.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Mart 2009 Çarşamba

İnadına Sivok - Ernst

Tüm arkadaşlardan özür dilerim, gene dayanamayacağım. Üçü bir arada oynasın tamam ama dizilimleri böyle olmasın. Cisse eğer illa oynatılacaksa sağ bekte oynatılsın. Sivok'a haksızlık etmeyin. Mustafa Denizli'nin oyunculara verdiği görev tanımları böyle. Cisse oynayınca ona biraz daha serbesti tanıyor. Cisse'yi savunma aksiyonlarının baş aktörü olarak konumlandırmıyor. Belki yapamayacağını düşünüyor belki de sebebi başka, bilemiyorum. Sivok'un ortasahada olduğu bir Beşiktaş'ın temel sıkıntısı -aylardır söylüyorum- Sivok'un stoperlerin çok içine girmesi. Peki kardeşim Sivok mu istiyor bunu yoksa Mustafa Denizli? Şimdi Sivok stoperlerin arasına giriyor diye "Stoper oynasın" diyebilir misiniz? Bunların tamamı Denizli'nin tercihi. Denizli Cisse'yi stoperlerin arasına sokmuyor çünkü Cisse'nin o işte başarılı olacağına inanmıyor demek ki. Herve Tum markajında başarılı olamayacağını düşünüyor öyleyse. Tamam da Sivok'un suçu ne? Eksiği ne? Bana Cisse'nin Sivok'tan daha ofansif bir oyuncu olduğunu kimse anlatmasın. Cisse'nin golü var mı beyler? Sivok'un Fenerbahçe deplasmanında ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golünü hatırlayın. Akan oyunda rakip kaleye en yakın oyuncuydu Sivok. Müthiş paslar atmayabilir, topla arası da inanılmaz olmayabilir. Ama Cisse 3 giderse Sivok 10 gider. En az Cisse kadar da iş yapar kimsenin şüphesi olmasın. Gelelim Zapotocny'e. Sezon başında Aceto'nun anketinde Beşiktaş'ın en iyi transferi olarak Zapotocny'i göstermişlerdi. Bizim aramızdan da methiyeler düzenleri hatırlıyoruz. Hatırlamıyorsak ta kolay; Tomas Zapotocny. Bu methiyeleri siz düzdünüz, ben değil. Şimdi bu müthiş stoper oynamasın da Sivok oynasın diyorsunuz. Beyler Zapotocny'i nasıl bu kadar kolay harcarsınız? Veya madem harcıyorsunuz, öyleyse sezon başında yazdıklarınız ne olacak? Bu adam büyük düşüş mü yaşadı, nedir? Toraman bu kadar formda ve Çek'lere göre farklı özelliklere sahipken "Sivok oynasın, Zapo oynamasın" demek bu kadar kolay mıdır?

24 Yorum:

raul gonzalez dedi ki...

çok sevgili jessie bey!! size buradan hiç birşey demiyorum, sizle ekranda 70 milyon önünde hesaplaşacağım:))

berthelemy dedi ki...

jessie sivok konusunda haklısın da, cisse ilginç bir adam. kendisi çok göze batmasa da yanındaki adamı ihya ediyor. ilk yarıdaki fener maçında sivokun müthiş oynamasının sebebi şimdiki ernst gibi oynamasıydı yani ileriye daha sık çıkan orta saha elemanı. bunuda biraz gerisindeki cisseye güvenerek yapıyordu. şimdiki ernstin performansının sebebi de cisse. yani sivokla ernst beraber oynarken sıradanlaşırken birinin yanına cisseyi koyunca coşuyorlar. katalizör gibi adam bu cisse. ha illa sivok-ernst oynayacaksa da dediğin gibi ernst geride sivok önde oynamalı. hiç denemedik bunu.

berthelemy dedi ki...

ha bu arada unutmadan bu adamlar arasında topu alıp etrafında dönüp oyunu açablien tek adam cisse. ayrıca futbol bilgisi konusunda da belkide tüm takımın en olgun adamı cisse. röportajlarını okuyun anlarsınız.

ama bence burada en önemli kıstas, sivok'un kendisini stoperde daha başarılı bulması ve burada oynamak istediğini söylemesi. durum böyle olunca ve şu son gelişmelerden sonra, artık ben de sivok'u orta sahada düşünmüyorum.

