.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mayıs 2009 Perşembe

Çıkacak Tavşan Kalmadı

Sevgili Mustafa hocam, Bilirsin, seninle aramız pek iyi değil. Malum, senin hayata bakışın, başarıya ulaşma biçiminle benimki bir değil. Ben daha çok uzun vadeli, kalıcı başarılar peşinde olan, rakibe göre değil kendine göre oynayan bir felsefenin peşinden gidenim. Sen rakibe göre oynamayı, maç maç düşünmeyi, uzun vadeli stratejiler içinde olmamayı tercih ediyorsun. Saygı duyarım. Hem bak, sağdan soldan dedikodular geliyor... Önümüzdeki sezon buralarda olmayacakmışsın? Real Madrid'e mi gideceksin acaba? Evet aslında seni tanımlayan takım Real Madrid be hocam. Barcelona karşısındaki Real Madrid. Fenerbahçe karşısındaki Beşiktaş'a ne kadar da benziyordu değil mi geçenlerde Real Madrid? Senin Real Madrid'in Barcelona kadar para harcamıştı oysa ki be hocam. Ama Messi'yi nasıl durdururum, Henry'i nasıl kapatırım, Xavi-Iniesta'nın pas bağlantısını nasıl keserim, aman diğer taraftan Alves geliyor diye diye bir baktın senin felsefen üzerinden ezilip geçilmiş bir paspasa döndü. Rakibe göre oynayan takımlar karşısındakinden daha küçük takımlardır hocam. Barcelona'ya karşı oynasan hadi neyse de, Türkiye ligi'nde Beşiktaş rakibe göre oynamaz hocam. Rakip, Beşiktaş'a göre oynar. Beşiktaş ligdeki en iyi takım olmasa bile yine kendine göre oynar hocam. Bu, Beşiktaş'ın büyüklüğündendir hocam. Son olarak senden bir kaç ricam var hocam. Başarıya ulaşma yöntemlerin, Sivok'u kullanma biçimin falan... Sen ne biliyorsan onu yap hocam. Ama lütfen kalan dört haftada takımı yap-boz'a çevirme. 45.dakikada 2 oyuncu değişikliği yapmak durumunda kalma hocam. Artık kafanda düzgün oynat şu maçları be hocam. Tello'nun korner bile atamayacak durumda olduğunu maçta değil, maçtan önce farket hocam. İlk yarıları çöpe atma hocam. Unutma! Beşiktaş, kaderini 45. dakikada yapılacak iki oyuncu değişikliğine bağlamaz hocam. Kendini o kadar büyüttükçe Beşiktaş'ı küçültme hocam. Del Bosque'nin, Tigana'nın, Rıza Çalımbay'ın, Ertuğrul Sağlam'ın gitmesini yanlış buldum. Seninse gelmeni... Biz o gün, bugün olacakları görmüştük. Netcede, Beşiktaş'ım şampiyon, yolun açık olsun...

10 Yorum:

Pesimist Kadri dedi ki...

Hala Tello'ya laf sokuyorsun, sanki en kotu adam buymus gibi Jessie. Evet son 2 haftadir form dusuklugu var, Fener macinda korneri kotu kullandi dogru.

Kac tane de super korner kullandi. Kim daha iyi korner kullaniyor Tello'dan Turkiye'de? Ilk 5'in icinde su anda.

Iyi guzel elestiri de, daha Tello'ya gelene kadar kac tane adam var.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o yazıda 1 adet tello kelimesi geçiyor ona mı taktın yani?

Pesimist Kadri dedi ki...

Dogru 1 adet Tello geciyor ama diger futbolcularinin da ismi ucer beser kez gecmiyor ki :)

Hatta sadece Tello'nun adi geciyor, sence de ilginc degil mi? (Sivok'un ki geciyor ama futbolcuyu elestirmiyor).

purplepurple dedi ki...

tello ertuğrul sağlam döneminde 3 metreye pas atamayan cengaver. ayakta duramıyordu, takımın açık araen kötüsüydü. gençlerbirliği maçıyla beraber kendini paralamaya başladı. parasını alamayan, hocayı sevmeyen, arkadaşlarıyla iyi geçinemeyen adamların oynayamamasını anlarım. ama 1 hafta için de dünyalar kadar farkettiyse senin sahadaki halin, onu anlamam. tello benim gözümde gençlerbirliği maçında bitmişti.

gençler maçından ligini ilk yarısı bitimine kadar deli gibi koştu, iyi de oynadı. sanırım vücut kaldırmadı o tempoyu. şimdi bırak götünü, topu bile kaldıramıyor. ne hali varsa görsün.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

heh şöyle unutkan olmayan bir adam çıktı da gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya koydu :)

hayır ertuğrul sağlam, tello'nun kötü oyunu nedeniyle gitmedi mi?

T. Egemen Gul dedi ki...

Tello'nun ard arda kazandirdigi iki lig maçını ve berabere getirdiği lig maçını, kısaca 7 puanı da unutmadan konuşsak keşke. Bazen çok acımasiz oluyorsun Jessie.. Çıkar 7 puanı bakalım şapkadan kaç tavşan çıkartabiliyosun sezon sonu..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

alla alla tello'yu çıkar, 7 puan çıkar mantığı nasıl bir mantık anlamadım...

purplepurple dedi ki...

fotomaç mantığı. biraz da ismail er sosu var.

T. Egemen Gul dedi ki...

Eğer puanı kazandıran adamın bireysel yeteneğiyse geri kalan 10 kişinin esamesi okunmaz. O yüzden bir Iniesta turu getirdi diyebilirsin ki ben demiyorum. Ulan şu C.Ronaldo'ya bak herif yine yardırdı aldı götürdü 3 puanı diyebilirsin ki ben demiyorum.

Ama sen adamın üstüne çizgi çekince ben de sana diyorum ki, dediklerinin hiç bir anlamı yok çünkü bu adam son dakikalara sadece bireysel yetenegi sayesinde 7 puan sıkıştırdı. O zaman yerim Ismail'i de Er'i de.. :)

gregor samsa dedi ki...

hangi yazının altına yorum yazayım bilemedim buraya yazıyorum.
tello'dan da ekrem'den de yapamayacağı şeyleri bekliyor mustafa denizli.
oyuncuları esas yerlerinde;
yani ekremi sağ kanat tello'yu sol kanat olarak
oynatıp fark yaratacağımıza,ekrem'den bek;
tello'dan da 10 numara olmasını bekliyor.
ayrıca tello'daki düşüş ile delgado'nun geliş zaman paralelelliği konusunda fesatlık yapasım var.
beşiktaş'ın sağlam'ı gönderdikten sonra yabancı bir teknik adam getirebilmesi zor bir ihtimaldi.
türk teknik adamlar arasında da gelebileceklerden en elle tutuluru denizliydi.
fakat şampiyon olsak dahi denizli bırakmalı.fenerbahçe'de meleklerin ve galatasaray'da yaşanan karışıklıkların sayesinde yaşadıkları şampiyonluk sonrasında fenerbahçe'yi nasıl harap ettiği de ortada.
evet kazanmasını bilen ve tercrubeli bir takım kurmak başarıyı da getirirse iyidir.denizli de takımı böyle bir yola soktu sayılır iyi kötü.ancak takım miyadını doldurunca nolur.
denizli nasıl bir çözüm geliştirir o konuda karasarım.

Yorum Gönder

Ara