.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Nisan 2009 Pazar

TSL 29.Hafta Eskişehirspor 0-2 Beşiktaş

Stat: Eskişehir Atatürk Hakemler: Selçuk Dereli, Baki Tuncay Akkın, Nihat Mızrak, Gökhan Güneşer (4.) Eskişehirspor: Sinan, Saffet, Vucko, Bülent Ertuğrul (Dk.73 Poljak), Sezgin, Doğa, Bülent Karacabey, Emre Toraman (Dk.85 Tayfun), Engin, Youla, Anderson. Yedekler: Kayacan, Serdar, Poljak, Tayfun, Selçuk, Murat, Ahmet Sağlam. Teknik Direktör: Rıza Çalımbay Beşiktaş: Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Sivok (Dk.46 Bobo), Gökhan Zan, Ekrem Dağ, Cisse, Fabian Ernst, Delgado, Tello (Dk.81 Yusuf Şimşek), Serdar Özkan (Dk.46 İbrahim Üzülmez), Holosko. Yedekler: Hakan Arıkan, Uğur İnceman, Erkan Zengin, Bobo, İbrahim Üzülmez, Zapotocny, Yusuf Şimşek. Teknik Direktör: Mustafa Denizli Goller: Bobo (Dk.67), Holosko (Dk.86) Sarı Kartlar: Sivok (Dk. 31), Holosko (Dk.82)Doğa (Dk.19), Sezgin (Dk.42), Youla (Dk.60), Serdar (Dk.77) Eskişehirspor

47 Yorum:

hakeden kazansın ...















































hakeden : Beşiktaş ...

ergo Besiktas kazansin.

TursuBidonu dedi ki...

biletler bana mı pahalı geldi yoksa pahalı mı harbiden?

berthelemy dedi ki...

en son 95-96 sezonunda eskişehirde beşiktaş maçı oynanmıştı ve stattaydım o maçta. daha ilkokuldaydım. ilk yarıyı 2-0 eses önde kapatmıştı. 2. yarı 3-2 çevirmişti maçı beşiktaş. stefan kuntz gol atmıştı. hey gidi. bu sefer yine eses tribününde olacağım büyük ihtimalle. ulan son dakkada gol atar da kazanırsak naparım bilmiyorum.

Starks dedi ki...

Artk bundan sonraki maclarda sert/gozupek adamlarla birlikte winner adamlar maca baslamali. Kirilgan, narin, olsa da olur olmasa da mantigindaki adamlardan macin ilerleyen bolumlerinde duruma gore faydalanilmali.

Ankara macinin en buyuk iyiligi Toraman'in cezasinin bitmesi oldu. Toraman - Sivok defansi yerini almali. Cisse - Ernst baslamali. Ancak Cisse sari kart gormemek icin cok dikkatli olmali cunku Ugur'un ve Kurtulus'un icler acisi durumu ile Fener macinda Cisse'siz sikinti yasariz.

Hucumda zaten alternatif yok. Bobo ve Holosko ile yine zar atip duses gelmesini beklemek zorunlulugu var.

El Saka'nin olmamasi bir avantaj ama Nobre'nin olmamasi ile bu birseye yaramayabilir.

Serbest vuruslarin, kornerlerin onemini hala anlayamamis bir takimimiz var. Hala serbest vurusta orta yapip kalenin 5 metre uzerinden auta gonderebilen oyuncularimiz mevcut. Nobre'nin yoklugunda baski kuramama ve gol sikintisinin oldugu asikar. Dolayisi ile bu son 6 macta duran toplardan gol atip atamamak kimin sampiyon olacagini belirleyecek.

Forvet oyunculari hala karsi karsiya falan gol atamiyorsa, bu kadar zaman sonra hala acemi caylaklar gibi son paslari beceremiyorlarsa o zaman bari sabah aksam duran top calisin, buradan ekmek yiyelim.

Adsız dedi ki...

toraman-sivok
cisse-ernst

mustafa denizli, ayırma artık birbirini tamamlayanları..

Gökhan dedi ki...

bursa macına kadar bu deplasman için 1 puan da olabilir diyordum ama bursa yı yenemedıkten sonra bu hafta da kazanamazsak hem fb macı oncesi yine bi stres,düşüş olur hem sivas da kazanırsa işimiz gercekten cok zora girer.büyük maçlarda genelde iyi oynayan eskişehir e deplasmanda nasıl baskı kurarız nobre siz bilemiyorum kalecilerinin boyu cok uzun oldugu için özelikle tello dan g.antep deplasmanındakine benzer yerden sert şutlar bekliyorum,ivesa o toplarda zorlanabilir.batuhan ın olmaması da çok büyük bir avantaj degil bizim için bence,anderson da az çok onun işini yapabiliyor.

