.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mayıs 2009 Perşembe

Ekrem Dağ

Hepimizin vardır, taktığı futbolcular. İnadına arkasında durduğumuz adamlar, bir de asla ve asla inanmadığımız adamlar. Misal; Sivok. ilk seçeneğime dahil kendisi. Alenen hastasıyım, şu Beşiktaş kadrosunda ilk 11'i kuracak olsam elim titremez onu yazarken. Çünkü Sivok hata yapsa da, o sadece hatadır. Sorumsuzluk değil. Sivok alışık olmamasına rağmen stoper oynuyorsa, rakip üzerimize gelirken 'Sivok nerde' demişliğim yoktur. Sivok yerindedir, kademesindedir, hiç olmadı canını dişine takmış bölgesine geri koşuyordur. Buraya Toraman da yazabilirsiniz, Serdar Kurtuluş da.. Beni şu Şeref Bey Stadı'nda en hasta eden, şalterimi indiren, sakin sakin izlediğim maçta bile ağzımın içine 1000 okka küfürleri dolduran; kendi bölgesini boşaltıp, takım ordan gedik vermesine rağmen, yürüyerek geri dönen adamlardır. Bir adam hatalı pas da verir, çalım da yer. Ama oynadığı bölgeyi boş bıraksa bile oraya canını dişine takarak döner. Ekrem Dağ da olumsuz manada 'taktığım' adamlardan. 3 değil 5 değil, her maç. Dakika 20 değil, 75 değil, her an yaşatıyor bunu bize. Atak yiyoruz, Ekrem nerde? Numaralının eski açık tarafında yürüyor savunmaya doğru. Rakip oyunu açıyor ve atak devam ediyor. Ekrem nerde? Orta saha çizgisine gelmiş, hala yürüyor. Atak bizim sağ kanadımıza yığılmış, orası boş. Ekrem nerde? Hala yürüyor, olması gereken bölgeye 30 metre mesafede. Onun olması gereken yere Toraman, Zapo vs.. birisi gelmiş. Hatta defalarca Holosko'nun çaresiz oraya depar atıp kapatmaya çalıştığını gördük son Fener maçında. Sonra 2 seçenek var, Ekrem'in bölgesini kapatan stoper geç kalıyor, içeri kesilen top büyük tehlike. Defalarca gole döndüğünü gördük zaten.. Diğer seçenek stoperin hamlesi başarılı, top oraya en yakın kişide, sakin sakin geri 'yürüyen' adamda. Ekrem topu alıyor, dribbling, pas. Tribünde Ekrem'e helal diyenler bile çıkıyor işte o an. Bu pozisyonların çoğunda tribünden stoperlerin Ekrem'e bağırıp çağırdığını, ama onun yine arkasını dönüp yürümeye devam ettiğini görüyoruz. Ve ben sana tahammül edemiyorum Ekrem. Tahammül edenlere ise aklım sırrım ermiyor. Kusura bakma ama, lütfen seneye; 'Keep walking, somewhere else'.

14 Yorum:

okka dedi ki...

inanılmaz doğru tespit.Aynen katılıyorum.Ayırca eklemek isterim bir futbolcu toptan kaçarak neden oynar top geliyor hakim olacağına top 2 metre açılıyor ondan sonra yakalamak için koşuyor.Bunu gören taraftar da helal olsun ne koşuyor diyor halbukisi ilk seferde hakim olsa iş bitecek.Yine orta açmak içinde topan illa 3 metre açılmak gerekmez ki bakınız sergio ramosa adam topun dibine girdi golü attırdı raule.
orta açabilen bir kanat oyuncusunun takıma geldiği günleri görebilecek miyiz bakalım...

rbaggio dedi ki...

hocanın hala telloya korner attırmasıda ayrı bi sorun.

