.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Nisan 2009 Perşembe

Adamım

2008 - 2009Besiktas Istanbul
2007 - 2008Udinese Calcio/AC Sparta Praha
2004 – 2006AC Sparta Praha
2004 – 2005SK České Budějovice
2002 – 2003AC Sparta Praha
2001 – 2002SK České Budějovice
2000 – 2001SK České Budějovice
1987 - 2000Kamenice nad Lipou

27 Yorum:

yuki the zorba dedi ki...

Topa kafa vurmaktan beyin sarsıntısı geçirecek adam :) Her topa mı vurulur, bu nasıl bir adam...

arif dedi ki...

kişiliğini ve karakterini sevdiğim ve saha içindede güzel şeyler yapmaya çalışan 2.sınıf bir futbolcu

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet 2. sınıf futbolcu olduğu için beşiktaş'ın ömür boyu sözleşme yenilemesi gerek bence. neticede 1. sınıf futbolcular sadece deplasman maçlarına geliyorlar buraya.

vidic'i, skrtel'ı bulup çıkartmadığın sürece sivok 2. sınıf futbolculuğuyla beşiktaş'ın vidic'idir.

jübilesini burada yapması dileği ve hayaliyle...

arif dedi ki...

Jessie o konuda sana sonuna kadar katılıyorum.1.sınıf olupta maç seçeceğine 2.sınıf futbolcu olup yüreğiyle oynayan futbolcuları bende senin kadar görmek isterim.Ancak şu var sivok'un futbolcu olarak skartelden ya da vidic'ten çok daha iyi olduğunu düsünmüyorum.Ayrıca besiktas'ın galatasaray'ın ya da fenerbahce'nin sivok ernst linderoth gibi futbolculara avrupa'da verilemeyen fahiş paraları vererek türkiye gibi vasat liglerde üst düzey bir futbolcuymuş gibi gösterilmeleri ayrıca değerlendirilmeli
saygılar

Baris dedi ki...

Sivok iyi adam. Derbilerin bir tanesinde duran toplardan bir golu var, buraya yaziyorum, iste yazdim.

Bir de, 32 saat sonra 28. haftanin ilk maci oynanacak. Hala Bursa macinin konusunu acmamissiniz. Teessur ediyorum. Acin da kadro madro kurup biraz havaya girelim :)

Adsız dedi ki...

bilica bundan iyi

arif dedi ki...

Adsız arkadaşım sen bilica iyi diyerek resmen futbolun doğasına küfrediyorsun bence.Sivok oyunu iki yönlü oynayabilen gerek stoper gerek ön libero mevkilerinde gayet basarılı maçlar çıkaran ve jessie'nin sözlükte de bahsettiği gibi denizlinin ön stoper olarak ta cok farklı bir görev verdiği forvet arkasına dahi koysan oynayacak tipte bir futbolcu.Bilica'nın oyun yapısını ve futbolcu kimliğini sivok'la karsılastırman cok yersiz olmus bence.Bir galatasaraylı olarak söylüyorum bunları

walking down the street dedi ki...

sivok ve zapo fenerde oynasaydi simdi fotomac ve fanatik'te " sivok'a milan kancasi, zapo inter'de gibi" mansetleri atiliyordu.

Adsız dedi ki...

bilica stoper olarak daha iyi..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence de bilica daha iyi "stoper". işte o yüzden sivok orta saha olsun diyorum zaten. neticede stoper ingilizcede durdurucu demek ise, sivok'u sadece durdurmak için kullanmayı israf olarak görüyorum.

ayağı düzgün stoper ihtiyacıymış... ben böyle bir ihtiyaç görmüyorum. cannavaro gibi zorda kalınca vursun taça problem değil.

asist time dedi ki...

Hiçbir şey dışarıdan gozuktugu gibi kolay degil. Sivok birçok oyuncuda bulunamayan yeteneklere sahip savunma oyuncusu ileri cıkıyor kontra sırasın da onde topa basıyor hava topları yeterli duzeyde suratli yani istisnasız şu anda Turkiye topraklarında en iyi 2-3 stoper den biri. Omur boyu sozleşmeyi geçtim umarım gelecek sene takım da tutabiliriz.Zaten 3 hafta önce klube 10 milyon dolarlık bir teklif geldi Sivok için. Belki bir Walter Samuel degil ama kesinlikle Nicolas Burdisso dan pek bir eksiği yok. Sivok aynı istikrar da devam ederse 2 seneye kalmaz Seria A ya geri donus yapar.

gökhan dedi ki...

"ayağı düzgün stoper ihtiyacıymış... ben böyle bir ihtiyaç görmüyorum. cannavaro gibi zorda kalınca vursun taça problem değil."

o zamanda metalist gibi önde basan bi takım gelir sana top çıkartmaz 4 yer evine dönersin...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tüm blog ailesi o maçı oturup tekrar izleyelim defanstan top çıkmadığı için mi yoksa ortasahamız olmadığı için mi yenilmişiz.

asist time dedi ki...

