.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Mart 2009 Salı

Üçü Bir Arada

çok sevgili ve çok sayın hocam mustafa denizli, Tomas sivok. Fabian ernst. Edouard cisse. Oynasınlar hocam üçü bir arada, kalsınlar üçü bir. Stoperde sivok, önlerindeki ikilide Fabian ve Edouard. Beş maç üst üste hiç elleşmezsen şampiyon oluruz bu ligde inan. Gençlerbirliği maçında rakibi boğan, oyunun her anında üstünlük sağlayan formül buydu. Daha fazla üstüyle başıyla oynamaya gerek yok, lütfen hocam. Cisse'nin orta sahada savruk gözüken bir oyunu olsa dahi ne kadar fazla top çaldığını ve rakip pozisyonları başlamadan bitirdiğini görüyoruz hocam. Ernst'in onunla oynarken çok daha etkili olduğunu da. Geride Toraman ve Sivok'la, önlerinde bu ikiliyle çok daha dominant olacağımızı da biliyoruz hocam, sen de biliyorsun. Beş hafta hocam, altı hafta şu kadro ile bitirelim artık bu işi, bu kadar ikram edilmişken çevirmeyelim elimizin tersiyle. Haddim değil sana akıl vermek, yol göstermek biliyorum hocam, bu da öylesine bir taraftar isteği olsun varsın. Sivok stoper, önlerindeki ikili de Ernst ve Cisse hocam. Üçü bir arada. Hadi.

20 Yorum:

Adsız dedi ki...

ben biraz daha ileri götürmek istiyorum;

kalede hakan oynasın hocam. rüştü'ye bi türlü ısınamadım. son maçta bülent uygun'la da çok samimi görüntüler sergilediler. bu benim hoşuma gitmedi. e hakan da iyi çocuk. bırak biraz da o oynasın. n'lur yani!?

defans hattında ekrem, toraman ve sivok değişmez elemanlar olsunlar hocam. biz onları her gördüğümüzde rahatlıkla aa bak savunmanın değişmez isimleri diyebilelim. üzülmez'in yerine alt yapıdan herhangi sol ayaklı bir çocuğu oynatabilirsin. akıl vermek istemiyorum.

orta saha, delgado'suz olsun da nasıl olursa olsun hocam. zapo'yu sol açık da oynatabilirsin. hürsün. ama yeter ki delgado olmasın. sen ki büyük mustafa'sın. kıçı kırık bir delgado'yu mu tribüne gönderemeyeceksin, yapma allah aşkına!

forvette nobre, tello, holosko mutlaka olsun hocam. ama bobo da küsmesin. onu da oynat. yalnız tüm bunlar yaparken orta sahanın direncini/dirençsizliğini de hesaba kat. sağda solda beşiktaş'ın orta sahası düşmüş demesinler. rezil etme bizi ele güne.

evet hocam, çok şey istemedik. sadece 11'i bir arada. tayfur'a selam.

Adsız dedi ki...

Ben bunu gelistereyim, ucu birada olsun ama Kayseri maci ozelinde ucu de ortasahada olsun.

Zapo defansta cok saglam degil fakat Kayseri defans destegi ile birlikte bu ligin en guclu ortasahasina sahip takimi. Takimi degistirmeyi cok seven Denizli bu maca su 11 ile baslamali. Aksi takdirde bu maci da kazanamayiz ve medyanin gundeme getirmeyi cok sevdigi ilk 8'deki takimlari yenememe hikayesine yeni bir halka eklenir.

-Ekrem--Toraman--Zapo---Uzu--

---Sivok---Ernst---Cisse---

--Bobo---Nobre---Tello

Bu uclu sert ortasahaya forvette Nobre'nin presi, Tello'nun kisa sureli ama etkili patlamalari, geriden destek verecek Ekrem'in dinamikligi ve Toraman'in sertligi eklenince hadi bakalim Kayseri ortasahasi bize ustunluk saglasin da goreyim.

Ilerleyen dakikalarda Holosko ve Yusuf oyuna dahil olur.

Ne, Delgado nerde mi? O evinde playstation oynasin. Kalan fiksturde onun bir iki varyete yapacagi piknik maclari kalmadi. Bundan sonra erkek gibi oynayanlar sahada olmali. Ha, Ankara kupa macinin rovansinda oynayabilir, ona lafim yok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beyler hayal kurmayalım.

delgado yada yusuf'tan birinin sahada olmadığı bir beşiktaş izleyemeyeceğiz. böyle bir hayale gerek yok.

ayrıca 4-4-2 gibi bir taktik te yok. denizli'de yok yani.

o olur, bu olur. 4-3-3 oynayacağız. tello sağ veya sol önde olacak. orta üçlüden biri ernst olacak diğeri sivok/cisse'den biri olacak. bunlar net. 3. adam da ya yusuf olur ya delgado.

böyle olması gerektiği için değil, böyle olacağı için söylüyorum.

maçların gidişatına göre 3-4-3'e döneceğiz ve göbek ernst-delgado/yusuf olacak.

maalesef.

aamet jr. dedi ki...

