.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Nisan 2009 Cuma

Haydi Hayırlı Olsun...

***BJKAS*** BESIKTAS FUTBOL YATIRIMLARI SANAYI VE TICARET A.S.'NDEN GELEN YAZI: KONU: SIRKETIMIZ PROFESYONEL FUTBOLCULARINDAN MERT NOBRE ILE ARAMIZDAKI MEVCUT SOZLESMENIN UZATILMASI HUSUSUNDA MUTABAKATA VARILMIS OLUP, SOZLESME DETAYLARININ NETLESMESI SONRASINDA AYRINTILI ACIKLAMA YAPILACAKTIR. Beautiful Freak'in de dediği gibi, Nobre'siz bir gelecek sezon planlaması biraz yamuk oluyordu. Bugün itibariyle hepimizin ortak olduğu bir husus varsa o da Bobo'nun sezon sonu gideceğidir. Bakın gitmelidir demiyorum, gidecektir diyorum. Çünkü Nobre'yle sözleşme yenilendi ve Nobre sakat olmadığı her maç 11'de çıktı. Yine yedek kalacak bir Bobo'nun kendisi dahil hiç bir yere hayrı olmadığı ortaya çıktığına göre bu evlilikte ısrar etmenin gereği yok. Bobo'daki tek sıkıntı iyiden iyiye formdan düşmüş olması. Bu, satış konusunda yönetimi zorlayacaktır. Mustafa Denizli bir yandan bu sezonu götürürken diğer yandan gelecek sezonun planlamasını yapmakla meşgul. Fink'in transferi büyük oranda bittiğine göre önümüzdeki sezon Sivok stoper olarak görev yapacak. Ernst savunmanın önünde Cisse görevinde, Fink ise şimdiki Ernst görevinde olacak. Nobre'yle sözleşme yenilendiğine göre ileri uçta oynacak 2 forvet alternatifinden biri olacağı kesin. Bu şartlarda 2. isim Batuhan olur mu olmaz mı zaman gösterecek. Başkanın açıklamalarından Batuhan'a güvenilmediği ortaya çıkıyor. O vakit Nobre'yle değişmeli oynayacak bir forvet arayışı içinde olunacağı aşikar. Diyeceksiniz ki madem öyle Bobo kalsın. Bobo'nun kalıp faydalı olmak gibi bir gayesi var mı emin değilim. Hem şampiyon olunduktan sonra buradaki misyonunu tamamladığını düşünmesi de olası. Neticede Nobre ismi bir takım için tek başına bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak Nobre'nin Beşiktaş'taki konumuna bakarsanız Nobre'nin saha içinde bir birleştirici etki yaptığını kolaylıkla görebilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında bile Nobre hamlesi çok olumlu bir hamledir. Sözleşme yenileme hadisesinin gelişimi açısından Nobre sanki bu takıma yeni transfer oluyor. Gitgide azalan umutlar, Bobo'nun gideceğinin az çok anlaşılır olması gelecek sezon için bizleri kaygılandırıyordu. Nobre'nin sözleşme yenileme hususunda ciddi bir girişimde bulunduğu ve bu şekilde orta noktaya gelindiği söyleniyor. Eğer bu gerçekse - ki ortaya çıkar bir kaç güne - sevincimiz biraz daha artar... Bu arada, biri iyileştirsin artık şu adamı, yoksa biz de onun gibi fıtık olacağız bu gidişle...

34 Yorum:

zubi dedi ki...

hayırlısı olsun. koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler=)

Adsız dedi ki...

Gözünaydın Jessie :)
Hayırlı olsun Beşiktaşımıza.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

m.city robinho geldiğinde messi'nin olmadığı yerde abdurrahman çelebi mi demiştir sence?

türkiye'de nobre'den daha faydalı 3 "türk" forvet söyle tekrar konuşalım.

beşiktaş'ta nobre'den daha faydalı "1" forvet söyle onu da tekrar konuşalım.

delgado dedi ki...

"eveeet, oh eveeeeeeeeeeeeeeeet"
silivri açıklarında bir ev

Bakın gitmelidir demiyorum, gidecektir diyorum.

ahaha, sinsi seni :p

"Ohh be!"
Boston'da bir ev.

"What the fuck man?"
Boston'da ayni evdeki ikinci sahis.

