.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Özür borcumuz var

Yıllardır gelmeyen şampiyonluk birçoğumuzun dengesini bozdu kabul ediyorum. Yönetime öfkeliyiz, takımdan şikayetçiyiz ona da tamam. Bütün bu hengamenin ortasında içimizi ısıtan hep İnönü'deki taraftarımız oldu. Desibel rekorları, müthiş besteler, sosyal sorumluluk örnekleri, espritüel ve yaratıcı mizansenler her geçen gün daha fazla göğsümüzü kabarttı. Ama bugün için bir kez daha öz eleştirimizi yapmamız lazım. İstanbul İnönü Stadyumu'nda iki yerli hocaya çok ayıp ettik. Abdullah Avcı ve Aykut Kocaman. Her ikisi de kitlesel küfre maruz kaldı. İkisine de yabancı maddeler yağdırdık. Neden? Taraftarı ateşleyecek hiçbir şovenist harekette bulunmamalarına rağmen sırf takımlarına iyi futbol oynattılar diye yapmadığımızı bırakmadık. Türk futbolunun karakter yönünden en düzgün iki hocasına bunları yapıyorsak vay halimize. Şampiyonluk sadece kupayla olmuyor. Esasen yüreklerin bam telinden geçiyor. Abdullah Avcı'nın maç sonrası röportajı hala gözlerimin önünden gitmiyor. Benim ümidim, bundan sonra İnönü'ye misafir olacak olan bu hocalarımızın gönülleri bir şekilde alınmalıdır. Beşiktaş taraftarı yeri geldiğinde hatasını kabul de eder ve onu kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir naiflikte düzeltmesini de bilir. Büyüklüğü de oradan geliyor zaten... Fokur fokur kaynayan şampiyonluk kazanına bu da benden bir tutam baharat olsun...

27 Yorum:

okka dedi ki...

evet aynen katılıyorum.ikisi de çok beyefendi.bilhassa aykut kocaman o spor giyimi ile yedek kulubesine dayanıp,kollarını bağlayıp maçı takip etmesi,hiç haraket etmemesi beni çok etkiliyor.sanki bilet parası bulamayıp maçı dışardan kaçak izleyen biri gibi...

Swift dedi ki...

Avdullah Avci kismi komedi gibi bir yorum olmus. Ironi mi diye dusundum ama olmadigina karar verdim, keske olsaydi Bu yorumu ancak macta olmayan, hatta izlemeyen biri yapabilir.

Abdullah Avci'ya iyi futbol oynattigi icin falan tepki verilmedi. Oyunculari golu attiktan sonra yerden kalkmadigi ve akla hayale gelmeyen zaman gecirme numaralari yaptigi icin "A. Avci yere yatsanaaaa" ve "ayaga kalkin erkek gibi oynayin" gibi son derece hakli ve medeni tepkiler verildi.

Sivas - IBB macini izleyenler, IBB'nin kaleci haric, ki o da cikti zaten, Besiktas macina gore ne kadar az zaman gecirdigini gormuslerdir. Belki o cirkeflikleri her zamanki gibi Besiktas macina ozguymus, belki de Besiktas'in verdigi o tepki yerini bulmus.

Abdullah Avci'yi ve Turk futbolunda sahtekarligin kitabini yazmis yardimcisi Arif Erdem'i savunmaya calismak baya komik kaciyor.

Jokond dedi ki...

Arif Erdem nereden çıktı?

İkincisi o maçta Abdullah Avcı'ya galiz küfürler de edildi. Adam tribünlere dönüp hareket çekmedi, artistik hareketler yapmadı. Abdullah Avcı'ya edilen küfürleri oyuncuların zaman geçirmesinden yola çıkıp haklı göstermeye çalışmak çok ayıp oluyor. İnönü'ye gelip de zaman geçirmeyen hangi Anadolu takımı oldu?

Swift dedi ki...

Tribunlere hareket cekmedi ne demek? Bu adam kopegi isirmadi demek gibi birsey. Cekmeyecek tabii, bir de ceksemiydi?

O macta tepkinin neye verildigi maci izleyenler veya macta olanlarca biliniyor. Zaman gecirmek futbolun icinde vardir, ama herseyin bir adabi vardir. Adamlar yerden kalkmadi, bosuna o stat ayaga kalkin erkek gibi oynayin diye inlemedi dakikalarca.