Hocanın 4-3-3'ten vazgeçmeyeceği kesinleşti gibi artık. Jessie'nin dediği gibi Yusuf ya da Matias ikilisinden birinin sahada olacağı da garanti.

Matias orta saha falan değil zaten. Takımdaki futbol zekası en üst düzey futbolcu bence. Ceza sahası çevresinde olabildiğince tek paslı, verkaçlı oynamaya çalışıyor. Bence en verimli olacağı yer 100. yılda Sergen'in oynadığı yer olur. İkinci forvet gibi. Bitiricilikte de bildiğin forvet gibi etkili olur. Gelgelelim o sistemde oynamadığımız için mevcut sistemde oynayacağı en iyi yer, hocanın ters ayaklı kanat uygulamasını baz alırsak, ileri üçlünün sol kanatı. Zaten kendisi de hoca ortada oynatsa bile sol kanada kaçıyor.

Yazıya sonuna kadar katılıp nacizane kadromu da yazıyorum.

ekrem - toraman - zapo - üzülmez

cisse - sivok - ernst

tello - nobre - delgado

Adsız dedi ki...

uğur da düşünülebilir...herkes uğuru yok sayıyor nedense.. delgado yada bobodan kanat forvet olmaz

sivok-ernst-uğur
holosko-nobre-tello

Adsız dedi ki...

delgado'nun yerine muhammed demirci oynasın. oğulcan engin de olabilir. yeter ki delgado oynamasın. şurda kaç yıl sonra bir şampiyonluk umuduna kaptırmışız kendimizi, girmesin araya. hatta mümkünse idmanda girdiği ikili bir mücadele sonrası sakatlansın, italya'ya filan gitsin. şampiyonluk kutlamalarına katılabilir. orda sorun yok.

Adsız dedi ki...

uğur fena adam değil ama keşke hiç almasaydık. bu sene 3 maç oynadı mı bilmiyorum. seneye de 30 oluyo zaten. bence o da gönderilsin. murat ceylan'ı alalım. hem formayla pozu var(mış), forza'da gördüm. doğuştan kartal olandan zarar gelmez.

Adsız dedi ki...

sivas maçında bir ara delgado-yusuf beraber sahada mıydı ne ?

yusuf-delgado-ricardinho şöyle bir üçlüyle çıksaydık jessie kendini galata kulesinden haliçe atardı..

Halic'e atsa iyi, dogrudan asfalta cakilirdi bence, daha garantili.

Yusuf ile Delgado sahada bakinip (Yusuf yorulmus, Delgado sakat) Ugur Inceman kenarda ne dusunuyordu acaba? Bence "Keske Manisa'da beraberken hocaya o laflari etmeseydim, aheste aheste aliyor intikamini.." diyordu. Kesin aralarinda bir husumet var, yoksa bunun baska bir aciklamasi yok bence.

delgado dedi ki...

boboyu ittire ittire sol veya sağ forvette kullanacağına ortada sivok-ernst-cisse yapsın, delgado da sağ veya sol forvette oynasın. denizli ernst-sivok(cisse) ikilisinin önünde delgado veya yusuf+3 forvet oynatırsa az verim alır, alıyor da.

serdar özkan dan kurtulduk ...

delgado ve nobre nin vazgeçilmez olmadığını öğrendik .

bobo yu ilk 11 de gördük .

adam gibi ön liberolu oynamayı kavradık .

sistemimiz 4-3-3 oldu .

bu sorunda bir şekilde çözülecektir . inşallah geç olmaz tabi !

kaba şimşek dedi ki...

sevgili raul gonzalez,

futbolun beşiği ingiltere'de bu durumlar için kullanılan çok güzel bir deyim var:

"bi sen biliyosun amına koyim"

Adsız dedi ki...

"delgado ve nobre nin vazgeçilmez olmadığını öğrendik ."

Delgado'nun vazgecilmez olmadigini zaten biliyorduk da Nobre'nin vazgecilmez olmadigini nasil anladik?

Takim son 9 lig macinda 6G, 3B almis. Bu 3 beraberligin 2 tanesinde Nobre oynamamis (son dakikalar haric). Ogrendigimiz birsey varsa Nobre'nin bu takimda ve kadro yapisinda vazgecilmez oldugudur.

theotheo dedi ki...

kaba şimşek çok yaşa sen :))

ulan her bi boku biliyosunuz ha. bir maç iyi oynadı takım gençlre maçında, rakibe pozisyon vermedi falan eyvallah. e ulan demekki o sistem o takıma ters geldi, her takıma ters gelecek diye birşey yokki.

gider transfer hatası yapar ona hepimiz söveriz eyvallah. ama bu kadar soyut eleştiri yapılmaz ya. futbolu cm den ibaret sandığımız için oluyor bu. onu oraya koyduğun zaman düzelicek, futbol dama değil ki.

raul gonzalez dedi ki...

sevgili kankam kaba şimşek;

lan olm sivas maçındaki ilk 11'i görünce yanımda amuda kalkmış fok balığı gibi triplere giren sen değil miydin artizzz?:)

ve sevgili theotheo;

evet her boku ben biliyorum..