Adsız dedi ki...

Su Cisse'nin bir ise yarayip yaramadigi konusu hakkinda Mythbusters'a istekte bulundum, bunu bir arastirsinlar.

Ah simdi gozunu sevdigimin Luce'si olsa milli mac arasinda Dinamo Bukres'le ozel macini alir, bunlarin hepsini denerdi. Ozledim futbolun profesorunu be.

Bir de son olarak mumkunse su "inadina" kelimesini kullanmayalim. Bazi kisilerin zaman zaman kullandigi "Inadina Demiroren" ya da "Inadina Delgado" ibareleri aklima geliyor. Elim ayagim titriyor, yeni aldigim monitore dalmamak icin kendimi zor tutuyorum. Birsey degil de milli servete yazik.

Saygilar

Adsız dedi ki...

sivok orta sahada oynayamaz. yapmayın. onun yeri toraman'ın yanıdır. muazzam bir ikigen inşa ettiler orda. nedir bu veli göçer'lik anlamıyorum!?

son sivas maçında bir kez daha gördük işte zapo'yla olmuyor. olmaz da.

çisse gene iyi. futbol bilgisi üst düzeyde. iyi de giyiniyor. eh fena da top çaldığı söylenemez. bırakalım sezon sonuna kadar oynasın. sezon sonu ne de olsa ikinci bir enrst'i, olmadı murat ceylan'ı koyarız oraya.

İNADINA ERNST - CİSSE

Adsız dedi ki...

sivok'un morali bozulmazsa zapo'yu da sene sonunda gönderelim. evlenmesine rağmen ''yok hacı yalnızlık çekerim, yapamam'' ben derse 6+2'nin 2'si olarak durabilir. benim için pek sorun teşkil etmez.

Sivok hangi basin organina ne zaman "Stoperde oynamak istiyorum" dedi? Tartisma yaratmak icin degil, hakikaten merak ettigimden soruyorum. Eger boyle bir beyanati varsa, maclarda gordugumuz stoperin icine kacma tandansi kolaylikla aciklanabilir.

shelbyl'cim,işte o link:) sabaha röportaj vermiş, link medyaspordan..

http://www.medyaspor.com/v02/News.aspx?id=3217

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ya yok.. ropörtajın tümüne bakın...

stoper de oynayabilirim, ortasaha da.. bazen kesicilik yapıp takımıma katkı sağlamayı bazen de ortasahada oynayıp iki yönlü oynamayı seviyorum diyor.

hayır tamam da sivok'un istediği yeri mi bulacağız illa.

o zaman tamam. sivok defansta oynasın. zapotocny 11de oynamasın ozaman... bunu söyleyin de rahatlayalım.

zapotocny 11 oyuncusu olmasın... toraman-sivok oynasın... tamam mı? sindi mi içinize? 4,5 milyon euro? müthiş defans?


"varsın televizyonda izleyenler, futbolu internetten championship manager'dan öğrenenler beğenmesin, yeşil sahada oynanan futbolda bu adam farklıdır, bu adam iyi futbolcudur, iddia ediyorum verilen paraya da değecek iyi transferdir..."

"öyle bir maçta adam harcayan bünyelerden de değiliz. ayrıca yıllardır saç baş yoldurtan gökhan zan ile zapo bir arada oynadığında zapo bir anda şaşkın tavuğa dönüyorsa da hatayı onda değil 4 senedir birlikte oynadığı bütün defans oyuncuları ve bir bütün olarak defansın kalitesini düşüren oyuncuda ararız."