T. Egemen Gul dedi ki...

Tribundeki adam bildirdi...

delgado dedi ki...

bu sezon inönü'de maç izleyemedim, kısmetse gs maçına gidebilicem. ekrem'i şu an sorsan valla taşşana kurban onun derim, ama harbiden de cam karşısından her şeyi anlayamıyorsun göründüğü kadarıyla. bazı pozisyon hatalarını genel olarak ekrem'in yer bilgisinin zaafiyetine vs. bağlayabilirdim, ama tribündeki adamın burasına gelmişse iş başka demek ki.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu adam da bek değil esasında... takımdaki hiç bir adam yerli yerinde oynamıyor ki anasını satayım :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

antep'te en son holosko / tello rolünde serbest adam olarak oynuyordu

Rıdvan'ın bu adam hakkındaki yorumu çok komikti.
"Bir oyuncu ya sağını iyi kullanır ya solunu.Bu oyuncu sağlak mı,solak mı tam olarak anlayamadım.İki ayağını da kötü kullanıyor." :)

Ekrem'e herseyi deyin de, ayagini kullanamiyor demeyin; yaziktir gunahtir.

gregor samsa dedi ki...

rıdvan'dan nefret ediyorum.öyle böyle değil hem de.
gitsin bir yıl yüzünü dinlendirsin.

asist time dedi ki...

Yazıyı yazan arkadas gercekten Ekrem'e cok fena takmıs durumda. Ekrem Dag'ın zaten bek de oynuyorsa bu savunma da cok iyi kesici oldugu icin degil hucuma sıkca katldıgı icindir. Orada sadece savunma yonunu yapacak atakları kesecek biri dusunuldugunde zaten o bolgelerde toraman (sag) veya uzulmez (sol) ikilisi oynar.

Kosma mevzuna gececek olursak da bence Ekrem şu an ki kadro içerisinde o bolgelerde oynayabilecek en iyi dirence sahip bir oyuncu. Fazla abartılı bir yazı oldugu dusuncesindeyim. Fener macını canlı izlerken bile yenilen 2.golde ve kacan gollerde yuzunden jest ve mimikleri ile o mucadeleci ve direnc gucu yuzunden okunuyordu. Seneye umarım banko oynamaya devam eder. Cunku daha iyisi gelene kadar formayı Ekrem Dag hakediyor.

asist time dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Ismail Arslan ayni yorumu yanlislikla iki defa post ettigi icin kaldirdim, yanlis anlama olmasin.

purplepurple dedi ki...

sağ kanat (orta saha) oyuncuları dahi rakip hücumdayken kademeye girmekle yükümlüdür. geri gelmeyen kanat oyuncusu takımını eksik bırakır.
hele ki sağ bek'ten bahsedioruz ve sağ bek'in bölgesinde olmamasını doğal karşılıyoruz?
total futbol, takım halinde hücum-takım halinde savunma, yardımlaşma vs derken, siz sağ bekin iyi hücuma çıkıyor diye yerinde olmamasını savunuyorsanız, futbola bakış açınızı gözden geçirin. fazla hayalperestsiniz.

ekrem yerini kaybetmiyor bir açıklamadır.
ekrem sağ bek değil bir açıklamadır. ki en doğru açıklamadır. onu orada oynatandan başlayacaksın işe yani.
ama ekrem iyi hücuma çıkıyor o yüzden bölgesini korumasına gerek yok, ekrem gol kaçınca çok üzülüyor falan açıklama değildir.

asist time dedi ki...

iyi bir dirence sahip oldugunu ifade ettim ki zaten bu yeterli acıklamadır. Bunun da en son ornegini ankara macında gorduk ikinci yarı da durum beraber iken ekrem bir pozisyon da cok iyi kademeye girerek macın donmesini engelledi !!!

daha cok yazılanları degil de aklında tuttugun bilgileri dillendiriyormuşsun gibi cunku yaptıgım diger yorumlar geriye kosmayan laubali bir oyuncu olmadıgını ifade etmek icin belirtmiştim.

Yorum Gönder

Ara