.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mayıs 2009 Pazar

61 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yorumları da alalım. güzel konu

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yine pesimist mi diyeceksiniz bilmiyorum ama.

bi hayal kuralım;

bugünkü puan durumuyla son maça girilsin.

hafta içinde bizim yönetim açıklama yapacaktır, şaibe olmasın falan diye.

medya, galatasaray'ın üzerine gidecektir.

galatasaray kulübü baskı altında kalacaktır.

yeni papermoon'lar çıkacaktır.

galatasaray taraftarı bir yandan sivas'ın şampiyonluğunu isterken diğer yandan yenilmeleri halinde imaj zedelenmesi korkusuyla tarihe tekrar geçmekten korkacaklardır ve bunu istemeyeceklerdir.

hepsi bir yana, kewell, baros gibi oyuncuların sivas'la veya daha ileri gidelim galatasaray'la ne kadar bağları vardır? neden galatasaray'ın prestiji için canlarını dişlerine taksınlardır?

sivas deplasmanında bozuk zeminde oynamak istemeyen baros, iddiasız bir maç için neden topa ayağını uzatmak istesindir?

büyük ikilemler yaşayacakları, en az bizim kadar strese girecekleri bir hafta yaşayacaklar.

normal şartlar altında şampiyonluk maçına çıksalar %90 oranında -galatasaray'lı arkadaşlar darılmasın ama- 2 penaltı 1 kırmızı kartla galatasaray 4-0 kazanır derdim.

bu maç için diyemiyorum. sivas alır diyorum. galatasaray satar demiyorum. sivas çıkar ve alır diyorum.

galatasaray alır ve şampiyon olursak da biraz boynum bükük olur açıkçası.

helal olsun çıkıp oynadılar mı deriz acaba? yoksa işleri bu oynayacaklar tabi mi?

karışık işler

valla bu haftaki puan durumu ile son haftaya girilse fena olmaz, zira bursaspor ile galatasaray arasında 1 puanlık fark var..işin asıl güzel yanı biz galatasaray ile içeride oynayıp,yenersek, cimbom sivasspor maçına kazanmak zorunda çıkar. ki bildiğim çoğu galatasaraylı sivas maçlarında olanlardan sonra ve sivassporun fenerbahçeli kimliğinden dolayı, adamlara pek sempati ile bakmıyolar..o yüzden ben sivassporun son hafta alisamiyende kazanacağını düşünmüyorum, geriye kalan tek sorun bizim 4'te4 yapmamız..hele şu son nobre haberlerinden sonra biraz karamsarlık kapladı içimi,zira ölüm kalım maçlarında, ölümüne oynayacak bir adam kadromuzdan eksiliyor ne yazık ki..

Murty dedi ki...

iyi ama boynunuz neden bükük olsun. sizin sivasla oynama ve onları yenme şansınız olmadığına göre bunu yapabilme ihtimali olan dört takım kaldı. bunu galatasaray ın yapması dokunmamalı ve galatasaray bunu yapacaktır. yok ben bu şampiyonluğu içime sindiremem, bizim duruşumuz var, biz büyük beşiktaşız falan olursa kendinizi üzersiniz. yazık olur. naçizane fikrim.

Adsız dedi ki...

galatasaray için kimin şampiyon olacağı önemli değil. galatasaraylıyım ve açıkçası umrumda değil kendi takımım dışında kimin kupayı kaldıracağı. onun dışında galatasaray'ın avrupa ligi için zaten maçlara asılması lazım. o yüzden bu maç ne olursa olsun galatasaray'ın olacak. sivas'ta yapılan rezilliği biz unutmadık, unutturmayacağız da. ha bu arada bu beşiktaş'a yatacağımız anlamına da gelmesin.

kısacası kimse bize güvenmesin. herkes kendi göbeğini kendi kessin.

Adsız dedi ki...

@jessie

"normal şartlar altında şampiyonluk maçına çıksalar %90 oranında -galatasaray'lı arkadaşlar darılmasın ama- 2 penaltı 1 kırmızı kartla galatasaray 4-0 kazanır derdim."

geçen yılki şampiyonluk maçında (3-5) kaç kırmızı kart kaç penaltı vardı onu da yazarsan iyi olur.böyle analizler yaparken laf arasında "kodumun şikecileri" mesajı vermek de pek şık durmuyor sanki.Alınmayın diyorsun da Ahmet Çakar üslubu ile "size şerefsiz demiyorum,şerefsizseniz diyorum" gibi sallanınca da alınıyor insan.Son olarak yeneriz,gerisi de bizi alakadar etmez tıpkı 3-4 yıl önceki trabzon deplasmanı (2-4) gibi...

sivas trabzon maçını kazandıktan sonra şampiyonluğu da bana göre kazandı. bana kalırsa beşiktaşa en az 4 puan da fark yapar. beşiktaşın şampiyonlar ligine kalabileceğinden bile emin değilim.

ligin üst sıralarına oynayan takımların hiçbirini yenememiş bir takımımız var. galatasarayı da yenebileceğini düşünmüyorum. hele son hafta düşmemek için oynayan bir denizlispor olursa o maç bile benim için şüpheli.

pclion dedi ki...

Ben Fevzi abiye de söyledim, Galatasaray iddialı ya da iddiasız, son maçta elinden gelen her şeyi yapacaktır. Kupa maçı gibi ekstra işler olursa bilemem ama normal şartlarda Galatasaray Sami Yen'de yenilmez Sivas'a.

Ayrıca şu 4-0 imâsını da tam anlayamadım ben, biraz açabilir misin? Galatasaray'ın daha iştahlı olacağı kesin de penaltılar ve kırmızı kartlar nerden çıktı, onu açıklarsan sevinirim. Laf ola beri gele söylenmiş bir şeyse pek tasvif ettiğim türden yazılar, mesajlar değil bunlar. Bir şey söylüyorsanız arkasını doldurmalısınız.

Son olarak Galatasaray taraftarının Sivas şampiyonluğunu isteyeceğini sanmak çok ama çok yüzeysel bir yorum. Sivas'ın şampiyonluğunu en falza istemeyen takım Galatasaray'dır belki de Türkiye'de. Takımının duruşu ve Galatasaray maçı öncesi yapılan açıklamalar sebebiyle.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

şöyle açıklayayım;

türkiye'de hiç bir takım galatasaray'ın şampiyon olacağı maçta alisamiyen'de galatasaray'ı yenemez.

buna ister derin devlet diyin, ister başka gizli güçler diyin ister başka bir şey diyin.

benim inancım budur.neden?

bu bugünün meselesi de değil. belki fatih terim dönemi belki de daha eski. ama bu var.

vahap beyaz, ahmet çakar, galatasaray tezahüratları o günden bugüne geldiyse bunun bir sebebi olmalı.

don kişot gibi bunu düşünen tek kişinin ben olduğumu da sanmayın.

doğrudur yada yanlıştır, beşiktaş tarafından resim biraz böyle görünür.

burada illa şike yapılması da gerekmez. galatasaray türkiye'nin en büyük camiası mıdır bilemem ama en güçlü camiasıdır. insanlar ister istemez bazı yerlere kanalize olabilirler.

buna biraz böyle bakmak lazım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hakkaten bazen kendimi gerizekalı gibi hissediyorum.

bu tip şeylerle ilgili yazdığımda beşiktaş'lılar dahil sanki hafiften beni ayıplıyormuş gibi bir durum oluyor.

böyle düşünmüyor musunuz kardeşim? nedir? düşünmüyorsanız söyleyin. o zaman cisse neden atıldı, delgado neden atıldı diye hiç konuşmayalım...

bilmem kaç maçlık yenilmezlik rekorumuzu alisamiyende mapeza'nın attığı penaltıyla nasıl bıraktığımızı konuşmayalım.

geçen sene arda'nın "aldığı" penaltıyı konuşmayalım. bu sene yine arda'nın penaltısını, servet'in nobre golünü hiçbirini konuşmayalım.

nedir

aamet jr. dedi ki...

Öncelikle Jessie'nin iki üssteki yorumuna imzamı atarım.

