülebilir; hepsinin sonuca tesir olasılığı, hepsinin hükmü aynıdır, çünkü hepsi spekülasyondur; bilmediğimiz ve Sergen'in geçmişinden hareketle bilemeyeceğimiz bir alana dair spekülasyonlardır bunlar. Kaldı ki futbolcunun sahada yaptığı her hareketin geriplanda beslenen bir düşünceye yüklenebileceği, ona bağlanabileceği, onu yansıtacağı fikri de çoooook su götürür. Belirlenmiş planlara göre davranan davranma makinelerinden değil, futbolculardan ve insanlardan bahsediyoruz.
Son diyeceğim, böyle şahane "tartışmalar"ın ardından ne olur ve ne olur Bülent Uygun'un bok atmalarına bir şey demeyin bir zahmet.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tamam da, biz sergen'in kafasındaki bilemeyiz demekten öte bir isteğimiz var bu tartışmayla ilgili. o zaman, zalad'ın kafasındakini de bilemezdik veya bir başkasının da.

biz fikir yürütmeye çalışıyoruz. bu, spekülasyon üretmeye dönecekse varsın dönsün. elbette, insanın her hareketinin ardında bir neden vardır, olabilir. ama bu kestirip atacağımız anlamına da gelmez ki.

burada muhtemelen saha içinde bir takım konuşmalar geçmiştir. sergen'in galatasaray geçmişinden gelen dostlukları saha içinde bazı arkadaşlarıyla bazı konuşmalar yapmasına ve ona göre davranmasına yol açmış olabilir. saha içinde sergen topla giderken bir galatasaray'lı futbolcunun "sergen saçmalama lan" diye bağırmadığını kimse bilemez. benim inancım da budur.

yıllar önce metin tekin'in bir açıklaması vardı; o kadar yalvardılar ki gol atınca kendimi kötü hissettim. gibilerinden.

ayrıca, ntvspor'da hakan ünsal, sergen yalçın gibi oyuncuların açıklamalarından çok net anlıyoruz ki, saha içinde bu konuşmalar oluyor. bu adamlar, son 20 yıla damgasını vurmuş adamlar. neticede onlar bunun varlığını açık seçik ifade ederlerken kimse aksini iddia edemez sanırım.

ben sergen'in dönüşünü normal kabul etmiyorum. sebebi bana göre yukarıdaki anlattığım sebep. sergen'in bunun karşılığında bir şey aldığını da düşünmüyorum. bir satış olması için bir alışveriş olması gerekir. ha, etik midir orası tartışılır.

delgado dedi ki...

vay be, şimdi bakınca olayın vahameti nasıl gözüküyor... 2 ezeli rakibin de şampiyonluk yolunda, biriyle kendi sahanda şampiyonu belirleyecek bi maç oynayacaksın belki de, başkanın maçtan önce "şu takım şampiyon olsun" diyecek ve asla çıkaramayacağı bir golü yedi diye 1-2 kendini bilmez herif kalecinin üstüne yürüyecek...

beşiktaş'ta böyle bir şey yaşandığından dolayı utancım anlatılamayacak seviyede gerçekten...

T. Egemen Gul dedi ki...

delgado'yla ayni hisleri paylasiyorum..

@Redingot

Aslinda cok guzel bir cevap olmus eger senin varsaydigin seyi yapiyor olsaydim.

Benim dedigim su; Sergen boyle bir isi yapabilir su su sebeplerden. Oraya kadar tamam. Ben insanlarin gelip de "Hayir, Sergen yapmamistir cunku..." diye bir sey KANITLAMASINI (lan biri bana su bold olayini nasil kullanacagimi gostersin :)) beklemiyorum. Benim salteri attiran yuksek ses tonuyla insanlarin olaya dalip konuyu "tartisilamaz" hale getirmesiydi. Ki sonra molosztash'a Sergen'e en basta biraz fazla yuklendigimi de kabul ettim.

Elimizde boyle bir pozisyon, mactan sonra Cordoba'ya cullanan bir adam var; ve bu adam televizyondaki aciklamalarinda futbol etiginin e'sini s.klemedigini belli ediyor.

Ben iskillenmekte hakli goruyorum kendimi. Biri de bana "ipe sapa gelmez" derse kiziyorum.

Ama bu maci Besiktas satmistir diyen Fenerli olsun orasi ayri.

Jessie'nin son aciklamasi cizgisinde tartisalim tartisacaksak.

Ama once geri saymaya devam edelim.

doqan dedi ki...

sergen de bilir gs den dost olmaz öyle bir şey yapmamıştır görüntüler olsaydı daha iyi yorum yapardık ama ben maçı izlemiştim ve hiç bir şekilde beşiktaşın gs ye maç verecek durumu yoktu öyle olsa gol atmazdık yahu!!

Yetkin dedi ki...

sol kanata attı diyen arkadaş atıyor, sergen yarı sahaya dönüyor resmen, pozisyonun videosu sağda solda var , izleyin.

Adsız dedi ki...

bence ii yapmış

Yorum Gönder

Ara