.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Nisan 2009 Pazartesi

Altan Tanrıkulu

" Arda ve Semih gibi iki "..." kırmızı kart görüyorsa bu oyuncuların ruh halini anlayın artık. " Aşağıdakilerden hangisi kullanılırsa diğer kelimelerden farklı bir anlam ihtiva eder? A - Futbolcu B - Sporcu C - Oyuncu D - Yıldız Altan bey gariptir "yıldız" demiş yazısında. Yıldız olmalarıyla kırmızı kart görmeleri arasında nasıl bir bağ kurmuş çözmek mümkün değil? Acaba şu nahoş olaydan bile yıldız mastürbasyonu mu üretmiş Altan bey? "Sporcu" kelimesi kadar duru, hoş ve yerine oturan bir kelime varken "yıldız" kelimesini kullanırsanız ben buna ağız/kalem alışkanlığından farklı bakarım. O zaman Semih/Arda değil de, Arda/Serdar Özkan kavgasında biri yıldız diye farklı tutum almamız gerekebilir. Bunları alalade bir insan yazsa, üzerine bu yorumları yapmazdım. Ancak siz ifadeleriyle, tutumuyla "diğerlerinden farklı" bir pozisyon almaya çalışan ve kendini böyle tanımlayan bir gazetecisiniz. İşte farkında bile olmadan cümleleriniz içinde kullandığınız şu ifadeler siz ve sizin gibi spor yazarları üzerinde soru işaretleri oluşturmakta. Semih ve Arda gibi "sporcuları" yıldız! yıldız! yıldız! baskısıyla şu noktaya getirenin de siz ve sizin bakış açınızdaki insanlar olduğunu da eklemem gerekir. Arda'dan illa bir Metin Oktay çıkmaz. Rıdvan Dilmen, Semih her iyi hareket yaptığından illa "1. sınıf santrafor" yakıştırmasını yapmak zorunda değil. İşte "1. sınıf santrafor baskısı" dır Semih'in Deivid bomboşken dönüp vurmasının sebebi. Varsın 1. sınıf forvetiniz, yıldızlarınız olmasın. Sizin büyüklüğünüz başka bir büyüklük değil miydi? Biz mi yanlış biliyoruz? Yazı

12 Yorum:

yuki the zorba dedi ki...

Yazıda başka detaylar da var...

"Tribünden gelme hakem": Fırat Aydınus'un Beşiktaşlı olduğu bilinir... Kendisiyle Beşiktaş'ın herhangi bir derbide şaibeli tek pozisyonunun olmadığı da bilinir...

"Teknik Direktörlerle Yemek": Denizli'yle Özgener'in yediği yemektir... Demek ki, Denizli bağlamış, Serdar Topraktepe'ye gol attırma, aman Bobo pas verirken ayağını önüne koysunlar, çarpıp dönsün mutlaka falan demiş olsa gerek...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet ben oraları atlamışım.

yahu tamam ondan sonra stad anarşisi bitsin falan denir. ne bileyim biz beşiktaş'ın hakkı yeniyor dediğimizde hakem de hata yapar, ben art niyetli olduğunu düşünmüyorum diyecektir.

bazen insanın aklına mukayet olması mümkün olmuyor.

cisse atıldı, haksız karar dersin. hakem de hata yapar der. sonra gelir çeşitli imalarla hedef gösterir.

e hani hakem hata yapardı? veya medeni ülkelerde 2 kişi yemek yemiş ne olacak tı? hayır öyleyse bilelim, değilse gene bilelim.

bu yanar dönerlik çok feci bir şey. bu adamların hiç eşi dostu yok mu yaw?

zapotocki dedi ki...

bugunde futbol gundemine cikmis, programin sonlarina yetistim. kendni kaybetmis bir sekilde bagira cagira ayni seyleri anlatiyordu yazisindaki. yaninda da levent tuzemen kafa salliyor her dedigine. ne diyelim. seni de tebrik ederiz altan tanrikulu..

Carpitmanin bu kadari. Denizli ile Ozgener'in basbasa yemek yedigini sanar okuyan da.. O sirada yemekte Lutfi Aribogan ve Sansal Buyuka'nin da oldugunu yazsaniz ya Altan bey? Yemekte acayip birsey konusulsa, koyu Fenerbahceli Sansal Bey'in bunu hemen malzeme yapacagini dusunseniz ya?