"doğrudur yada yanlıştır, beşiktaş tarafından resim biraz böyle görünür."O resmi öyle görenlerden biriyim şahsen. Çevremdeki birçok hafızası kuvvetli Beşiktaşlıyla beraber.
Unutmadık;

Namağlupluğun gittiği maçta Recep'le Metin'in atılışını, Feyyaz'ın verilmeyen penaltısını,

Alpay'a sarılıp düşen Hakan Şükür'e çalınan penaltıyla 1-1 biten maçı,

Zalad'ı, 0-8'ı, 92-93 sezonunu,

İstanbul maçını 97'deki Arif penaltısını,

Ahmet Çakar'ı Vahap Beyaz'ı,

Van'da görülmeyen smaçları blokları,

Olan sarı-kırmızı elleri görmeyip, olmayan siyah-beyaz elleri gören hakemleri.

Bunlar illa şike var demek değil. (Hepsi değil en azından. Ankara'da olmdığını kimse bana anlatamaz.) Bu tablo kısaca lobi diyebileceğim Jessie'nin bahsettiği o güçten çekinen korkak, basiretsiz futbol yöneticilerinden oluşsa da ortada denge bozan bir güç olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

ati99 dedi ki...

uzulerek de olsa sivasspor a oy verdim. galatasaray iddialıyken bile yenemedi sivas'ı, iddiasızken yenebilmesi pek olası gelmiyor bana.

ayrıca jessie'nin yorumlarına da katılıyorum. galatasaray, sampiyonluk için cıksa barcelona'yı da yener. ucuz penaltılar calınır. garip kartlar cıkar. enteresan isler olur, o sampiyonluk galatasaray'ın olur. neden boyledir bu? onu da siz dusunun.

ama bu macla ilgili sike, saibe falan olmayacaktır. sonucta galatasaray'ın kendisi icin her turlu etik dısı eylemi yapabilecegini dusunsem de, besiktas sampiyon olmasın diye maca yatacagını da zannetmiyorum. camianın "ipne besiktas sampiyon olacagına sivas olsun, 3 yiyelim 5 yiyelim cocuklar" diye dusunmesi komik acıkcası.

EnisteKolaKoy dedi ki...

galatasaray'in uefa mucadelesi olursa maca asilir, onun disinda galatasaray zaten cabuk demorolize olan bi takim. galatasaray'in iddiasizken hicbir macini kazanacagina inanmiyorum zaten. sivas kaybederse ya genclerbirligi ya da bu hafta belediye macinda puan kaybeder.

lobi olaylarina katiliyorum. bizim ne kulubumuz ne masa basinda, ne de futbolcularimiz hakeme karsi etki edemiyor malesef. ernst'in pozisyonu inonu disinda mecideykoy ya da kadikoyde ev sahibi takim lehine yasansa, o hakemin penalti noktasina gidecegine adim gibi eminim.

futbolcularimiz hakemin ustune salya sumuk kosmuyor. kritik zamanda ataga kalkarken ceza sahamizda yatan adami gorup topu taca atiyorlar. vicdanli cocuklar ama burada vicdanin bi ise yaramadigini birisinin anlatmasi lazim. bak bakalım sen 2-1 ondeyken yerde yatsan o adam arkasini donup o topu taca atiyor mu?

ozet olarak cok safiz ve iyi niyetliyiz. birazcik bundan kaybediyoruz malesef.

aamet jr. dedi ki...

Maç hakkında yorum yapmayı unutmuşum :)

Bence Galatasaray Uefa'ya gittiği kesinleşmesse gerekli skoru alır, kaybetmez. Gidip gidemeyeceği kesinleşirse, kaybedebilir ama öyle yatma falan olmaz. Çünkü camia olarak Fener'in kardeşi gibi duran Sivas'a zaten gıcıktılar, devre arası kupa-lig maçları tuzu biberi oldu.

Fakat Adnan Polat'ın olduğu her yerde bir bit yeniği ararım ben, orası da ayrı.

Malvinas dedi ki...

Açıkçası haftalardır Galatasaray'ın Sivas'ı yeneceğini idda ediyorum. sebepleri çok fazla ama en basitinden Galatasary Sivas'tan iyi takım. Özellikle de olası bir UEFA kupası şansı durumunda sonuç onların lehine olacaktır.

Daha önce de söylemiştim yine söylüyorum Galatasaray'ın ufak tefek hesaplar içinde Sivas şampiyon olsun diyeceği bana hiç mantıklı gelmiyor. Bu adamlar gidip Trabzon'da Trabzon'u yenip Fener'i şampiyon ilan ettiler.

Biz işimize bakalım 4'de 4 yapalım gerisini düşünmeyelim derim.
(Yazdıklarım yukarıdaki şaibeli takım yorumlarına katılmıyorum anlamına gelmesin, parayla şampiyonluk ne kadar kolayyyyyy)

her ne kadar besiktasli olsam da, kombine kart almayip mevcut baskani kendi cabamla protesto etsem de bu seneki sampiyonluk bizim hakkimiz degildir.
istatistikler belki bizi sampiyon yapacak ancak sampiyonlugu hak eden tek takim sivasspor'dur. ozellikle son zamanlarda bulent uygun ve futbolcularin kendilerini ezilmis gibi gosterip bir magdur edebiyati icerisinde olmalarindan hosnut degilim ama istikrar ve para/basari oranina gore en iti takim yine sivasspor cikiyor.
100. yilimizi kutladigimizdan beri sampiyonluk hasreti cektigimiz dogru ancak kendi ama mevcut yonetim ile devam edilmesini istemedigimden samnpiyonluk istegim ile de celistigimi itiraf etmeliyim.
son haftaki galatasaray sivasspor maci beni acikcasi cok ilgilendirmiyor. 3 ihtimal de benim takima olan sevgimi ya da yonetime olan tepkimi degistiremeyecek.
iddiasiz olarak maca cikacan galatasaray'in galip gelmesi hatta puan almasi ancak kendisini prestije odaklamasi ile olacaktir. acikcasi elindeki futbolcularin ruh hali ve kapasitesi ile su anda prestij mucadelesi bile verebileceklerini cok sanmiyorum.
neyse efendim benim asil derdim besiktas. sampiyonluk; en son fenerbahce macinda yaptigi taktiksel hatalar, kadro secimi ve oyun stratejisi ile gozumden iyice dusen mustafa denizli ile babasinin sozunden cikamayan, fulya'nin gelecek 4 senelik gelirini simdiden harcayan baskana daha da gorevde kalma avantaji mi getirecek yoksa yeni bir baslangic icin bu seneyi de mi feda etmek zorunda kalmaliyiz bilemiyorum.

T. Egemen Gul dedi ki...

Galatasaray kazanamaz seçenegi istiyorum.

aamet jr. dedi ki...

Valla Jessie çifte şans oynamak isteyenleri düşünerek mi yapmış bilmem ama birden fazla seçenek seçilebiliyor. Hem beraberlik hem Sivas'ı işaretleyebilirsin yani. Ben de Sivas yenemez dedim. Mantıken mi yoksa duygusal olarak mı ona ben de karar veremedim yalnız :)

Borges dedi ki...

Resmi nasil görmek isterseniz o sekilde görürsünüz ama kusura bakmayin benim bu görüslerden midem bulandi artik. Delgado atildi da Lincoln kayseri de nasil atildi ? Cöküsü baslamistir o kirmizi kart ile..

Ayni zamanda burasini hicbir zaman aciklayamayiz. Elinizde tek bir kanit yok, biz de "hayir olmadi" demekten öteye gecemiyoruz ama suna bakmali.

Galataasaray türkiyede oynar iken avrupada basarisiz bir sezon mu gecirmistir ? Yalan midir buadaki performanslari.. Ya da Besiktasin burada hakemler,fedarasyon hakkini yedi de Avrupada iki tur daha atlayamamasinin sebebi de Zalad midir Fedarasyon mudur nedir ?

Terim basarili oldu da UEFA daki hakemleri de mi satin aldi ?

Bir takim forma girmis, her yerde almistir kupalarini.. fener burada sampiyon oldu da Sampiylnlar Ligindeki ceyrek finalde de mi hakemler hatalio davrandi ya da tersi.