Ayrica bizim Bursa ile macimiz oldugu gun IBB-Gs maci vardi. Yillardir IBB-GS maclarini izliyoruz, o maci da dikkatle izledik.

IBB-Fener maclarini da izliyoruz. Kimse aptal degil. Ne oldugunu goruyoruz. Hakedene tepki verilir, cok da guzel ve anlamli bir tepki harika sozlerle verilmistir. Bu tepkiyi en cok hakeden de Abdulllah Avci'dir.

Jokond dedi ki...

Senin taraftarı olduğunu iddia ettiğin Beşiktaş benim tuttuğum takım değil fark oradan geliyor...

swift arkadaş, olay ortada. jokond adlı beşiktaşlılığına saygı duyduğum insan bahsi geçen iki teknik adamın tüm beyefendiliklerine karşın kendilerine edilen küfürleri hiç mi hiç hak etmediklerini ve özellikle de bu küfürlerin beşiktaş taraftarından gelmesinin son derece yanlış bir hareket olduğunu ifade eden net ve kolay anlaşılır bir yazı yazmış.. sen hala gelmişsin, yok ibb inanılmaz çok vakit geçirdi, zaten yardımcısı arif erdem'in sahtekarlığı dillere destan diyorsun..

aynı düzlemlerde buluşmak, şunca basit görünen bir konuda dahi karşıdakinin dediğini anlamak bu kadar zor mu yahu cidden.. havadaki oksijenler hepimiz için arkadaşlar, yapmayın etmeyin..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence de ayıp edildi. ama bence küfürler dışında verilen tepki de uygundu. yani biraz da bu takımların hocaları oldukları için tepki verildi bence. bir erdoğan arıca falan olsa böyle bir tepki bile verilmezdi. hani bu kişiler, düzgün profiller çiziyorlar ya. biraz onun bedelini ödediler.

ama nasıl olur gönül alınır bilemem.

kendi açımdan, abdullah avcı gelsin beşiktaş'ın teknik direktörü olsun. isterim. okumaz burayı belki ama en azından sesimiz bir yere gider...

Jokond dedi ki...

Küfürsüz her türlü tepkiye amenna. Takımın ayağa kalksın, ayağa kalkın adam gibi oynayın uyarılarına dediğim bir şey yok. Fakat biz bu iki hocaya da çok ağır küfürler ettik o maçlarda. Yanlış olan bize yakışmayan buydu...

theotheo dedi ki...

onlar da çok sikine takıyolardı ya. adamlar milyon dolarlar götürüyo, biz 3 kuruş paramızla bide özür dilicez. yok ya?

yıldırım demirören de seni çok sikine takıyor zaten theotheo, bakış açına kurban..

O zaman ben de huzurlarinizda Yildirim Demiroren'e, kulube taktigi 60 milyon borc icin kufur ediyorum, isin icinde milyon dolarlar oldugu icin de ozur mozur dilemiyorum. theotheo sag olsun bu ozgurlugu bizlere bahşetti. Kim Yildirim Demiroren'e 60 milyonluk kufur etmek ister?

sonuna kadar katılıyorum. hatta ankaraspor maçında aykut'a küfredenleri durdurmaya çalıştığımda dayak yiyordum neredeyse. o kadar gözü dönmüştü insanların. bir de asıl kızdığım ve aklımdan hiç çıkmayan 2 sezon önceki antalya maçı var, murat şahin'in devleştiği maç. o maçta da nefis top oynayan antalyaspor'a "kaç para aldınız satılmış ibneler" diye bağrılmıştı maç boyu. adamların can derdinde olduğu unutuldu. ki söz konusu sezonun sonunda antalya küme düştü. inönüye gelip top oynamaya çalışan her takıma bok atmamayı öğrenmemiz lazım.

Flamini dedi ki...

Bir Fenerbahceli olarak Avci'ya verilen her tepkiye destek veririm. Gs'nin her daim usagidir, ayni zamanda Fettullah'in degismez muritlerindendir. Milletin vergileriyle gelen buyuk bir kaynaga ve diger Anadolu kuluplerinin aksine hicbir odeme sikintilari olmamasina ragmen hala kume dusme potasinda olmasi da teknik direktorluk kalitesini ortaya koyuyor zaten.

what makes you think i'm not a superhero dedi ki...