Beşiktaş'ın artık oyun şablonu çözüldü.Kanatlara iki adam koyan her takım beşiktaş'ı zorlar.Bu maçtaki en büyük şansımız eskişehir'in büyük-küçük takım farketmeksizin 3 forvet(2 forvet+serdar)oynaması.Onun için bizim bu maça derbi düzeninde harbi orta saha oyuncularıyla çıkmamız gerekir.Anderson sanırım oynmayacakmış.Yerine yine diğer kuleleri lovrek oynayacaktır.Onun için de hava toplarını almamız içim Gökhan'ın oynaması şart.Bence maça şu 11'le çıkmalıyız

----Holosko----Bobo----------

Tello---Ernst---Cisse---Ekrem

İbo-----Sivok---Zan-----Toraman
-------------Rüştü-------------

Delgado'yla yusuf duruma göre ikinci yarı oyuna girebilirler.Belki yusuf tello'nun yerine ilk 11'de de başlayabilir.Futbolcuların en iyi durumlarını Mustafa Denizli bilceği içim ben hocamızın yapacağı kadroya güveniyorum.Bu maçta çok korkuyorum.Alamazsak sonumuz olur.

Bu arada fink topiği istiyoruz :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

fink'le ilgili beautiful freak detaylı bir rapor hazırlıyor. bi kaç gün içinde enteresan bilgiler öğreneceğimizden eminim.

simplextablosu dedi ki...

çok güzeeeeel.. hakem selçuk dereli.
her türlü rezalete hazırlayalım kendimizi.

öncelikle hem hayvan gibi bilet fiyatı çeken, hem de sadece eskişehirde biletleri satışa çıkaran eskişehir yönetimine sevgilerimi iletiyorum. bir deplasman girişimim daha böylece sonuçsuz kaldı.

rasyonel bir açıklama yapamıyorum ama maçı 3 tane falan atarak rahat kazanacağımızı düşünüyorum. kaynak: totom.

fink konusuna gelince, gayet iyi oyuncu ama an itibariyle beni ilgilendiren o değil. bu transferi bu kadar cümle aleme ilan etmenin manasını çözebilmiş değilim. 6 hafta kalmış, şampiyonluğa gidiyorsun ve takımın en kritik bölgesinde oynayan adamın gönderileceğini resmen yedi düvele ilan ediyorsun. ben cisse'nin yerinde olsam top mop oynamam. siz de kendinize şu soruyu sorun: sezon sonunda gönderileceğiniz kesinleşmiş, yönetim yerinize alınacak oyuncuyla anlaşmış bile, siz sahada her şeyiniz vererek oynar mısınız?

Adsız dedi ki...

rüştü
ekrem-toraman-sivok-tello
cisse-ernst
holosko-yusuf-serdar ö.
bobo

bu kadro iyidir.

aamet jr. dedi ki...

Kadro madro bilmem de, şu beyaz formayı giymeyelim artık yahu.

aamet jr. dedi ki...

Tello da düzelsin artık. Hadi Delgado'nun her zamanki hali ama Tello milli takım arasından beri ortalarda yok. Holosko'da iki maçtır bir kıpırdanma var, Bobo'da biraz oynarsa çok rahat olmasa da alırız gibi geliyor bana.

T. Egemen Gul dedi ki...

Bence Fink'le ilgili bir yazı yazmak yerine Borges'in yazdigi postaya link atın derim. Harikulade olmuş.

turan tunç kipi dedi ki...

programdan bu yana tek post dahi atmadınız.
şöhret böyledir derlerdi de inanmazdım. aldanmışım:(

turan tunç kipi dedi ki...

inşallah sağ beke kaydırmaz mustafa hoca toraman'ı. yoksa youla zan karşısında hayatının maçını çıkartabilir. öndeki adamlar çok formsuz olsa bile bekte ekrem'le devam.

rüştü; ekrem, toraman, sivok, ibo; çisse, ernst; tello, yusuf; bobo, holoşko

Sercan dedi ki...

