.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Nisan 2009 Salı

Suçlu Fırat Aydınus Oldu

Bir kaç gündür medyayı şaşkınlıkla izliyorum. Olay döndü dolaştı Fırat Aydınus'a geldi. Sabri'ye, ona buna oyunun başında sarı kart göstermemiş diye kabak Arda'yla Semih'e patlamış... Sahada 1. dakikadan 90. dakikaya kadar futbol oynamaya değil de başka işler yapmaya çıkmış bir futbolcu topluluğu olacak, Şeref tribününde futbolcuların yaptığı iğrençlikler değil de hakemin onlara düzgün yaklaşımı eleştiri görecek, sonra da ihale Fırat Aydınus'a kesilecek. Aydınus'un da Beşiktaş'lı olması ayrı bir pencere açacak, oradan da saatlerce konuşacaklar. Biz maçta gördüklerimizin şokundan çıkamadan bir de yorumcuların şokunu yaşamaya başladık. Bu yükü nereye kadar kaldırabiliriz emin değilim. Senin futbolcun sezon başından beri hakemi aldatmaya yönelik girişimlerde bulunacak ama sen oyuncunu değil de, bunu bazen yiyen bazen yemeyen hakemi eleştireceksin. Senin zaman zaman kaptanlığını yapan oyuncun her hakem kararında 1. dakika / 90. dakika hakemlerin başında bitecek, sen önce oyuncunu değil de hakemi eleştireceksin. İşin acı tarafı da, hakem onların dedikleri gibi maçın başında ona buna kart çıkartsaydı söylenecekleri yine tahmin edebiliyoruz. Tüm bu hengame içerisinde bence en güzel yorumu Mehmet Demirkol yaptı Ntvspor'da. Dedi ki; "Hakemin aslında en büyük hatası, futbolculara insanca yaklaşmasıydı"

13 Yorum:

Baris dedi ki...

Derbi ile ilgili cok fazla yazi var, Besiktas'la ilgili yazilar bekliyorum.

Mesela

- Son 3 haftadir takimin en iyisi olan Yusuf Simsek konusu acilsin, transfer edildiginde soylediklerim yuzunden vicdan azabi cekiyorum, ozur dilemek istiyorum.

Aydinus konusuna gelince, insanliktan nasibini almamislar grubuna insanca davranmaya calisirsan sonunda tepene cikarlar.

paolo maldini dedi ki...

haybeye konuşmayın.
pazar akşamı bir kez daha gördük. türkiye'nin en zor deplasmanı sami yen.
inönü deplasman filan değil. sadece 4-5 sikindirik arabesk tezahürat. rakip atak mı yapmış, gole mi gidiyorsunuz gram sikinizde değil. çünkü o kültürden yoksunsunuz, aklınız ermiyor. her maç şenlik, her maç 19 mayıs kutlamarı.
dünya kabul etti, siz de edeceksiniz. cehennem, ali sami yen'dir.
kargo go go go aheyaaa aheyyaa ahahahahjkahdkj

Swift dedi ki...

Maldini kardesime katiliyorum, TV"den izlerken bile odum bokuma karisti afedersiniz, gercekten acayip bir cehennem.

Bu arada diger Besiktas'li arkadaslar icin tekrar ediyorum.

Don't feed the trolls.

Sercan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sercan dedi ki...

Cehenneme rağmen oluşan puan durumu sizler için gelsin sayın cinconlular

İç saha puan durumları
Takım O--G--B-M-P
Sivasspor 14-11-3-0-36
Besiktas 14-11-2-1-35
Fenerbahçe 14-10-3-1-33
Galatasaray 13-8 -3-2-27

Adsız dedi ki...

ovvv gel baba sami yen cehennemine gel..Hele pazar günü o teras çökse tam cehennem olacaktı..dünya kabul etmiş..ula siz welcome the hell pankartını açıp kendi kendinize gelin güvey olup duruyosunuz..Hamburg maçında falan da cehennem harikaydı 2-0 dk 60,2-3 dk 90 vay be ne cehennem ha..