Yalniz Nobre sozlesme yenilendikten sonra "tedavisine beklenenden kisa surede yanit vererek 3 hafta yerine 1 haftada caki gibi olursa" ben killanirim arkadas. Onu da not edeyim.

zubi dedi ki...

ben farklı bişey mi söylüyorum ? türkiyede alınıp takıma koyulucak forvet yok işte biz de bu adama sarılıyoruz. severim ayrıca kendisini gitsin etsin niye sözleşme yenilediler demiyorum.

her maç ne yapacağı muamma olan gökhan ünaldansa nobreyi tercih ederim tabii ki.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tamam o zaman abdurrahman çelebi benzetmesi doğru değil. negatif bir anlam ihtiva ediyor.

nobre iyi oyuncu. kötünün iyisi değil. iyileşsin de bi.

gökhan dedi ki...

gelecek sezon planlaması yapılırken santrafor bölgesi için bir numaraya nobre yazıldıysa vay halimize. bobo gidebilir, itirazım yok ama yerine çok kaliteli bir santrafor alınmalı. bu da 10 milyonu gözden çıkarmak demektir. zapoya 5 veren adam akıllı bi santrafora 10 verir heralde...

Gökhan dedi ki...

bir oh bee de benden geldi bu haberi görünce.
ileride oynayan adamlar arasında güvenilir diyebileceğim tek adamdır nobre.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence büyük harfli Gökhan ile küçük harfli gökhan arasında bi uzlaşma olmalı :)

delgado dedi ki...

@shelbyl

valla ilk okuduğumda benim de aklıma o geldi, açıkçası kıllanmam diyemem. ama türk futbolu'nda daha ne dolaplar daha ne işler döndüğünü biliyoruz. o sebeple futbolcu menajerlerine bu denli bağlı bir kulübün başına gelmesi çok olağan bi hadise bu, o yüzden kafaya takma bence ;)

turan tunç kipi dedi ki...

mehmet yıldız hakkında ne düşünüyorsun jessie? nobre'den yola çıkınca sevdiğin bir adam olduğunu tahmin ediyorum. bobo gidecekse -ki gitsin- yıldız iyi bir tercih olmaz mı?

bu arada delgado gitse bu kadar sevinmezdim. çok iyi olmuş.

gökhan dedi ki...

şu takımde nobre bir numaralı santrafordur diyeni anlayabilirim. bence kazın ayağı öyle değil ama dağıtmayalım konuyu.

gelecek sezon planlaması yaparken boboyu gönderelim, nobreyide bir numaralı santrafor yapalım demek sezonu çöpe atalım demeye eşdeğerdir. zamanında daum benden avrupada başarı bekliyorsanız nobrenin yerine daha iyisini alın diye basbas bağırdı. ki o zaman nobre leblebi gibi gol atıyordu. mücadelesine, yapmaya çalıştıklarına saygım sonsuz. şu şartlar altında, türk santraforlar arasında da en uygun alternatiftir kabul.

ama gerçekleri görelim, nobre gereklidir ama en fazlası değildir. asla beşiktaşın bir numaralı santraforu da olmamalıdır...

Gökhan dedi ki...

nobre den daha iyi bir santrforumuz olmasını tabii ki ben de isterim,zaten her mevkideki adamlardan daha iyisi olsun kim istemez ki bunu
ama bence nobre takımdaki en değüerli oyunculardan biri yani mesela beklerd üzülmez ve ekrem oynuyorken gidip nobre nin oldugu yere bir adam almak mantıklı değil,ki çok da pahalı olur öyle bir adam.elimizde nobre nın ıyısını alacak kadar para varsa bunu bek almak için harcarsak daha iyi olur ileride eğer takım daha iyi hale gelir de nobre sırıtmaya başlarsa ancak oraya bir transfer düşünülmeli derim.
zaten seneye avrupa da ne kadar başarılı olabiliriz ki bence cl de grup3.sü olup uefa da 1 tur gecsek yeterlidir.daha sonra sürekli cl ye katılıp oradan önemli bir gelir elde edip gruplarda 3.torbaya çıktıktan sonra 2.tur hedefini koymamız lazım yoksa gereksiz bir hayal kırıklığı da olabilir.

nwbrn dedi ki...

keşke carew gelse bobo nun yerine.

gökhan dedi ki...

@büyük g'li gökhan :)
beklerde ekrem ve üzülmez ne kadar yetersiz ise santraforda nobre de aynı derece de yetersizdir. hatta yeri gelmişken, ekrem de üzülmez de canla başla mücadele ediyor, kısıtlı yeteneklerine rağmen bu açıklarını kapamak için çok çaba harcıyorlar ama çok eleştiriliyorlar, ancak aynı sebeplerden nobre çok beğeniliyor. bende bunu anlamıyorum arkadaş. hatta santrafor mevkisi çok daha fazla yetenek isteyen bir bölge. sırf bu sebepten boboyu nobreye tercih ederim. bi pas atar, bi çalım atar nobrenin koşarak verdiği katkıdan fazlasını verir. hatta borges'in arda hakkında şahane bi yazısı var.arda-üzülmez karşılaştırması yapmıştı. aynısını bende bobo-nobre için yapabilirim. bobonun nobre kadar mücadele etmesine gerek yok falan filan. neyse dağıtmayalım konuyu.

nobre ile sözleşme yenilenmesi iyi olmuştur. bobo gidecekse santrafor alınır, yedeği batuhan olur onun yedeği de nobre olur...