Galatasaray yasiniz yeter mi bilmem de 14 yil boyunca sampiyon olamamistir. Nedir yahu ?

Bizde de söyle br görüntü vardir hep, cok severim besiktaslilari ama basarisizliklarinin büyük kismini fedarasyon, hakem, seref meref geyikleriyle doldururlar.. Cok seversiniz, gelin itiraf edin. olsa da olmasa da bu konuyla gecinirsiniz.. sanirsin ki türkiyede hakemler durduruyor, avrupada esiyor bu takim.. Her besiktasli biraz hakem, biraz adanpolatvari tezgahcidir. Iyi olacaksin, gerekirse o hakem hatalarini da esip gececeksin.. Yoksa konus, konus..

Yanlis anlamayin, bunu Galatasaray Baskani da yapiyor ve benim midem bulaniyor, burda da keza..

Hadi simdi Zalat geyigine girelim, son saniye penaltisina da .. Ama bunu sabaha kadar konusacak besiktaslilardan gecilmiyor ortalik zaten..

Borges dedi ki...

HAdi girdik, devam edelim diger konudan.

Arkadasim Ribery kendisini bayernli sanmiyor, sanmasi da gerekmiyor. Hatta giderim diyor, pazarlik yapiyor ama masallah oynadigi zaman takimi da götürüyor yer yer tek basina. Her takimin bayrak adami bir ya da iki tanedir. 11 tanesi de ölümüne oynayacak, sakat sakat mücadele edecek diye bir sey yok. Taraftar ister bunu ama iste hayat cok baska, her istedigin olmuyor. Ama tüm takimi etkiyecek lider karakterli minumum bir insanin varligi önemlidir, mesele budur. Kewell Baros oynamaz da takimin lideri oynatir hepsini gibi.

Galatasarayliyim, sivassporun sampiyon olmasindan ziyade Besiktasin olmasini isterim. Bülent Uygun var iken benim gibi düsünen binlerce insan da vardir, neye dayanarak hangi görüsü ortaya atiyorsunuz ? Bu dediginiz Fenerbahce icin gecerlidir daha cok.. Besiktas icin cogu galatasarayli cok da kötümser degildir. Ben söylüyorum, Sivasspor olaxcagina on kere Besiktas olsun. Nedir ki bu ?

Ki o Galatasaray Sivassporu Sampiyonluktan etmistir de yahu.. üstelik deplasmanda..

Niyete girersek; tonlarca satir yazariz lakin tek bir kanit olmadan.. sabahlara kadar.. bitmez , bir gram yarari da yoktur, anlasilabilecek bir taraftar profili varsa bile bu sekilde ortaya cikmayacagi asikardir.

T. Egemen Gul dedi ki...

@Borges

"Bizde de söyle br görüntü vardir hep, cok severim besiktaslilari ama basarisizliklarinin büyük kismini fedarasyon, hakem, seref meref geyikleriyle doldururlar.. Cok seversiniz, gelin itiraf edin. olsa da olmasa da bu konuyla gecinirsiniz.."

demissin ya Borges, aslında bir cogu da senin gibi bunu yapanlardan nefret eder durur. Ne zamanki iclerinden biri gercekten hayellerinin baska biri tarafindan ayan beyan calindigini hisseder o zaman konusur. Konusur, susturamazsin.

scugnizzi dedi ki...

şimdi galatasaraylılar bana küfredebilirler, bunu sadece galatasaray için söylemiyorum, aynısını takımım fenerbahçe, beşiktaş da yapıyordur/yapabilir (yani diğer 15 takım da). mehmet yıldız'ın transferi karşılığı adnan polat takıma "kendinizi fazla sıkmayın" talimatı verebilir. mehmet yıldız'ı 6 milyon euro yerine 2-3 milyon euroya verirler galatasaray'a. kimse de bir şey diyemez.

scugnizzi dedi ki...

ayrıca bilindiği gibi sivasspor'un küme düşen hacettepe ile maçı var. ben kesinlikle beşiktaş'ın hatta ligdeki pozisyonuna göre trabzonspor'un hacettepe'ye hatırı sayılır bir teşvik primi vereceğini düşünüyorum. bunda da yanlış bir şey görmüyorum...

delgado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delgado dedi ki...

borges, başarısızlıklarımızın büyük kısmını bunlarla örtüyor olsaydık; geçen seneki berbat futbolumuzdan önce hakemlerin bizden gasp ettiği en az 9 puanı konuşuyor olurduk. hoş, zaten türkiye'de "bence şu penaltıydı" dediğin anda "hemen yenilginize kılıf uydurun siz de!!" cevabı yiyorsun ağzına.

babam, "beşiktaş'ın 1-2 tur bile geçemediği" dönemlerde bizzat beşiktaş'ın içinde bulunmuş biri, onun söylediklerinin yanısıra izlediğim kasetlerden de biliyorum ki, beşiktaş'ı eleyen dev kulüpler maçtan sonra manyaklar gibi sevinirdi.

benim de bir beşiktaşlı olarak görüşüm, bu olaylarda genelde bizim mazlum taraf olduğumuz, galatasaray'ın ise her zaman olmasa da zengin paralı çocuk olduğudur. bundan öyle gocunduğum yok, şikayetimi yüksek sesle de dile getirmem, böyle bir tartışma olmadıkça bu şikayeti dile getirmem bile. evet, 80lerin sonundaki 90lerin başındaki şike/şaibe olayları, 97'de vansporlu oyuncunun elle müdahalesi vesaire barizdir, bunlar diğer iki camianın başına gelse yaygara daha büyük olurdu, bu benim varsayımım, ama dediğim gibi bizlere süleyman seba tarafından gerekirse hakemi de yenmemiz gereği hatırlatılmış, o yüzden ben bir sezonda mükemmeli yakalayamadığımız sürece hiçbir zaman "önce hakem" demem, daha iyi yapmamız gereken şeyden bahsederim. aynı, fener maçından sonra fabian'ın yere düşürüldüğü pozisyonu öncelik olarak dile getirenlere hassiktir çektiğim gibi. geçen seneki durumumuzla ilgili ilk olarak hakemlerden söz açanları dinlemeyişim gibi. gerçi evet, geçen sene gs dahil hiçbir takım top oynamadı, bizim de iyi top oynamamız şampiyonluğu diğerlerinden çok daha az hakettiğimiz anlamına gelmeyebilir, ama ben bir beşiktaşı olarak böyle değerlendiriyorum durumu.

Adsız dedi ki...

maç galatasarayın lehine değil ama beşiktaşın lehine sonuçlanır. bu benim fikrim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

borges... ben beşiktaş - gençlerbirliği maçında stadyumdaydım. galatasaray'ın ankaragücü'nü malum skorla yendiği gün.

30 mayıs 1993.

o gün ben 11 yaşındayım. etrafımda gözü yaşlı insanlar gördüm. o yaşında bi çocuğun yaşadığı travmayı tahmin edebilir misin... babamla eve geldim. yan komşumuz bize geldi ve " şampiyonluğu size bırakırlar mı sandınız?" dedi.

işte o gün beşiktaş'lı oldum ben zaten.

ayrıca son 20 yılda galatasaray'a kaç penaltı çalınmış? rakip takıma kaç kırmızı kart gösterilmiş? lig ortalaması kaç? beşiktaş bunun neresinde?

bir gün nereden bulabiliyorsak bulalım ortaya koyalım o zaman.

o zaman da derseniz, biz hücum oynuyoruz o yüzden diye o zaman da benim midem bulanır. arif erdem ve penaltılarıyla barışık olma konusunda bulandığı gibi.

Malvinas dedi ki...

@jessie,
abi son söylediğin biraz beyhude oldu sanki. Neden biliyo musun? Çünkü anlattıklarını anlayacak olanlar sadece biziz. Akranlarımız yaşadı çocuk gözleriyle o kara günleri.

İşin en acı tarafı bunları anlattığın zaman örnekte olduğu gibi insanlara geyik-sömürü-kılıf sıfatlı safsatalar olarak geliyor. Ne kadar kötü bir şey değil mi? Sen çocukluk travması olarak belki hayatın boyunca unutmayacaksın, karşındaki de bırak bu geyikleri yahu diyecek.