@swift

e abi senin mantığına göre, ikinci yarıda delgado'nun onbirde başlamadığı üç maçta da puan kaybetmişiz. şimdi nasıl olcak bu işler,ha abicim?

Adsız dedi ki...

@Beautiful Freak

O isler soyle olacak, istirham edeyim. Konya macinda Delgado baslamadigi icin degil Nobre, Bobo'nun yaninda baslamadigi icin puan kaybettik.

Trabzon ve Sivas maclarinda da Delgado baslamadigi icin degil, macin herhangi bir bolumunde oyuna girip yapacagini yaptigi icin puan kaybi yasandi.

Nobre ve Bobo'nun birlikte basladigi ama Delgado zararlisinin baslamadigi ve puan kaybi yasadigimiz tek mac gosterirsen haklisin.

Lan cok yuzeysel adam yorumu yapacagim tutmayin beni. Aha geliyor; "Futbol matematik isi degildir." Sen ideal dizilisi de kursan, super transferler de yapsan; olmazsa olmaz, denk gelir de olur.

Ha, ama bu durumun her zaman "Hocamizin bir bildigi vardir, biz her boku bilmeyiz" anlamina geldigini varsaymak da aymazliktir. "Modern futbol" diye laf geveliyoruz ya 7/24, hah iste onun bize ogrettigi birsey var. Takimda kosan adamin yoksa, ortasahada direncin yoksa babayi alirsin. Sen istersen forvete Ibrahimovic-Torres koy, ortasahani gelen geciyorsa, bu adamlara iki pas gecirecek organizasyonu yapamiyorsan bir halta yaramaz.

"Delgado'nun basladigi macta puan kaybettik", "Nobre'nin olmadigi macta 8 puan aldik" tarzi yorumlar yalan. O maclarda iyi oynadik mi oynamadik mi, pozisyon verdik mi vermedik mi, rakip ofansif mi defansif mi oynadi (diger bir deyisle kilit acmaya mi calistik?), bunlari degerlendirmemiz lazim. Istatistigi orasindan buker burasindan duzeltir, Bobo'yu en kral forvet, Delgado'yu Maradona'nin veliahti yaparsin; orasi kolay.

"Bu takimin ortasahasinda Ernst-Sivok-Cisse olursa dayak yemeyiz, diri kaliriz, kilidi vururuz; kiliti hala daha acamamissak da yorulmus rakibe karsi Yusuf/Delgado'yu sokariz; onlar isler" demek bence mantikli, onyargidan arinmis, uzerine dusunulmus iki cift kelamdir; bokla pusurle alakasi yoktur.

swift valla girip yapacağını yaptı ne demek açıklarsan sevinirim, trabzon maçında girdiğinde sivok ve bobo'nun kafasına iki tane top attı gol olsun diye ama kaleciyi geçemediler. sivas maçında da beraberliği maç öncesi sadece 2 anremana çıkıp, 26 dakika oynayan Delgado'ya bağlıyosan ben zaten bişey demiyorum. Ligde Bobo daha Delgado kadar gol atmışsa,isterse Nobreyle üstüste oynasın,birşey değişmez.

Denizli geldiğinden beri dediği bazı şeyler var,hepsi yavaş yavaş çıkıyor. Toraman ve Zan varken Sivok-Zapo transferlerini eleştirdi, şu an zapo herkesin dilinde, sakatlanana kadar Zan ve Toraman takımın en formda isimleri oldu, Üzülmez şu anki kadroda herzaman oynar dedi, Üzülmez milli takıma çıktı, 26.hafta dedi, büyük ihtimal 26.haftayı lider tamamlayacğaız, Delgado bu ülkenin en yetenekli futbolcularından biri dedi, bu da ilerleyen haftalarda yine çıkacak..

aamet jr. dedi ki...

Shelbyl demiş ki;

"Bu takimin ortasahasinda Ernst-Sivok-Cisse olursa dayak yemeyiz, diri kaliriz, kilidi vururuz; kiliti hala daha acamamissak da yorulmus rakibe karsi Yusuf/Delgado'yu sokariz; onlar isler"

Olay budur. Sen önce bu üç adamla orta sahayı bi tut. Bu üç adam da az-çok top yapıyor, ileri çıkıyor yardım ediyor. E forvetler de eşek değil ya atarlar golü. Hala atamamışlarsa anlık pozisyon parlamalarının adamı yusuf/delgado girer yapar birşeyler.

Yorum Gönder

Ara