Jessie semih , nobre'den çok daha faydalı bir oyuncu Türk olarak.

aamet jr. dedi ki...

@shelbyl & delgado

Ben de sizin fikrin tam tersinden şeytanın avukatlığına savunayım Çakar misali. Acaba bel fıtığı ameliyatı olacağı kesinleştiyse, başka bir yere gidemem bari burada kalayım demiş olabilir mi?

Kendi cevabım hayır, hatta Jessie gibi Nobre'nin bu uzlaşmada pay sahibi olduğunu düşünüyorum ama insanın aklına gelmiyor da değil yani. İnşallah "tedavisine beklenenden kisa surede yanit vererek 3 hafta yerine 1 haftada caki gibi" olur da, bir an önce takımdaki yerini alır. Zira olmadığı son maçlarda onu aradığımız aşikar.

bilen bilir, kalbim hep delgado tarafındandır ama aklım da hep nobre der durur.bu haberi aldığımda ne kadar sevindiğimi jessie bilir, kim ne derse desin gelecek sezon planlamalarında çok önemli bir hamle bu, türkiyede nobre kadar etki edecek bu yaşta türk pasaportlu başka bir adam yok, kimse saçma sapan şeytanın avukatlığını yapmasın zira nobrenin sakat sakat ne maçlar oynadığını hepimiz biliyoruz. zaten şu şeytanın avukatlığı bir bize mahsus, ulan bir kere de saf taraftar olun belki hep beraber mutlu olcağız ama yok. neysse. nobre kaldı yaa,gerisi hikaye...nobreee..nobre-nobre..

berthelemy dedi ki...

yönetimin yaptığı sakin hareketler beni şaşırtıyor. fink transferi, nobreyle tekrar anlaşılması, denizliyle devam kararı vs. belki de yönetimden çok denizlinin insiyatifi vardır bu işlerde. ona daha çok inanırım.

nobrenin bu takımda yeri vardır ama takımın ilk santraforu olmamalıdır. eğer olacaksa ligde yine şampiyonluğa oynarız favori de oluruz ama avrupada ertuğrula bile ulaşamayız. ha avrupa umrumda değil ben gordon milne'in beşiktaşını istiyorum diyorsanız bişey demem. bobo satılacaksa onun yerine alacağımız forvet şüphe uyandırmayacak birisi olmalıdır ki bunun içinde bi 10 milyon$ falan lazım en az. o para ve vizyon yoksa bobonun form tutmasına bakalım.

theotheo dedi ki...

beşiktaş taraftarının nasıl düştüğünün göstergesi.

nobre gibi bir oyuncuyla anlaşılması herkesi havalara uçuruyor.

eğer bir takım 1.strikerı nobre ise, kusura bakmayın da o takımdan uluslararası anlamda bir yerlere gelmesini beklemek komedyenlik olur.

arsenal'den örnek verirsek eğer, hleb gayet kaliteli bir oyuncuydu gitmeseydi herkes sevinecekti, ancak gitti ve yerine 2.yarı da olsa onun daha üst seviyesi arshavin geldi.

eğer elinizdeki ile yetinirseniz, hiçbir yere varamazsınız. sayın yıldırım demirören nobre ile anlaşmakla iyi yapmıştır. ancak nobre bu takımın 1.strikerı olamaz.

Adsız dedi ki...

Ama bu Yıldırım Baskan'ın ıyı ıs yaptıgı gercegını degıstırmıyor... Hahaha

T. Egemen Gul dedi ki...

@theotheo

Seni buraya kim gonderiyo cok merak ediyorum. Fikrini soylerken bile sadece provakasyon yapiyosun.

--

Nobre'nin Turk olmasından dolayı takımda tutulmasını olumlu buluyorum ama bu adamın Avrupa'da basarılı olmak isteyen bir takımın yedek forveti olması gerekiyor, ilk 11'inde degil..

- http://daemnia.mybrute.com/

marpione dedi ki...

theotheo baydın artık. bir kerede doğru düzgün bir iletişim kur insanlarla, her seferinde gerginlik yaratıyorsun.

yunus dedi ki...

Nobre ve Bobo nun ortalama değer olarak farklı olduğunu düşünmüyorum.Overall olarak aynılar, fakat ikisinin iyi olduğu özellikler farklı.
Bence Bobo-Nobre tercihi oyun sistemiyle alakalı.Oyunu rakip alana yığdıysan, kanatlardan bindiriyorsan nobre dir, yok daha akıcı, aralara oynayan sistemin varsa bobodur.İki tipte forvetin takımımında bulunmasını isterim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

nobre üzerinden beşiktaş analizi yapılmasını anlayamıyorum.