"beşiktaş'ta defanstan oyun kurabilen oyuncu açığını yıllar sonra doldurmuş gözükmekte."

"zevk listemin başında yer alan oyuncu. şahane stoper. izlerken zevk aldım adamı."

"iyidir kötüdür ayri mesele, zaman gösterir, esas olayi rü$tü'den top istemesi olan adamdir bu.. bizim balta stoperlerimiz yillardir top kalecideyken toptan kactiklari icin degajla oyun kurmak zorunda kaldik, $i$irdik durduk bu zamana kadar.."

"sivokla çok iş yapacak bu sarı."

valla bu iş futbolcunun söylemesiyle olcak değil ama ifadesi net "En çok stoperde oynamayı sevdiğini söyleyen Sivok ..." diye devam ediyor. Millet zapo için ne demiş de çok önemli değil zira,Zapo için Denizlinin gelmeden önce söyledikleri ve şu an çıkan söylentiler var..Söylentiler de Cisse ve Zapo'nun biletinin kesildiği yönünde..

http://fanatik.ekolay.net/fanatik/BEŞİKTAŞ-Devler-Ligi-için-büyük-revizyon!_4_HDetail_33_128762_4.htm

Gürcan Ulusoy dedi ki...

http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=12&t=517&start=15

[b][Defansta mı yoksa ön liberoda mı oynamaktan daha çok keyif alıyorsun, kendini daha iyi buluyorsun?
/b]

Nerede daha iyi oynamadığımın kararını izleyenlere bırakmak lazım. Ama kimi zaman savunmada oynayıp geride oyun kurmaktan zevk alıyorum. Kimi zaman da ön liberoda oynayıp oyunun iki yönüne de müdahale edebilmeyi seviyorum.

e işte mustafa denizli adamın gönlünü yapıyor,bir orta sahada oynatıyor, bir stoperde..oohh ne ala memleket:)

Adsız dedi ki...

Su blogda mesaj girme yetkisi olan birisi bir zahmet Besiktas'in kaptani kim olmali seklinde bir entry girsin de, kimin olmasi gerektigini tartisalim.

Sagolun, varolun.

kaptan-ı derya,ligin bitmesine 9 hafta kala gereksiz bir tartışma olur gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?

Adsız dedi ki...

Bu sezon artik degisim olmaz/olmamali zaten, o anlamda birsey soylemedim.

Yeni sezondan itibaren sizce kim bu is icin en uygun kaptan seklinde bir konu konusmanin bir zarari olmaz herhalde.

Ya da buradaki diger taktik konusulan konulardan daha zararli olmaz herhalde.

yani sezon sonunda yaparız bence artık, konu delgadoya gelcek yine, yine ben yorulcam ondan kaçıyorum aslında...sezon sonu o yüzden en iyisi:)

delgado dedi ki...

cisse'nin psg formasıyla ileri çıkıp attığı güzel bir golü var, top kontrol edip sol ayağıyla çivilemişti kaleye.

beşiktaş'ta kornerlerde ön direğe koşması dışında olumlu bir ofansif özelliğini görmedim. işin kötüsü adam kendini lampard zannedip kenara inen her topta ceza sahasına kaçıyor, top gelince de kontrol etmeye çalışıp sıçıyor, sıvıyor. hatta sanırım g.birliği maçında ernst koşu yapan cisse'yi görüp harika bir top atmıştı, cisse de kontrol dahi edemeden (edemese iyi, adam resmen gb'nin kontraya çıkmasını sağladı) pozisyonu bitirmişti, ernst de "of a.k ya" ifadesiyle sırtını dönmüştü cisse'ye.