---------rüştü

ekrem--toraman--zan--ibo

--çisse--ernst--sivok--

----Delgado--holosko

----------Bobo

Yedekte
Tello , Yusuf , Serdar özkan, S.Kurtuluş, Zapo , İnceman , Hakan

Güçlü bir orta sahaya sahip Eskişehirspor'a karşı orta sahada ancak bu şekilde üstünlük kurabiliriz.
Bu şekilde kurulu orta saha ile savunmayı pek düşünmesine gerek kalmayan Holosko ve Delgado Ankaraspor maçındaki kadar hareketli olurlarsa
maçı koparacaklarını umuyorum.

yuki the zorba dedi ki...

@turan tunç kipi
üstad, olur mu... zaten programdan sonra forzabesiktas'ta çoluk çocuk giydirmiş sağolsunlar... Adnan Aybaba lazım bizimkilere... Bizim şöhret anca bu kadar! Ben bi post attım. Burda çok kalabalık yapmayayım diye kendi bloguma atıyorum postları. Beğendiklerimi buraya da atıyorum... Benim taraf ondan öyle oldu yani, asıl post atanlar Jessie ve Freak zaten...

Ya şu Fink için Borges'ten başka fikir yürüten yok mu? Ben adamın bir maçını hatırlıyorum sadece, o maçtan da kafamda hiç bir şey kalmadı açıkçası... Yok mu başka izleyen Bundesliga'yı?

turan tunç kipi dedi ki...

@yuki the zorba

nükteydi zaten benimkisi de esas programın kritiği ne ara yapılmış forza'da.
bi buldurursan çok müteşşekkir olurum.

saygılar ;)

Borges diyorsa dogrudur. Su alemde tespitlerinin altina en cok imza attigim adamdir Borges.

Toraman-Sivok-Ernst-Cisse-Nobre(?)'nin etrafina kimi dizerse dizsin hoca, makbuldur.

valla ben geldiği takımın taraftarlarının ne dediğini merak edip biraz okudum. ilgilenen olursa buyursun:

http://www.eintracht.de/meine_eintracht/forum/1/11160664/

neredeyse hepsi gitmesine üzülmüş, yolunun açık olmasını diliyor falan. benim için ölçüttür. umarım bizde de başarılı olur gerçekten.

bu arada frankfurt hayatımda gördüğüm en sıkıcı şehir olmasına rağmen commerzbank'da bir maç seyretmeden ölmemek lazım. maalesef ben oradayken frankfurt leverkusen'le oynuyordu ve bilet bulamamıştım. ama pubda içen frankfurtlu dayılarla izlemesi de pek eğlenceliydi:)

Ivesa kesin olarak bize karşı yok.

delgado dedi ki...

yedek kalecileri sinan'dı sanırım, kısa boylu. o yüzden ortaokul futbol takımı antrenörü edasıyla "havadan vurun çocuklar" diyorum.

fink'le imzalamışız sanırım. hayırlı olsun.
http://www.sporx.com/futbol/superlig/151579/

Gökhan dedi ki...

ivesa nın oynayacagını düşünerek yerden sert şutlar cekmeliyiz diye düşünüyordum ben de bu durumda strateji değişmiş oluyor heralde ivesa haricinde de baya eksık var heralde eskişehirde
sivas-trabzon macının skoru da bu macın skorunu etkiler bence.sivas kazanamazsa az gollu ve buyuk ıhtımal berabere biter diye düşünüyorm sivas kazanırsa daha riskli bir oyun oynarız ve daha gollü bir maç olur.

theotheo dedi ki...

ersun yanal balonu.

Alanzinho-Selçuk-Hüseyin-Yattara

Orta sahasıyla deplasman maçına mı çıkılır ersun.Sivas'ın beklerini yıldız yaptın.Madem bu kadar cesurdun bizim maçta niye 90dk. savunma yaptın.Şu trabzon'un bize yıllardır hiçbir faydasını görmedim.Her zaman şampiyonluk yolundaki rakiplerimize puanları verip bize kök söktürmüştür.

kerim dedi ki...

60-56 oldu. kazandık kazandık kazanamadık mucizeye kalır..

haftaya yasin can tandemini seyredelim inönüde:)

Yahu theotheo, 2 haftadir Trabzonspor kazaniyordu ses cikarmiyordun; kaybedince hemen Ersun Yanal balonu. Hayir provoke etmeye calisiyorsun da, bu kadar da acik yapilmaz bu is, onun da bir usulu vardir. Ki kaybettigi takim da Sivasspor.

