.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Mart 2009 Pazartesi

Buraya Dikkat!

Şöyle bir şey var;
İlk yarı ve ikinci yarıya ayrı ayrı bakınca görünüyor. İlk yarıda 7. hafta itibariyle de Beşiktaş'ın şampiyonluk ihtimalinin yüksekliğinden bahsediliyordu. Rakiplerine oranla daha iyi oynuyordu, daha bir bişeydi, daha şöyleydi, buydu... Ama ne olduysa Kayserispor Maçı ile oldu. Her şey orada başladı. Oysa her şey ne güzel başlamıştı? ilk mağlubiyet ve daha sonra durunamayan bir Beşiktaş... ta ki ilk yarının son/ikinci yarının ilk 7 haftasındaki basit rakiplere geri dönene kadar.
Sonra gene 'yükseliş'; gene şampiyonluk şarkıları...
Yani diyorum ki, biraz böyle sakinleşip de bakınca, ortada herhangi bir yükseliş yok gibi görünüyor! İlk yarıda yaptığı şeyin tam olarak aynısını yaptı Beşiktaş. İlk yarıdaki ilk yedi haftada da 5 galibiyet 2 beraberlik almıştı, ikinci yarıda da aynısını yaptı. Trabzon ile yenişememişti, gene öyle yaptı. İBB ile berabere kalmıştı, onun yerine de Konyaspor'u koydu. Ha keza Sivasspor beraberliği...
Bu illa ki bir yerden sonra malumu ilam, evet. Ama dikkatli olmak gerekiyor. Kayserispor maçı ile yeni bir döngü başlıyor. Kayserispor ve Kocaeli Maçları, Beşiktaş'ın ligin geri kalanında ne yapacağına ışık tutacak. Tek beklentim, Beşiktaş'ın bu ikinci kısımda da kendini tekrar etmemesi. 
Haydi bakalım.

2 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

benim ilk yarıdan farklı olacağına inancım tam. inanç derken sadece içime doğuyor anlamında söylemiyorum.

o dönemki takımla bu dönemki takım arasında ciddi farklar var, görüyoruz.

yani sadece fikstüre bakıp yorum yapmamak lazım bence.

beşiktaş kayseri'yi yenecektir. ilk yarıdan daha çok puan alacaktır. ha bu şampiyon olmaya yeter mi yetmez mi bilemem. ben sivas'tan korkuyorum açıkçası. bu hafta denizlide tökezlerlerse ve biz lider olursak olayın çok önemli bir kısmını geride bırakmış olacağız. moral avantajını elde edeceğiz.

simplextablosunun bahsettiği organizasyon da bundan sonra yapılacak organizasyonlar da çok önemli o yüzden.

geçen senelerde beşiktaş lider olduğunda bile takıma inanmıyorduk. bi bizim takıma bakıyorduk bir de rakibe.. lan nası yeneceğiz diyorduk. 75 te 1-1 olan maçta oyuncular topu alıp santraya koşacaklarına tribüne sevinmeye gidiyorlardı; düşünün inançsızlığı.

elbette dediğin doğrudur. matematik olarak aynı takımlarla aynı puanları almışız ama neticede o kadar maçta sadece 3 beraberlik var.

trabzon'u kalesine hapsettik. sivas'ta şampiyon gibi oynayandık. konya'da da arsenal bile puan kaybeder o zeminde.

neticede, bence şartlar ne geçen sezonlara ne de ligin ilk yarısına benziyor.

kayseri maçından kuşkunuz olmasın. puan kaybedersek tüm bloga benden birer bira. kerim dahil :)

Bu haftaki Kayserispor'la bu döngüyü kıracağız.Sistem artık oturdu.Takımdaki şampiyonluk motivasyonu diğer hiçbir takımda yok ve en önemlisi artık ernst'imiz var.

Yorum Gönder

Ara