.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Mart 2009 Pazartesi

Daha Neyi Arıyorsun Hoca?

...............................Rüştü........................... .....Toraman - Zapotocny - Zan - Üzülmez..... ............Delgado - Sivok - Ernst - Tello........... ..........................Bobo - Nobre.......................

23 Yorum:

ben bu kadroya kefilim arkadaş.

yuki the zorba dedi ki...

Yavrum toraman nasıl da giriverdi o sağ bek'e... Mubarek ne orta yaptı, nasıl da uyandı o pozisyonda da gitti kendi topuna!

Maçta o hareketi nasıl takdir ettim, ne kadar hoşuma gitti mesela... Ama eve gelip, maç özetini izleyene kadar pozisyonun golle devam ettiğini unutuvermişim! Adam sonunda kendini geliştirmeye başladı sanki...

gökhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

delgado'nun yerine ekrem'i koyar; sonra da imzamı atarım bu kadroya.

daha mutu yarınlar için delgado'suz olmak zorunda beşiktaş. ben bunu bilir, bunu söylerim.

Toraman'dan sag bek olmaz derdim. Niye boyle derdim? Cunku hucuma katkisi olmazdi.

Ama son 3 haftadirki performansi inanilmaz adamin. Toraman stoperlikte daha iyi sag beklikten, ama senin bag beklerin Ekrem Dag ve Serdar Kurtulus olacaksa, Toraman sag bekin olur.

Toraman, Nobre, Ernst, Sivok, Zapo, Rustu. Su 11'de 6 tane sevilesi/kefil olunasi adam var ya, ben bugunleri de gordum ya, daha da birsey demem.

Sol beke de Uzulmez'in formu dustugu anda (ki o gunler yakindir) Ekrem'i koydugumuz zaman mis gibi olur.

Ben yazana kadar kac kisi yazmis.

Delgado'ya (Hocam sen sag acik oynadin oynadin, oynamadin s.ktir git) seklinde bir rest cekilmesi lazim. Bakalim o zaman ne yapacak?

Ben Delgado'nun istedigi mevkiide oynayamayacagini ogrenecegini, sag acikta/sol acikta/ortada (Tello ile degismeli) oynadigi takdirde (madem free role oynamayi seviyorlar, boyle oynasinlar) Holosko'dan daha yararli olacagini dusunuyorum.

Holosko'nun da forvette Bobo'dan daha yararli olacagini dusunuyorum. Niye boyle diyorum? Cunku Nobre ile Holosko iyi anlasirlardi. Hatta Holosko gelince Nobre cosmustu. Bobo'nun bu ikisine avantaj saglayacagi bir tek hava topu hakimiyeti, bir de son vurusu var; ama 20 uzerinden +2 icin takim oyununu feda etmemek lazim. Haa, su anki formuyla Holosko'yu ilk 11'e sokmam ama, o da var.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sivas deplasmanında nobre/holosko yaparız nobre sektirir holosko savunma arkasına koşu yapar, diğerleri de savunma yapar şampiyonluğun en önemli haftasını geride bırakırız.

bize holosko lazım o maçta.

delgado dedi ki...

delgado çok iyi oynamıştı kanatta, bucaspor maçıydı sanırım :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

feneri del gado nun bir de ümit özatı ekarte edip boboya attırdığı gol vardı sağ kanattan gidip...

Adsız dedi ki...

delgado biraz nasempatik olup, biraz da arjantinli olmasaydı çoktan eline verilmişti bileti. şu adama gösterilen ayrıcalığı anlamıyorum, anlayamıyorum.

oyle deme turan, higuain de sempatikti ama kestiler bileti. hatta higuain'deki "acilar icindeyim" ifadesi daha da sempatikti delgado'daki "ay seker sey" ifadesinden.

delgado'ya verilmis olan para ve de "bizim de alex'imiz, lincoln'umuz var" kompleksidir biletinin kesilmemesinin yegane sebebi.

Adsız dedi ki...

arkadaş bir takımın taraftarı o takımdaki yetenekli oyunculara düşman olur da bu kadar mı olur anlamıyorum. Delgado kaka, Bobo kaka, Kleberson kaka, Carew'i beğenmeyenler oldu yahu.

Futbolda çığır açacak 1-5-4 taktiğimle kadro budur:

Zapo
Toraman-Sivok-Ernst-Cisse-Ekrem
Delgado-Nobre-Bobo-Tello

Zapo arkada kafasına göre takılır, Sivok arada "n'aber napıyosun" demek için geriye gider bakar gelir, Toraman ve Ekrem ileri geri çalışır (Toraman da senelerdir yapamadığını iki üç haftadır yapıyor, devamı gelir inşallah. Gelmezse de Erkan Zengini koyarım oraya bakalım nasılmış), Ernst taraftarın gönlünü fetheder, Cisse bir halt yapmıyormuş gibi gözüküp pozisyon bilgisiyle inanılmaz top kazanma yüzdesiyle oynar, Delgado ve Tello serbest oynar güzel çapraz derin pas atar, Nobre rakipleri döver, Bobo da gol kralı olur. Şimdi "ne diyo lan bu mal" demeyin diye aynı kadroyu 1-5-4 değil 4-4-2 gibi yazayım:

Toraman-Zapo-Sivok-Ekrem
Delgado-Ernst-Cisse-Tello
Bobo-Nobre

Sivokta ileri doğru ok var, bekler hücuma katılıyor, kanatlar serbest oynuyor.

