.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Nisan 2009 Pazar

Nerede kalmıştık?

Milliyet muhabiri yapmış yine yapacağını… Mehmet Çiftçi imzalı habere göre Arjantin’de bir radyoya röportaj veren ünlü oyuncu, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu dört ülkeden teklifler aldığını açıklarken, ülke basını bu takımın Beşiktaş olduğunu yazmış. Tevez’in menajeri David Roviera da böyle bir girişimin olduğunu doğrulamış.

Hani artık haberin doğruluğu, iyi niyeti gibi konulara girecek dermanım kalmadı. Haber doğru da çıkabilir, Beşiktaş Tevez’e gerçekten teklif de götürmüş olabilir. Hatta ve hatta 1984 doğumlu bir dünya yıldızını Beşiktaş transfer de edebilir.

Benim derdim başka...

Türk spor muhabirleri, kaynağının araştırılması ve sorgulanması muhtemel haberlerde “radyo söyleşisi” argümanını son yıllarda çok fazla kullanmaya başladılar. Hani şimdi falanca internet sitesinin, gazetesinin yazdığına göre demek biraz sıkacağı için, kamuoyunun elin Arjantinlisinin radyo programını takip etmesi de biraz zor olacağı için bu tür bir kalıp kullanımı daha az zahmetli bir haber yaratımına dönüşüyor.

Niyetim bağcıyı dövmek değil. Mehmet Çiftçi’nin yabancı basın-yayın organlarından aktarım yapma konusunda eskiden kalma sabıkası da bulunuyor. Takip edenler hatırlayacaktır, 12 Kasım 2007’de Mehmet Çiftçi yine büyük bir haberciliğe imza atmıştı. Avrupa kulüplerinin taraftarlarını mercek altına alan Real Madrid’in, 6 aylık araştırma sonunda Beşiktaş Çarşı grubunu kendine model olarak seçtiğini ve İspanyolların, İnönü'de inceleme yapıp, siyah - beyazlı tribünlerin şovlarını taklit edeceğini iddia etmişti. Haberine kanıt olarak da Real Madrid’in siyah - beyazlı taraftarları daha yakından takip edebilmek için Arthuro Siso adlı bir kişiyi görevlendirdiğini eklemeden duramamıştı.

http://www.milliyet.com.tr/2007/11/12/spor/spo01.html

Şimdi bu Arthuro Siso ismini internette aratın zerre sonuç çıkmıyor. Aslında çıkıyor da hepsi aynı yere yani Mehmet Çiftçi’nin haberine çıkıyor. Haberin tarihinden önce bu isimle internette yayınlanmış bir şey yok. Fakat isimdeki "h" harfini kaldırınca vaziyet anlaşılır bir hal alıyor. Çok değerli Mehmet Çiftçi kardeşimiz Real Madrid'in görevlendirdiği arkadaşın ismini yanlış yazıyor. Daha da kötüsü bu vatandaşın Real Madrid ile uzaktan yakından alakası yok. Arturo Siso, haberin yayınlandığı tarihte Real Zaragoza kulübünde basın işlerine bakan kendi halinde bir arkadaşımız. Mehmet Çiftçi’nin haberine nasıl girdiği ise hala bir muamma...

Mazinin tozlu sayfalarından bu örneği çıkardım ki, bugün internetteki haberi okuyup havaya uçan, sevinçten çıldıran cevval arkadaşlarımız olaya biraz daha temkinli yaklaşabilsinler. Yarın öbür gün Beşiktaş’ın teklif götürdüğü futbolcunun Tevez değil de “Terez” isminde bir başka yıldız adayı olduğu ortaya çıkarsa Mehmet Çiftçi basit bir yazım hatası der geçer ama hevesli arkadaşlarımızın kursağında kalan acı yıllarca çıkmaz, o yüzden diyorum aman dikkat…

2 Yorum:

asist time dedi ki...

Allah aşkına bu haberlerin hala amacını anlamayıp inananlar var mı ? Seneye anadolu da oynayacaz diyoruz ve zaten fink gibi takıma ne katacagı belli olmayan bir oyuncu transfer edip yabancı kontenjanını tamamlıyoruz hala bu tur haberlere ilgi ve alaka gosterilmesi kendi kendini kandırmakdan baska bişey degil. Fink topicinde de belirttiğim gibi Serdar Kurtulus'u on libero da fink e tercih ederim. Ve artık kendi milli takımlarında oynayan oyuncular transfer etmeliyiz. Delgado - Bobo gibi istikrarsız oyuncuları henuz vitrinleri varken bu donemde elden cıkarmalıyız.

T. Egemen Gul dedi ki...

Tevez'in daha once bir Besiktas'li yonetici tarafindan transer edilmeye calisildigini, izlendigini hatırlıyorum ben. Ustelik MANU'ya transferinden önce...

Yorum Gönder

Ara