.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Şubat 2009 Perşembe

Penaltı Mıydı?

Hakem hatalarından çokça ağzı yanmış bir takımın taraftarı olarak o kadar tartışmalı pozisyonu izleyip rakip aleyhine verilmiş bir kararı hiçe saymak içime sinmedi açıkçası. Öncelikle Lig Tv'nin şu pozisyonu çektiği tüm görüntüler sıkıntılı. 4 ayrı yerden gösteriyor ama hiç birinde olayın tamamını süzemiyorsunuz. İşte medya böyle bir şeydir esasen. Görüntülerin hepsine yakınında Tomas Sivok'un Beto'yu bariz şekilde çektiğini görüyoruz. Bu çok net, tartışmasız. Hakem o saniyeyi dikkate alacaksa karar çok açık; Penaltı! Ancak futbol böyle bir şey değil. O saniyeye bakıp yorum yaparsanız -hayatın genelinde de böyledir- yanılma olasılığınız çok yüksek olur. Sivok Beto'yu çekiyor ama neden çekiyor diye bir soru gelirse aklına doğru yoldasınız demektir. Bu biraz, Şener Şen'in "yaptım ama bir sor neden yaptım" repliğine benzedi, o kadar da olur. Soru net; Sivok neden dengesini kaybetmiş? Bunla ilgili net bir görüntü var mı elimizde? Maalesef yok. Yani bana göre yorum yapılacak bir görüntü var ama net değil. Top sahayı enlemesine kesecek şekilde atılmış. İki oyuncu topa doğru hamle yapıyor, Sivok rakipten önce davranıp topu kesme niyetinde. O anda görüntüye bakıyoruz, Sivok sola doğru, koştuğu yönle tezat oluşturacak şekilde düşüyor. O şekilde bir denge kaybı, bence mümkün değil. Bu olsa olsa bir dış etkenin varlığıyla açıklanabilir. Eğer bu dış etken, bir futbolcuyu alıp savuracak şekilde güçlü bir şekilde yapıldıysa bunun futboldaki adı da; "Orantısız güç kullanımı". Ben hakem olsam Beto aleyhine faul kararı verir, oyunu serbest vuruşla başlatırdım. Ama medyamızın güçlü kalemleri Sivok'un Beto'yu çekip çekmediğine baktıkları için onlar penaltı dediler. Sanırım onlarla aramızda bir adım fark var. Neden/Sonuç, Etki/Tepki, fizik kuralları gibi öğrenmeleri gereken hususlar olsa gerek... Video

4 Yorum:

Adsız dedi ki...

Neden/Sonuç, Etki/Tepki, fizik kuralları demek..

Kusura bakma ama okuduğum en komik yorumlardan biri.. :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

neden komik olduğunu söyleyebilseydin de sen de komik olmasaydın...

habua_bakhala dedi ki...

ben pozisyonu izledigimde aynen jesiie gibi dusundum. karsimda manyak fener takimli abim oha penaltiyi vermedi dediginde betonun sivoka darbe yaptigini dengesini kaybeden sivokun duserken betonun kolunu tuttugunu soyledim. ben boyle dusundum acikcasi ve ayni fikirde oldugumu gordum jessie ile. komik oldugunu iddaa eden arkadas 3 haftadir gs nin hakemler ve oguz sarvan hakkinda yaptiga yorumlara katila katila guluyor diye dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

gs'ye nasıl güldüğümü size anlatamam ama bu yorum da fena değil hani.. :)

O pozisyon için Beto'nun faul yaptığını iddia eden biriyle pozisyon tartışarak bir yere varamam, en iyisi karşılıklı gülelim, eğlenelim. :)

İyi haftasonları..

Yorum Gönder

Ara