Ne diyeyim biz zaten bu kelamları edecek adamlar olsaydık fenerli-galatasaraylı olurduk. para var, transfer var, reklam var, medya var, hakkın yenmez, vs. vs.bi sürü avantaj! Fakat Beşiktaşlı olduk, nedeni de o gün gözümüzden akan yaşlardır.

Borges dedi ki...

Zengin, parali Galatasaray ?:) Biz hic göremiyoruz o zenginligi ama madem öyle, öyle oLsun.

Jessie,Delgado: Türkiyede hakem hatalari oluyordur. Diyelim ki bir baski sonucu bu hatalar olusuyor ve haliyle Fenerbahce-Galatasaray baskisi, Besiktas'a göre daha yogun veve toplamda yapilan hatalarin üc büyük klup göz önüne alindiginda besiktas daha fazla acisini ceksin.. (cekmistir de.. katiliyorum) Yalniz Sike cok baska seydir. Zalad, o gollerin hepsini yememistir, Dördünü ikinci kaleci Adnan yemistir, ayni takima Besiktas alti gol atmistir ve hicbir zaman sike olayi ispatlanamamistir. Eger böyle bir ispat var ise ben bunu ayiplamaktan kacinmam.. Siz her besiktaslinin her hareketini yönetemezsiniz. Sizin adiniza Sinan Engin de klubu kullanarak kimi isler cevirdigi zaman preotesto etmenin ötesine gecemediginiz gibi.. ve ayni zamanda koca bir klup Sinan Enginlerle filan da anilamaz, anilmasina da müsade etmezsiniz. ben de Galatasaray klubunu sike yapar, mac satar geyiklerine malzeme olmasina tepkisiz kalmam, bu cok dogal bir tepkidir, dogrudur da.

Galatasaray ile Besiktasi kiyaslayin, akabinde Besiktas ile Bursasporu kiyaslayin.. en kötüsü besiktas ise deriz ki hakemlerden cekmistir. Baska acidan elbette G´alatasaray Terim dönemi mac basina 20 pozisyon bulur iken besiktas besi ancak buluyordu.. Dört yil boyunca atilan gollerden, gol kralliklarindan ve Avrupa basarilarindan ortada cok net bir farkin oldugunu görebilirsiniz.. Ki bu fark milli takima, Dünya Kupasina kadar uzanmistir.. Milne zamana isler cók baskaydi.. Bu istatiskleri göz önüne alarak bir degerlendirme yapalim, cikaralim istatistikleri..

Besiktas, hakemlerin disinda uzun zamandir kötü yönetiliyor, bakin Galatasaray da bugünlerde kötü yönetildigi gibi. benim baskanim cikip tezgah var diyorsa bunu elestiriyoruz.. Demirören ile Polat, isler kötü gittiginde hakemlere saldirmis, iyi gittiginde "Hakemleri baski altina aliyoruz, kötü oluyor" muhabbetine girmisler. Burada klubun isminin önemi nedir ki ? Kendi hatalarini hakemlere yüklemektir bu. Daum'dan beri Besiktas kötü yönetilmis ve istikrari saglayamamistir. Araya bir Lucescu girmis hepsi o.. Keza Galataaray da bu yola girmistir, kötü yönetiliyor ve kötü yönetim gösterenlerin büyük cogunlugu sucu hakemlerde, dis etkenlerde ariyor, bunu da ben anlamsiz buluyorum. Cok iyi futbol vardi da hakemler mi katletti diyorum..

Kluplerin karakter özelliginden ziyade olusturulan baskinin bir sonucudur. Yer yer her takim cekmistir ama büyük kluplerde yapilan hatalar daha fazla gündemde oldugundan is cigrigindan cikmistir. Besiktas, sadece GS ve FB'ye göre daha fazla hakki yenmsitir herhangi bir anadolu takiminda ise isler degisir. bu da kluplerden degil olusan baskidan, olusturulan baskidan kaynaklidir. Öyle ki yöneticiler, baski yapmadigi vakit hakem hatalarina kurban gidilince yöneticiligi sorgulanir olmus, takimi hedefe götürmenin yolu olmus ve bu ülke gercegidir, gücü kadar bir kesim konusmustur.. Konusmayani da zorlamislardir o yolda.

Yine de SIke yapar, mac satar cok da hos degildir. Ucuz saldiridir bana göre. Besiktas klubü özünde ne kadar mafyaya pasaport düzenleyen insanlardan olusuyorsa digerleri de o kadar..

Borges dedi ki...

Malvinas: Ne zaman besiktasli oldun ? Benim cocuklugumda cok güzel esiyordu besiktas.. Ayni zamanda genelde insanlar Jessie gibi on-onbir degil bes-alti yaslarinda takim tutmaya baslarlar ve son derece bilincsiz bir secim olur, babasi öyledir, o sene sampiyon olmustur, o anda bir futbolcuya tav olmustur(ben, simovic). Gercek anlamda degerleri görüp besiktasli olan da vardir,(yasi minumum 16 olmasi gerekir bunu icin ) amenna ama büyük bir kesimi göz önüne aldiginizda durum biraz sandiigimizdan cok baskadir. Herkes kendi degerleri ile gurur duyma pesindedir, kimisi zenginligi, transferleri veya basarilari.. ya da serefli durusu.. Inan bana herkes elde kalan son güzelligini sahiplenme derdindeler.. Bir Sampiyonlar Ligi Sampiyonlugu yasarsa Besiktas cok baska gelisecektir cok sey..

Takim tutmak, özünde cok da akli yoldan aciklanabielcek bir durum degildir.Gayet bilincsiz olunan bir dönemde gerceklesir.. Yok ben Feneri tutayim ya da besiktas sike yapti artik galatasarayliyim bundan sonra filan henüz o kimlik yerlesmemis iken mevcuttur..Iyice derine indigimizde cok da gurur duyabilecegin ölcüde bir sey cikmiyor ortaya, bastan söyleyeyim.

Ben insanlarin hangi takimi tuttugundan ziyade o takimi nasil sevdigine bakarim. Degerlerine nasil sahip ciktigina ve ona nasil yaklasim gösterdigine..? lefterlerine hayranliklari, metin oktaylara baska bakmalari, futbolculara olan yaklasimlari ve daha cok sey.. Galatasarayi bir bütün yapsam icerisidne tonla öküz var, absürd adam var, salagi sacmasi var.. Bu en azindan benim ülmede üc büyük klup icin degismez kuraldir.. milyonlarca insandna bahsediyoruz ve düne kadar üc secenek vardi önlerinde..

Velhasil, derine inmemek hepimizin hayrinadir derim ben..)

Vallahi bu maça gitmek lazım.Eğer puan farkı son haftaya kadar korunursa,gs uefa'yı ,denizli'de kümede kalmayı garantilerse statta gs'liden daha çok beşiktaşlı olur.Maçtan sonra bülent uygun'un salya sümük şovunu görmek için hiçbir gsli gitmez maça.

Malvinas dedi ki...

@Borges 79 doğumlyuym tam da bahsettiğin nedenlerden 85 yılında Beşiktaşlı oldum.

Benim derdim fener galatsaray tü kakadır, şikecidir, gelin Beşiktaşlı olun değil. Beşiktaş'ı sizlere sevdirmek-sevimli göstermek hiç değil. Simplex tablosu herkesin tuttğu kendine demiş ya, bana da bir arkadaşım tam da böyle bir tartışma esansında. Bu takımın bütün yönetimi gay, topçuları şerefsiz, taraftarı satılık da olsa ben yine fenerli kalırım sen dert etme demişti. Yani gerçekten herkesin tuttuğu kendine.