adama saygı duysam mı, duymasam mı bilemiyorum bi türlü. ama işini aksatmayan bir profesyonel olduğunu söyleyebilirim, takımda da seviliyor ayrıca. o yüzden suç iftira gibi paslar atan cisse'nin değil, 2 milyon euro bonservis ödeyip 1.5 milyon euro maaşa bağlayan dallama zihniyetindir. yine de elimizde mal varsa oynatırız, denizli'nin yerinde olsam 4-3-3 şablonunu hiç bozmadan ortasahada cisse-sivok-ernst denerim, sivok ve ernst'e biraz daha özgürlük tanırım, delgado'yu da sol veya sağ forvette denerim.

neyse, bizim için en hayırlısı neyse o olsun klasiğiyle bitirelim. karışık işler bunlar.

marpione dedi ki...

yahu jessie,

futbolu bilen ve anlayan bir adamsın ama hep içine düştüğün bir durum var. kaçıncı kez de yazdırıyorsun bana.

bu adamlar insan yahu. iyi dönemleri olduğu gibi kötü dönemleri de var. çıkışları olduğu gibi inişleri de var. takımın o dönemdeki genel gidişatına göre formları ve faydaları da artıp azalıyor.

şu her oyuncu için negatif bir yorum üretip o adam form düşüklüğü yaşarken çıkıp da "ben demiştimcilik" huyu çok zararlı bir huy. bundan 3 hafta sonra sivok'un veya nobre'nin de berbat maçlar çıkartmaya başlaması gibi bir olasılık var, o zaman ne yapacağız? onları da mı sileceğiz bir kalemde.

ben size başka bir şey söyleyeyim esas. bence bu kronik bir sorun beşiktaş'ta.

biz hangi yabancı adamı getirsek bu takıma genelde ilk dönemde bir verim alıyoruz. fakat sonrada ne oluyorsa oluyor bu adamlar ciddi bir şekilde verimsizleşiyorlar. ne oluyor bu adamlara? cisse'de ilk geldiğinde iyiydi, kleberson'a ölüp ölüp bitiyorduk, carew boğa gibi koşuyordu sahada, bobo ve holosko'daki düşüşe bakın, delgado en azından çaba sarfediyordu, pancu taş gibi top oynardı sonra yalana bağladı vs. peki ya bu en son zapo olayı? hafızası benden daha iyi olanlar bu listeyi rahatlıkla genişletebilir. bu saydıklarım hep yabancı futbolcular, yerlilerden de onlarca sayabiliriz.

misal benim zapo için yazdığım entryden alıntı yapmışsın ki o entry de aslında zapo'nun miladı oldu ilginç bir şekilde. o maçtan sonra bir daha düzelmedi adam resmen.

ne oluyor bu adamlara zaman içerisinde? neden ilk dönemki istek hırs ve ciddiyetlerini kaybediyorlar? neden üzerilerine "adam sendecilik" çöküyor. neyi beceremiyor ki bu takımı yönetenler belli bir süre sonra hepsi vurdumduymaz top oynayan mekanik robotlara dönüşüyorlar? neden beşiktaş'a gelen oyuncular ilk sezonun veya devrenin ardından bal yapmayan arıya dönüşüyorlar?

bence bunu konuşalım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ewet bence de onu konuşalım. ama önce şunu konuşalım; zapotocny formsuz mu yoksa zapotocny zaten bu mu?

oyuncuların iyi dönemleri var kötü dönemleri var demişsin. evet elbette bunlar insan. ama bir formsuzluk 1 sene sürerse kimse kusura bakmasın zaten adamın kariyeri 10 sene.

holosko formsuz mu yoksa başka bir şey mi sizce? yada bobo? mesela her sene bobo neden 5 kilo fazlayla geliyor kampa? formsuzluk mu bu sizce? nedir?