Son olarak "7 yabancı olmuş" diyecekler için gelsin: nasıl olsa biri ya sakat ya cezalı olur, yerine türklerden birini dikeriz.

delgadonun biletinin kesilmemesinin nedeni geçen sene orta sahada, rakip kaleden 50 metre uzakta oynatılmasına rağmen 8 gol 6 asistle takımının skora en çok etki eden adamı olmasıdır, takımda yabancı takımların ilgi gösterdiği yegane topcu olmasıdır, bu sene sakat sakat oynamasına, bu kadar maç kaçırmasına ve bazen ön libero oynatılmasına rağmen 5 gol 5 asistle yine skora en çok etki eden adam olmasıdır. adamın futbol yapısı belli, fiziği belli, nasıl kullanılacağı belli buna rağmen nasıl kullanıldığı belli. bu kadar tartışılmasını inanın anlamıyorum. alın bakın şu eleştirildiği ibb maçına, 60 dakika takımın üç gol pozisyonu var, ikisinde sağdan delgado kaçıyor, vuruşları istediği gibi yapamıyor, ötekisinde sağdan tello'ya asisti delgado çıkartıyor.

daha ilk sezonun ilk yarısı alex orta sahada sefilleri oynarken,herkes, özellikle mehmet demirkol alex forvete geçsin diye tuttururken, kimsenin çıkıp delgadonun oynadığı yeri tartışmaması ne kadar enteresan.

Freak'in Delgado aski bambaska!

Delgado'nun yetenegine burada laf eden yok zaten de, Delgado sag acikta oynayamayacaksa bize luks. Forvette oynamayacaksa da bize luks. Ayni anda hem Delgado hem de Bobo'yu kullanmak icin Nobre'yi goz ardi etmek de ayip. Bu apacikken hala daha alakasiz yerlerde denenmesi de ayricalik.

Delgado'nun oynadigi yer tartisildi Freak,; Mehmet Demirkol ve de Ugur Meleke dile getirdi bunu sezon basinda bir iki defa. Tabii Demirkol Fenerbahceli oldugundan Alex ile daha cok ilgilendi; ama durum o kadar da kotu degil yani.

Delgado'yu Ceylan Caliskan'in dedigi gibi 10 milyon Euro'ya satacagimiz gunleri bekliyorum ben hala.

Adsız dedi ki...

shelby; demiş olduğun, sanki bizim güney amerikalı 10 numaramız yok da bir etken olabilir, haklısın.

freak'İn ve erektus'un'un yazdıklarını okuyunca delgado değilde başka bir futbolcunun performansını tartışır olduğumuzu düşündüm. yahu bu adam değil mi geldiğinden beri bir arpa boyu yol alamayan, uğruna rico harcatılan, tanılılan onca imtiyaza rağmen, koluna band takılmasına rağmen bir defa maç alamayan/aldıramayan.

kusura bakmayın, sol çarprazdan atacağı 3-5 playstation golü için ben sebat edemem bu adama. istediği kadar arjantin'li, istediği kadar sempatik olursa olsun.

delgado dedi ki...

şimdi jessie malum arsene wenger'in "10 numara" diye tabir ettiğimiz adamlardan kanatlarda verim almasını beğeniyor, tamam ama bu delgado soldan sağdan top taşıyan adam eksilten kanatlardan içeri kat eden bir adam olamaz hiçbir zaman, bu oturtulamayan düzende delgado kanatlarda anca serdar özkan olur. ha böyle forvet arkası gibi takıldığında da veriminin çok arttığını söyleyemeyiz.. bu sene işleri tam anlamıyla rayına sokamadı bi türlü. yine de bu adam geçen sene arkasında cisse solunda üzülmez'le harika maçlar çıkardı.

cisse delgado'nun narin olmasını kullanarak diyor ki, delgado yanımda oynayacak oyuncu tipi değil diye. ulan bu mülayim herif de çıksa dese ya "asıl senin gibi pas verme özürlü yaratıcılık yoksunu adam benimle aynı sahada oynayacak adam değil!" diye.

Gökhan dedi ki...

en uygun kadro bu sezon için bu olacak heralde.toraman sag bekte kendını aştı.uzulmez gecen seneye gore baya duzeldi.ernst-sivok a zaten laf yok.hazır boyle bir ikili varken delgado da mutlaka daha iyi oynamaya başlar.bobo yu begenmesek de devamlı oynarsa kalan 12 macta 5-6 gol rahat atar.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

delgado beni 2 maçlığına sağ kanatta problem yaşayabilir ama genel yapıya bakmak lazım

arshavin geldiği gün sağ açıkta oynatıldı. türkiyede olsa forvet arkası oynatılır.

neticede wenger saha içi parselasyonuna ve sistemine güvenmiş arshavin'e kendi uygun gördüğü yerde görev verebilmiş. arshavin'in savunma özellikleriyle delgado'nunki birbirinden ne kadar farklı olabilir?

delgado da eğer ben ciddi bir futbolcu olacaksa önce kafasına şunu sokmalı; avrupanın üst düzey 5 liginde hiçbir takım delgadoya göre bir sistem inşa etmez. delgado, o sistemlere uyarsa oynar uymazsa beşiktaşta oynar. hedefi orasıysa, buyurun avrupada oynatılacağı yeri de burasıdır. ya sağ önde ya sol önde...

burası türkiye, orası avrupa evet farkındayım. napiym

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kafam güzel, cümlelerin gidişatı komik olmuş. kusuruma bakmazsınız...