Fakat anlatmak istediğim şu; benim bir şekilde uğradığım haksızlıklardan sebep yaşadığım sıkıntıları rakiplerim, "safsata"-"geyik" olarak nitelendiriyorsa ve bunları dile getirmeye her çalıştığında alenen tiye alınıyorsam aklım erdiğinde de, ermediğinde de iyi ki Beşiktaşlı olmuşum derim. Bu da benim Beşiktaş'ı sevme tarzımdır ya da sebebimdir diyelim ve dediğin gibi daha fazla derine inmeyelim...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

borges... 11 yaşından önce takım tutmuyordum demedim aslında. bugün düşündüğümde kafamda canlanan en eski şey o maç oluyor. ben böyle kabul ediyorum diyelim.

yoksa benim de babam beşiktaşlıydı 5-6 yaşı doğrudur yani.

onun dışında galatasaray şike meselesinde haklısın. beşiktaş'ın da geçmişinde bu tip hadiseler olmuştur.

ama ben bir beşiktaş'lı olarak geçtiğimiz sene üç büyükler küme düşürülsün demiştim. en ufak bir şike varsa hepsi yokolup gitsinler demiştim.

keşke beşiktaş şike yapmışsa ortaya çıksa. biz de gidip sorsak sen nasıl beşiktaş'lısın diye.

keşke elle düzeltip gol atan bir futbolcumuz olsa ona ağzıma geleni söylesem.. (olmasa tabi. lafın gelişi)

ama borges. arif erdem ve penaltılarıyla yüzleşmeyen bir camia olduğunuzu da kabul etmek gerek. tamam kesinlikle orası büyük bir camia. her türlü adam var ve her konuda söz hakkımız olmuyor ama bireysel olarak, arif erdem ve onun kendini atışlarıyla veya kubilay türkyılmaz'ın rakibini çaktırmadan çekip sanki o onu çekiyormuş gibi yere düşüp aldığı penaltılara karşı şahsi bir duruş sergilemeni beklerim.

bugün sabah bir muhabbet oldu. seba / mit / mafya üçgeni üzerine. onu da merak ediyorum. duyduklarım beni belki de bildiğim beşiktaştan soğutacak bile olsa bilmek istiyorum.

ayrıca bir şikenin kanıtlanmamış olması ne kadar önemli bilmiyorum. sanki bana, politikacı savunması gibi geliyor bu.

biz dışarıdan, hakan ünsal'ı, arif'i, emre'yi, vedat'ı, bülent'i gördüğümüz zaman başarı için her yol mübahtır felsefesinin işletildiğini gördük yıllarca.

neticede bir beşiktaşlı olmak dışında bi ortak değere sahip değiliz. peki neden tüm beşiktaş'lılar bu bahsettiğin şerefli ikincilikler edebiyatı yapıyorlar? bunun bir anlamı olması gerekmez mi?

beşiktaş-fenerbahçe ve galatasaray rekabet halinde iseler aynı rekabet koşullarında değerlendirilmeleri gerekir. hakem hataları o nedenle bu üçü için bir standartta olmalıdır.

ben beşiktaş'la bir tutuyor değilim haklısınız. bu bir güç meselesi. örneğin sivas / beşiktaş kafa kafayadır belki de. bilemiyoruz.

ama bunların arasında önce galatasaray sonra fenerbahçe vardır. ondan sonra büyük bir uçurum ve başta beşiktaş olmak üzere diğer camialar gelir...

ayrıca ben bundan da rahatsız değilim. siz daha güçlüyseniz, adaletin sizin tarafınıza yanaşacağı zaten açık. yapacak bir şey yok. ama bunu inkar etmeye de gerek yok neticede

Adsız dedi ki...

g.saray ın "gücü!" olduğuna katılıyorum. ama kulübün havasından mı suyundan mı artık nerden kaynaklanıyorsa o kendine has özelliklerini fanatikçe görmezden gelip her şeyi şaibeye bağlamak bence kendini kandırmak.. o güç denen şey ayak oyunundan ibaret değil, en kısa tanımla "winner"lık var gs de.. beşiktaş a loser demek ağır kaçacaktır ama winner değil. yok işte, değil. olabilir mi? elbette. komplo teorilerine saplanmak yerine mental seviyesini arttırmaya çalışırsa.. bence de hiç bir takım gs şampiyon olacaksa son hafta gs yi sami yen de yenemez. hatta deplasmanda da yenemez.. ama bunu "ee tabi şikeci gs" diye kestirip atmak saçmalık. o kadar basit değil o winnerlık. bok atmak yerine görmeye çalışmalı.

aşkın dedi ki...

Türkiye'de yükselişte olan her takım kayrılmıştır.Çok sevdiğiniz Metin - Ali - Feyyaz'lı döneme bir bakın Anadolu takımlarına karşı kaç maç 90.dk veya uzatma anlarında gol/penaltı ile kazanmışsınız.Bunları sallamıyorum, bizzat şahidiyim.
Keza Borges'in dediğinin tam tersi ki neden tam tersi olduğunu yukarıda açıkladım, G.Saray oldukça kollanmıştır 4 şampiyonluk/Uefa periyodunda.Fenerinkileri saysam post alanı yetmez.
Düşmüş bir zengine ''hep fakirlik çekti'' demeyeceğim gibi zamanında kollanmanın ağababasını gördüğüne şahit olduğum Beşiktaş için de ''mazlum takım'' demem.
Gerçekten samimi olsaydınız Fener'e karşı hakem hatalarıyla aldığınız Türkiye Kupası şampiyonluklarında ortalık düğün - bayram yerine dönmezdi.Ha maruz kalan Fener olduğu için böyle yapıyorsanız eyvallah fakat o zaman da Fener ile yapılan maçlardaki aleyhte hatalara feryat edilmemeli.

beyler hala şu 8-0'lık maçı gündeme getirip işte o gün gerçek beşiktaşlı oldum demeniz bana çok anlamsız geliyor.. borges'in dediği gibi zalad o gün ilk yarı 5 yedikten sonra oyundan alındı ve o yıl zalad efendi toplamda bjk'den 10 gol yemişken niye o maç şike yapılmış oluyor ben anlamıyorum, daha da ötesi yahu o gün gs'ye 1-0 yetiyordu şampiyonluğa, şike yapılcak olsa niye 8 gol atılsın, birazcık saksıyı çalıştırın allah aşkına.. her şeyi geçtim, diyorsunuz işte o yıllarda çocuktuk ama o son maç çok koydu falan diye.. yahu isterseniz bir de o sezonu tümden gözden geçirin ha, ne dersiniz.. o yıl feldkamp vardı gs'nin başında ve takım olarak hakan'ıyla okan'ıyla müthiş top oynuyordu gs.. ama gel gör ki erman toroğlu, oğuz sarvan gibi eyyamcılar saolsun, gs'yi şampiyon yapmamak için her yola başvurdular.. yahu o yıl gs hiçbir derbiyi 11 kişi tamamlayamadığı gibi bjk'yi feneri 9 kişilerle yendi, farkında mısınız siz.. neyin şikesi, neyin kayırması..

mesela son maçta şampiyonluğun gittiği bir yıl arıyorsanız, 80li yıllara bakın derim ben.. gs'nin türkiye'de ilk defa bir takımın namağlup olarak ligi bitirdiği 85-86 sezonunda ikinci olmuşluğu var, ki o sene son maçta beşiktaş'n şike yaptığı alenen kabul edilir, rakip takımın en iyi oyuncuları dalga geçer gibi çıkartılmamıştır maça.. tüm rakip oyuncular söylemiştir.. bunlar niye görülmez, ne dersiniz..

94-95 yılında gs 3. yıl üst üste şampiyonluğa koşarken, aynı 2004'te beşiktaş'ın başına gelen gibi önü kesildiyse, samsun, antep ve antalyaspor maçlarında akıl almaz hakem faciaları yaşanıp daum'un beşiktaş'ı hiç ortada yokken, haksız yere şampiyon yapıldıysa sana soruyorum jessie arkadaş, o zaman da 13 yaşının duygusallığı devreye girdi mi, yahu hakkaten şampiyon yapmıyorlarmış bizi diye düşündün mü?