1. forveti nobre olan takımdan şöyle şöyle...

senin kalende artık kaleci bile olduğu şüpheli rüştü oynamıyor mu? rüştü kaç maç kazandırdı beşiktaş'a geldiğinden beri... kaç maç verdi. ben verdiği çok maç hatırlıyorum ama aldığı tek maç hatırlamıyorum.

ama nobre'yle olmaz rüştü'yle olur değil mi?

ibrahim üzülmez'le olur ama nobre'yle olur değil mi?

delgado'yla 1. sınıf takım oluruz ama nobre'yle olamayız öyle mi?

sağ bekinde ekrem var ama olsun nobre'yle olmaz

nobre bobo ve holosko'dan daha faydalı ama olsun bobo ve holosko'yla olur nobre'yle olmaz.

nobre'nin aldığı / alacağı maaş mevzusu bitti şimdi nobre'nin oyuncu kalitesine geri döndü muhabbet

oynadığın ligin kalitesi ortada, senin takımının kalitesi ortada,

nobre bu takımın zayıf halkası mı?

nobre olmadığı zaman takımın halini görüyoruz ama olsun nobre zayıf halka.

...
bence de ernst'le sivok yetersiz oyuncular. şimdi bakıyorsun terry, ferdinand gibi oyuncular var rakiplerde. sende sivok var. sivok'la nereye kadar gidebilirsin. ortasahandaki ernst almanyanın kalburüstü takımlarında oynamış ama alman liginin kalitesi ne? beşiktaş'a acilen kolo toure, fabregas, drogba kalitesinde oyuncular lazım. hatta sağ kanada eboue, sol açığa da robben tarzı kaçan adamlar gerekli. nobre'yle falan olmaz bu iş.

T. Egemen Gul dedi ki...

Son yoruma katılıyorum. Bence onlar lazım. Futbolu oynayanlar saydıkların. Elimizdekiler degil.

Saka bi yana. 2'nci sınıf bir Avrupa Ligi'ne 2'nci sınıf yada rehabilitasyondaki veyahut emekli ikramiyesi donemindeki oyunculardan baskasini bekleyemezsin. Bu is boyle malesef.

Nobre'yi beğenmeyenlerin yada beşiktaşa yakıştırmayanların başına Guiza kadar 1.sınıf forvet düşsün...

theotheo dedi ki...

jessie herşeyi ters anlıyosun. burada kimsenin delgadoyu savunduğu yok.

bir gerçekliği dile getiriyoruz. nobre ernst kalitesinde bir adammıdır, hadi karşılaştıralım.

nobre gitse schalkede oynayabilirmi? b takımında oynayabilir mi?

-hayır.

bakın beyler seviyeyi yükseltmek zorundayız. nobre ile bir yere kadar gidersin. ernst ile de öyle. ama ernst ile gideceğin yer zaten bizi tatmin edecektir. muhtemel uefa kupası çeyrek-yarı finali.

bu işler böyle. nobre gibi adam geçemeyen şut çekemeyen bir forvet dünyada kalmadı. galatasaray bile kulüp batıcak barosla oynuyolar. buna dikkat edelim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

schalke beşiktaş'tan 5 adam alacak olsa bu 5 adamdan biri mert nobre olur.

sizinle ayrıldığım nokta da budur.

Beşiktaş JK - Liverpool FC 2009/2010

Beşiktaş 11
------------rüştü---------------

ekrem--toraman--sivok--üzülmez

---------ernst---fink-----------

------------delgado-------------

--holosko----------------tello--

---------Fernando Torres--------


Liverpool 11
--------------reina--------------

arbeloa--skrtel--carragher--aurelio

------mascherano----alonso--------

---------------gerard-------------

--kuyt------------------------riera

--------------NOBRE---------------

skor tahmini alayım lütfen!!

T. Egemen Gul dedi ki...

Alonso ve Arbeloa'yi cikartirsan Besiktas kazanır :) Bu haliyle berabere kalırlar.

4-4.

Reina sever gol yemeyi :)
Aynı Rüştü gibi.

Bu haliyle bir mac yapsalar berabere kalabilirler, evet. Torres'i sen oynat 5 hafta bu adamlarla, sonra bir daha maca cikar; adam "S.kerim ulan her atagi ben mi baslatacagim" der.

Nobre ise, Liverpool yaldir yaldir gelirken mutlaka bir bosluk bulur gol atar. Adamin yaptigi da o zaten. Uygun Liverpool'un misyonuna.

Boyle bir fanteziye zaten daha detayli yorum yapilamaz, varsin yuzeysel olsun.

Yorum Gönder

Ara