Maç esnasında o atmosferde gaza gelip sinirlensek de, aslında bu teknik direktörlere, adı sanı geçmişi ne olursa olsun, bu kadar sert tepki gösterilmesini doğru bulmuyorum. O maç ben de bağırdım, ama aynı zamanda geri planda da düşünüyordum: "ayağa kalkınmış, enayi mi herifler ayağa kalkacak, onlar da puan derdinde" beşiktaş'ın stamford bridge'deki chelsea maçında geçirdiği zaman (bkz: sergen yalçın'ın keep walking yürüyüşüyle oyundan çıkması :)) ne kadar yerindeyse, inönü stadına gelen küçük takımların da zaman geçirmesi o kadar normal. Ha, biz taraftar olarak maç esnasında buna tepki gösteriyoruz, amenna. Ama kalkıp da teknik direktöre galiz küfür etmek ayıp oluyor, ki bu adamlar hakikaten düzgün adamlar. Daha fenası, Beşiktaş taraftarı, maç sonrası hala aynı kini ve nefreti gütmemeli, eğri oturup doğru konuşabilmeyi bilmeli.

Swift dedi ki...

Bursa maçından önce kapalı Ertuğrul Sağlam lehine tezaruhat yaptı.

İkinci yarıda Bursalı futbolcular 10 kişi kalmamıza rağmen hala zaman geçirmek için türlü hareketler yaptıkları zaman aynı kapalı yine "ayağa kalkın erkek gibi oynayın" ve "Ertuğrul takımın erkek gibi oynasın" tezaruhatı yaptı. Kim yaparsa tepkiyi alır. Yıllar yılı Gs karşısında bunları yapmazken Beşiktaş'a yapan biriyse haliyle daha güçlüsünü alır.

Son yıllarda hakeminden futbolcusuna kadar başka yerde ses çıkaramayanlar İnönüde kahraman kesilir oldular. Burası deplasman, herkes gelir hakettiğini alır. Genclerbirliği futbol oynayıp bizi 3-2 yenip kupadan elediği zaman alkışlanarak uğurlanmıştır.

Futbol oynamak ile çirkefliği karıştırmamak gerekir. Bunu yapan Ertuğrul da olsa Avcı olsa tepkiyi görür. Görecektir. Görmelidir de.

"Bunu yapan Ertuğrul da olsa Avcı olsa tepkiyi görür."

Bu tartismada da ayni yerde doner durur.

Tepki = Kufur mudur yani, bu mudur denklem?

Biz kufur ettigimiz icin ozur dilemek istiyoruz, tepki gosterdigimiz icin degil.

Daha nasil aciklayayim bilemedim ki..

yuki the zorba dedi ki...

Aykut Kocaman ve Bebbe'nin kombine şekilde Konyaspor'da olduğu bir dönem vardı... O günden beri Aykut'a soğumuş durumdayım. Zaten teknik direktör'e tepki ilk o maçta ortaya çıktı... Öncesinde Yılmaz Vural takla atsana falan dışında bir şey yoktu!

Aykut'a küfür edildi, yanlıştı. Küfürsüz şekilde tepki verilebilirdi. Abdullah Avcı'ya küfür edildiyse de Kapalı'dan ben duymadım. En ağır laf Cimbom'un uşağı Abdullah Avcı'ydı. O maçta maç berabereyken yerde yatan arkadaşların geri düştüklerinde nasıl da ceylan haline döndüklerini görünce, delirmemek elde değildi. Her şeye rağmen küfürsüz şekilde yapılmalı bu işler...

Türkiye'de bu yerde yatma işi abartan üç takımdan ikisinin başında bu iki arkadaş varsa, kendilerine bunun sebebini sormaları lazım... Konyaspor'da yerde yatmak bir gelenektir, o yüzden ona bir şey diyemiyorum...

Neticede, ben tribünden teknik direktöre verilen tepkilerin daha hızlı reaksiyon aldığına inanıyorum. Aykut'da bunun örneğini seneler önce bahsettiğim Bebbe'li maçta gördük. Ve Aykut Bebbe'yi oyundan almak zorunda kaldı. Küfür etmeden, adam gibi sert tepki verildikçe haddinden fazla yatışları ortadan kaldırırız...

Swift dedi ki...

Shelbyl, birincisi yazıda "sırf takımlarına iyi futbol oynattılar diye yapmadığımızı bırakmadık."

deniyor. O maçta neden tepki verildiğinin gerçek sebebi bile yazmıyor. Maçı bilmeden okuyan bunu gerçekten böyle zannedebilir. Yazıyı asan arkadaşınız olabilir, destek olmak istemeniz son derece normal fakat en azından bunun böyle olmadığını söyleyebilmeniz ve hatasını düzeltebilmeniz gerekir. Bunu bile söylemeden taraftarın yanlışı üzerinde ahkam kesmeye çalışmak kusura bakmayın ama çok ironik bir durum oluşturuyor.