Senin bu Yildirim Demiroren ve Ersun Yanal takintilarin yuzunden benim saclarim agardi yahu. Neyse, kendi yaginda kavrul sen artik ne diyeyim.

theotheo dedi ki...

görünen köy kılavuz istemiyor. klasik ersun yanal düşüşü bu çok açık ortada. bu şerefsiz yüzünden olan bize oldu hala onu savunuyosan senin ayıbın.

delgado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delgado dedi ki...

"eğer bu bir ayıpsa, sırf biri kişisel çıkarlarına destek olamadı diye ona karşı 'şerefsiz' sözcüğünü kullanmak mega ayıptır, 3 luganodur, 5 pepedir."

sinan engin, 2009, havuz başında.

aamet jr. dedi ki...

Sen biri bizzat rakibinle olan iki liderlik maçını da kazanamıyorsan, yani göbeğini kendin kesememişsen iki kere fırsat gelmişken, başkası kesmedi diye ona laf atmaya hakkın olmaz kanımca.

Yarın ki maçı alabilirsek ben geçen haftadan daha umutlu olacağım şampiyonluk için. Yarın takılmazsak gs maçına kadar tam gaz gideriz gibime geliyor. Biz böyle takip ettikçe de Sivas'ın bu psikolojiye dayanamayacağını düşünüyorum. Ya da düşünmek istiyorum orasını bilemicem.

marpione dedi ki...

bu maç başlamadan önceki tek isteğim rodrigo tello'nun şili dönüşü formsuzluğundan kurtulmuş olması. onun iştahlı bir top oynadığı her maçta takımın çehresi değişiyor.

ASLAN dedi ki...

bırakın siz şampiyon mampiyon olamazsınız...

gregor samsa dedi ki...

sahte okeylerle dolu bir takım.gol atma ihtimaliz yeme ihtimalimizden daha düşük maalesef.

Adsız dedi ki...

2 mi oldu ?

yuki the zorba dedi ki...

Çok şükür...

kerim dedi ki...

hadi bakalım . haftaya derbi galibiyeti görelim artık 4 senedir yenemiyoruz feneri. antep sivas. antebin tuzu kuru sivas alır onu. böyle gider 1-2 hafta daha

delgado dedi ki...

helal olsun çocuklara, bir de hentbol maçını alsak süper olacaktı.

salonda son dakikalarda gırtlağının yırtılmasına ramak kalan çocuklar bile tüm güçlerini harcadılar, gözlerim doldu yeminlen. kaptan karşı karşıya kaçırmasa rövanşa 1 sayı avantajla gidecektik, canları sağolsun. deli gibi mücadele ettiler beşiktaş aşkıyla.

Gökhan dedi ki...

oynadığımız futbolu ben beğendim,çok fazla pozisyonumuz olmasa da oyuna hakim olan taraf bizdik.delgado ilk yarıda iyi oynadı ama şutlarında gol gelmedi.yusuf da maçın sonunda klasını gösterdi.sınırdaki oyuncuların kart görmemesi sevindirici.kalan 5 maçın hiçbiri bu maç kadar zor değil bence o yüzden 15 puan alabiliriz.

theotheo dedi ki...

ersun yanal balonu gönderiliyor. herkese hayırlı uğurlu olsun.

zubi dedi ki...

theo bırak şu adamın peşini lütfen=) bisürü ağzına geleni söyleyen adam var ligde sen gitmişsin ligin belki en düzgün, yenildiği maçlardan sonrabile ağzından en ufak mızmızlanma çıkmayan, işini yapmaya çalışan adamına balon balon diye laf ediyosun. ligde ersun yanal gibi adamları çoğaltmamız lazım, sen gönderiyolar hayırlı olsun diyosun. biraz saygı.

aamet jr. dedi ki...

Delgado kendi performans ortalamasına göre iyiydi. Tello asistle beraber kendine geldi. Golden sonra çıkana kadar öncesine oranla çok daha iyi oynadı. Hele üstünden atladığı bir top vardı, sonrasında Ernst pas tercihini yanlış kullandı pozisyon gitti. Haftaya kaldığı yerden devam eder inşallah.

Holosko iki maçtır yakaladığı çıkışı devam ettirdi. Gayet etkiliydi bence, ilk yarıda bile. Defansa da baya geldi.

Gs maçına kayıpsız çıkarsak, ki olmayacak bir ihtimal değil, lider de çıkarız gibi geliyor bana. Bu takipe Sivas dayanamaz. Ne 5 maçta 10 puan yeter diyen bir hoca ne de onun takımı bu psikolojiyi kaldıramaz gibime geiyor.

Yorum Gönder

Ara