3 büyükler arasında en çok hakkı yenmiş takım bjk olabilir genel toplamda, ama bunun üstünden işte biz temiz olduğumuz için bjkliyiz demek insaları kandırdığını sanmak, başarılı olamamaya cidden kılıf uydurmaktır.. senin takımında sedat peker, sinan engin, alaatin çakıcı olayları ayan beyan ortadayken daha hala püripak edebiyatı yapıp öte tarafta mehmet ağar, fatih terim'i geveliyorsan zaten objektif, rasyonel olmakla uzaktan yakından alakan yoktur..

ben beşiktaş'a hep saygı duyarım, fener'in aksine avrupa arenasında hep desteklerim.. beşiktaş'ın taraftar duruşu ve takıma bağlılığı hep gıpta ettiğim olaylardır ama geçmişte yaşanan olayları ısıtıp ısıtıp da kendi tarafına yapılan haksızlıkları sineye çekip diğerlerini öne çıkarması çok komik gelir..

daha hala, hagi gibi bir çirkef adam benim takımımda iyi ki olmadı, nouma'nın taşşaklarını yerim diyebiliyorsa bir insan, olay ortadadır zaten..

Adsız dedi ki...

siz önce
çakıcıların,pekerlerin,sinan enginlerin hesabını verın ondan sonra mıllete bok atın.bu kadar 3.buyuk oldugunu kabul etmeyıp,besıktaslılık durusu adı altında kendını yağlayan bir kitle görmedim.ama sanal alemde gördük sayenizde.

yok 1993müş,zaladmış..

kabze size kapak taktığında yüzünüzü çok merak edıyorum.

madem bu kadar ağlıyorsunuz o zaman "zalad gelsın sızı kurtarsın";)

hasan kabze sanada selam olsun.

Benim tezim basit: Turkiye'de sikeye, tesvik primine, mafyaya vs. bulasmamis kulup yoktur. Aksini iddia edenle sabaha kadar tartisirim burada.

Camialar bu olaylarla yuzlesmelidir, ama yuzlesmeyecektir. Besiktas'in X'i var ise, Fener'in Y'si, Galatasaray'in Z'si, Gencler'in M'si vardir. Bunun aksini iddia edenle de aynen, sabaha kadar.

Benim itiraz ettigim nokta surada. Taraftarlar, sunlarla yuzlesmek yerine, hemen karsi tarafa saldiriyorlar.

Aciklama getireyim: Malum 8-0'lik macin gol goruntulerini izleyip de, Zalad'in o golleri namusuyla yedigini soyleyen bir insan evladi olamaz. Ben inanmiyorum buna. Hani goz var nizam var denir ya, o hikaye. Goruntuler youtube'da mevcut.

Ha, o sezon Besiktas cok mu ak pak oynadi? Bilmiyorum, daha yas sekizdi o zamanlar, tum sezonu bilincli takip etmedim. Ama muhtemelen Besiktas da, o cekismede giden yarista "baglantilarini" devreye sokmustur.

Ama iste sorun burada basliyor. 8-0'daki olay acik. Galatasaray taraftari "Haklisiniz, Turk futbolunun realitesi bu, sorgulayalim" diyecegine "Sizde de su var bu var" deyip konuyu haklilastirma, siradanlastirma cabasina gidiyor. Benim kizdigim nokta bu iste.

Besiktas taraftari 8-0'i unutamaz. Unutmasi mumkun degil. Maci radyodan dinlerken agliyordum yahu, nasil unutayim? Ama bu olayin ustunu "Ama sizde de soyle boyle" diye cizmeye calisirsak travmaya maruz kalmis Besiktas taraftari tepki gosterir, bunu da anlamak lazim.

Mesela del piero yazmis "Su maclar da vardi" diye. Vardir, dogrudur, benim yasim yetmiyor ama, dedigim gibi, Turk futbolunun realitesinin bu oldugunu gormezden gelmenin kimseye faydasi yok. Burada kor takimdaslik yapip sidik yaristirmanin da kimseye faydasi yok. Bugun sana yarin bana.

Italyan futbolunun da realitesi buydu, Juventus olayi ile bir emsal oldu. Fransa'da Marsilya emsal ornegin. Turk futbolunda sikeden ceza alan kim var? Gokdeniz. O da olay sonrasi cok mu cezasini cekti? Sorsan kim hatirlar 5 yil sonra? Millet Yunanistan'a attigi golu hatirlayacak, o kadar.

Biz burada takimlari cekistirecegimize, su olayla yuzlesmeliyiz. Evet, Galatasaray'in lobisi daha guclu, Galatasaray son hafta sampiyonluk kovalarken evinde yenilmez. Bu dogrudur. "Galatasaray Turkiye'dir" diye bir aciklama yapmaya gucu yetiyorsa bir kulubun, bu tezin dogrulugu da az ya da cok kabul edilir. Ama bu demek degildir ki diger kuluplerin hepsi tertemiz, bir tek Galatasaray kirli.

Surada akli basinda insanlariz. Kulubumuze laf geldiginde alinganlik gosterecegimize, gecmisteki bu hatalarla yuzlesip, onlari elestirmemiz lazim. Tartismanin geldigi noktaya bakin. Hayir biz bu kadar alingansak, bu kadar basariya odakliysak; kulubun baskani mafya baglantisini, sikeyi kullanmasin da ne yapsin o zaman?

Once kendimize karsi durust olalim, gerisi gelir.

dediklerinde çok haklısın shelbyl, ama biraz eksik kalmış eleştirilerin..

ben bir gs taraftarı olarak takımımın yaptığı hiçbir şikeyi, şaibeyi olumlayamam ya da görmezden gelemem tabi ki de.. napalım bu işler burada böyle yürüyor mantığıyla bakamam, bakarsam o kirliliğe katkım olur, burada konuşmamın zaten anlamı kalmaz.. ama benim o mesajım biraz da beşiktaş taraftarının genel bakışına bir eleştiri amaçlıydı.. jessie, hala orada 'ya acaba benim tarihimde hiçbir kirlilik oldu mu, yok olamaz, olmuşsa travma olur benim için bu' bakışına sahip ki jessie benim şahsen tanımasam da yorumlarından takip ettiğim kadarıyla gördüğüm en aklı başında, rasyonel ve objektif beşiktaşlılardan biri ve buna rağmen beşiktaş'ın şike yapmış olabilme olasılığı ona çok uzak, imkansız gibi geliyor.. adeta bizim türk milliyetçilerine, tarihte ermeni soykırımı, mezalimi(neyse o) yaşanmış olmasının türk'ün onuru açısından asla kabul edilemez gelmesi gibi.. ben bu duyguyu anlayamıyorum esas.. adeta jessie şu yaklaşımıyla kendi beşiktaşlılığına meşruiyet kazandırdığı sanıyor ve kendisi dışındakiler başarı uğruna pis işlere bulaştığı için tam da beşiktaşlı olduğunu ima etmiş oluyor..

ben galatasaraylı olarak tarihimin tertemiz olduğunu iddia etmediğim gibi, kirli olan pek çok yaşanmışlığı kabul ediyorum.. ancak gerçek manada bir çözüme ulaşmak ve her şeyin adil bir düzende halledildiği bir sisteme kavuşmak istiyorsak aynı bizim gibi beşiktaşlıların da masum ve ezilen rolünü terk etmeleri gerekiyor.. daha fazla haksızlığa uğramış olmak ya da daha az kirli olmuş olmak, hiçbir anlama gelmez çünkü.. kirliysen kirlisindir, ve tek çözüm yolu öncelikle kabullenmekten geçer..

Jokond dedi ki...

Fenerbahçe'nin İstanbulspor'a teşvik primi gönderdiği iddiasını hatırlarsınız. O dönem belgeler, bilgiler havada uçuştu. Hatta ve hatta her bir futbolcunun aldığı miktarı yazan liste, Aykut Kocaman'ın teşvik priminden pay almayıp gelen sorulara suskun kalışı her şeyi açıklıyordu zaten.

Ama beni ilgilendiren başka bir şey var. Hadisenin hemen akabinde meraklı gözlerle bakıyorsun. Diğer camialar ne diyecek? Hele ki istanbulspor Beşiktaş maçında teşvik aldı iddiasından dolayı en başta kendi kulübünden harekete geçmesini, olayın üstüne gitmesini bekliyorsun. Boşuna bekliyoruz...