Çıkış noktası yanlış olduktan sonra geriye kalan yorumların pek bir geçerliliği kalmıyor.

O maçtaki kitlesel tepkiler "ayağa kalkın erkek gibi oynayın", "Aç Avcı yere yatsana" ve "Cimbomun uşağı A. Avcı" tezaruhatları idi.

Kufur dediğiniz şey tabii ki bireysel olarak vardı. Bunun nesini özür dileyecegiz? Ozur dilenecekse önce her maçta bireysel küfürün envayi çeşidini yiyen kendi futbolcularımızdan özür dilensin. Ama bunlara gerek yok, futbolda bireysel küfür vardır, en medeni dediğiniz İngiltere'de de en ağırları vardır.

Kitlesek tepki ise son derece güzel ve medeni tezaruhatlarla verilmiştir.

Bu hafta Sivas - İBB maçını tam izledim. İBB'li futbolcular puan kaybetselerdi küme düşeceklerini bilmelerine rağmen yere yatmadılar, sakatlanma numarasıyla zaman geçirmediler. Kaleci hariç ki o da gerçekten çıktı zaten. Bunun aksini söyleyebilecek biri var mı?

Dediğim gibi bu bir değil iki değil. Taraftar zaman zaman çok yanlış işler yapıyor ama sanıldığı kadar aptal ve koyun da değil. Yıllardır bu adamların Gs maçlarını izliyor, aynı bu haftaki Sivas maçını izlediğimiz gibi. Inonu'de hatta Saracoglunda, Sami Yen'de yapılmayanlar yapıldığı zaman hakettiği tepkiyi en uygun şekilde veriyor. Ha ben bireysel küfür de duymak istemiyorum diyen varsa o da locada ya da TV başında izleyebilir ya bireysel küfürü bitirmek için kampanyalar başlatabilir, orası ayrı.

purplepurple dedi ki...

ben abdullah avcı'ya küfür duymadım. aykut'a yapılan ayıptı.

zaten sahadaki bir adama ismiyle cismiyle küfür edilmesine karşıyım.

nitekim bizim özür borcumuz olan bir numaralı adam; kaleci şenol'dur. dakikalarca ana avrat sövdük adama. döndü tribünlere daha yükse bağırın işareti yaptı, daha yüksek bağırıldı. başını sallayarak baktı tribünlere, daha da yüksek bağırıldı. adamın gözlerinin içine baka baka. utandım, yerin dibine geçtim o maç. dakikalarca yahu.

jokond dedi ki...

@Swift

kimsenin kimseyi arkadaş olduğu için savunduğu bir yer değil burası. Doğaldır internet denen mecrada herkes herkesi tanımak bilmek zorunda değil. Beni de tanımaman son derece doğal. Ama yazılanları inatla tersten anlamaya devam etmen normal değil. Önce Abdullah Avcı hak etti dedin şimdi de benim dediğim çizgiye geliyor ve küfürsüz her türlü tepki haklıydı diyorsun. E ben de en başından beri onu diyordum zaten? İnönü'de onlarca takıma tepki koyuldu. Bu iki hocayı ise ayrı bir kefeye koymak lazım diyorum. İkisi de düzgün adamlar, bizimle bir alıp veremedikleri yok. Shelbyl'in dediği gibi küfürsüz tepki zaten çok daha etkili oluyor. Küfürsüz toplum misyoneri falan da değilim zaten. Beni tanıyanlar küfürle aramdaki ilişkinin ne boyutlarda olduğunu bilir zaten:)

Swift surada bir gorusu dile getirmemi arkadaslik iliskilerine baglaman, bu yazdiklarini nasil bir onyargi ile yazdigini, ve de hala daha yuzde yuz hakli oldugunu dusundugunu gosterir ki, olmamis diyoruz.

Ben su blog'da yazan kimseyi tanimam; isin daha vahimi, kimse beni tanimaz cunku Amerika'da ikamet ediyorum. Dolayisiyla maclari da Lig Tv'den takip ediyorum. Tribun dinamigi hakkinda en son konusacak adamimdir o yuzden, lakin bu da oldukca "disaridan bakabilen" yorumlar yapmami saglar, ise yarar arada.