Ayip ayip. Yani su rezalet mactan cikarilan tek ders, tek nosyon "anti-Besiktas" oldu ya; sicayim bu medyanin carkina ben.

ynwa dedi ki...

bu herif iyice iğrençleşmeye başladı, bu kadar değildi. yazısının nerdeyse tamamı beşiktaş'a çamur atmak üzerine yazılmış.

bir de ağızlarına sakız ettikleri fırat aydınus ve beşiktaşlı oluşu yokmu, deli oluyorum. 2 sene önce kezman'ın golüyle şampiyonluğu verdiğimiz fener maçının hakemi kimdi acaba ? ya da yine fener'e yenildiğimiz süper kupa finalinin hakemi ? pislik herifler, bunları da yazsanıza.

spirit dedi ki...

buradaki yıldız alelade kullanılmış, sambacı, tangocu, yıldız, golcü futbolcu... bunlar spor basını jargonunun şeyleri. yıldızlar kavga etmez veya yıldızlar bile kavga ediyorsa anlamı çıkmaz. arda ve semih gibi iki adam deseydi mesela, gene böyle bir şey mi çıkacaktı? arda ile semih'e adam diyor da bizimkilere niye demiyor mu diyecektik? o öyle, sıfat olsun diye kullanmış.

bu iddia ise çok yersiz, çok saçma, çok yanlı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

deseydi diye mantık yürütemeyiz ki, dememiş işte.

ayrıca bence yıldız alalade kullanılacak bir kelime değil.

yıldız futbolcu müthiş çalım attı dersin anlamlı olur.

yıldız futbolcular bile çileden çıktı dersen çileden çıkma ile yıldızlık arasında bir bağ kurmuş olursun.

ben böyle okuyorum. orada hakan balta ile uğur boral kavga etseydi yine iki yıldız mı diyecekti. cümle öyle gelmiş, böyle gitmiş mi diyecektik?

kavga edenlerin futbol değerleri değerlendirmeye katılıyor bana kalırsa. halbuki onların futbol değerlerinin konuyla alakası yok. işte böyle yapılınca ister istemez bunlar hata yaptılar ama yıldız adamlar bunlar, bir kıyak yapılır anlamı çıkıyor. teşekür ederim dediklerine bak. neden arda semih yok orada? olmaz tabi yıldız onlar. sabri yıldız değil ona bir şey olmaz.

spirit dedi ki...

işte değer meğer katılmıyor. kavga eden iki arjantinli olsa "spirit ve jessie gibi iki tangocu bile kavga ediyorsa" denmiş olsa sanatçı kişiliklerini mi ön plana çıkarmaya çalışıyor olacaktı?

orada arda ve semih gibi iki yıldız/adam/wonderkid yazmasının sebebi, ikisinin de normalde kavga etmeyen adamlar oluşu. vurgu oraya. semih'ten ötürü gelen bir şey o da. diğer tarafı lugano olsa öyle diyemez, o zaten hep ediyor. böyle düşünmek lazım.

zerre düşünülmemiştir yazı yazılırken oraya yıldız mı yazayım bilmemne mi şeyi eminim.

spirit dedi ki...

yıldız orada tamamiyle ikâme kelime. lokomotif diyeceğine çufçuf demiş, beşiktaş diyeceğine karakartal demiş gibi. hiçbir art niyet içermiyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

:) ulan illa güldüreceksin beni.

lokomotif ile çufçuf belki aynı şeydir ama anlamları bambaşkadır yaw

ayrıca önemli olan bizim nasıl algıladımızdır. ben böyle algıladım. yazının tümüne bakarsak ta yazarın niyetini anlayabiliriz diye düşünüyorum spirit bey.

spirit dedi ki...

abi iş arasında bu kadar okuyabildim. şimdi isim üzerinden gitmiyor olsak, daha güzel hakaret edebilirim bu "yıldız futbolcu, golcü oyuncu, adanalı sol bek" şeylerine. bunlar düşünülmeden yapılıyor, 10 dakikada hazırlanan, bir yerden sonrası "hadi koçum gerisini sen tamamla" diye üşengeçlikten editör'e satılan yazılar. belki onu altan tanrıkulu bile söylememiştir, editör gecenin ikisinde "hadi şu yazı da vuruşunu doldursun da ben de evime gideyim" diyerek o an öyle yazmıştır. ama eminim senin dediğin gibi olmamıştır. yazının genelinde de öyle pek bir şey yok gibi. ve şu anda bence yukarıdan bakıp tebessüm etmek çok daha keyifli yahu?

beşiktaş'a sıçıp sıvamasını, anlamsız sıfatlar kullanmasını da geçtim de, şu maçtan sonra da hakem suçlu gçsterilip futbolcular için yine bir kaçış yolu, bir mazeret yaratıldı ya söyleyecek sözüm yok. her yaptıkları değişik bahanelerle meşrulaştırıldığı sürece birbirini de keser bu adamlar.

Yorum Gönder

Ara