.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Mayıs 2009 Cuma

Jose Kleberson Brezilya Milli Takımında

Evet yanlış okumadınız, attığı golle takımını şampiyon yapan Jose Kleberson, Manchester United'da oynayan Anderson'un sakatlığı sebebiyle Brezilya Milli takım kadrosuna dahil edilmiş. Jean Tigana'nın bir sözü vardı ya; "Beşiktaş sizin gibiler yüzünden bu hallerde" diye. İşte futbolu bırakma noktasına gelen Kleberson'lar, Ailton'lar, Ricardinho'lar yüzünden de biraz bu hale. Kulüp yapımız öyle bir haldeki oyuncuları dibe vurdurmakta hiç zaman kaybetmiyoruz. Kleberson'un Beşiktaş'ta yaşadığı travmayı başka neyle açıklayabiliriz ki? Neyse ki kendini ve kariyerini toparlamış gözüküyor. Biz onu konsantrasyon eksikliği nedeniyle yaptığı pas hatalarının yanı sıra Fenerbahçe'ye attığı frikik golüyle de hatırlayacağız...

9 Yorum:

klebersonun beşiktaşta başarısız olma sebebi bence kendisinden daha çok onu "dmc" gibi oynatmaya çalışan hocalardan kaynaklanıyordu (hem de tüm orta sahanın yükünü ona yıkarak). zaten fizik yapısı itibariyle böyle bir göreve uygun değildi. haliyle "topçu değil bu" deyip gönderdik ama futboldan anlayanlar klebersonun beşiktaşa gelen en iyi yabancılardan biri olduğunu bilir.

asist time dedi ki...

2 açıdan degerlendirmek lazım;

Oncelikle Kleeberson'un Milli Takım'a secilmesi tamamen Milli Takımın Brezilya liginden oyuncu kontenjanından dolayıdır. Sonucta Brezilya liginde Kleberson kadar kariyerli bir bir brezilyalı da yoktur galiba. Avrupa su anda oynamış olsa milli takıma secilme gibi bir şansı olmayacaktı.

Bir diğer yandan oyununa gelecek olursak kleberson cok yanlıs zamanda cok yanlış hocalarla calıstı. Eminim su anda kleberson, M.Denizli ile calışsa Cisse nin onune Ernst ile beraber orta sahada ayagı pas yapan Emre Belozoglu nun Inter de ki pozisyonu gibi takıma direk katkı sağlıyabilirdi.

kveldsmork dedi ki...

Klebersonun geldiği zamandaki duyduğum heyecanı anlatamam.boyalı basın daha gelmeden gece gucu,uyumsuz olarak lanse etmişti...
hatta ve hatta adamı olur olmaz yerli topçularla kıyaslamışlardı...

carewe ''ağır''ı yakıştıranlar klebersona ''kazma'' diyebilmişlerdi...
adamın kaybı bence de yanlış zaman,yanlış insan dizelerinde saklı...

Starks dedi ki...

Sebebi ne olursa olsun sampiyonluk mucadelesi veren takimdan sozlesmedeki boslugu ve Del Bosque olayini firsat bilip kacip gitmek kabul edilebilir bir davranis degildir. Ki FIFA'da hicbir dava kazanamayan Besiktas'in bu davayi kazanmasi ve onu tazminat odemeye mahkum etmesi bile olayin sorumlusunun Kleberson oldugunu tasdiklemekte.

Kleberson Besiktas'ta oynarken ona yapilan elestirileri azaltmak icin yaptiklarini gosteren videolar hazirlamis biri olarak, Besiktas'tan sonra Portekiz liginin orta sira takimlari veya Yunanistan disinda hicbir ust duzey Avrupa liginde oynayamaz demistim. Ki 27 yasinda bu kadar kariyerli bir oyuncuyu hicbir Avrupa kulubu de istemedi. Onun kadife yumusakligi Avrupa'nin sert orta sahalari icin artik uygun degil. Dogru teknik direktorler ve dogru dizilisler ile performansi biraz daha iyi olurdu ama oynatmamanin temel ilke oldugu Turkiye liginde yine de buyuk fark yaratamazdi.

Su anda kendisi icin en dogru yerde oynuyor.

Umuyorum gelecek sene Delgado da kendisi icin en dogru yer olan Arjantin liginde oynar.

turkkant dedi ki...

Mart ayında Brezilya'da iken Flamengo'nun maçına gittim. Kleberson yedekti, oyuna 60. dakikada girdi ve oyundayken de çok etkili değildi.

Ben Klebrson'u beğenenlerdendim; ama maalesef gerekli ilerlemeyi ne Beşiktaş'da ne de daha önce Manch.ç Utd.da sağlayamadı.

Milli takıma seçilmesi de bence çok önemli bir olay değil. Brezilya'da oyuncuları pazarlayıp para kazanmak için bu tarz dolaplar sık sık dönüyor. Figer hakkında, Brezilya federasyonuyla bir olup milli takımda bazı oyuncularını oynattığı yolunda ciddi tartışmalar oldu. Hakkında soruşturma dahi başlatıldı. (Kleberson'un menejeri de sanırım Figer'di).

Gökhan dedi ki...

beşiktaş a gelen carew ile birlikte en değerli yabancıydı belki de kleberson.
ama takım o kadar kötüydü ki o sezonlarda doğal olarak o da etkilendi.2.sezonunda rico yerine ze roberto yu alabilseydik herşey hem kleberson hem de beşiktaş için çok daha iyi olurdu gibi geliyor bana

gökhan dedi ki...

memlekette en gıcık olduğum olaylardan biridir salt futbolcu eleştirisi. sen koca orta sahayı klebersona emanet et, sonrada niye appiah gibi oynamadı diye eleştir. rıza nın elinde appiahta olsaydı onunda kariyeri biterdi.

yakın örnek cisse işte. ernst geldi performansı arttı deniyor. yooo aynı futbolu oynuyor. ama ernst ile birlikte orta sahamız oldu da cisse göze batmayı başladı. kleberson gelsin şimdiki takıma, ernst ve cissenin yanında oynasın vay be ne süper adam deriz.

Ya su Brezilya Milli Takimi'nin Brezilya liginden oyuncu kontenjani olayi nedir? Herkes (basin, arkadas, bakkal amca) bir "kontenjan"dan bahsediyor, ama kac kisilik bir kontenjan oldugunu diyen yok. Nedir bu isin asli astari?

Brezilya liginde Kleberson'dan kariyerli Adriano ile Ronaldo var bu arada.

Benim Man U taraftari Hintli arkadasim ben Besiktas - Fenerbahce macini izlerken gelip "Anaa bu herifi size mi yollamisiz biz?" diye sorduydu. Kleberson'un bende cagristirdigi bu kadar, gerisini unuttum.

asist time dedi ki...

kadro geneli olarak net bilmiyorum ama yanılmıyorsam ilk 18 da min. 1 tane brezilya liginden bir oyuncu bulunması lazım.

Yorum Gönder

Ara