Konuya geri donelim; Jokond post'unda demis ki: "Her ikisi de kitlesel küfre maruz kaldı. İkisine de yabancı maddeler yağdırdık." Bu bir "gerceklik"tir. jokond'un bu tepkilerin rakip takim iyi oynadigi icin geldigini dusunmesi de onun "yorum"udur. jokond'un yorumu haksiz diye gercekligi goz ardi edemeyiz. Ha eger jokond'un gerceklik olarak sundugu "kufur" olayi yanlissa, o tartisilir. Ama su post'ta tartisilmasi gereken tepkinin dozu ve karsiliginda yapilmasi gerekendir; tepkinin hakliligi ya da haksizligi degil.

Evet, kufur her yerde vardir, ben ki Turkiye'de ABD'deki gece sovlari gibi milletin birbirine ana avrat giderek mizah yapabilecegi bir ortami dusluyorum; lakin Turkiye sartlarinda birinin suratina bakarak kufur etmek cinayeti hafifletici sebep oldugundan, bu mevzuda hassas olmaliyiz.

Kufur edildiyse ozur dilenmeli, bu tur bir organizasyon yapilmalidir. Bu da benim gorusum.

Yok eger hala daha derdimi anlatamadiysam kafama sicayim yani..

Swift dedi ki...

"Önce Abdullah Avcı hak etti dedin şimdi de benim dediğim çizgiye geliyor ve küfürsüz her türlü tepki haklıydı diyorsun"

Abdullah Avcı sonuna kadar hak etti dedim, devamlı aynı şeyi diyorum. Daha ilk mesajımda aşağıdakini yazdım:

"Abdullah Avci'ya iyi futbol oynattigi icin falan tepki verilmedi. Oyunculari golu attiktan sonra yerden kalkmadigi ve akla hayale gelmeyen zaman gecirme numaralari yaptigi icin "A. Avci yere yatsanaaaa" ve "ayaga kalkin erkek gibi oynayin" gibi son derece hakli ve medeni tepkiler verildi."

Yazında Abdullah Avcı'ya toplu kufur edildi diye iddia eden sensin ki baştan beri hangi tearuhatların yapıldığını tek tek yazarak boyle birşey olmadığını söylüyorum. Yazında Abdullah Avcı'ya iyi futbol oynattığı için tepki verildiğini söyleyen sensin, ki baştan beri bunun doğru olmadığını söylüyorum.

Yanlışlar üzerinden bir temel inşa edip üzerine yorum yapıyorsun, daha sonra doğrusunu söyleyenlere bozulup "Senin taraftarı olduğunu iddia ettiğin Beşiktaş benim tuttuğum takım değil" diyorsun.

Şimdi de sanki bunları söyleyen sen değilmişsin gibi benle aynı yere geldin diyorsun :)

İnan seni anlamak zor. Senle aynı düşünceye gelmek için Abdullah Avcı'ya iyi futbol oynattığı için tepki verildiğini ve toplu küfür edildiğini söylemem lazım.

Hayır Abdullah Avcı'ya iyi futbol oynattığı için tepki verilmedi ve yapılan tezaruhatları da sonuna kadar hak etti.

Swift dedi ki...

Shelbyl, maçı izledin mi?

İzlediysen EN AZINDAN tepkinin iyi futbol oynadıkları için verilmediğini adın gibi biliyor olman lazım.

Eğer biliyorsan önce bu yanlışı düzeltmen lazım bu çok önemli bir nokta. Adamın teki cuzdanın çalmış sen de yakalayıp pata küte dövmüşssün. Yoldan biri de olayı görmesine rağmen "sırf adamın tipine kıl olduğu için dayak attı" diye ifade veriyor. Ondan sonra cevredeki insanlar da bunun uzerine adamın özür dilemesi gerektiğinden tut her çeşit yorum yapıyor. Bu yapılan buna benziyor. Bir sonuç hakkında yorum yapıyorsan önce nedenini doğru olarak bileceksin.

Yok maçı izlemediysen, neden tepki verildiğini bilmiyorsan o zaman kusura bakma ama varsayımlarla yorum yaparsan boyle olur. Senin durumun kulaktan dolma bilgiyle yorum yapan yukarıdaki örnekteki insanlara benzer o zaman.
Kızmaca darılmaca yok.

ugur dedi ki...