3 hafta sonra sivok ve nobre berbat maçlar çıkarmaya başladıklarında aynı şeyleri konuşmuyor olacağız. çünkü onlar iyi futbolcular. kötü olduklarında bile belli standartları olacak. sivok hep kusursuz oynamadı ki. sallandığı maçlar da oldu. ama hemen ertesi maç klasik performansını sergiledi.

formsuzluk dediğimiz şey 1 sene sürüyorsa ne formsuzlukmuş arkadaş derim. hele bobonunki 2 seneye ulaştı. geçen sene de bundan farklı değildi ki. şimdi seneye beşiktaş'ta kalsa denecek ki boboya bak geçen sene nasıl top oynuyordu. oynadığı falan yok.

ayrıca ben zapoya kötü demiyorum. oynamalı diyorum zaten.

ve yine ayrıca, gökhan zan konusunda almış olduğum tutum da bellidir.

beşiktaş'a zımba gibi (ernst) gelip sonradan düşüşe geçen futbolcuları tartışabiliriz. hatta anket bile açabiliriz. beşiktaş'ın temel problemidir...

marpione dedi ki...

jessie aynı yere çıkıyoruz aslında. beşiktaş futbol takımının yabancı futbolculardan uzun dönemli veya da sözleşme sürecinin sonuna kadar faydalanamaması gibi bir durum söz konusu.

bu 1 yıllık formsuzluklar da vurdumduymazlıktan. bir şekilde her gelen bir kaç ay kartal kesilip sonra pestile dönüp ruh gibi dolanmaya başlıyor ortalıkta. bu sorun bence sadece beşiktaş'ın sorunu da değil.

bunun nedeni nedir onu bulmak lazım. çok mu yükleniyoruz bu adamlara ilk geldiklerinde? götlerini mi kaldırıyoruz? küstürüyor muyuz? yönetemiyor muyuz? bizim yönetimimiz yeterince profesyonel olmadığı için futbolcular yavşıyor mu?

bu sorunu çözmedikçe şahıslar üzerine konuşmak manasız. ortada futbolcuların kalitesinden daha öte kökten bir hata olmalı bu etkiyi yaratan. onu bulmadıkça daha çok futbolcu kayıpları oynar bu takımda.

Bellamy. dedi ki...

bu sene uefa'dan erken elenişimizle lige bi nebze daha fazla konsantre olduk. seneye zapo'ya da, sivok'a da, toraman'a da yoğun tempoda, sakatlıklarda değişik mevkilerde ihtiyacımız olacak. yine tutup da diatta'yla liverpool deplasmanına çıkmak istemiyorsak bu uyumu, huzuru bozmamamız lazım. slovak ve çeklerin uyumu yönünden de marek sapara hedefi iyi görünüyor cisse yerine, hoş bi kere bile izlemedim daha sapara'yı.

sezon sonuna kadar içerdeki kolay maçlara sivok defansta başlayacak belli ki. gs, fb maçlarına da sivas kadrosundaki defansın çıkacağını söylemek kahinlik olmaz.

Cisse'yi değil sahada beşiktaş forması altında görmeye bile artık dayanamıyorum.Bir adam bu kadar umursamaz ve hedefsiz olamaz.Seneye delgado'dan kurtulup yerine emre,appiah,cambiasso tipinde bir adam alınmalı.Sağa da mehmet topuz'u aldık mı tadından yenmez.


Tello - Sapara - Ernst - M.Topuz

Sapara yerine Murat Ceylan'da olabilir.Sivok bence geride daha iyi.2003'ten beri topu geriden düzgün çıkaracak bir defans oyuncumuz olmadı.Sivok hem kesici olup hem de top tekniği yüksek ender defans oyuncularından biri.Seneye transfer sol bek,hücumcu ön libero ve sağ açık mevkilerine yapılmalı.Eğer 1.BJK,2.Sivas olursa CL'de 0 çeksek bile 10 m dolar cepte.
G.antep'ten İsmail,Murat Ceylan ikilisini çok rahat bu parayla alıp Holosko'dan da sağ açık yaratabilirsek bu takımın en azından CL'de süpriz yapma potansiyeli olabilir.

---------Bobo----Nobre---------
Tello----Ernst--M.Ceylan....Holosko
İsmail--Toraman-Sivok-------Ekrem..
------------Hakan------------------

Yorum Gönder

Ara