Metalist maçında ki en buyuk eksiklik konsantrasyon ve Gokhan Zan ile Zapotocny nin akıl almaz hataları idi. Bir de Hakan Arıkan'ın yediği golu de unutmamak gerek. Elimizde ki değerleri iyi bilelim. Su anda Coloccini'yi de izliyoruz Newcastle'da ve nasıl rezil oldugunu da. Sivok'u değil Bilica ile Lugano ile bile karşılaştırmam.

delgado dedi ki...

kaybettiğimiz metalist maçının bir ya da iki gerekçesi yok, metalist her yönüyle bizden iyi takım olduğu için kazandı maçı. inönü'deki maçta da ezici bi üstünlükle oynamışlardı zaten.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

rüştü

cisse toraman zapo üzülmez

ekrem sivok ernst tello

delgado

nobre

mevcut kadro ile hayalimin takımı.

gökhan dedi ki...

elbette metalist maçındaki tek problem savunmadan top çıkmaması değildi. ama sivok o maçta oynasa yada ertuğrul sağlam akıllılık edip 10. dakikada telloyu beke çekseydi en azından baskıyı kırabilirdik.

neyse zaten sağlam dönemini çokta konuşmak istemiyorum. her yanıyla arızalıydı onun takımı.

arif dedi ki...

metalist maçı her ne kadar rakip takımın iyi oyununa ve oyun planına bağlasakta delgado tello ikilisi o maçta batırdılar resmen birde o kara cocuk ne gol atmıstı ya orta sahadan:)

asist time dedi ki...

Zaten Delgado'nun verimliliği cok tartışımalı bence. Aldığı ucret yapılan masraf genişce arastırılıp tartışılabilecek bir konu forza yı pek okumasam da stad da cok fazla delgado hayranlıgı var ve açıkcası ben delgado nun fiziksel olarak cok eksiklerinin oldugu ve sert rakiplere karşı cok erken direncinin dustugu kanısındayım. Basketbola dayalı bir blogum oldugu icin ve ajansspor da da basketbol yazdıgım icin pek Delgado konusunu ele alamamıştım ama bu blogda bir topic ii gider açıkcası ..

Baris dedi ki...

Bu blogda Delgado topigine gerek yok. Her topik zaten Delgado topigi :) Bu bile.

Adsız dedi ki...

Lugano'yla beraber Tsl'nin en iyi stoperi. Geriden oyun kurmak önemli bir kavram, Beşiktaş'ta da bunu yapabilecek tek bir futbolcu var. O da Sivok. Oynadığı zaman savunma önde kuruluyor ve çok daha etkili oynuyoruz. Sivok orta sahada oynadığında, stoperler arasında sıkışıp kalıyor. Mecbur kalınmadıkça stoper olarak kullanmalıyız.

Benim en temel ikilemim de o aslinda. Bir yanim "Sivok ortasahada acayip verimli olur" diyor. Ama ortasaha ciktigi cogu macta iki stoper arasina gomuldu, ucuncu stoper gibi oynadi.

Eger bu taktik geregi oyleyse, tamam. Ama eger ayaklari oraya gidiyorsa, stoper kullanalim daha iyi diyorum artik.

marpione dedi ki...

bugünkü takım eler miydi metalist'i sizce?

Adsız dedi ki...

İlk maçta aldığımız 1-0'la gidiyor olsa idik Ukrayna'ya elerdik.

bilal dedi ki...

oyle bi futbolla elenmezdik en azindan.

Gökhan dedi ki...

sivok stoper oynadıgı zaman da elinden geldigi kadar ileriye yardım edıyor,sonucta ilk işi durduruculuk olan adam toraman oluyor.2.yarı ortasaha oynadıgı maclarda cok iyi oynayamadık.
tabi nerde oynarsa oynasın çok iyi oyuncu oldugu kesin.lugano-bilica gibi adamlardan iyi oldugu da birçok yönü var.

Sivok belki lugano kadar iyi bir kesici değil(o da tartışlır) ama lugano'dan daha teknik olduğu kesin(bu tartışılmaz).
Fakat bilica'yla ikisini de karşılaştırmam.Futbolla ilgilenmeye 96 yıllarında başlamış;popescu,bülent,uche,alpay,
högh,ronaldo,zago'yu görmüş biri olarak bu 1 sezonluk performansıyla bilica'nın Türkiye'ye gelen en iyi stoper olduğunu söyleyebilirim.Hani chelsea'ya,real'e gitse sırıtmayacak cinsten..
Konumuza dönersek 4.5 m verilerek alınan bir futbolcunun bize bu performansı vermesi zaten beklenendir fiyat/performans oranına göre.Asıl düşündürücü olan aynı bonservis fiyatıyla alınan zapotocny'nin kalitesi ve şu ana kadar gösterdiği performansıdır.

Yorum Gönder

Ara