.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Mart 2009 Çarşamba

Arda Turan İmtiyaz Sahibi Olabilir Mi?

Düşünün ki, Turkcell Super Lig şampiyonluk mücadelesi veren iki takım karşı karşıya geliyorlar. Arda Turan ile Serkan Balcı bir ikili mücadeleye giriyor. Serkan Balcı'nın gaddarca bir faul yaptığını kabul edelim. Bu gaddarca faul için Serkan Balcı eleştirilecektir. Peki Arda'nın Hamburg maçıyla ilişkilendirilip eleştirilmesi ne kadar doğrudur? Aynı şekilde İspanya maçı öncesi... Şimdi bazı Galatasaray taraftarları, "İspanya maçı öncesinde bu hareketlere gerek var mıydı?" kozu ile "Milli Takım"'ın arkasına saklanıyorlar bence. Bir Trabzonspor'lunun milli maça verdiği önemle bir Galatasaray'lının verdiği önem arasında ne fark olacak ki? Ben sadece soru sormak istiyorum. Evet, milli oyuncular el üstünde tutulmalıdırlar, Avrupa Kupası'ndaki maçlar ülke için önemlidir, onları koruyalım diyeceksek bunu ortaya koyalım. Ama demeyeceksek, Arda Turan'ın sakatlanması üzerinden de ajitasyon yapmayalım. En nihayetinde Turkcell Super Lig'de takımlar belli bir amaç doğrultusunda mücadele ediyorlar. O pozisyonda Serkan Balcı'nın kafasında "Yarın çarşıda nasıl yürüyeceğim" diye bir soru mu var yoksa "Aman Arda'ya bir şey olmasın, İspanya maçı çok önemli" mi var. Veya tüm bunların dışında, Serkan Balcı'dan veya herhangi bir futbolcudan böyle bir yaklaşım bekleyebilir miyiz? Peki o zaman Bülent Korkmaz'ın "saha içinde babamı tanımam" açıklamalarını nereye koyacağız... Medyamız kamuoyunu bu konuda doğru yönlendirmiyor diye düşünüyorum...

4 Yorum:

Adsız dedi ki...

en niyetinde değil de en nihayetinde olacak o.

medya ne şekilde yönlendiriyor çok dikkat etmedim ama dediğin gibiyse de zaten medyanın hangi yönlendirmesi, haberi doğru ki bundan düzgünlük bekleyelim ama mesele de o değil zaten.. yani burada mesele arda turan sırf ülke futbolu için önemli maçlara çıkıcak diye karşısındaki rakiplerin ona karşı özel bir ihtimam göstermesi gerekliliği değil, böyle bir şey tabii ki olamaz.. burada dert edilmesi gereken konu, sahaya sırf kasaplık mesleğinden güzide hareketler sunmak amacıyla çıkmış kişilere karşı hoop napıosun diyemeyen bir zihniyet.. o pozisyondan sadece 3 dakika önce dahil oldu serken oyuna ve onu saha kenarında gördüğümüz anda hepimizin ağzından eyvah nidası çıktı, çünkü belliydi bu adamın bu tarz bir biçme olayına karışacağı. ama burada asıl korkutucu olanı böyle adamların asla gerektiği şekilde cezalandırılmıyor oluşları ve bundan hareketle her maç aynı vukuatlara imza atmaları.. dikkat ettiysen o pozisyonda hakem faul dahi çalmadı, aynı seneler önce okan buruk'un ayağının kırıldığı pozisyonda sarı kart dahi çıkmamış olması gibi.. futbolda özel futbolcular için illa ayrı uygulamalara gitmeye gerek yoktur belki ama zaten daha olması gereken kurallar dahi uygulanmıyor ki.. zidane türk bir oyuncu olmuş olsaydı sen inanıyor musun ki şu anki özel yerine kavuşacaktı, muhtemelen genç yaşında büyük sakatlıklar geçirip sonra da yıldız ama olması gereken seviyeye gelememiş bir oyuncu gözüyle bakılacaktı.. arda turan gibi adamlar serkan balcı tarzı kasaplarla aynı gözle değerlendirildiği sürece futbolumuzdan elbette çok büyük ilerlemeler beklememeliyiz, yıldız oyuncular lüks bu topraklara..

Rory Breaker dedi ki...

Şu yazının altına imzamı atarım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben serkan balcı'nın kasap bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. bu mantıkla matias delgado da john terry'e oranla daha yıldızdır, göze daha hoş gelir. buna katılmıyorum. serkan savunma oyuncusu olmasına rağmen arda'dan daha büyük bir futbolcu da olabilirdi. kaldı ki "sert" bir futbolcu da olabilirdi.

hadi onu geçelim, serdar özkan'a yapsaydı, neyse önemli değil mi denecekti?

bunların da dışında, zaten futbol dışı bir şiddeti varsa kim olursa olsun eleştirilebilir bunda en ufak şüphe yok.

Yorum Gönder

Ara