Zerre bir açıklama yapılmadı, üstüne gidilmedi. Diğer kulüpler bu işin peşine düşmedi. Çünkü hepsi zamanında bir şekilde bu teşvik işine girişmiş. Lamı cimi yok, bunun başka bir açıklaması yok. Çıkıp konuşmuyorsan senin de gocunduğun bir yara var demektir...

jose dedi ki...

biz o maçı bülent korkmaz yüzünden kazanamayız arkadaşlar, sivasa yatmakla ilgisi olmaz bu işin.

skibbe gittikten sonra oynanan futbolu görüyorsunuz.normal şartlarda tabiki galatasaray ıcın sampıyonluk maçı olsa samı yen'de o macı kazanır denılır ama oyle denılse bıle kazanacagının garantısı yok.tıpkı fenerbahce'nın 3 yıl oncekı denızlı deplasmanında 1-1 berabere kaldıgı gıbı.o zaman denızlı kume dusmemeye oynuyordu.sımdı sıvas sampıyonluga oynuyor ve bılenecekler.

eger kazanamazsak ve sız sampıyon olamazsanız umarım bu blogda "galatasaray sıvasa yatttı" gıbı yorumlar gormeyız.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

borges'in dediği gibi ıspatlanmış bir şey yok. ben diyorum ki çıksın biri ortaya koysun. ben beşiktaş'ın şike yapmış olma ihtimali var diye takımımı gözden geçiremem. ama bu gerçeklerin ortaya çıkması adına irade koyabilirim bir taraftar olarak. yapabileceğim başka bir şey yok.

biz gerçekte kapalı kapılar ardında ne olup bittiğini bilemeyiz. ama sahada ne olup bittiğini görebiliriz.

ben bu yazıyı yazarken galatasaraydan falan da bahsetmedim aslında. olay ona çıkıyor belki ama tamamen o günkü duygularımı aktarmaya çalıştım.

ufak detaydır, galatasaray'lı bile olmayan fenerli komşumuzun "o şampiyonluğu size bırakırlar mı sandınız?" sorusu sizce beşiktaş'ı yeterince tarif etmez mi? neden bir fenerbahçe'li de bu algı var?

hadi ben ağlak beşiktaş'lıyım. o kim?

ayrıca türkiye'deki her takım pis işlere bulaşmıştır lafı üzerinden yapılan yorumlara katılmıyorum. elbette her takım karışmıştır ama bunu böyle kestirip atamayız.

başta da söyledim. eğer beşiktaş galatasaray ile rekabet halinde ise, hakem hataları veya kayırmaları veya her saha dışı faktör belli oranlarda dengede olmalıdır. beşiktaş'ın rakibi petrolofisi değil ve hiç bir zaman olmadı.

olayı 8-0'dan bağımsız da düşünmek lazım.

ben haksız bir penaltı kazandığımızda dışarı atarız inşallah diyorum. maçı öyle kazanmışsak o hafta sanki mağlup muşuz gibi geçiyor. o galibiyet boğazımdan geçmiyor.

allahtan bu tip maçlar bir elin parmaklarını geçmeyecek seviyede.

benim beşiktaş'lılığım içinde galatasaray maçlarında yaşadıklarım var. ben sizin galatasaray'lılığınızla ilgilenmiyorum. sizi ve takımınızı eleştirmiyorum ve bunu kabul ediyorum. galatasaray türkiye'nin en büyük camiasıdır. sizin taraftarınız hala buraya gelip 3. büyüksünüz işte kabul edin dediğinde buradan kimse ona cevap veriyor mu? vermez. 3. büyüklük bize koymaz. dediğim tek bir şey var. galatasaray ve beşiktaş adalet önünde eşittirler anlayışını bırakın. öyle değil çünkü. nereden bakarsan bak böyle görünüyor. hem biri daha güçlüyken nasıl eşit olsunlar ki.

Adsız dedi ki...

sivasın şampiyonluğu durumunda olaya dahil olabilecek havuz problemlerini göz ardı etmemek gerek. kimse bindiği dalı kesmek istemez.

senin kastettiğin manasıyla türkiye'nin en güçlü kulübü her zaman için fenerbahçe olmuştur jessie.. en başta sistemin, düzenin takımıdır. cumhuriyet tarihinin en faşist dönemi olan 2. dünya savaşı zamanında başbakan olan şükrü saraçoğlu'nun başkanlığını yaptığı ve hakemleri kendi eliyle maçlarına atayıp skorları belirlediği kulüptür.. türkiye futbol liglerinin kurulmasından itibaren devletin takımı fenerbahçe'nin ardından güç sıralaması beşiktaş ve zengin, aristokrat ve burnu havadaların takımı galatasaray olarak devam etmiştir.. emin ol, eğer galatasaray son 20 senede bir güç kazanabilmişse ülke futbolunda, bu en çok galatasaray'ın avrupa'da başardıklarıyla, yani bir bakıma kendi emeğiyle olmuştur.. eskisi gibi görmezden gelinmesine imkan yoktur, çünkü artık başarıların da getirdiği bir taraftar çoğunluğu vardır arkasında.. sizin de faruk süren gibi dahi bir başkanınız olup siz de doğru yönetim stratejileriyle edirne dışında istikrarlı başarılar kazanırsanız hiç şüphen olmasın, siz de fenerbahçe'nin ezelden sahip olduğu o güce ulaşıcaksınızdır.. her şeyin zembille indiğini sanmak olaylara yüzeysel bakmakla mümkün olur.

haa sen, hayır ben başarılı olmak da güç sahibi olmak da istemiyorum dersen ona da saygı duyarım..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

avrupada kazanılan başarıların hangi tarihlerde geldiğine de biraz bakmak gerekmez mi?

beşiktaş'ı 5 sene üstüste şampiyonlar ligine yolla ister demirören olsun ister ben olayım başkan 5 sene sonunda galatasaray'ın ulaştığı başarıya ulaşmazsa ben de bir şey bilmiyorum.

hatta galatasaray'ın o dönem yaşadıkları başarıdan çok başarısızlığın konusu olabilir bana göre. uefa'dan sonra tamamen dağılmaları vs...

aynı uefayı shaktar ve bremen oynuyor işte.

neyse. beşiktaş 5 sene üst üste gitsin bir şampiyonlar ligine, o arada diğer takımlarla arasında oluşacak maddi manevi fark üzerinde yorum yapalım.

sadece, efendim hadi ligde şaibe var, avrupa'da ne var demekle olmuyor. onu bundan, bunu ondan ayıramazsın.

bugün her iyi futbol oynayan takım şampiyon olmuyor. galatasaray o dönemler tamam iyi futbol oynuyordu da bu illa şampiyon olması durumunu getirmez. galatasaray fatih terim döneminde en azından, ligi domine ettirilmiştir. avrupadaki başarılar içerideki bu rahatlığın yansımasıdır.

galatasaray'ın o dönem arada 2 şampiyonluk alamadığını düşünün. o kadro, o birliktelik, o avrupa başarısı gelir miydi 5 sene sonunda?

o yüzden ligi ayrı, avrupayı ayrı tutamazsınız.

bugün beşiktaş 5 sene üst üste şampiyonlar ligi oynasın 5 sene sonunda kulüplerin güç dengeleri nasıl değişmiş oluyor tekrar bakalım

en iyi futbolu oynayan takımın şampiyon olamaması tam da o hep yakındığın adalet eksikliğine işaret etmez miydi, sence peki? bir takımın yönetimi başarılı olacak, td'si gayet iyi olacak, kadrosu muhteşem olucak ve bunların üstüne sahada oynanan futbol avrupa devlerine kafa tutucak kadar iyi olucak ama gel gör ki bunlar türkiye sınırları içerisinde şampiyon olmasına yetmemiş olucak?? siz bugün o günkü galatasaray'ın o saydığım özeliklerinin 5te 1i etmeyecek kalitede ekibinizle kendinizi şampiyonluğun en büyük hak edeni ve favorisi olarak görüyorsunuz ve en ufak hatalı kararı kasıta beğlıyorsunuz da o günkü galatasaray'ın şampiyonluğu nasıl hak edilmemiş oluyor allah aşkına.. acaba en göz önünde, en popüler takım olduğu için yalnızca lehine yapılan hatalar fark edilip ülkedeki her nadir iyi giden şeylerde olduğu gibi çekememezlikten kaynaklanan söylemlerde bulunuluyor olabilir mi?

