.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Nisan 2009 Perşembe

Kendin çal kendin oyna...

Bursa'ya deplasmana gitmekten 97'de sanırım bir Fenerbahçeli arkadaşım çok fena dayak yeyip geldikten sonra vazgeçmiştim... Amcamların yaşadığı şehir olmasına ve sevdiğim pek çok Bursa'lı arkadaşım olmasına rağmen, futbol konusunda o zamandan beri soğuk bakarım Bursa'ya... Gidip Mudanya Yolu'nda rakı - şalgam yapıp, mis gibi et yemek en güzeli sanırım... Arkadaşım dayak yiyip geleli 12 sene olmuş... Şanslı olduğunu, kendilerine on tane kadar (kesin bir adı vardır o bıçağın ama ben bilmiyorum) iki tarafı keskin bıçaklar atıldığını söylemişti... Tutkuluydu, yine gitti sonra Bursa'ya... Kendisi Trabzon'a gidip, silahlarla karşılanan o meşhur 50-60 kişilik Fenerbahçe taraftarlarındandı 16-17 yaşında olmasına rağmen. Hala saygı duyarım deplasman tutkusuna... Nitekim yeni stadı sevmez, uğramaz oldu... Konuya dönelim... İnönü'ye gelemiyor Bursaspor taraftarı. İlk yarıda Bursa'ya Beşiktaşlı gidemediyse, Bursasporlu da gelmemeli diyorum içimden bir yerden. Son derece rasyonel... Bir yandan da, adamlar şehrin potansiyelinin farkına varabilecekleri bir yerdeyken, neden gelmesinler diye düşünüyorum. Uzun yıllardır ilk defa UEFA potasına girebilir Bursaspor, Galatasaray'ı yakalayabilirse... Belki o zaman bu abuk vaziyetten vazgeçip, Sivasspor gibi kendileriyle oranlanamayacak, kıyaslanamayacak kadar kısıtlı imkanlara sahip bir camianın nereye geldiğini görüp, zirveye oynamaya başlayabilecekler... Eğer gelselerdi, tünelde görünen bir ışık misali hedef sahibi olmanın onları değiştirip, değiştirmediğini görecektik... Olmadı, ateşe iki kürek daha kömür atıldı, yeniden ortada bırakıldı... İnönü'de Bursasporlular da olacak denseydi, o zaman ateş Beşiktaş'ın önünde kalacaktı... Belki bu defa kömürü tazelenmemiş olacaktı... Tek taraflı bakınca, bizim için doğru olduğu su götürmez bir gerçek... Biz gidemediysek, onlar da, hele Fener maçı öncesinde hiç gelmemeliydiler... Küfür edeceğimize, olay çıkaracağımıza inanmıyordum, zaten tribünün küfür hevesi geçen hafta Ali Sami Yen'de gördüğümden çok daha düşük... Yine de risk almamak en iyisidir bence... İki taraflı bakınca, çok sıkılmışım bu hikayeden onu görüyorum... Onlar sıkılmadı mı acaba? Bu arada yazarken konuştuğum arkadaşım - iki sene önce yüklü miktarda Beşiktaş forması satın alıp gelmişlerdi - yine maça geleceklerini söyledi... O zaman ses çıkarmadan çıkıp, gitmişlerdi... Hatta beni arayıp duruyordu o gün otobüsten, "toplanan var mı", "üstleri arayan var mı" diye :) Malum, içlerinde yeşil beyazlarla geldiler stada... Yine gelsinler, sessizce oturup gitsinler ki, Beşiktaş'ı nedeni ne olursa olsun sevmediklerinden çok Bursaspor'u sevdiklerine inanalım... Not. Bir de şu Sercan'ı canlı izlemek istiyorduk, kısmet değilmiş. Belki Bursa'ya gider izleriz artık... Oynamaması iyi mi oldu bilmem, Volkan Şen daha çok ön plana çıkma şansına kavuştu, belki Gökhan Güleç de bizi zorlar bu fırsatla...