İBB maçında gol attıktan sonra falan değil, bizzat maçın baından itibaren her buldukları anı uzatmaya çalısan bir takıma karsı oynadık. tribünler önce ıslıkla, sonra erkek gibi oynayın diyerek bunu protesto etti. devre arasında hoca iceri girerken de cimbomun usagı abdullah avcı dendi. bunun dısında bir kufurlu toplu bir durum yoktu.kapalıdan duyulan birsey olmadı en azından. dolayısıyla kendisinden ozur dilenmesi gerektigini dusunmuyorum. kaldı ki "aferin sivas a yatmadın" diye zaten etik olmayan birseyi yapmadı diye tebrik edilmesi de anlamsız bence...

aykut kocaman`a gelince...net hatırlamıyorum toplu kufur edildi mi diye. ama onumuzde bir genc ana avrat kufrederken babam mudahale edince bi ton laf isittik "begenmiyorsan gelme kapalıya" ile baslayan. 50 senedir besiktasın her macına giden babama yapılan terbiyesizlik bir yana, birebir bir kisiyeve ozellikle annelere edilen kufurlerden sıkıldım artık. kaldı ki bahsi geen kisi aykutla karsi karsiya kalsa buyuk ihtimal ancak imzasını almak isteyecek. ustelik o macta ankarasporun iyi top oynamak dısında yaptığı birsey de yoktu..

uzattım biraz...demek istedigim o ki; güzel futbolun karsında durana tepki gosterilmesini dogru buluyorum. Ama iyi oynayan rakip takıma kaç para aldınız da diyorsa aynı tribun o zaman bir terslik var bu isin icinde..

T. Egemen Gul dedi ki...

Aykut iyi hocadır. Efendi adamdır.
Abdullah iyi hocadır. Efendi adamdır.

Sorun şu; bir kavga çıkıyor sokakta, sen onların yanında duran ve ikisini de tanıyan fakat hiçbir şey yapmayan adama "ayırsana lan urospu çucuu" diye küfrediyorsun.

O adamın ayırmaması kendi ayıbıdır fakat sen ona bu şekilde küfredersen başlı başına hata yapmış oluyorsun. Oysa oradaki "urospu çucuu" lafı bi olmasa cümlenin sonunda, ah bi olmasa...

İşte o zaman haklı olacaksın..

jokond dedi ki...

istanbul'daki ankaraspor maçında aykut kocaman'a anneli anallı çok ağır küfürler kitlesel olarak edildi. İstanbul maçında ise küfür olayı ankara maçı baz alınırsa aha düşük ve kısa süreliydi ama orada da küfür edildi. Aslında küfrün azını çoğunu konuşmak bile ayıp oluyor.

Swift,

Maci izledim. Her macimizda oldugu gibi Lig TV kisti tribunlerin sesini. Ben de dedim ki "Aha gene kufur ediyoruz". Neye kufur, kime kufur bilmiyorum.

Benim dedigim su; acik ve net. Eger kufur edildiyse, ozur dilenmelidir. "Ayaga kalkin, erkek gibi oynayin" guzel bir tepkiydi. Hos, bu tepkinin geldigi adamlardan biri oyundan cikmak zorunda kaldi ama, olsun. Ama eger Abdullah Avci'nin sahsina yonelik kitlesel kufur olduysa (ki tekrar ediyorum, Lig TV sesi kisinca kufur vardir, neyedir niyedir bilemiyorum) ozur dilenmelidir. Nokta.

Benim yaptigim yorumun kulaktan dolma bilgiyle alakasi yok. Ben diyorum ki, hep dedim ki, "Kufur edildiyse ozur dilenmelidir." Jokond kufur edildi diyor, tartisilmasi gereken budur; Jokond'un yaptigi yorum degildir. Onun yorumu kendinedir. Kufur edildi mi? Az ya da cok, kufur edildi mi Avci'ya kitlesel olarak?

Sen edilmedi diyorsun, Jokond edildi diyor. Gerisi laf-i guzaf.

Bu sefer anlattim ama derdimi, uykumu aldim cunku.

Mesela yukarida biri de demis ki, "Fethullahcidir, o yuzden her tepkiye destek veririm". Simdi boyle bir zihniyet de var isin icinde, bunu ne yapacagiz?

Bana en galiz kufuru et, sallamam. Avci sallar mi sallamaz mi bilmem, ama salladigini varsaymak lazim.

Yorum Gönder

Ara