haklısın sen bir konuda en iyi şartları sağlasan dahi mutlak başarıya ulaşamayabilirsin, peki o şartların birini dahi yerine getirmemiş olan bir diğer takımın olası başarısı hangi adalet duygusunun sonucu olarak ortaya çıkmış olabilecekti o zamanlar?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

galatasaray o dönem o uzay futboluyla her sene 25-30 puan fark atıyor olsa tamam. o zaman bu konuşmalar olmazdı zaten. ama öyle puan farkları olmadı. bi sene beşiktaş varsa ertesi sene fener oldu. zaten bu 90+3 teki falan penaltıları konuşuyorsak söylediğin gibi bir ezip geçme durumu oluşmamış demek ki.

galatasaray her sezon avrupada oynuyordu. yorgunluk sakatlık vs den dolayı en iyi oynayan takım olmasına rağmen şampiyon olamaması kadar normal bir şey yok. bunu demek istedim. geçen maçta real barcayı yenseydi ve sezon sonunda şampiyon olsa idi bu barcanın en iyi futbol oynayan takım olmadığını mı gösterecekti.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hasan sas ve ümit karhan kadro dışı kalmış. biz ligin son haftası galatasaray'ın hali ne olur derken biraz da böyle bir şeyden bahsediyorduk.

Sarbi, Volkan Yaman, Tobias Linderoth ve Morgan De Sanctis ile de sezon sonunda yollar ayrılacak deniyor.

son 4 haftanın galatasaray için bir çözülme devresi olması oldukça yüksek ihtimal.

bülent korkmaz'ın zaten devam etmesi beklenmiyor...

@jessie

miroslav karhan çok yer etmiş galiba aklında. bkz. ümit karhan:)

@jokond
söz konusu istanbulspor maçıyla ilgili şöyle bir durum olmuştu: 2004 yazında shelbyl'le liseden bir ortak arkadaşımız (simitçi fatih), istanbulspor'da staj yapmıştı. onun yalancısıyım, kulübün hesaplarında olmayan, açıktan gelmiş 500 milyarın net bir şekilde kulübün kasaında olduğunu söylüyordu. ki kendisi tarihin görebileceği en hasta ve bir o kadar da sinir bozucu fenerbahçelilerden biridir (shelbyl'le teyit edilebilir). ama konunun net bir şekilde üstü örtüldü. hatta senin dediğin gibi üstüne bile gidilmedi.

ben galatasaray'ın sivasspor'a yatacağını falan düşünmüyorum. yenilebilir elbette ama bu bilerek olmaz. 5. bir şampiyonun çıkması galatasaray'ın da havuz gelirlerinin azalması anlamına gelir. bile bile böyle bir şuursuzluk içine girmezler. yenilirlerse kötü bir takım oldukları için yenilirler; ki açıkçası ben yenileceklerini de düşünmüyorum.

Benim tam da dedigim o iste. Yahu ben Besiktas'in, Galatasaray'in baskani olsam; Fenerbahce'nin bu usulsuzlugune mal bulmus gibi atlamaz miyim? Atlamadilar. Artik mafya mi dersin, "kendimiz de bok icindeyiz" mi dersin bilemem.

Haa buldum. Ebedi dostluk: her turlu camurda beraberiz, carkin dislilerini rahatsiz etmeyiz.

Ben Besiktasliligimi "Besiktas sereflidir, digerleri serefsizdir" diye tanimlamiyorum. Ama "dakika 96, Arif yere yatti" ile buyudum ben. 4 sene ustuste sampiyonlugun ilk iki senesinde penalti rekoru kirdiydi Galatasaray. Ali Sen gibi bir adam Fenerbahce baskaniydi. Bizim baskan ise Seba'ydi, mulayimin onde gideni. Eh hal bu olunca, Besiktas imaji da boyle oluyor. Kulubun tum Turkiye'ye basariyla sattigi imaj oydu. Alinan sonuclar da onu destekliyordu.

Iste ayrildigimiz nokta da bu. Ben simdi cocuk olsam, baskanlar Canaydin, Demiroren ve Yildirim olsa, ben Galatasarayli olsam, Galatasaray oyle bir PR yurutse ben de ayni imaji sahiplenirdim.

Olay sadece "siz onu aciklayin, siz de bunu" degil yani.

Umarim bu kez daha acik anlatabilmisimdir del piero.

Adsız dedi ki...

bir gs li olarak rahatlıkla söyleybilirim ki sivas bizi rahat yener. çünkü çok kötüyüz. ama beşiktaş yenemiyebilir derbi çünkü.ama bizde extra derbi performansı diye bişey olmadığından bjk de yener . yani bjk liler sivastan başka maçta puan kaybı beklesinler

Umuyorum Sivas'ı yeneriz.Beşiktaş'ta nefret ettiğim Sivas yerine şampiyon olur.Ayrıca Türk futbolunun içine tüküreyim.

"Masum değiliz hiç birimiz." Ama hiç birimiz.

Gökhan dedi ki...

G.Saray'ın bilerek Sivas'a kaybedeceğini sanmıyorum,yayın gelirlerini düşünerek.Ama şu da var G.Saray o kadar kötü ki Sivas yine de yenebilir onları.Artık F.Bahçe'nin bize yaptığı sürprizi G.Saray'ın da Sivas'a yapmasını beklemeliyiz.
Biz artık puan kaybedersek G.Saray Sivas'a kaybetse de onlara bir şey deme hakkını bulmam kendimde.

T. Egemen Gul dedi ki...

Italya benzeri bir temizlik olsun.. Olsun ama onlar tek başına yapmamışlardı ki.. Yapanları da yakacaktın ki çıksın meydana ak ... kara ... .

theotheo dedi ki...

seba mülayim başkanmış. hadi öğrenin de gelin ya.

aamet jr. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
aamet jr. dedi ki...

@alessandro del piero

.. yahu o yıl gs hiçbir derbiyi 11 kişi tamamlayamadığı gibi bjk'yi feneri 9 kişilerle yendi, farkında mısınız siz.. neyin şikesi, neyin kayırması.O dört derbiden bir tanesini net olarak hatırlıyorum. Onda da 9 kişi kalan Beşiktaştı, namağlupluğun gittiği maçta. Hal böyle olunca diğer yazdıklarına inanmak da zor oluyor.

Zalad 5 den sonra çıktı zaten demen de nasıl bir savunma anlayamadım. 30 dakkada 5 tane yedikten sonra çıksa ne yazar çıkmasa ne yazar. Zalad'ın o maçta yediği golleri izleyip de art niyet aramamak, Pollyanna'nın bile güçlükle yapabileceği birşey.

krasotkin dedi ki...

an itibariyle koyun g.tüne rahvan gitsin gençler ;)

T. Egemen Gul dedi ki...

Oldu da bitti :)

Not: Lutfen su post'un tarihini değiştirin de en başta sanki GS'nin maçı onemliymiş gibi kalmasın. Böylece "en önemli maç bu" falan da kalmadı. Daha once de dediğim gibi IBB - Sivas düğümü çözer olmadı Hacettepe tepelerine biner dedim, ama ilki tuttu.

Hayırlısı.

yuki the zorba dedi ki...

Jessie, gundem Fener maci. Galatasaray'i yenersek bu mac umrumuzda olmaz. Hatta duruma gore Trabzon Fener maci daha onemli olabilir... Sil bunu gitsin...

Ankara'dan Izmir'e lider geciyoruz. Mac icin izin ala ala isimizden olucaz :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

anketi silersem galatasaray'lı dostların serzenişleri haklı olur.

galatasaray-sivas maçının nasıl oynanacağı bizi ilgilendirse de önemlidir ilgilendirmese de önemlidir.

ipleri elimize aldığımız anda anketi silelim dersek kendi tutarlılığımı yerle bir etmiş oluruz.

anketi silmiyorum lakin en üstte durmasına yol açan tarihi bugüne getiriyorum. bundan sonra girilecek postlar anketi aşağıya itecektir.

Yorum Gönder

Ara