5 Yorum:

zubi dedi ki...

Bizim trbünler oldukça bilinçli bu maç öncesi=) ha bu zorla gelmiş bi bilinç dayatılmış bişi ama olsun.
olay çıkacağına inanmıyorum ben de. bilet alıp hepberaber 16 da bağırıcaz diyolar ona hiç inanmıyorum=)

varsayalım geldiler 16 da bağırdılar arbede oldu. bu adamların maça girmesi yasak, bunlar olursa bu staddaki insanların suçu mu olur yoksa onları stada alan güvenliklerin mi suçu olur? kayseri maçında yürümek yasak diye dayağı yedik biz. polis haklı oldu medyanın gözünde. bakalım şimdi yasak olan bişeyi yaparsa bursa taraftarı kime hak vericek sayın medya.

kime hak vericekleri belli, çok da merak edilecek bişey yok aslında ya laf işte bizimkisi.

voodoo girl dedi ki...

stada girişin yasaklanmış olması konuşulacak, tartışılacak birşeydir ancak böyle bir yasak varken de üzerlerinde beşiktaş formalarıyla stada girip oturduktan sonra renklerini provokatif bir biçimde belli eden taraftarın göreceği muameleyi sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum ben.

taksim dedi ki...

Öncelikle bu konuda gerçekçi olmak gerekiyor. Geçen seneki maçta hangi tribündelerdi bilemiyorum, ancak eğer üzerlerinden bjk formalarını çıkartıp bursa diye bağırmayı düşünüyorlarsa Adadadaki gibi, bunun adı intahar girişimi olur, başka da bir şey olmaz :)
Gelecekler ise, sakin sakin maçlarını izlesinler, dönsünler..
Ayrıca yine yüklü miktarda BJK forması alacaklarsa, Kartal Yuvasını tercih etmelerini isterim :)

kendi siteme de yazdım , hasta Bursasporlu eniştem geleceklerini söylüyor . Kapalı altta 16. dakikayı bekleyeceğim pür dikkat . İnşallah sessiz sedasız haberimiz olmadan seyrederler bizim tribünü , yeni küfürlü besteler araklamak için !

krasotkin dedi ki...

spor il güvenli kurulu bursa taraftarının stada alınmayacağı yönünde karar alıyor. bursaspor başkanı ise demirören sözünde durmadı diyip halen ortalığı bulandırıyor. sanki spor il güvenlik kuruluna da demirören başkanlık ediyor.
türk futbolu açısından en çok üzüldüğüm şey, yönetimlerde bu zihniyette insanların bulunması, taraftarlarından da bu kişilerden gelecek provokatif açıklamalar sonunda kolaylıkla yönlendirilebiliyor olması. şimdilik bursa taraftarı bu açıklama neticesinde aklıselimini koruyor gibi duruyor. ama anlatmaya çalıştığım şeyin en bariz emsalini, geçtiğimiz haftasonu adnan polatın ağzından duyduk. takımında 20ye yakın sakat olsun, sezon ortasında teknik direktörünü gönder, yerine efsane diye antrenörlük tecrübesi kısıtlı bir hoca getir, bir tanesi hariç tüm stoperlerinin sakat olduğu bir zamanda kalk iyi para verdiler diye elindeki son stoperi sat, adam yokluğundan o bölgeye sol kanattan orta sahadan adam devşir...
sonra bana "komple" yaptılar diye çık ortaya. bunu vakti zamandında beşiktaş yönetimi de çok yaptı. ellerinde diğer klüplere göre esaslı malzemeler olsa da mentalite yine bu bahsettiğim mentaliteydi.
umarım artık kimse bu tip kişilere prim vermez. hata yapan, hatasını başkalarına yansıtıp işin içinden bu kadar kolay yırtamaz.

Yorum Gönder

Ara