.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mart 2009 Pazartesi

Uzat Alnını Uzat

Güzide yurdumda en çok tartışılan topçuların başını çekmekte İbrahim Toraman'ımız nam-ı diğer mr. terlik:) Transfer olduğu dönemden beri balondur, şişirilmiş topçunun önde gidenidir, Antep'in kazığı bu muhabbetleri eşliğinde hep İbrahim'den sahip olduğu potansiyeli sahaya koymasını bekledik ancak ne yazık ki geçen sezonun ikinci devresine kadar çok verimli bir performans göremedik bu karaoğlandan.
Geçen sezonun ikinci yarısıyla beraber, Cisse'nin sakatlığı ile ön libero oynamak zorunda kaldığı maçlar dahil fena sayılmayacak bir performans ortaya koydu bence Toraman. Ancak asıl büyük patlamayı bu sezon izliyoruz kendisinden. Sezon başında yaşadığı kaptanlık krizi ve klüple yollarının ayrılacak aşamaya kadar gelmesi belli ki yaradı bu adama. Hangi formayı giydiğini, ne değerli bir camiada olduğunu hatırladı belki, belki de İbrahim Akın aradı bir öğlen dedi ki kıymetini bilin abi o formanın, kaybettikten sonra ne kadar dağa taşa vursan kafayı faydası yok.
Öyle ya da böyle bu sezon her maçı İnönü'de canlı izlemiş biri olarak gayet net söyleyebilirim ki kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor ibo. Gayet çabuk, gayet sağlam, gayet güvenilir, geride sert, ortada sağlam, hücumda destekçi.
Şu anda Servet Çetin ile birlikte ülkenin en iyi yerli stoperi kişisel fikrim. Milli takım problemini de eskisi kadar kafaya takmıyor bence, kendini sonuna kadar savundu ve bence gayet yürekli hareket etti. Şu milli takımda bu Toraman stoper oynamayacaksa zaten, Fatih hocanın elinde Rio Ferdinand veya John Terry vardır ve biz görmüyoruzdur.
Neyse o böyle oynasın da varsın sadece bu forma için oynasın.

5 Yorum:

Rory Breaker dedi ki...

İki hafta önce miydi neydi maçın sonlarına doğru bir sağ beke geçmişti. Ordan yardırıp gelip Nobre'ye golü attırmıştı. Ara sıra içine Maradona kaçmış gibi sapıtıyor. Acaip işler yapıyor. Geldiklerinden beri Zan- Toraman ikilisine güvenememiştim defansta. Belki de Zan'dı O'nunla beraber takımın pimini çeken. (ki şahsi kanaatim öyle) Bu sene Sivok'la beraber çok daha iyi bir performans gösterdiği aşikar. Umarım kalan kariyerinde kutsal forma altında hep yükselen bir grafik çizer...

Daha once de dedim, hep dedim, hep diyecegim. Ibrahim Toraman son yillarda yetismis en iyi Turk stoperlerdendir. Galatasaray'a yolla Servet'in partneri olur, Fener'e yolla Edu ile degismeli oynar; Trabzonspor'da Egemen ile bir iki hafta forma rekabetine girer sonra formayi giyer birakmaz. Mac bittiginde elinden geleni yaptigina emin oldugum adamlardandir Toraman. Nobre ile birlikte bu takimin goze giremeyeni, balon diye niteleneni olagelmistir hep.

Adsız dedi ki...

zan'a rağmen gene de iyi mücadele etmiştir yıllarca toraman. sivok ya da zapo'yla oynayınca çıktı değeri. benim gözümde yerli stoperlerin en iyisi olmuştur her daim. allah sakatlıklardan korusun diyecem ama sakatlanmıyor da bu adam. sakatlansa bile sakat sakat oynuyor. seviyorum, seviyoruz seni toraman.

Gökhan dedi ki...

her zaman gerekli oldugunu düşündügüm tarzda bir savunma oyuncusu toraman.ben oyunundan ilk sezonu dısında genelde memnundum,hırsıyla birlikte(1-1 lik fb-bjk kupa rovansındakı gol sevıncini hatırlayın)takımdakı en sevdıgım bir kaç futbolcudan biriydi.bu sezon performansıyla kendini de aştı.ama ne yaparsam yapayım o kavgadan sonra eskisi kadar temiz gelmiyor gözüme.belki de cok kafama takıyorum ama o olay olmasa jübilesini bizde yapması halınde efsane diyebilecegim bir adamdı toraman.şimdi ise sadece iyi bir futbolcumuz olarak görüyorum.

Adsız dedi ki...

en az bir metin, bir rıza kadar efsanedir benim için. bizden başka bir takımda bırakırsa futbolu çok üzülürüm.

Yorum Gönder

Ara