Manu dedi ki...

alakası ne şimdi deplasmanla, cehennemle? ulan başkanları ayrı, taraftarlarının bazıları ayrı bir olay..
he ya tabi fırat aydınus'a kesin de tescilleyin şikeyi di mi?
hangi yorumcular acaba bunlar cidden merak ettim.
ayrıca pek izlemedm yorumları ama bu volkanı'ın hareketine olası 3 maç ceza vereni(belki de vermezler), sahadaki olaylardan sonra bütün sahte özürleri kabul edenleri sadece ve sadece ilahi olarak gördügünüz ne varsa oraya havale ediyorum ki hakketiklerini bulsunlar..pascal'ın gözlerinden yaşlar gelirken kıçınızla gülüyordunuz, 6 aylık cezanın zevkini sürüyordunuz.
he ayrıca aurelio'nun tekmelerine "koçum benim." edasıyla yaklaşanlar "ama küfür yedi ondan attı" diyenler.şimdi salt futbol savunucuları olmuş.
KOMİK....

Beyler cevap vermeyin sunlara. Dun iki tanesi daha musallat olduydu. Maksat belli, bizi sinir edip agzimizdan belli birkac kelam alip sagda soldu "Besiktas taraftari cok rerorero" demek. Kolay degil Pazar gunku travma, acisini bizden cikarmaya basladilar, dogaldir, Turkiye'nin 2 buyukleri olarak hak etmedikleri bir muameleye maruz kaldilar.

George Bernard Shaw'in sozunu dun de yazmistim, tekrar hatirlatayim:

"I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it."

"Uzun zaman once bir domuzla gures tutmamam gerektigini ogrendim. Kirlenmek bir yana, domuzun da hosuna gidiyor."

Firat Aydinus konusuna gelince. Adam denildigi gibi kart gosterse, bu sefer herkes "Kartla otorite sagladi, derbiyi pic etti, hakem kendini otorite sanmayacak, macin onune gecmeyecek bidi bidi" diyeceklerdi.

Su ulkede hakemlik yapmak cidden sabir isi. Hayir en gelecek vaat eden hakemi de bu sekilde yerlerse isimiz is.

Kartal Bafiler yazmış Bobo'nun İBB maçındaki hareketinin fotosunu koyup.
Buna 4 Maç Ceza Verdiniz Şeref Timsalleri , Bekliyoruz!!!

Bir beşiktaşlı için derbi daha iyi bir sonuçla bitemezdi herhalde.Maçtan önceki temennilrimde;maç 0-0 bitsin,,ikisi de gol sevinci yaşayamasın.Kırmızı kartlar havada uçuşsun.Seyirciler sahaya girsin taraftar birbirine girsin diyordum ama hakemin hiçbir rolü yok bu olayların oluşumunda ikisi de sonuna kadar haketti tüm olanları.Hakemin tek hatası sabri'yi 60.dk'da atmaması oldu.Ama son dakikadaki kavgayı çıkaran da sabri değildi.Belki sabri o dakika atılsa futbolcular,tribünlerin iyice gazına gelip 6-7 tanesi daha kendini attırabilirdi.

bunu okumadan birkaç önceki posta koymuştum benzer bir yorum. fırat aydınus kötü maç yönetmiş olabilir veya olmayabilir, bilemedim. ama şu durumda bile fatura ona çıkarılıyorsa, futbolcuların her yaptığı meşru görülüyor demektir. taksim'de türk kızlarına laf attı diye leeds'li adamları öldürmeyi meşru göstermeye çalışan ve manşetini "two size" diye atan star gazetesi geldi bir anda gözlerimin önüne. "hakem sabri'yi atmadı, ben de sinirlenip emre aşık'ın ense köküne kafayı çaktım." yerleşik bir yargısız infaz kültürümüz var, cezasını kendisi kesen adama kızamıyoruz bir türlü; hastasıyım.

arif dedi ki...

vay be ne çok anti gs yanınız varmış sevgili beşiktaşlılar devam edin elinize malzeme geçti nasıl olsa eskiden bi arda turan antipatiniz vardı sahi ona ne oldu

Yorum Gönder

Ara