Ryu dedi ki...

Nobre bi taraflarini yirtsin orta sahada Cisse+Ugur'dan daha fazla top kazansin, rakibi bozsun, oyunu acsin, lafin gelisi soylemiyorum sisirilen butun hava toplarini alsin, Delgado 3 sezon Bobo da 1.5 sezondur yatsin ama kralciliga oyle alismisiz ki Delgado caprazdan Kasimpasa'ya Denizli'ye bir gol atar, Bobo kupa macinda hattrick yapar yine taraftarin gonlune taht kurarlar. Sonra biz yine emekcinin halkin takimi diye geciniriz.

delgadoya laf ettirmem uleeeeaan:))

beyler forzabeşiktaşta, 1000lerce kişiyle ömrümü yedim şu delgado tartışmasında, artık daha fazla yıpranmak istemiyorum, ne siz yorulun ne ben yorulayım.emin olun altta kalmam,demagoji yaparım,ad hominem yaparıma ama kurtlara yem etmem delgadomu:)

Delgado'nun yanindaki kim?

Besiktas'in Arjantinli yildizi Matias Delgado, dun gece Taksim'de Rio Bravo'da tanimadigimiz biriyle yemek yerken goruldu. Gazetemizin Ismail Er'den aldigi istihbarata gore yan masadakiler su konusmalara kulak misafiri oldular.

- Delgado'cum, pasam buyuk adamsin, 3 senedir seni her yerde savundum, yoruldum yiprandim artik.
- Haklisin Firik, soz bundan sonra Besiktas'a layik bir oyun oynamaya calisacagim. Bugune kadar ulkeye alisamadim, Istanbul'un havasi carptiydi, Bogaz'a karsi her aksam iki duble atiyorum ama Alcoholics Anonymous toplantisina gittim, 11. stepteyim cok az kaldi.
- Uzme kendini be Delgado, herkes sovse de ben severim seni.

Firik diye hitap edilen sahsin, Delgado'nun yeni menajeri Firat Beldekul oldugu saniliyor. Firat Bey, daha sonra Delgado'nun yedigi burrito'nun parasini odedi ve masadan kalktilar.

(ad homineme gel be!)

Adsız dedi ki...

düşündüm taşındım, en güzel kadroyu buldum. Orta sahada bir kafa karışıklığı var, Ernst herkesin bankosu, Cisse de az çok üzerinde uzlaşılmış (en azından kendimin ve futbol yorumuna saygı duyduğum bir çok kişinin beğendiği) bir oyuncu. Bu arkadaşların sağına Sivok mu gelsin, soluna Tello mu gelsin, önüne Delgado mu gelsin, Uğur Cisse'yi mi kessin gibi bir üçüncü oyuncu arayışı var.

Orta saha oyuncusunda ne arıyoruz? mücadeleci olacak, top kazanacak, kazandığı topları fena kullanmayacak yani pas atmayı iyi kötü bilecek. Peki olmasa da olur fakat olsa iyi olur dediklerimiz neler? Türk olsun kontenjandan yemesin, kafa toplarına hakim olsun, taraftarın sevdiği/seveceği biri olsun, şut da çekebilsin gibi özellikler. E buraya aradığımız oyuncu senelerdir kadroda da haberimiz yokmuş değil mi sizce de?
Bence orta sahamızın ortasında, Cisse ile Ernst'in yanına gelmesi gereken oyuncu Nobre'dir. Forvette adamı harcıyoruz, en klas orta saha oyuncularımızdan biri olabilir.
Ahanda diziliş:
Toraman(Erkan)-Sivok-Zapo-Ekrem(Üzinho)
Nobre-Ernst-Cisse
Delgado-Bobo-Tello

7 yabancıdan biri sakat/cezalı/formsuz olur nasıl olsa. Zapo ya da Sivok'u Zan, Ernst ya da Cisse'yi Uğurla Serdar K., Delgado ya da Bobo ya da Tello'yu da Yusufla Serdar Ö. yedekler. Holosko Necip veya Aydın gibi gençleri de öne geçtiğimiz maçlarda değerlendiririz.

Vallahi aylardır kafam ilk defa bu konuda soru işaretlerinden arındı. İdeal kadromuz bence budur. Ciddiye alın, bence hiç de mantıksız değil.

Not: Bu yazının aynısını homepage'im olan www.penche.com'a da yazıyorum, sonra çaldın çırptın demeyin haberiniz olsun.

Yorum Gönder

Ara