.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Mart 2009 Pazar

Nerede Bizim Çocuklar?

Dün Slovakya ile İngiltere hazırlık maçında karşı karşıya geldiler. Bizim Holosko maça yedek başladı. Genel istatistiğe baktığımızda Mintal ve Vittek'in yedeği konumunda olduğunu görüyoruz. Mintal Nurnberg'in, Vittek ise Lille takımının forveti. Slovak takımının orta sahasında bizim yıllar önce yolladığımız Miroslav Karhan oynuyor. Savunmada ise tanıdık bir isim var; Roman Kratochvil. Bu arada, transfer listesinde olduğu söylenen Marek Sapara da Napoli'de oynayan Marek Hamsik'in ve bizim Miroslav Karhan'ın yedeği konumunda. Holosko'nun 31 maçta 4 gol atma gibi enteresan bir istatistiğe de sahip olduğunu ekleyelim... Övgüyle bahsettiğimiz Tomas Sivok ve Tomas Zapotocny'nin durumları ise daha vahim. Zira onlar artık milli takımlarına yedek olarak bile çağırılmıyorlar. Hatırlarsanız Euro 2008'de Sivok kadroda yer alıp oynama başarısını gösterememişti. Zapotocny ise Çek kadrosunun 28. sıradaki futbolcusu idi ve kadro 25'e inince dışarıda kalmıştı. Bu noktada Çek'lerin Türkiye maceralarının Milli takım kariyerlerine olumlu bir etki yapmadığını da rahatlıkla görebiliyoruz. Peki bizimkiler yokken kimler var milli takımlarında, bir de ona bakmak lazım. Savunma bölgesinde Grygera, Rozenhal, Jankulovski, Ujfalusi gibi "kemik" isimler mevcut. Ancak bizim sezon başında sol bek için tercih etmediğimiz Michal Kadlec (Leverkusen) ve 20 yaşındaki Sparta Prag stoperi Marek Suchy kendilerine kadroda yer açmayı başarmışlar. Sivok'un yer bulabileceği ortasahada ise Çek Cumhuriyeti sıkıntı yaşıyor. Zira oyuncu kalitesi bir yana, oyuncuların oynadığı takımların kalitesinin düşük olduğunu görüyoruz; Anderlecht, West Ham, Copenhagen, Osasuna, Reading gibi takımların arasında "Beşiktaş" ismini sokamamışız... Beşiktaş'ın ve oyuncularının Avrupa futbolunun neresinde olduğunu anlamamıza yardımcı olur diye düşünüyorum...

6 Yorum:

Ali Ece dedi ki...

Çok güzel bir tespit. Ayrıca şunu da merak ediyorum: Ernst yüksek form grafiğini devam ettirip Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşısa bile yine ALmanya Milli Takımı için düşünülmeyecek mi, Avrupalı hocalar Türkiye Ligi'ne sadece yüksek maaşların ödendiği oyuncular için cennet, seçiciler için de yasak bölge olarak mı görüyorlar?

turan tunç kipi dedi ki...

bizim toraman da ya da zenit'in tekke'si de mili takımda yok. oysa her ikisi de mevkisinde memleketin en iyisi.

sadece futbolcunun kalitesiyle bitmiyor bu iş. teknik direktöründen, kadro seçimine, taktiğinden, oynadığı mevkideki şişkinliğe kadar gidebiliyor.

o yüzden fazla takmamak lazım, derim.

kerim dedi ki...

kendimi bildim bileli beşiktaşlılar milli takımda bir halt edemez. zaten milli futbolcuuz hep azdır. 1 bilemedin 2 tane olur. onlar da yedek olur.

Ali Ece dedi ki...

Kerim Bey,
Rıza Çalımbay çok iyiydi milli takımda, keza Recep Çetin (her zaman), Feyyaz Uçar (1990 DÜnya Kupası Elemeleri, Metin Tekin (Euro 96 elemeleri)
Son yıllarda Türk oyuncularımızın standartı çok düştüğü için böyle oldu bence, takımın en iyi beş oyuncusunu sayalım diyoruz radyoda, herkes 5'te 5 yabancılarımızı seçiyor.
Bakıyoruz yabancılarımız da kendi milli takımlarında yoklar. Enteresan bir durum, üzerine uzun uzadıya konuşmak, tartışmak lazım

kerim dedi ki...

ali bey ali bey tamam da. milli takımın bjk ağırlıklı olduğunu hiç hatırlamıyorum ben. öyle tek tek sayarsak rasim kara bile denebilir. hem 90 elemelerinde forvet tanju -rıdvan dı çoğun feyyaz 3-0 lık avusturya maçında oynadı. şifo mehmet ulvi kadir samet fikret falan bunlar en iyi dönemlerinde milli olmaıyordu. ayrıca çevremde bunu dert eden bjk li yok.. ben de etmiyorum neden böyle diye.

Yanarım yanarım şu kadlec'i elimizden kaçırdığımıza yanarım.Holosko'da çok lazımmış gibi cumartesi oynamadı çarşamba 90 dk oynayıp yorgun döndü takıma.

Yorum Gönder

Ara