.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Nisan 2009 Perşembe

Daniel Gabriel Pancu

Fenerbahçe maçının arifesinde Pancu'yu anmamak mümkün mü? 3-4'lük maçı hatırlatmaya bile gerek yok. Pancu bizden Rapid Bucharest'e dönmüştü. Orası Pancu'nun yuvası sayılır. Kariyerinde 3-4 sefer Rapid'e gittiğini görüyoruz. Rapid'den sonraki durağı Bursaspor olmuştu. Bursa'da çok iyi maçlar çıkarttığını söylemek güçtü. Neticede oradan da ayrıldı. Şimdi ise 5. haftası oynanan Rusya Ligi'nin 9. sırasında bulunan Terek Grozny takımında top koşturuyor. Bizdeki mevkisinin aksine Rus takımında forvet olarak görev yapıyor. İlk 5 hafta itibariyle gol atma başarısı gösterebilmiş değil. Pancu Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında attığı 9 golle, en çok gol atan yabancı futbolcular sıralamasında 2. sırada bulunuyor. Kendisiyle ilgili yapılacak yorumlar büyük oranda "İmza attıktan sonra" diye başlayacaktır. Ancak ben her zaman sevdim Pancu'yu. Bize göstermiş olduğu oyun potansiyeliyle buralar için fazla olduğunu zaten ortaya koymuştu. Ha, buralara fazlaydı da Terek Grozny'e mi uygundu elbette orası tartışılır. Kariyeri bizde ve bizden sonra iyice dibe vurdu. Dedim ya, Pancu denilince 3-4'lük maç dışında o Valencia deplasmanında attığı goller, Slavia Praha maçı, Trabzon deplasmanında belki de şampiyonluk getiren golü geliyor aklıma... Keşke futbolu Beşiktaş'ta bırakabilseydi. Jübileye gelir umarım...

11 Yorum:

asist time dedi ki...

Lucescu takımdan ayrılınca takımda verimliliği cok dusmustu.

Zaten 3-4 luk Fener macında kaleye gecmese idi bir Karhan bir Letchkov bir Mucnh gibi sadece hatırlanmak istendiği zamanda hatırlanacak yabancı oyuncular grubunda olacaktı.

rbaggio dedi ki...

pancu candır

Noat Samisa dedi ki...

Ek olarak Prag deplasmanında, Lazio deplasmanında her daim en kritik zamanlarda Pancu adı vardı.Yerden net vuruşlarla atardı penaltı gollerini.Yine ihtiyaç olduğunda Trabzon'da son dakikada attı golünü, ihtiyaç oldu kaleye geçti.Kaprissiz, sorumluluktan hiç kaçmayan şampiyonluk futbolcusuydu.

Swift dedi ki...

O sene hem La Liga'i hem UEFA"yi alan Benitez'in Valencia'sina biri solla, digeri sagla attigi iki gol yeter.

Bu seviyede bir takima, ayni macta iki gol atan baska hangi Besiktas'li futbolcu oldu, Sergen'den baska?

erbo dedi ki...

Pancu sadece bir futbolcu değildir. Pancu adamdır. Winner kelimesinin somut halidir. İnsandır. Pancu 9'dur Pancu 1'dir...

Malvinas dedi ki...

Bu arada bize de forvet meyilli geldi ilk gol attığı Bursa maçını hatırlayın... Orta saha defans derken kaleye geçti :)

aamet jr. dedi ki...

Pancu deyince aklıma ilk maçında Bursa'ya attığı gol gelir. Daha o gün sevmiştim, lan bu adam galiba iyi adam dediydim kendi kendime.

Bir de sanırım Kiev maçıydı, gol yemiştik. Dakikasında vermişti cevabı, yerden ip gibi gittiydi. Tıpkısının aynısını bir sonraki turda Prag'a da attıydı galiba.

T. Egemen Gul dedi ki...

Orta saha defans derken diye bi yorum yapmış yukarda arkadaş. Ben kendisine iki isim söyliycem, cikarimi kendisi yapsın.

Toshack ve E. Saglam

:)

Gökhan dedi ki...

100.yıl kadrosundaki efsanelerden biridir benim gözümde pancu.o imzaya kadar o kadar iyi oynuyordu ki heralde tutamayacağız elimizde demeye başlamıştım,aslında sonra da fena oynamıyordu bence.ama takım kötü olduğu için ve mevkisi sürekli değiştirildiği için verimi de düştü.
tabi bu kadar şeyin dışında tek maç bile pancu nun beşiktaşlıların gözündeki değerini ortaya çıkarıyor

@aamet jr.

benim de aklıma ilk o maç geliyor pancu deyince. kiev maçında herkes nouma'nın nefis aşırtma golünü hatırlar. ama inanın bana, gol yiyip geriye düştükten hemen sonra pancu beraberlik golünü atmasa çok zordu o maçta işimiz. tribünde izlediğime en sevindiğim maçlardan biriydi o.

bu arada hakkaten her yerde oynadı adam. mesela rıza çalımbay, istanbul'da 0-1 kaybettiğimiz malmö maçında sağ bek oynatmıştı pancu'yu. inönü'den çıkarken o kadar küfrettiğim az maç olmuştur valla.

bunların yanında elbette kadıköy panteri unutulmaz ama asıl pancu efsanesinin zirve noktası trabzon'da attığı son dakika golüydü bence. o maçtan sonra lucescu "belki de bu bir puanla şampiyonluğu kazanacağız" demişti. o 1 puanla kazanmadık belki ama, o gün herkesin şampiyonluğa inandığı gündü bence. çok iyi top oynamadığımız bir günde, avni aker'den çıkmıştık. en azından kendi adıma o gün "bu yıl bizden başkası şampiyon olamaz" dediğimi hatırlıyorum. pancu da hep iyi hatırlanacak buralarda.

Yorum Gönder

Ara